Electrolux EHP601B, EHP601K, EHP601X, EHP601W User Manual [tr]

Page 1
Ankastre VitroSeramik Ocak
MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU
319 5725-00 PE-D 2001.01.09
EHP 601 K – EHP 601 W – EHP 601 B – EHP 601 X
Page 2
Sayın Kullanıcı
“Güvenlik Konusunda İpuçları” bölümüne özel olarak dikkatinizi veriniz. Bu talimatları, ilerde başvurabilmek için güvenli bir yerde saklayınız ve cihazın sonraki olası sahiplerine veriniz.
Uyarı üçgeni ve/veya özel sözcükler (uyarı, dikkat, önemli) kullanılarak cihazınızın kullanımı veya sizin güvenliğiniz için önemli olan bilgiler vurgulanmıştır.
Bu sembolden sonra cihazın çalışması ve pratik kullanımı konusunda ek bilgiler bulacaksınız.
Cihazın ekonomik ve çevre açısından uygun kullanımına ilişkin ipuçları ve talimatlar da bu sembol ile gösterilmiştir.
Bu kullanım kılavuzu arızaları, kendi kendinize nasıl düzeltebileceğinize ilişkin bilgileri de içermektedir. “Arızalar ve Çözümleri” bölümüne bakınız.
Daha fazla bilgi için lütfen size en yakın Yetkili Servis Merkezine başvurunuz.
Page 3
İçindekiler
Sayın Kullanıcı!
Güvenlik Bilgisi
Cihazın Elden Çıkarılması
Vitroseramik Ocağın tanımı
İlk kullanımdan önce İlk kez yapılan temizlik
Çalıştırma talimatları
Genel Bilgiler Sıcaklık Kontrol Düğmeleri Kalan Isı Göstergesi
Uygulama,Tablo ve İpuçları
Pişirme ve Kızartma Kapları Genel İpuçları Enerji Tüketimi Kaynatma ve Kızartma Çizelgesi
Temizlik ve Bakım Vitroseramik Cam Yüzey
Hafif Leke İnatçı Leke Özel Leke Şeker Siyah Lekeler ve Dekor Zararları Vitroseramik Yüzeydeki Çizilmeler Ocak Çerçevesi
2
Montaj Talimatları
4
Güvenlik Bilgileri
5
Mutfak Tezgahına Yerleştirme
6
Elektrik Bağlantısı
6 6
Teknik Bilgiler ve Bilgi Etiketi
7 7
7 7
8
8 8 8 8
9
9 9 9
10 10 10 10 10
12
12
12
14
15
Arızalar Ve Çözümleri
Servis ve Yedek Parça
16 16
Page 4
Önemli Güvenlik Bilgileri
Bu cihazın güvenliği, tekniğe ilişkin kabul edilmiş kurallar ve cihaz güvenliği konusundaki yasalar ile uyumludur. Kendi anlayışımıza borçlu olduğumuz güvenlik önlemleri tüm olası kaza risklerini kapsama- yabilir.
Böylelikle, üretici olarak, güvenlik açısından aşağı da belirtilen ipuçları konusunda sizi bilgilendir­mek için kendimizi zorunlu hissediyoruz.
Elektriksel Güvenlik
•
Bu cihaz sadece Yetkili Servis personeli tarafından kurulmalıdır.
• Cihazın onarımı sadece Yetkili Servis personeli tarafından yerine getirilmelidir. Uygunsuz onarım yaralanmalara veya ciddi bozulmalara neden olabilir. Cihazınız onarım gerektirdiğinde lütfen size en yakın Yetkili Servis Merkeziniz ile temas kurunuz.
Bu talimata dikkat ediniz aksi takdirde cihazınızda meydana gelebilecek herjangi bir hasar garanti kapsamına girmeyecektir
•
Gömme cihazlar, yine gömme dolaplar ve raflar üzerine kurulur. Dolaplar, sabit olacak şekilde yerleştirilmeli ve oturtulmalıdır. Olabilecek temaslarına karşı gereken koruma sağlanmalıdır
• Zarar görmüş cihazlar kurulmamalıdır.
•
Vitroseramikl cam zarar görmüş ise ocağı kullanmayınız :
- Pişirme bölümlerini kapatın.
- Elektrik akımı ile olan bağlantısını kesin.
• Ayarlama alternatifinin kalmadığı durumlarda, özel otomatik elektronik kontrollü anahtar tüm pişirme alanlarını belirli bir zamanda otomatik olarak kapatarak güvenliği sağlar.
Çocuklar için güvenlik
• Bu cihaz sadece yetişkinler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Çocukların bu ürünle oynamalrına veya kontrol düğmelerini kurcalamalarına izin vermeyiniz.
•
Cihaz çalıştığı sürece ısınır. Çocuklar ocak soğuyuncaya kadar uzak tutulmalıdır.
• Çocuklar tencere ve tavaları pişirme panelinden çekerek de kendilerine zarar verebilirler.
Kullanım sırasında güvenlik
•
Bu vitroseramik ocak sadece ev içi kullanım amaçlıdır. Ticari ve endüstriyel kullanım amaçlı tasarlanmamıştır.
Cihaz kullanıldığı sırada ısınır. Isınan kısımlara,
•
dikkatsizce dokunmak yanık tehlikesine neden olabilir.
• Vitroseramik ocak yüzeylerini odayı ısıtmak için kullanmayınız.
• Elektrik fişini vitroseramik ocağın yanında yer alan elektrik prizine takarken dikkatli olunuz. Bağlantı yerleri sıcak yüzey veya pişirme kaplarına temas etmemelidir.
• Sıcak yağlar çok çabuk tutuşur. Patates kızartması vs. gibi yağ tavalarını kullanarak yemek pişirirken ocağın yanından ayrılmayınız.
•
Sensör tekniği, cihazın kontrol altında tutularak olabilecek en iyi korumayı sağlar ancak pişirme aralıklarını, çıktıyı ve süreyi ayarlarken de aynı ölçüde dikkatli olmak gerekmektedir.
• Kullandıktan sonra cihazın kapalı olduğundan emin olunuz.
Temizlik Sırasında Güvenlik
•
Vitroseramik ocağın yüzeyini temizlenirken tüm ısıtma alanlarının kapalı olduğundan emin olunuz.
•
Güvenlik nedeni ile cihazın temizliğinde, buhar püskürtmeli veya yüksek basınçlı bir temizleyici kullanmayınız.
Cihazınıza Zarar Vermemek için;
• Vitroseramik ocak yüzeyini, çalışma yüzeyi veya yiyecek koyma yeri olarak kullanmayınız.
•
Pişirme yerlerini, boş pişirme kaplarıyla veya boş olarak kullanmayınız. Bu pişirme kaplarına veya pişirme paneline zarar verebilir.
•
Seramik cam, ısı şoklarına ve aşırı sıcaklıklara karşı dayanıklıdır ancak kırılmaz değildir. Sert ve keskin nesneler düştükleri takdirde, özellikle, pişirme yüzeyine zarar verebilir.
• Tabanı zarar görerek çıkıntılı veya pürüzlü hale gelmiş döküm tencere tava kullanma­yınız. Çıkıntı sürttüğü zaman çizilmeler meydana gelebilir.
•
Vitroseramik ocak çerçevesine hiçbir pişirme kabını koymayınız. Çizilebilir veya boyası kazınabilir.
• Sirke, limon tuzu gibi asit içeren sıvılar aşındırıcı maddeler vitroseramik ocak çerçevesi ile temas etmemelidir aksi takdirde mat lekeler ortaya çıkabilir.
• Şeker veya şeker içeren bir yiyecek sıcak pişirme yüzeyine temas ederek erirse, hala sıcakken derhal bir cam kazıma aleti ile çıkarın. Soğursa, yüzeye zarar verebilir.
•
Her türlü eriyen malzemeyi örn, plastik, alümümyum folyo veya fırın folyosu, seramik cam yüzeyden uzak tutunuz. Bu tip bir madde seramik cam yüzeyde erirse, derhal bir cam kazıma aleti ile çıkarılmalıdır.
Page 5
Elden Çıkarma
PE = Polietilen (dış sarma ve içindeki torba) PS = Polistiren köpük (örn, paketleme
Lütfen tüm paketleme malzemelerini ve eski
Lütfen cihaz, paketleme malzemeleri ve
Elden Çıkarıma İlişkin İpuçu
Cihaz ev çöpleri ile birlikte atılmamalıdır. Lütfen yerel idare veya Çevre Sağlık Kurumu
Tüm paketleme unsurları geri dönüşümlü ve sert köpük kısımlar uygun bir şekilde toplanarak ilgili toplama merkezlerine verilebilir.
parçaları)
cihazları, güvenlik ve çevreyi dikkate alarak atınız.
malzeme işaretlemeleri (malzemelerin ayrı tutulması, atık toplama, çöp atma alanları) hakkındaki ulusal ve yerel yasalara dikkat
.
ediniz
ile bağlantı kurarak bölgenizde cihazı geri dönüştürmek için tesis olup olmadığını öğreniniz.
Page 6
Vitroseramik Ocağın Tanımı
Pişirme Yeri Pişirme Yeri Arka sol arka sağ
Pişirme Yeri Ön sağ
Pişir Düğmeleri
Arka sağ
Pişirme Yeri Arka sol
ön sol Ön sağ
Ön sol
Kalan ısı göstergesi
İlk Kullanımdan Önce
İlk kez temizleme
Vitroseramik ocak yüzeyi, ilk kez kullanılmadan önce iyice yıkanmalıdır.
• Seramik cam yüzeyi ve çerçevesini, bir parça deterjanlı ılık su ile yıkayın ve daha sonra silerek suyunu alın.
Aşındırıcı ve bozucu temizlik malzemelerini asla kullanmayınız, zira seramik cam ve pişirme paneli çerçevesine zarar verebilir.
Page 7
Çalıştırma talimatları
Genel Bilgi
Vitroseramik ocak, özel işlemlerden geçirilmiş seramik camdan yapılmıştır ve 4 pişirme yüzeyine sahiptir. Özel etkili radyan ısıtıcılarla hızlı ısınan pişirme yüzeyleri, ısınma süresini önemli ölçüde azaltacaktır.
Pişirme yüzeyi, gözeniksiz ve ani ısı
değişikliklerine karşı duyarsızdır. Bu nedenle, pişirme kapları sıcak yerden alınıp soğuk yere konulabilir.
Pişirme yerindeyken açtığınızda kısa bir “zzz”
sesi duyabilirsiniz. Bu vitroseramik pişirme yüzeyinin karakteristik özelliğidir ve cihazın işleyişini veya süreyi değiştirmez.
Açmadan önce pişirme kaplarını her
zaman pişirme yerine koyunuz.
Isı Kontrol Düğmeleri
Kontrol düğmeleri, pişirme yüzeylerinin ısıtma kapasitesini düzenler. Isıtma yüzeyine ilişkin kontrol düğmeleri sola veya sağa çevrilerek istenen konuma
getirilebilir.
1 = En Düşük Ayar 12 = En Yüksek Ayar
“0” konuma tekrar getirilerek pişirme yüzeyi kapatılır. Pişirme kaplarını, pişirme yüzeylerine daima düğmesini açmadan önce koyunuz.
Kalan ısı göstergesi
Her bir pişirme yüzeyi, bir gösterge ile bağlantılıdır. Pişirme yüzeyi yanmalara neden olabilecek bir ısıya ulaştığı zaman, karşılık gelen uyarı ışığı yanar.
Bu uyarı ışığı, ısınan yer kapandıktan sonra pişirme yerinin yüzyinde kalan ısı yanmalara neden olabileceği sürece sönmez. Işık, ısı 60 söner.
o
C sıcaklığın altına düştükten sonra
Page 8
Uygulama, Tablolar, İpuçları
Pişirme ve kızartma kapları
Pişirme kabı veya tavası iyi olduğu ölçüde daha iyi kaynama veya kızartma sonucu alınır.
• Kaliteli tavaları tabanından tanıyabilirsiniz. Taban, olabileceği kadar ince ve düz olmalıdır.
• Pürüzlü tabanlar (örn, çıkıntı ve keskin kenarlar) seramik cam yüzeyi çizebilir.
• Alüminyum ve bakır tabanlı pişirme kapları arkalarında metalik renk bozulmarı bırakırlar ve bunlar bazen büyük güçlükle bazen de hiç çıkartılamazlar.
• Tencere ve kızartma tavaları pişirme yerinden daha küçük olmamalıdır ve tercihen pişirme yüzey çapından 10-15mm’ den daha büyük olmamalıdır.
• Tava tabanı soğuk olduğu zaman normal Olarak içeriye doğru hafifçe meyil verir (konkav). Hiçbir durumda dışarıya doğru meyil (koveks) vermemelidir.
• Yeni bir pişirme kabı veya tava satın alırken taban çapına dikkat edin. Üreticiler çoğun- lukla bir kabın üst çap kenarını belirtirler.
• Düdüklü tencere veya WOK gibi özel pişirme kapları kullanıyorsanız üreticinin talimatlarına uyunuz.
• Tencere üreticisi tarafından verilen bütün talimatlara uyunuz. Vitroseramik ocak için de önerildiğine emin olun.
Genel İpuçları
• Taban her zaman temiz ve kuru olmalıdır.
• Vitroseramik cam yüzeyin çizilmemesi veya zarar
görmemesi için tencere ve tavalar, pişirme yüzeyi üzerinden kalıdırılmalı, sürtülmemelidir.
• Çizilmeler kum tanecikleri nedeniyle (örn, daha evvel yıkanan sebzelerden kaynaklanabilir), pişirme yüzeyi üzerinde tencerenin çekilmesi veya tencere tabanındaki pürüz ve çıkıntılar olması nedeniyle de gerçekleşebilir.
• Bir şey taşmaması için sıvı ağırlıklı yiyeceklerde yüksek kaplar kullanın.
Enerji Tüketimi
Enerji tasarrufu için :
• Tencere ve tavaları, açmadan önce pişirme yerine koyun.
• Sadece pürüzsüz ve düz tabanlı pişirme
ve kızartma kapları kullanın.
• Mümkün oldukça, tencere ve tavaları kapak ile kapatınız.
Page 9
• Tencere ve tavaları, yarı çapı daha büyük olan pişirme yerlerine asla koymayınız.
• Islak veya kirli pişirme yerleri nedeniyle enerji ziyan olmaktadır
• Kalan ısıdan yararlanmak için pişme süresinden birkaç dakika önce pişirme yerini kapatınız
• Düdüklü tencere kullanırken ısıtma süresini %50 azaltabilirsiniz. Enerji tasarrufu kadar yiyeceklerde daha fazla vitamin ve mineral korunur.
Kaynatma ve Kızartma Çizelgesi
Pişirme işlemleri için gereken ayar konumları pişirme kaplarının kalitesi ve yiyecek miktarına bağlıdır.
Düğme Konumu Pişirme Yöntemi Örnekler
Pişirme ve kızartmaya başlama, büyük miktarlarda sıvı pişirmek, daha sonra uygun ayara dönmek
12
Yarı kaynatma
ve hızlı kızartma
Kızartma
10-11
Derin Yağ İçinde
Kızartma
Patates kızartması, pan kekler, domuz ve sığır fileto, büftek gulaş
Izgara
8-10
Kabuksuz
(yiyecekler)
Derin yağda et, şinitzel, et parçaları, köfte, sosis, ciğer, balık fileto kızartmak
kızartma
4-7
3-5
Kaynatma
Çektirme
Ağır ateşte
kaynatarak yahni
yapma
Patates haşlamak, yahni yapmak, çorba yapmak, hot-pot, çok miktarda sosis pişirmek Sebzeleri ağır ateşte kaynatmak, eti kendi suyunda yavaş yavaş pişirmek, az miktarda meyveyi sıvı içinde hafifçe pişirmek Pirinç ve sütli yiyecekleri ağır ateşte pişirmek
1-3
Hafifçe ağır ateşte
kaynatarak pişirme
(bazen karıştırarak), az miktardaki patates ve sebzeden yahni yapmak, hazırlanmış bir yemeği ısıtmak Omlet, kızarmış yumurta, Hollanda sosisi, bir
1-2 Sıcak tutma
yemeği sıcak tutmak veya az miktarda çukulata, jelatin, yağ eritmek için.
0 Kalan ısı Kalan ısı, KAPALI konum
Isıtmak veya pişirmek için “10-12” ısı ayarlarını öneririz ve daha sonra yiyecekleri daha düşük uygun bir ısı ayarında pişirmeye devam edin.
Page 10
Temizlik ve Bakım
Dikkat! Temizleyiciler sıcak seramik
cam yüzeyde kalmamalıdır. Temizle­yicilere ait tüm artıklar temizlendikten sonra yeterli miktarda temiz su ile temizlenmelidir, zira yeniden ısıtıldığı zaman sonuç sert olabilir.
Fırın spreylerı, leke veya toz alıcıları, kir çıkartıcı tozlar veya aşındırıcı etkiye sahip sünger gibi aşındırıcı veya bozucu maddeleri asla kullanmayın.
Uygun temizlik malzemeleri : temiz kumaş veya ev kağıdı, deterjanlı sıcak su, uygun ticari temizleyiciler veya temizllik amaçlı kazıma aletleri. Temizlik amaçlı ve seramik cam temizleyiciler, özel satıcılarda ve temizlik malzemeleri dükkanlarında bulunabilir.
Vitroseramik cam yüzey
• Her kullanımdan sonra, el ile dokunabilecek sıcaklıkta veya soğukken seramik cam yüzeyi temizleyin. Böylece akmış yemeklerin üzerinde yanması önlenecektir.
• “Vitroclen” gibi bir ticari seramik cam temizleyici ile sıvı ve su damları, yağ damlaları ve metalik renk bozulmalarını giderin.
Hafif leke
• Seramik cam yüzeyini kaba bir bez ve dejerjan ile silin
• Sonra temiz bir bez kullanarak silin. Yüzeyde hiçbir temizlik maddesi artığı kalmamalıdır.
• “Vitroclen” gibi bir ticari seramik cam temizle­yicisi kullanarak tüm seramik cam yüzeyi iyice hafta da bir temizleyin. Pişirme panelinin temiz­lendikten sonra kuru olduğundan daima emin olun.
İnatçı leke
• Pişirme yerleri üzerine damlamış veya burada yanmış lekeleri temizlemek için bir cam kazıma aleti kullanın.
• Cam seramik kazıma aletini belirli bir açıyla seramik cam yüzeye koyun. Kazıma aletini üzerinde kaydırarak lekeleri çıkarın.
Page 11
Özel leke
Şeker
• Üzerinde ne yanmış ise (şeker, erimiş plastik, alüminyum folyo) vakit geçirilmeksizin (hala sıcak durumdayken), bir cam kazıma aleti kullanarak çıkartın, aksi takdirde zarara neden olunabilir.
Uyarı! Sıcak pişirme yerinde, temizlik amaçlı kazıma aleti kullanılırken azami dikkat sarfedilmelidir.
• Daha sonra yüzeyi normal şekilde temizleyin.
Pişirme yeri ve erimiş madde soğumuş ise temizleme işlemini kolaylaştırması için pişirme yerini yavaşça tektrar ısıtın.
Siyah lekeler, dekor zararları
Yıpratıcı temizleyiciler veya pürüzlü tabanlı pişirme kapları kullanıldığı takdirde, dekor yıpranmış bir hal alır ve zaman içinde siyah lekeler ortaya çıkar. Bu lekeler çıkartılamaz. Bununla birlikte, Vitroseramik ocağın çalışmasını bozabilirler.
Vitroseramik cam yüzeydeki çizilmeler
Seramik cam yüzey üzerinde, pişirme kaplarının tabanlarındaki çıkıntılardan veya kumlardan kaynaklanan çizikler çıkarılamaz.Bununla birlikte, vitroseramik ocağın çalışmasını bozabilirler.
Vitroseramik Ocağın çerçevesi
Sirke, limon veya kir sökücülerinin, ocak çerçevesine değmemesini sağlayın, aksi takdirde mat lekeler oluşur.
• V,itroseramik ocak çerçevesini, su ve bir miktar dejerjanlı sıvı ile temizleyin.
• Islak bez ile kurumuş kiri yumuşatın. Daha sonra silerek kiri çıkartın.
Page 12
Montaj Talimatları
Güvenlik ipuçları
Bu cihazın montajı Yetkili Servis tarafından yapılmalıdır. Lütfen bu talimatlara uyunuz, aksi takdirde garantiniz meydana gelebilecek herhangi bir zararı kapsamaz.
Montaj sırasında veya arıza halinde cihazın elektrikle olan bağlantısı kesilmelidir.
Elektrikli cihazların çalışmasına ilişkin genek kurallara, yetkili elektrik kurulu’na ait hükümlere ve montaj için bu talimatların özelliklerine sıkı bir şekilde uyulmalıdır.
Mutfak Tezgahına Ankaster olarak yerleştirme
Ocak ile arka duvar arasın Elektrik güvenliği kalifiye bir elektrik daki mesafe 55 mm Tesisatçısı tarafından sağlanabilir.
Elektrik Kurumu veya diğer yerel makamlar tarafından çıkarılan düzenlemelere göre istenmeyen temasa karşı koruma,cihazın doğru bir şekilde montajı ile sağlanabilir. Aynı durum, cihazın arkası için de geçerli olup duvardan uzak olan elektrik bağlantılarına kolaylıkla erişilebilmelidir.
Gömme dolaplar, sabit olacak şekilde konumlandırılarak Mutfak dolabı yada duvarın sağlamlaştırılır. sağı/solu arasındaki mesafe
Bu kitapçıkta cihazınız ile ilgili basılan bilgi etiketindeki verileri bir tarafa not edin. Bu bilgiler servis çağırdığınız zaman işe yarayacaktır.
Montaj Ölçüleri
Ocağın monte edileceği yerin ölçüleri, standart ebatlara karşılık gelmelidir. Gerekli bilgiler ebatlara ilişkin şekilde görülebilir.
• Vitroseramik ocağın düşük yüzeyi ve aşağısındaki mobilyanın parçaları arasındaki uzaklık en az 20 mm olmalıdır.
• Vitroseramik ocağın yan tarafları ve kabin arasındaki uzaklık en az 50 mm ve arka panelden en az 55 mm olmalıdır.
Kendisini çevreleyen mobilyayı aşırı ısıtmasına karşı korumayla ilgili olarak bu cihaz Y tipi olmalıdır. Cihaz veya bu cihaz için hazırlanmış gömme dolabı Görecek şekilde arka duvara veya başka bir taraftaki duvara yerleştirilebilir.Başka bir tarafı herhangi bir yüksek duvar veya mobilyaya monte edilebilir. Cihazın diğer yan tarafı ise başka aynı yükseklikteki Bir cihazın yan tarafına doğru yerleştirilebilir.
Page 13
Vitroseramik Ocağın Montajı
• Montaj yerini, önceden belirlenen çalışma ebatlarına göre kesin. Azami ebatlar aşılmamalıdır. Tam olarak işaretli çizgi üzerinden testere ile kesiniz. Öneri : Çelik bir iğne ile kesilecek yeri işaretleyin. Çizgi üzerine yapıştırıcı bir şey sürerek kesilirken tabakanın kırılmasını önleyin.
• Mozaik kaplı montaj yerlerinde, pişirme alanı ile destek alanı arasındaki yarık tamamıyla doldurulmalıdır.
• Kesim alanındaki montaj yerini temizleyin.
• Pişirme alanına, üstten kesim alanına doğru
girilir, ortalanır ve üstüne sıkıca bastırılarak yayların oturması sağlanır.
• Boşluk olmaksızın yerine oturması ve kusursuz şekilde yerleşmesi için destek çerçevesindeki
kapatıcı maddesine dikkat edin. Lütfen fazladan silikonlu kapatıcı maddeler kullanmayın, aksi takdirde servis ihtiyacı halinde sökmek zorlaşır.
• Gömme dolabın altındaki 5 delik, takılacak plakaların vidalanması içindir.
• Takılacak plaka vidalarını önce tornavida ile sıkıştırın (ve ara sıra sıkıştırın) ve daha sonra pişirme alanı çerçevesi, çalışma setine kusursuz şekilde oturuncaya kadar çapraz şekilde dengeleyin.
• Fazla sıkıştırmaktan kaçının! İnce kenet ile elektrikli tornavida veya itici havatornavidası özellikle kullanılabilir.
seramik cam plaka (Ceramic glass plate)
çerçeve (Frame)
Mutfak tezgahı (Worktop)
sabitleyici kenet (Fixing clamp)
Page 14
Elektrik bağlantıları
Cihazı ana elektrik şebekesine bağlamadan önce, bilgi etiketindeki voltajın (yani, cihazın nominal voltajı) şebeke voltajına karşılık geldiğinden emin olun. Bilgi etiketi, vitroseramik ocak panelinin altında yer alan mahfazasında görülebilir.
• Şebeke bağlantısı, uzman bir elektrikçi tarafından yerine getirilmelidir. TSE kuralları ve yerel elektrik kurullarının geçerli yönergelerine uyulmalıdır.
• Bağlanmadan önce, bilgi etiketinde belirtilen voltajın – örn. cihaz ve fırın/kontrol kutusuna ilişkin nominal voltaj – halihazırda şebeke voltajı ile aynı olup olmadığınına emin olun.Bilgi Etiketi, vitroseramik ocak panelinin altta yer alan mahfazasında görülebilir.
• Isıtıcı eleman yaklaşık 230V, Cihaz, 220V şebeke voltajı ile mükkemmel biçimde çalışır.
• Şebeke bağlantısı, tüm kutup isole edici cihaz en az 3 mm’lik açılış kontağı ile olacak şekilde gerçekleştirilmelidir; Örn, L-S otomatizm, topraklı devre kesici veya sigorta.
• HO5VV-F tipi bir kablo veya daha yüksek derecede bir kablo elektrik kablosu olarak kullanılmalıdır.
• Şebeke terminali, cihazın arkasındaki kapağın altındadır. Tornavida ile açılmalıdır (resim).
• Şebeke voltajına göre, cihaz bağlama alternatifleri diagramlarına uygun olarak bağlanır. Terminal borduna ait köprüler, gerektiği takdirde, buna göre değiştirilmelidir.
• Koruyucu kondüktör, terminal (şekil)’e bağlanmalıdır. Koruyucu kondüktör, yüklü iletkenden uzun olmalıdır.
• Kablo bağlantıları gösterildiği gibi bağlanmalıdır ve terminal vidaları sıkıca sıkılmalıdır.
• Bundan sonra elektrik kabloları germe gevşetme aleti ile emniyete alınmalı ve kapak iyice kapanıncaya kadar bastırılmalıdır.
İlk kullanımdam önce, vitroseramik cam veya pişirme paneli çerçevesindeki olabilecek herhangi bir etiket ve koruyucu film çıkarılmalıdır.
Elektriğe bağlandıktan sonra, tüm pişirme yerleri birbiri ardısıra kısa aralıklarla asgari güç ile çalıştırılarak çalışıp çalışmadıkları kontrol edilmelidir.
Turkish Translation of the diagram
Pişirme panelinin tabanındaki şebeke terminali (Main Terminal in the base of the hob) Terminal köprülerinin değiştirilmesi (Changing bridges of the Terminal) Germe gevşetme aleti (Strain relief device) Bağlantı alternatifleri (Connection Possibilites)
Page 15
Şebeke kablosunu bağlamadan önce kurulum talimatlarını okuyun. Bağlantıların terminal blokuna doğru biçimde uyup uymadığından emin olun. (Read the installation……….)
Teknik veriler
Cihazın ebatları :
Uzunluk 572 mm Derinlik 502 mm Yükseklik 49 mm
Ankastre Ölçüleri
Uzunluk 560 mm Derinlik 490 mm Çap R5
Pişirme Yerlerinin Elektrik Güçleri
Ön sol pişirme yer. 1800 W Arka sol pişirme yer. 1200 W Ön sağ pişirme yer. 1800 W Ön sağ pişirme yer. 1200 W
Toplam Elektrik gücü 6,0 kW
Voltaj 230V-50Hz
Teknik Özellikler, Standartlar, Normlar
Bu cihaz aşağıdaki standartlara uymaktadır :
• Ev içi veya benzer kullanımlara yönelik elektrikli cihazın güvenliğine ilişkin EN 60 335-1 ve EN 60 335-2-6
• Ev içi kullanım için elektrikli pişiricilere yönelik kritere ilişkin DIN 44546 /44547/44548
• EN 55014-2/VDE 0875 kısım 14-2
• EN 55014/VDE 0875 kısım 14/12.93
• EN 61000-3-2/VDE 0838 kısım 2
• Elektro manyetik uyum (EMC) için temel
koruma gereğine ilişkin EN 61000-3-2/VDE 0838 kısım 3
Bu cihaz Avrupa Birliği normlarına
uymaktadır :
• 73/23/EC dt. 19.12.1973 (düşük voltaj)
••••
89/336/EC dt. 03.05.1989 (EMC -
düzeltmeleri içeren norm – norm 92/31/EC)
Bilgi Etiketi
Cihazınızın bilgi etiketinde bulunan verileri bir yere kaydediniz.Bilgi etiketi cihazın altında yer almaktadır.Cihazı ankastre olarak yerleştirdikten sonra bilgi etiketini bir daha göremeyeceksiniz.
Bu bilgileri aşağıdaki durumlarda kullanmanız gerekecektir.
v
Yetkili Servise İhtiyacınız olduğunda
v
Kendinizin değiştirebileceği yedek parça ve aksesaurların talebinde
v
Teknik problemle karşılaştığınızda.
Page 16
Arızalar ve Çözümleri
Vitroseramik ocağınız düzgün bir şekilde çalışmadığı zaman Yetkili Servis çağırmadan önce lütfen aşağıdaki kontrolleri yapınız.
Önemli
yanlış kullanımından yada yanlış montajdan kaynaklanıyorsa cihaz garantili olsa bile garantisiz işlem yapılacaktır.
Yetkili Servis çağırdığınızda arıza aşağıdakilerden birisi ise,tüketicinin
ARIZA OLASI ÇÖZÜM YOLU
v
Isıtma yüzeyleri çalışmıyor v
v
Ocağı kapattıktan sonra ısı ikaz lambası yanmaya devam etmiyor.
v
Ocağın ısıtma yüzeyleri çalıştırıldı- ğında “zzz” şeklinde bir ses
duyuluyor.
v
Pişirme Yüzeylerinde Renk bozukluğu görülüyor.
Ana sigortayı kontrol ediniz.Atmış olabilir.
v
Seçmiş olduğunuz güç konumunu kontrol ediniz.
v
Pişirme yüzeyinin güç konumu 60ºC nin altında kısa süreli kullanılmış olabilir.
v
Bu bir arıza değildir.Bu ses pişirme yüzeylerinin ısındığını gösterir.
v
Bu durum pişirme yüzeyi kullanıldık- tan sonra düzenli olarak temizlen­memesinden kaynaklanmaktadır. Bu durum cihazın normal çalışmasını engellemez.
Yukarıdaki kontrolleri yaptğınız halde arıza devam ediyorsa size en yakın Yetkili Servisle temas kurunuz.
Servis ve Yedek Parça
Bu cihaz fabrikadan çıkmadan önce uzman personel tarafından çalıştırılıp denen­miştir.Yapılması gereken her türlü onarım ve bakım dikkat ve özenle yapılmalıdır. Dolayısıyla gerekli durumlarda cihaza ait bilgilerle Ytkili Servise başvurmanızı rica ederiz. Üretici firma tarafından üretilmiş orijinal yedek parça kullanılmasını isteyiniz.Bu parçalar sadece Yetkili Servislerde bulunur.
Page 17
Page 18
Loading...