Grundig PLANAVISION 50 PXW 130-8620 DOLBY, PLANAVISION 42 PXW 110-8620 DOLBY User Manual [nl]

ǵ
PlanaVision 42 PXW 110-8620 Dolby
PlanaVision 50 PXW 130-8620 Dolby
NEDERLANDS ESPAÑOL PORTUGUÊS HRVATSKI
COLOR TELEVISION
2
INHOUDSOPGAVE
___________________________________________________
4-6 Installatie en veiligheid
6Wandmontage
7-9 In een oogopslag
7 Bedieningselementen aan het toestel 8 Aansluitingen aan het toestel 9 De afstandsbediening
10-11 Aansluiten en voorbereiden
10 Antennekabel aansluiten 10 Externe hifi-versterker aansluiten 10 Subwoofer aansluiten 10 Externe luidsprekers aansluiten 10 Netsnoer aansluiten 11 Batterijen in de afstandsbediening plaatsen
12-14 Instellingen
12 Gebruikerstaal instellen 12 Televisiezenders instellen – automatisch 13 Zenderindeling wijzigen 14 Beeldinstellingen 14 Geluidsinstellingen
15-18 Televisiemodus
15 Inschakelen 15 In stand-by schakelen/uitschakelen 15 Zenderplaatsen kiezen 15 Zenderplaatsen uit de programmatabel kiezen 15 Zenderplaatsen van externe toestellen kiezen 15 Volume veranderen 15 Geluid in-/uitschakelen 15 Tijd weergeven/verbergen 16 Informatie over de zender weergeven 16 Informatie over de zenderplaats weergeven 16 Stilstaand beeld 16 Double Window 16 Swap-functie 17 PIP-mode 18 Beeldformaat omschakelen
19 Teletekst-mode
19 TOP-tekst- of FLOF-tekstmodus 19 Normale tekstmodus 19 Verdere functies
2
NEDERLANDS
3
INHOUDSOPGAVE
____________________________________________________________________
20-23 Comfortfuncties
20 Uitschakeltijd invoeren 20 Weergave van de informatie over de zenderplaats uit-/inschakelen 20 Gebruikersbegeleiding (On Screen Display) veranderen 21 Logo in-/uitschakelen 21 Kleurtemperatuur instellen 21 Peil van het geluidsuitgangssignaal instellen 22 Informatie oproepen 22 Toestel in de toestand bij levering schakelen 23 Tekenset voor de teletekst instellen 23 Gebruikerstaal wijzigen
24-25 Gebruik als pc-monitor
24 Pc aansluiten 24 Gebruik met de pc
24-25 Instellingen voor de pc
25 Evaluatie sync-signalen
26-30 Gebruik met externe apparatuur
26 Decoder of satellietreceiver/Set Top-Box
27-29 Videorecorder of dvd-speler
30 Camcorder
31-33 Speciale instellingen
31 Nieuwe zenders instellen 31 Naam voor een televisiezender achteraf invoeren 32 Zenders door het invoeren van het aantal kanalen of de frequentie instellen 33 Alle zenders opnieuw instellen
34-36 Informatie
34 Technische gegevens 34 Servicevoorschriften voor de speciaalzaak 34 Milieutip
35-36 Storingen zelf verhelpen
4
Het is belangrijk dat u bij het opstellen van de PlanaVision de volgende aan­wijzingen in acht neemt:
Het toestel is bestemd voor het ontvangen en weergeven van beeld- en geluids­signalen. Elk ander gebruik is uitdrukkelijk verboden.
De ideale kijkafstand bedraagt 5 keer de beeldschermdiagonaal (ca. 5,50 m). Licht op het beeldscherm vermindert de beeldkwaliteit.
Zorg voor voldoende grote afstanden, b.v. bij het inbouwen in een muurnis.
Het toestel is bestemd voor gebruik in droge ruimtes. Als u het toestel toch buiten wilt gebruiken, moet u er in ieder geval voor zorgen dat het toestel beschut is tegen vocht (regen, waterdruppels). Stel het toestel in geen geval bloot aan vochtigheid.
Het toestel is niet geschikt voor een omgeving met een heel hoge luchtvochtig­heid (b.v. de tropen). De luchtvochtigheid mag maximaal 85 % bedragen.
Zet geen met vloeistoffen gevulde voorwerpen (vazen of iets dergelijks) op het toestel. Deze kunnen omvallen en de vloeistof kan voor gevaarlijke situaties wat betreft de elektriciteit zorgen. Plaats geen voorwerpen (bijvoorbeeld kranten) op het toestel.
Gebruik het toestel niet vlakbij de verwarming of in de volle zon. Dit kan de koeling verstoren. Warmteophopingen zijn gevaarlijk en verminderen de levensduur van het toestel.
Voor de veiligheid moet u geregeld de afzettingen in het toestel verwijderen. Vraag ernaar in uw speciaalzaak.
Maak het toestel in geen geval open. Voor schade die door ondeskundige ingrepen ontstaat, verliest u elke aanspraak op garantie.
Er mogen enkel originele verbindingskabels, toebehoren en reserveonderdelen van Grundig gebruikt worden.
Zorg ervoor dat de netkabel niet beschadigd wordt.
Onweer vormt een bedreiging voor alle elektrische apparatuur. Ook als het toe­stel uitgeschakeld is, kunnen door blikseminslag in het stroomnet en/of de antenneleiding beschadigingen optreden. Trek daarom altijd de net- en de antennestekker uit het stopcontact als het onweert.
Reinig het plasma-beeldscherm enkel met een zeemlap en een gewoon glasrei­nigingsproduct. Reinig de behuizing van het plasma-beeldscherm enkel met een zachte, met hel­der water bevochtigde doek.
Het plasma-beeldscherm is met een glazen plaat uitgerust. Wordt het toestel aan overmatige belasting blootgesteld, bijvoorbeeld door trillingen, door te buigen of door overmatige hitte kan de glasplaat breken. Stel de glasplaat niet aan druk of stoten bloot. Als de glasplaat beschadigd is, trek dan de stekker onmiddellijk uit het stop­contact.
INSTALLATIE EN VEILIGHEID
___________________________
20 cm
10
cm
10
cm
E I
N
V
B
S
I
DEO
5 x
!SERVICE!!SERVICE!!SERVICE!
TV R
SAT
NEDERLANDS
5
Dit hooggedigitaliseerd toestel biedt optimale beeld- en geluidskwaliteit. De belangrijkste voorwaarden hiervoor zijn een perfect functionerende antenne en een kwalitatief hoogwaardige antennekabel. Daarom ook kabellussen in de buurt van het toestel vermijden.
Plasma-beeldschermen werken op basis van fluorescerende stoffen. Bij deze technologie kan het onder bepaalde omstandigheden tot inbrandeffecten komen. Dit kan zijn: – permanente weergave van een stilstaand beeld; – permanente weergaven van dezelfde achtergrond; – gebruik van een beeldformaat (b.v. 4:3) dat niet beeldschermvullend is.
Inbrandingen die ontstaan zijn, kunnen in de regel niet meer ongedaan gemaakt worden. Voor het vermijden van inbrandingen gelieve op het volgende te letten: – tijdens de eerste 100 gebruiksuren moeten hoofdzakelijk bewegende beelden
resp. vaak wisselende stilstaande beelden beelschermvullend weergegeven
worden; – gebruik een beeldschermvullend formaat (16:9); – bij het gebruik met een pc altijd de screensaver activeren; – verminder zoveel mogelijk het contrast en de helderheid; – schakel het toestel uit als het niet gebruikt wordt.
Wordt een stilstaand beeld heel lang (enkele uren) op het plasma-beeldscherm weergegeven, dan kan het gebeuren, dat dit stilstaand beeld bij het overschake­len naar een andere zender als “spookbeeld” nog een tijdje zichtbaar blijft. Na een bepaalde tijd verdwijnt dit “spookbeeld” echter opnieuw. Dit wordt veroorzaakt door een soort geheugeneffect. Om dit effect te voorko­men, is het bij het gebruik met een pc aan te bevelen om de screensaver van de pc in te schakelen.
Als het toestel langere tijd niet gebruikt is (langer dan 1 jaar), kan het onder bepaalde omstandigheden tot tijdelijke kleurvervormingen komen. Dit effect dient bij een plasma-beeldscherm als normaal beschouwd te worden. Na een tijdje verdwijnen deze kleurvervormingen echter opnieuw.
Een plasma-beeldscherm bestaat uit ca. 1,2 miljoen kleurpixels. Binnen een industriële standaardtolerantie dient er rekening mee gehouden te worden, dat een heel klein deel van de pixels (0,001 %) defect kan zijn. Dit dient niet als toesteldefect in het kader van de garantie beschouwd te worden.
Het plasma-beeldscherm functioneert technologisch met edelgassoorten met behulp van luchtdruk. In hoogtes van meer dan 2000 m boven de zeespiegel kan het beeld onstabiel worden en kan de beeldkwaliteit verminderen. Als het toestel echter opnieuw onder 2000 m boven de zeespiegel gebruikt wordt, verdwijnt dit effect en het toestel functioneert opnieuw perfect.
Aanwijzing:
Sluit geen apparatuur aan als uw toestel is ingeschakeld. Schakel voor het aansluiten ook de andere toestellen uit! Steek de stekker van uw toestel pas in het stopcontact als u de externe toestellen en de antenne aangesloten hebt!
INSTALLATIE EN VEILIGHEID
___________________________________________________
6
Wandmontage
Het plasma-televisietoestel mag enkel aan verticale muren bevestigd worden. De ondergrond moet stevig en statisch belastbaar zijn. Gebruik bevestigingsmateriaal dat aan het gewicht van het toestel aangepast is (PlanaVision 42: ca. 35 kg, PlanaVision 50: ca. 53 kg). Voor opbouw aan de muur, zoals b.v. houten of holle ruimtewanden dient u geschikte pluggen en schroeven te gebruiken.
1 Plasmabeeldscherm op een effen vlak (bijvoorbeeld tafel) leggen, scherm
tegen krassen beschermen.
2 Schroeven van de toestelvoetjes (A) met standaard stersleutel uitdraaien en
toestelvoetjes (B) afnemen. Daarna de schroeven weer indraaien.
Aanwijzing
De in de fabriek aangebrachte afstandhouders aan de achterkant van het toestel niet verwijderen (oververhittingsbeveiliging).
3 Boorgaten op de muur markeren.
– De afstand van de schroefhaken bedraagt 540 mm.
4 Boorgaten aan de muur aanbrengen, pluggen insteken en schroefhaken
indraaien.
5 Plasmabeeldscherm in de schroefhaken hangen.
INSTALLATIE EN VEILIGHEID_____________________________
L I N E O U T
A U D I
O L I N
E I N S
­V
I D E O
P C
C V B S
/ Y U V
S
­V I D
E O
A N T E
N N A
R
L
P C D
V I
­I
R S 2
3 2
Y
U
V
C V B S
R F I N
R F O
U T
S C A R T
2 S C A R
T
1
A
A
B
B
A
540
NEDERLANDS
7
IN EEN OOGOPSLAG
____________________________________________
Bedieningselementen aan het toestel
L LINE IN R Geluidssignaalingang voor camcorder. CVBS Beeldingang (video) voor camerarecorder. S-VIDEO Beeldingang (s-video) voor s-video-camerarecorder. O/I Netschakelaar (aan de achterkant), hiermee
schakelt u het toestel in stand-by en opnieuw uit.
N
E
IN
V
B
S
V
ID
EO
Netschakelaar
8
IN EEN OOGOPSLAG ___________________________________
Aansluitingen aan het toestel
LINE OUT L R Geluidsuitgangen voor hifi-installatie.
LINE IN Stereogeluidsingangen:
CVBS/YUV L R Geluidsingang (CVBS) voor dvd-speler, videorecorder,
satellietreceiver.
PC L R Geluidsingang voor pc. YC (S-VIDEO) L R Geluidsingang (voor s-video) voor dvd-speler, video-
recorder, satellietreceiver.
PC DVI-I Beeldingang volgens DVI-standaard, voor digitale (DVI) of
analoge (RGB) signalen van de pc.
RF IN RF OUT Antenneaansluiting voor het tweede ontvangstdeel.
ANTENNA Antennebus.
RS 232 Serviceaansluiting voor de speciaalzaak.
VIDEO IN Beeldingangen:
V U Y (CVBS) Beeldingangen voor dvd-speler, videorecorder,
satellietreceiver (YUV-standaard).
YC (S-VIDEO) Beeldingang voor dvd-speler, videorecorder,
satellietreceiver (S-video).
SCART 1 Euro/AV-aansluiting voor dvd-speler, videorecorder, satel-
lietreceiver.
SCART 2 Euro/AV-aansluiting voor dvd-speler, videorecorder, satel-
lietreceiver.
O/I Netschakelaar, hiermee schakelt u het toestel in stand-by
en opnieuw uit.
Netaansluiting.
AUDIO LINE IN
LINE OUT
L
R
S-VIDEOPCCVBS/YUV
PC DVI-I
RF IN RF OUT
RS 232
ANTENNA
SCART 2 SCART 1
YUV
S-VIDEO
CVBS
NEDERLANDS
9
De afstandsbediening
ǼǼ
Schakelt het televisietoestel uit (stand-by).
PIP Geeft een kleinbeeld weer;
activeert de
Double Window-functie (televisiebeeld en teletekst op de
beeldschermhelften).
E
Schakelt het beeldformaat om; schakelt op dubbele tekengrootte in de teletekstmodus.
D
Geeft informatie over de zenderplaats weer; antwoordvrijgave in de teletekstmodus.
1 … 0 Schakelt het toestel vanuit stand-by in;
kiest zenders direct; voor het invoeren van de teletekstpaginanummers.
d Geluid uit/aan (geluid geheel uitschakelen).
i Roept het hoofdmenu op en schakelt de menu's opnieuw uit.
Z Schakelt om tussen de twee laatst gekozen televisiezenders.
P+, P- Kiest zenders stapsgewijs;
beweegt de cursor naar boven/onderen.
ǸǷWijzigt het volume;
beweegt de cursor naar links/rechts.
OK Geeft de zendertabel weer;
bevestigt invoer.
TXT Schakelt van televisiemodus op teletekstmodus,
Double Window
en
terug naar de televisiemodus.
TV-G Geeft informatie over de zender weer.
zz
Roept het menu »Beeld« op; bladert in de teletekstmodus een pagina terug.
ȄȄ
Laat de tijd weergeven/verbergen; bladert in de teletekstmodus naar de volgende pagina.
ǷǷ
Stilstaand beeld; kiest het gewenste hoofdstuk in de teletekstmodus.
FF
Roept het menu »Geluid« op; kiest het gewenste thema in de teletekstmodus.
Mode Schakelt de afstandsbediening over op de bediening van de basis-
functies van Grundig satellietreceiver (SAT), videorecorder (VCR) en dvd-speler (dvd). »Mode« indrukken tot de betreffende weergave »SAT«, »VCR«, of »DVD« brandt. Daarna op de gewenste knop drukken.
Welke functies u kunt uitvoeren, hangt af van de uitrusting van het toestel. Probeer het gewoon uit.
De omschakeling is actief tot de weergave uitgaat. De afstandsbediening kan ook voordien door het indrukken van
»Mode« opnieuw op televisiemode geschakeld worden.
IN EEN OOGOPSLAG
_______________________________________________________________
10
AANSLUITEN EN VOORBEREIDEN
___________
Antennekabel aansluiten
1 Antennekabel op de aansluiting »ANTENNA« aansluiten.
Externe hifi-versterker aansluiten
1 Hifi-versterker op de cinchaansluitingen »LINE OUT R L« aansluiten.
Aanwijzing:
Het peil van het geluiduitgangssignaal kan ingesteld worden, zie hoofdstuk “Comfortfuncties”, pagina 22.
High-Definition – HD ready
Uw televisietoestel is voorbereid voor de ontvangst van televisiesignalen (HDTV­signalen) met hoge resolutie. De signaalbronnen (HDTV-Set-Top-boxen of HDTV-DVD-player) kunt u aan de aansluiting »PC DVI-I« (digitaal HDTV-signaal) direct aansluiten of via een gewone adapter (analoog HDTV-signaal). Hierdoor is ervoor gezorgd dat u ook digitale HDTV-uitzendingen, die beschermd zijn tegen kopiëren (HDCP High-Definition Copy Protection), zonder problemen kunt bekijken.
Aanwijzing:
Aansluitvoorbeelden vindt u op pagina 27/28.
SAT
TV R
RF IN RF OUT
RS 232
L
R
LINE OUT
ANTENNA
AUDIO LINE IN
YUV
CVBS
S-VIDEOPCCVBS/YUV
NEDERLANDS
11
Netsnoer aansluiten
1 Steek de meegeleverde netsnoer in de netaansluiting van het apparaat.
2 Stekker van het netsnoer in een geaard veiligheidsstopcontact steken.
Aanwijzing:
Sluit het televisietoestel alleen met het bijgeleverde netsnoer op een geschikt geaard veiligheidsstopcontact aan. Gebruik geen adapterstekkers of verlengsnoeren die niet aan de geldende veiligheidsnormen voldoen en voer ook geen ingrepen aan het netsnoer uit.
Sluit geen apparatuur aan als uw toestel is ingeschakeld. Schakel voor het aansluiten ook de andere toestellen uit! Steek de stekker van uw toestel pas in het stopcontact als u de externe toestellen en de antenne aangesloten hebt!
Batterijen in de afstandsbediening plaatsen
1 Voor het openen van het batterijvak moet het klepje eraf worden gehaald.
2 Batterijen plaatsen (type Micro, b.v. LR 03 of AAA, 2 x 1,5V).
Hierbij op de polen letten (in de bodem van het batterijvakje gemarkeerd).
3 Batterijvak sluiten.
Aanwijzing:
Als het televisietoestel niet meer goed op de afstandsbediening reageert, kunnen de batterijen leeg zijn. Lege batterijen moet u onmiddellijk verwijde­ren. Voor schade die ontstaat door lekke batterijen, stelt GRUNDIG zich niet aan­sprakelijk.
Milieutip
Indien bij het door u in gebruik genomen apparaat batterijen of batterij­packs zijn geleverd, geldt het volgende: Om te voorkomen dat er mogelijk schadelijke stoffen in het milieu terecht­komen, dienen batterijen en batterijpacks, na het beëindigen van de levens­cyclus niet te worden weggegooid, maar te worden ingeleverd als klein che­misch afval.
Wanneer batterijen leeg zijn, moet u ze niet weggooien maar inleveren als KCA.
AANSLUITEN EN VOORBEREIDEN
_________________________________________
12
INSTELLINGEN
______________________________________________________________
Televisiezenders instellen – automatisch
Het televisietoestel is met een automatische zenderzoekloop uitgerust. Start de zenderzoekloop en daarna kunt u de zenders in de door u gewenste volgorde sorteren. Er staan 99 programmaplaatsen ter beschikking. U kunt zenders – die meerdere keren gevonden werden of waarvan de ont­vangstkwaliteit te slecht is – uit de programmatabel wissen. Als u in uw woonplaats televisiezenders met verschillende televisienormen ont­vangt, zet u de instelling bij hoofdstuk “Nieuwe zenders instellen” op pagina 31 voort.
1 Toestel met de netschakelaar »IO« aan de achterkant van het toestel in
stand-by schakelen, daarna met »P+« of een van de cijfertoetsen van de afstandsbediening inschakelen. – Na de eerste ingebruikneming wordt het menu »Sprache« (Taal) weerge-
geven.
Help:
Als op het beeldscherm het menu »Sprache« (Taal) niet verschijnt, de instel­ling zoals beschreven in het hoofdstuk “Alle zenders opnieuw instellen” op pagina 33, uitvoeren.
2 Taal met »P+« of »P-« kiezen en met »OK« bevestigen.
– Het menu »Locatie van TV-set« verschijnt.
3 Opstellingsplaats met »P+« of »P-« kiezen.
Aanwijzing:
Is het benodigde land niet voorhanden, de optie »Andere« kiezen.
4 Zoekloop met »OK« starten.
– Display: »Zoekproces in uitvoering«, de zoekloop begint en kan, afhanke-
lijk van het aantal te ontvangen zenders, enkele minuten duren.
– Na het zoeken schakelt het toestel op zenderplaats 1.
Aanwijzing:
Met »i« kan de zoekloop afgebroken worden.
Locatie van TV-set
Selecteer en druk OK om verder te gaan
Terug Einde
ǵ
*
Engeland
*
Frankrijk
*
Duitsland
*
Italië
*
Spanje
*
Nederland
*
Zweden
*
Noorwegen
*
Finland
*
Denemarken
*
België
*
Andere
Sprache
Auswählen und mit OK bestätigen
Ende
ǵ
*
English
*
Français
*
Deutsch
*
Italiano
*
Español
*
Nederlands
*
Svenska
*
Norsk
*
Suomi
*
Dansk
*
Hrvatski
*
Português
Loading...
+ 25 hidden pages