Danfoss AK-PC 551 User guide [tr]

Kılavuz
Merkezi Sistem Kontrolörü
AK-PC 551
ADAP-KOOL® Refrigeration Control System
Giriş
Uygulama
Kontrolör, küçük soğutma uygulamalarında kompresörlerin ve kondenserlerin kapasite regülasyonu için kullanılır. Maksimum 8 kompresör ve bir kondenser regüle edilebilir. Örneğin:
• Bir emiş grubu + bir kondenser grubu
• İki emiş grubu + bir paylaşımlı kondenser (maks. 4 + 4 kademe)
• Bir kompresör grubu, maks. 8 kademe
• Bir yoğuşturucu grubu, maks. 8 kademe
Avantajları
• Aşağıdaki yollarla enerji tasarrufu:
- Emiş basıncının optimizasyonu
- Gece saatlerinde öteleme
- Yüzer kondensasyon basıncı
- Yük sınırlaması
Giriş ve çıkış
Sınırlı sayıda kullanılabilir giriş ve çıkış vardır. Bununla birlikte her sinyal türü türü için aşağıdakiler bağlanabilir:
• Analog girişler, maks. 8 adet. Basınç transmiterlerinden, sıcaklık sensörlerinden gelen sinyal, voltaj sinyali vb.
• Dijital girişler, maks. 8 adet. Otomatik güvenlik kontrolünden gelen sinyal, gündüz/gece sinyali vb.
• Röle çıkışları, maks. 6 adet. Kompresörlerin, kondenser fanların bağlantısı
• Solid state çıkışlar, maks. 2 adet.
- Copeland dijital scroll kompresörlerdeki kapasite valfinin kontrolü
- Copeland stream kompresörlerde kapasite kontrol valfinin kontrolü
- Bitzer CRII üzerindeki her iki kapasite kontrol valfinin kontrolü Çıkışlar bu işlevler için kullanılmıyorsa, sıradan röle çıkışları olarak kullanılabilirler.
• Analog çıkışlar, maks. 2 adet. Kompresörlerin ya da kondenser fanlarının hız kontrolü.
Çalışma
Günlük operasyon doğrudan kontrolör üzerinde ya da harici bir ekran aygıtı aracılığıyla ayarlanabilir. Kurulum sırasında, ekran görüntüleri yalnızca gerekli ek ayarlar ve son kullanıcı işlemleriyle ilgili görüntülerin açılacağı şekilde düzenlenecektir. İşlemler parola korumalıdır ve üç seviyede erişim verilir. Denetleyici çeşitli diller içerir. Tercih edilen dili başlangıç aşamasında seçin.
Veri iletişimi
Kontrolörde dahili modbus veri iletişimi vardır ve aygıt AK-SM 800 tipi bir sistem cihazına bağlanabilir.
2 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 AK-PC 551
Emiş Grubu
Kompresör türleri
Aşağıdaki kompresör türleri regülasyon için kullanılabilir:
• Tek adımlı kompresörler (biri hız regülasyonlu olabilir)
• Kapasite kontrollü kompresörler
• Scroll kompresörler (biri dijital scroll olabilir)
• Bir kapasite kontrolööü Copeland stream kompresör (4 silindirli)
• Iki kapasite kontrolööü Bitzer CRII kompresör (4 silindirli)
Kapasite regülasyonu
Devreye alma kapasitesi bağlanan basınç transmiteri/sıcaklık sensöründen gelen sinyallere ve belirtilen referansa göre kontrol edilir. Referans civarında bir nötral zon belirleyin. Nötral zonda, regülasyon kompresörü, kapasiteyi, basıncın muha­faza edileceği şekilde kontrol eder. Basıncı nötral zonda artık mu­hafaza edemediğinde, kontrolör sıradaki kompresörü devreden çıkarır ya da devreye sokar. Daha fazla kapasite devreye alındından ya da devrede çıkarıldığın­da, regülasyon kompresöründen gelen kapasite nötral zonda ba­sıncı muhafaza edecek şekilde değiştirilir (yalnızca kompresörün değişken kapasitesi varsa). – Basınç, “referans + yarım nötral zon” değerinden yüksek oldu-
ğunda, sonraki kompresörün (yukarı yönde) devreye alınmasına izin verilir.
– Basınç, “referans - yarım nötral zon” değerinin altında olduğunda,
bir kompresörün devreden çıkarılmasına (aşağı yönde) izin verilir.
– Basınç nötral zonda olduğunda, işlem geçerli etkinleştirilmiş
kompresörlerle devam eder.
Konrol sensörü
Normalde bir emiş grubu Po basınç transmiterinden gelen bir sinyale göre kontrol edilir. Bir salamura sistemde, S4 sensörü kontrol sensörü olmalıdır. Ayrıca, donma koruması için kullanıldığından Po basınç transmiteri de takılmalıdır.
Referans
Regülasyon için ayarlı ya da değişken referans kullanılabilir. Örneğin değişken referans gece saatlerindeki artış ya da Po optimizasyonu için kullanılabilir. Buraya Po optimizasyonundan bir katkı ya da gece saatlerinde artış eklenecek şekilde bir değer girin. Bu katkı, anlık soğutma ihtiyacına göre referansı artırabilir ya da azaltabilir. Referansı, çok düşük ya da çok yüksek değerlerden sınırlandırmak için bir maks. ve min. sınırı belirleyin.
Yük azaltma
Yük azaltma işlemi etkinken, maksimum izin verilebilir kompresör kapasitesi ayarlanan sınır ile sınırlandırılacaktır. Bu yolla mağazadaki toplam elektrik yükü sınırlanacaktır. Eşik değeri kompresörün en düşük kapasite adımı olan ”Başlangıç hızından” düşük olamaz.
Po ref.
Max.
Min.
AK-PC 551 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 3
Kondenser
Fan kontrolü
Fanlar kontrolörün röleleri ile artımlı olarak kontrol edilebilir ya da kontrolörün analog çıkışı aracılığıyla değişken hızlı olarak kontrol edilebilir. Hız kontrolü VLT tipi birfrekans invertörü aracılığıyla olabilir. Fanların EC motorları varsa, 0-10 V sinyali doğrudan kullanılabilir.
Eş zamanlı aşama kaydetme ve hız. (Her birine uyumlu paralel sinyaller.) Bu işlev genelde frekans dönüştürücüsünü kontrol etmek için kullanılır ancak frekans dönüştürücüsü başarısız olursa dış elektrik tesisatı aşama kontrol şalterini açacaktır.
Gece çalışması sırasında, fanların gürültü seviyesi düşük tutulabilir. Bu, devreye alma kapasitesi sınırlandırılarak yapılır. Hız kontrolü için devir sayısını düşük tutun. Adım adım etkinleştirme için basamaklı devreye almayı atlayın.
Sd maks. ve Pc maks. güvenlik işlevleri çalışmaya başlarsa sınırlandırma bypass edilir.
Kontrol
Regülasyon Pc basınç transmiterinden ya da bir S7 ortam sıcaklık sensöründen gelen bir sinyale göre yapılır. Sinyal, regülasyon refe­ransı ile karşılaştırılır.
Regülasyon referansı, aşağıdaki işlevlerin bir ya da daha fazlasın­dan gelebilir:
• Sabit referans
• Değişken referans, dış mekan sıcaklığına göredir. Dış mekan sıcaklığı düştüğünde referans ilgili miktar kadar düşecektir. Bu değişken referans bir Sc3 dış mekan sıcaklık sensörü takıl­masını gerektirir. Sensör, doğru dış mekn sıcaklığını kaydedecek şekilde yerleştirilmelidir. Diğer bir deyişle doğrudan güneş ışığından korunmalı ve kondenser hava yolu yakınına yerleştirilmemelidir. Bu regülasyon bir min. ve maks. referans ayarı gerektirir, bu sayede regülasyon işlemi verilen sınırlar dahilinde yapılır.
• Isı geri kazanımı için referans artırma. Burada referans, bir DI girişinde bir sinyal alındığında sabit bir değere artmıştır. Referans değer ayarlanan maks. referanstan daha yüksek olabilir. Isı geri kazanımının sıcaklığına ulaşıldığında ve DI sinyali kaybolduğunda, referans bir kez daha düşer, ancak bu düşüş, referansta ani değişimleri önlemek için bir kaç dakika içinde gerçekleşir.
Max. ref.
Min. ref.
Ref. for heat recovery
Temperature sequence for heat recovery
Ortam sıcaklığı Bir ortam sıcaklığı kontrol ediliyorsa kontrol sensörü S7 olarak ayarlanmalıdır. Bu sıcaklık sensörü istenen ortama yerleştirilmelidir. Pc basınç transmiteri de takılmalıdır. Bu, yüksek basınç izlemesi için kullanılır.
4 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 AK-PC 551
Güvenlik işlevleri
Min./maks. emiş basıncı Po
Emiş basıncı sürekli kaydedilir. Ölçülen değer ayarlanan minimum sınırın altına düşerse, kompresörler hemen devreden çıkarılacaktır. Maks değeri aşarsa, zaman gecikmesi ardından bir alarm üretilecektir.
Maks. kondensasyon basıncı Pc
Kondensasyon basıncı izin verilen üst değere ulaşırsa, kontrolör, basıncı düşük tutmak için tüm kondenser fanlarını bağlayacaktır. Aynı zamanda kompresör kapasitesinin bir kısmının bağlantısı kesilecektir. Basınç, eşik değerinin yakınında kalırsa daha fazla kompresör bağlantısı kesilecektir. Eşik değer aşılırsa tüm kompresörlerin bağlantısı hemen kesilecektir.
LP şalteri
Bir DI girişinde açma/kapama sinyali Bir sinyal alınırsa, tüm kompresörler hemen durdurulacaktır.
HP şalteri
Bir DI girişinde açma/kapama sinyali Bir sinyal alınırsa, tüm kompresörler hemen durdurulacaktır. Fan kapasitesi Pc ölçümünün referansı ne kadar aştığına bağlı olarak artacaktır.
Sensör arızası
Bağlanan sıcaklık sensörlerinden veya basınç transmiterlerinden birinin sinyali kaybı algılanırsa bir alarm verilecektir.
• Bir Po hatası olması durumunda, regülasyon gündüz çalışmasında ayarlanan bir kapasite (örn. %50) ve gece çalışmasında ayarlanan bir kapasite (örn. %25) ile, ancak bir adımın minimumu ile devam edecektir.
• Bir Pc hatası olması halinde, bağlanan kompresör kapasitesine karşılık gelen kondenserkapasitesi devreye alınır. Kompresör regülasyonu normal kalacaktır.
• Sd sensöründe bir hata olduğunda basma gazı sıcaklığının güvenlik izlemesi sürdürülmeyecektir.
• Ss sensöründe bir hata olduğunda emme hattındaki superheat izlemesi sürdürülmeyecektir.
• Dış mekan sıcaklık sensörü Sc3’te bir hata olması halinde, kalıcı ayar değeri referans olarak kullanılır.
• S4 sensöründe bir hata olması halinde, regülasyon Po sinyali ile devam edecek ancak referans 5 K kadar azaltılacaktır.
• Saux sensöründe bir hata olması halinde, termostat çıkışı bekleme konumuna gidecektir.
Not: Arızalı bir senrör, bir sensör alarmının iptal edilmesinden
10 dakika önce OK olmalıdır.
Alarm, “Aktif alarmlar” ekranında gösterildiğinde “X-düğ­mesine” 2 saniye basarak bir sensör alarmı manuel olarak sıfırlanabilir.
Ss ölçümü aracılığıyla min./maks superheat
Bir AI girişindeki sıcaklık sensörü. Superheat ayarlanan sınırlardan daha yüksek ya da düşükse, zaman gecikmesinden sonra bir alarm üretilecektir.
Maks. basma gazı sıcaklığı Sd
Bir AI girişindeki sıcaklık sensörü. Basınç borusundaki bir Pt 1000 Ohm sensöründen bir sinyal alınabilir.
• Tüm kompresör grubu için ortak Sd Sıcaklık maks. ayar sıcaklığına yaklaştığında kompresörün kapasitesi azaltılacaktır
• Kompresör Sd
eğer bu bir Copeland dijital scroll, Copeland stream veya Bitzer CRII’deki bir Sd ise, kompresörün kendi kendini soğutabilmesi için kapasite artırılacaktır).
Sıcaklık ayarlanan maks. sıcaklık değerine yakınsa, kompresörler duracaktır.
Genel DI alarmları
Bir DI girişinde açma/kapama sinyali Regülatör üç genel alarm girişi içerir, bunlara alarm metni ve gecikme süreleri bağlanabilir. Alarm ve metin, gecikme süresi sona erdiğinde görülecektir.
Genel termostat
Bir röle çıkışı ve bir analog giriş varsa bir genel termostat takılabilir.
AK-PC 551 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 5
Ekrana genel bakış
Son kullanıcı genel bakış
Bu günlük kullanıcı arayüzündeki görüntüler ayarların nasıl yapıldığına bağlıdır. Bunlar neyin regüle edildiğini gösterir. Örneğin: Bir ya da iki emiş grubu, bir kondenser grubu ya da bir kombinasyon. Aşağıdaki örneklere bakınız:
1 emiş grubu
1 kondenser
grubu
2 emiş grubu
2 emiş grubu ve 1 kondenser grubu
Yukarıdaki dört sıranın her biri üç ek ekranla devam eder. Ekranın üst köşesindeki ok aynı çalışma alanında yer alan sonraki ekrana gidiş yolunu gösterecektir. Sağ oka tıklayaral bu üç ekranı görebilirsiniz:
Aktif alarmlar Silinmiş alarmlar Kontrolör hakkında bilgi
Kontrolörden bir alarm gönderildiğinde, alarm metnini görmek için bu ekrana gitmelisiniz.
6 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 AK-PC 551
Ayarlara genel bakış
Kontrolörün ayarlanabileceği üç yol vardır. Sizin için en kolay olanını seçin: “Sihirbaz”, “Hızlı ayarlar” ya da “tüm parametreler” incelemesi.
Teslim aldığınızda ekranı başlatın
Çalışma prensipleri
1. Ok tuşlarını kullanarak konumu seçin
2. “Enter” tuşuyla  seçim yapın
Parola girişine gelmek için “Enter” tuşunu 2 saniye basılı tutun
Bir ayar yöntemi seçin. Sonlandırmak için “Enter” tuşuna basın
Teslimatta varsayılan parola 300’dür. Parolayı ayarlamak için ok tuşlarını kullanın. Sonlandırmak için “Enter”  tuşuna basın
Ana Menü
İlk ayar Tesis türüdür
3. Geri dönmek için “X” tuşunu kullanın
Sihirbaz
Burada bir dizi ayar boyunca yönlendirilirsiniz, ardından kontrolör çalışmaya hazır hale gelecektir. 1 - 28 arasındaki görüntüler burada gösterilmiştir.
Quick
Burada farklı kompresör ve fan kombinasyonlarından seçim yapın. Ayrıca sayfa 18 ve 19’daki genel görünümlere bakın.
3CDA + 2CB + FS 2CDA + 2CB + 3F 3CSA + 2CB + FS 2CSA + 2CB + 3F 4CA + 3CB + FS 3CA + 2CB + FS 2CA + 2CB + 3F 4CDA + FS 3CDA + FS 3CDA + 3F 2CDA + 2F
Örnek:
3CDA + 2CB + FS =
3 Kompresör, bir Dijital, emiş gru­bu A + 2 Kompresör, emme grubu B + bir fan, Hız kontrollü
4CSA + FS 4CA + FS 4CA + 4F 3CSA + FS 3CA + FS 3CA + 3F Hicbiri
Aşağıdaki seçenekler mevcuttur:
2 Komp + 1 Kond = emiş grubu A + B ve kondenser Komp. + Kond. = emiş grubu A ve kondenser
Tesis türü seçildiğinde, çe­şitli ayarların yapılmasına izin verilir.
Kondenser = yalnızca kondenser Kompresor = yalnızca emiş grubu A Hicbiri
Örneğin:
Sonraki menülere devam edin. Tüm ayarlar devam eden sayfalarda açıklanmıştır.
AK-PC 551 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 7
Menü
Start/stop
Sistem tipi
Emis A
Ana şalter Ana şalter
Regülasyonu buradan başlatın ve durdurun. Yapılandırma ayarları için regülasyon durdurulmalıdır. Regülasyon başlatıldığında bir yapılandırma ayarı girmeye çalışırsanız, kontrolör regülasyonun durdurulması gerekip gerekmediğini soracaktır. Tüm ayarlar yapıldığında ve ana şalter “AÇIK” konumuna ayarlandığında, kontrolör çeşitli ölçümlerin gösterimini etkinleştirecektir. Regülasyon başlar. (Harici bir ana şalter tanımlıysa regülasyonun başlaması için bu da “ON” konumuna getirilmelidir.)
Harici ana şalter Harici ana şalter
Regülasyonu başlatıp durdurabilecek bir harici şalter takılabilir. Hem dahili hem de harici ana şalter regülasyon başlamadan önce ON konumunda olmalıdır. Bir harici ana şalter, “Tesis türü” - “DI aracılığıyla ana şalter” adımında tanımlanabilir.
Sistem tipi sec Tesis ayarları:
Aşağıdakiler regüle edilmelidir:
• Kompresör grubu
• Kondenser grubu
• Bir kompresör grubu (A) + Bir kondenser grubu
• İki kompresör grubu (A) ve (B) + Bir kondenser grubu
Akiskan tipi Soğutucu ayarı
Soğutma başlamadan önce soğutucu akışkan tanımlanmalıdır. Aşağıdaki soğutu akışkanlar arasında seçim yapabilirsiniz: R12, R22, R134a, R502, R717, R13, R13b1, R23, R500, R503, R114, R142b, kullanıcı tanımlı, R32, R227, R401A, R507, R402A, R404A, R407C, R407A, R407B, R410A, R170, R290, R600, R600a, R744, R1270, R417A, R422A, R413A, R422D, R427A, R438A, R513A (XP10), R407F, R1234ze,
R1234yf, R448A, R449A, R452A.
Uyarı: Yanlış soğutucu akışkan seçimi kompresörde hasara yol açabilir. Diğer soğutucu akışkanlar: Burada “kullanıcı tanımlı” ayarı ve ardından üç faktör (fac1, fac2 ve fac3) ile sıcaklık kayması (gerekiyorsa) seçilmiştir.
Set degerleri birimi Kompresör ve kondenser kontrol aygıtı
Basınç ya da doygunluk sıcaklığını seçin. (İlk ayar sırasında ayarlanabilir ve ardından değiştirilmemelidir.)
DI ile gece sinyali DI sinyali aracılığıyla gece çalışması
Burada harici bir şalter seçin, bu sayede regülasyon referansı harici olarak artırılabilir ya da azaltılabilir.
1. İşlevi “Yes” olarka ayarlayın
2. I/O yapılandırmasına gidin ve kullanılabilir bir dijital giriş seçin. Bu girişi “Gece koşulu” olarak ayarlayın
3. Ardından işlevin sinyal ON ya da OFF olduğunda etkin olup olmadığına bakın.
DI ile ana switch DI aracılığıyla ana şalter
Burada bir harici ana şalter tanımlayın, bu sayede regülasyon harici olarak başlatılabilir ve durdurulabilir.
1. İşlevi “Yes” olarka ayarlayın
2. I/O yapılandırmasına gidin ve kullanılabilir bir dijital giriş seçin. Bu girişi “Ana Şalter” olarak
ayarlayın
3. Ardından işlevin sinyal ON ya da OFF olduğunda etkin olup olmadığına bakın.
Sebeke frekansi Frekans
Şebeke frekansını ayarlayın
Alarm cikisi Alarm rölesi
Burada bir alarm olayında etkinleşecek bir alarm rölesi tanımlayın.
1. Röleyi etkinleştirecek alarm önceliğini seçin
• Röle yok
• Kritik alarm
• Ciddi alarm
• Tüm alarmlar
2. I/O yapılandırmasına gidin ve kullanılabilir bir dijital çıkış seçin. Bu çıkışı “Alarm” olarak ayarlayın
3. Ardından alarm ON ya da OFF olduğunda rölenün etkinleşip etkinleşmeyeceğini (çekilme)
tanımlayın.
Alarm buzzer Alarm sesi
Burada ses üretici, bir alarm durumunda bir ses yaymak için tanımlanabilir. Ses üreticiyi etkinleştirecek alarm önceliğini seçin:
• Sinyal yok
• Kritik alarm
• Ciddi alarm
• Tüm alarmlar (Bir alarm durumunda, ses üretici, aktif alarm ekranı boyunca geçirilerek durdurulabilir; sayfa 6’ya bakın)
SW: 1.6x
On / Off
Fac: Hicbiri
Fac: Hicbiri
Temp. / press Fac: Saturated
DI-demand
Hayir / Evet Fac: Hayir
DI-demand
Hayir / Evet Fac: Hayir
50 Hz / 60 Hz Fac: 50 Hz
DO-demand
Fac: Role yok
Fac: Buzzer yok
8 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 AK-PC 551
Kontrol durumu Regülasyon durumu
Kontrol durumu Kontrol devresinin durumunu buradan okuyun örn.:
• No comp. - Kullanılabilir kompresör kapasitesi yok
• Normal ctrl - Normal kontrol
• Alarm Comp. - Alarm durumu nedeniyle kompresör başlatılamıyor
• ON timer - ON zamanlayıcı kısıtlaması nedeniyle kompresör durdurulamıyor
• Start timer - Başlatma zamanlayıcı kısıtlaması nedeniyle kompresör başlatılamıyor
• Normal ctrl - Normal kontrol - kompresör aşamalandırması yok
• Inj. On Delay - Gecikmenin sona ermesiyle enjeksiyon için bekleniyor
• Cascade
• 1st comp del - Birinci kompresör çalışma zamanlayıcısı
• Pump down - Pompa alt sınırına çalışan son kompresör
• Sensor error - Sensör hatası nedeniyle acil durum kontrolü
• Load shed - Yük azaltma işlevi etkin
• Sd High - Yüksek Sd güvenlik önleme modunda kapasite kontrolü
• Pc High - Yüksek Pc güvenlik önleme modunda kapasite kontrolü
• Manual ctrl - Manuel modda kapasite kontrolü
• Main switch OFF - KAPALI
Mevcut zon Regülayonun buradaki referans ile nasıl bir ilişkide olduğunu görebileceksiniz:
P0 hatası: Regülasyon yok
- Zone: İstenen basınç referans değerin altındadır NZ: Basınç referans değer ile ilgili konumdadır
+ Zone: İstenen basınç referans değerin üzerindedir Kontrol sicakligi Regülasyon sensörünün geçerli değeri buradan okunabilir Referans Toplam regülasyon referansı buradan okunabilir Calisma kapasitesi Burada bağlanan kapasite toplam kapasitenin %’si olarak okunabilir Istenen kapasite Burada tercih edilen bağlanan kapasite toplam kapasitenin %’si olarak okunabilir Calisan komp. adedi Çalışan kompresörlerin sayısı buradan okunabilir PoA basinci PoA basınç vericisi için ölçülen basınç buradan okunabilir ToA doymus sicaklik Sıcaklığa dönüştürülen ölçülmüş PoA basıncı buradan okunabilir MC PoA min oteleme Sistem ünitesi tarafından Po’da istenen referans hacim boyutu
(emme basıncı optimizasyon işlevi) buradan okunabilir Pc basinci Pc basınç transmiteri için ölçülen basınç buradan okunabilir Tc doymus sicaklik Sıcaklığa dönüştürülen ölçülmüş Pc basıncı buradan olunabilir Gunduz/Gece
Gündüz/gece işlevinin durumu buradan olunabilir durumu
Kapasite sinirlama Yük azaltma işlevinin durumu buradan okunabilir Injection ON A Evaporatör kontrolörlerine gönderilen enjeksiyon AÇIK sinyalinin durumu buradan olunabilir MC Kapasite
Sistem aygıtından alınan yük azaltma sinyalinin durumu buradan olunabilir Sinirlama
MC Gece Oteleme Sistem aygıtından alınan gece artış sinyalinin durumu buradan olunabilir
Kontrol ayarlari Regülasyon ayarları
Kontrol modu Regülasyon türü
Regülasyon normalde “Auto” ayarındadır, ancak “Off ” ya da “Manual” olarak ayarlanabilir.
“Manual” olarak ayarlandığında, zorlanan bir kapasite ayarı % olarak girilebilir.
Set degeri Regülasyon için ayar noktasını (regülasyon referansı = ayar noktası + farklı ofsetler) buraya
girin
Bir ofset bir gece artış sinyalinden ya da sistem aygıtındaki bir geçersiz kılma işlevinden
kaynaklanabilir. Notral zon Burada nötral zonu referans civarında seçin. Ayrıca sayfa 3’teki çizime bakın.
Gece oteleme Gerekiyorsa, referansın gece artarken kullanacağı değeri ayarlayın.
Bir sistem aygıtından Po optimizasyonu ile regülasyon yapılıyorsa ayarı 0’da bırakın.
Maks. Referans İzin verilen en yüksek regülasyon referansını burada ayarlayın
Min. Referans İzin verilen en düşük regülasyon referansını burada ayarlayın
PI kontrol secimi PI regülasyonunun ne kadar hızlı tepki vereceğini burada ayarlayın: 1 = yavaş, 10 = çok hızlı.
(“Özel” 0 ayarı için, özel ayarlar seçenekleri açılacaktır, örn. nötral zon civarında Kp, Tn ve
zaman ayarları. Bu seçenekler yalnızca eğitimli personel içindir.)
Kazanc faktoru Kp Kazanç faktörü Kp (sadece bir önceki menü “0” olarak ayarlandığında görülebilir ve okunabilir)
Entegrasyon suresi Tn Entegrasyon süresi Tn (yukarıya bakınız)
+Zon degisim orani + Zon için katsayıyı değiştiriniz (yukarıya bakınız)
-Zon degisim orani - Zon için katsayıyı değiştiriniz (yukarıya bakınız)
MAN / OFF / AUTO Fac: AUTO Min: 0 % Max: 100%
Min: -80°C (-1.0 bar) Max: 30°C (50 bar) Fac: -15°C (3.5 bar)
Min: 0,1 K (0.1 bar) Max: 20 K (5.0 bar) Fac: 6 K (0.4 bar)
Min: -25 K (-5.0 bar) Max: 25 K (5.0 bar) Fac: 0 K (0.0 bar)
Min: -50°C (-1.0 bar) Max: 80°C (50.0 bar) Fac: 80°C (40.0 bar)
Min: -80°C (-1.0 bar) Max: 25°C (40.0 bar) Fac: -80°C (-1.0 bar)
Min: 0 (custom) Max: 10 Fac: 5
AK-PC 551 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 9
Ilk basamak calisma suresi
Başlangıçta, PI regülasyonu regülasyon rolünü devralmadan ve sonraki kompresörü devreye almadan önce soğutma sisteminin soğutma için zamana ihtiyacı vardır. Sonraki kompresörün başlamasından önce geçecek zamanı burada ayarlayın.
Pump down Pump-down işlevi
Düşük bir yükte çok fazla kompresörün çalışmasını/durmasını önlemek amacıyla son kom­presör için bir pump-down işlevi tanımlanabilir. Bu durumda, geçerli emiş basıncı ayarlanan “Pump down sınırı Po” altında kaldığında kompresör devreden çıkarılacaktır. (Ayar düşük emme basıncı “PoA Min Limit” için belirlenen güvenlik sınırından yüksek olmalıdır.)
Kapasite sinirlama limiti
“Düşük yük sinyalinde” kapasite sınırlaması Bir DI girişinden ya da veri işletişimi aracılığıyla bir sistem aygıtından bir sinyal alındığında ne kadar kompresör kapasitesinin devreye alınabileceğini ayarlayın.
Gunduz emniyet kapasitesi
Regülasyon sensöründe (emme basıncı sensörü) bir arıza olması halinde acil kapasite Gündüz çalışması sırasında geçerli olacak istenen kapasiteyi ayarlayın. (S4 ortam sıcaklığı sensörü hasarlı/kusurlu hale gelirse, regülasyon için Po’yu kullanın.)
Gece emniyet kapasitesi
Regülasyon sensöründe (emme basıncı sensörü) bir arıza olması halinde acil kapasite Gece çalışması sırasında geçerli olacak istenen kapasiteyi ayarlayın. (S4 ortam sıcaklığı sensörü hasarlı/kusurlu hale gelirse, regülasyon için Po’yu kullanın.)
Komp. baslangic gecikmesi
Genleşme valflerinin zorunlu kapatmasından (bir zorla kapatma sinyalinden sonra) kompresör başlatma gecikmesi Gecikme, sistem aygıtının ilk kompresör çalışmaya başlamadan önce dahil olan tüm evapora­törler için bir başlatma sinyali almasına neden olur.
Injection OFF gecikmesi
Genleşme valflerinin zorla kapatmasının gecikmesi, denetleyici kompresörlerin devreye alınmasını isterse ancak kompresörler kilitli durumdaysa ve bu nedenle başlatılamıyorsa.
Konfigurasyon Yapılandırma
Kontrol sensoru Emiş devresinin regülasyon sensörünü seçin:
• Basınç transmiteri Po
• Ortam sıcaklık sensörü S4 salamura regülasyonu). (Po güvenlik için kullanılır)
Kompresor modu Regülasyon için kullanılacak kompresör türünü ayarlayın:
• Multi all:****) Tüm kompresörlerde kapasite kontrol valfi vardır
• Multi + Single:****) İlk kompresörde kapasite kontrol valfi vardır. Kalanlar bir adımlı birimlerdir
• Speed+Multi: ***) İlk kompresör hız kontrollüdür. Kalanlarda kapasite kontrol valfi bulun­maktadır.
• Speed+Single: ***) İlk kompresör hız kontrollüdür. Kalanlar bir adımlı birimlerdir
• CRII4+Multi **) İlk kompresör CRII4 kompresörüdür. Kalanlarda kapasite kontrol valfi bulun-
maktadır
• CRII4+Single **) İlk kompresör CRII4 kompresörüdür. Kalanlar bir adımlı birimlerdir
• Stream 4+Multi: **) İlk kompresör bir stream kompresörüdür. Kalanlarda kapasite kontrol valfi bulunmaktadır
• Stream 4+single: **) İlk kompresör bir stream kompresörüdür. Kalanlar bir adımlı birimlerdir
• Digital scroll: *) İlk kompresör dijital scrolldur. Kalanlar bir adımlı birimlerdir
• Single-step only: Tümü bir adımlı kompresörlerdir
• Hiçbiri:
Kompresor adedi Emme devresinin kompresör sayısını ayarlayın
Bu toplam miktardır. (Her iki emme grubu da seçilir, maksimum sayı A için 4 ve B için 4 olacaktır.)
Ilk kompresor kap. İlk kompresörün nominal kompresör kapasitesini ayarlayın (“Kompresör modu” altında tanımlanır)
Yani bir “Dijital scroll”, “Stream”, “Değişken hız” ya da “Kapasite kontrol valfi CRII olan ilk kom­presör” kapasitesi
Komp. kap. Diğer kompresörlerin nominal kompresör kapasitesini ayarlayın
Yalnızca tek adım için: Birincisi de dahil tümü aynı boyuttadır. Tüm kapasite kontrol valfi için: Birincisi de dahil tümü aynı boyuttadır.
VSD min hizi ***: Hız için
Kompresörün devreden çıkarılacağı min. hız
VSD kalkis hizi ***: Hız için
Kompresörün başlatılacağı minimum hız (“VSD Min. hız” değerinden yüksek ayarlanmalıdır)
VSD maks hizi ***: Hız için
Kompresör için izin verilen en yüksek hız
PWM periyod suresi *, **: “Scroll” ve “Stream”
Vardır valfı için periyot süresini ayarlayın (açık süresi + kapalı süresi)
CRII periyod suresi **: “CRII”
Vardır valfı için periyot süresini ayarlayın (açık süresi + kapalı süresi)
Komp.1 min cevrim *: Scroll ve CRII için
Zaman periyodunda minimum kapasite (bir minimum kapasite olmadan kompresör soğutulmayacaktır)
Min: 0 s Max: 300 s Fac: 120 s
Evet /Hayir Fac: Hayir
Min: -80°C (-1.0 bar) Max: 30°C (50.0 bar) Fab: -40°C (0.3 bar)
Min: 0 % Max: 100% Fac: 100%
Min: 0 % Max: 100% Fac: 50%
Min: 0 % Max: 100% Fac: 25%
Min: 0 s Max: 180 s Fac: 30 s
Min: 0 s Max: 300 s Fac: 120 s
AI-demand
Po / S4 Fac: Po
DO-demand / AO-demand
Fac: Tek kademe
DO-demand
Min: 1 Max: 8 Fac: 0
Min: 1 kW Max: 100 kW Fac: 1 kW
Min: 1 kW Max: 100 kW Fac: 1 kW
Min: 10 Hz Max: 60 Hz Fac: 30 Hz
Min: 20 Hz Max: 60 Hz Fac: 45 Hz
Min: 40 Hz Max: 120 Hz Fac: 60 Hz
Min: 10 s Max: 20 s Fac: 20 s
Min: 10 s Max: 20 s Fac: 60 s
Min: 10% Max: 50% Fac: 10%
10 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 AK-PC 551
Komp.1 baslangic cevrimi
*, **: Scroll ve CRII için Başlatma kapasitesi: kompresör yalnızca kapasite gereksinimi değere ulaştığında başlatılacaktır
Komp. 1 Sd sic. *, **: “Scroll”, CRII ve “Stream”
Kontrolörün kompresörden gelen basma gazı sıcaklığı Sd’yi izleyip izlemeyeceğini belirtin (NTC 86K ya da Pt 1000 Ohm).
Komp. 1 Sd maks. *, **: Scroll ya da stream, CRII için “Comp.1 Sd temp” ayarına evet
Maksimum Sd sıcaklığını ayarlayın
Kap. Kont. Adedi ****: Kapasite kontrol valfleri olan kompresörler için
Kompresörde kaç adet kapasite kontrol valfi olacağını belirleyin
Komp. emniyet girisi Kompresör emniyet devresi
Her bir kompresör emniyet devresinin kaydı için bir DI girişinin ayrılması gerekip gerekmediğini tanımlayın
DI uzerinden LP switchi
Düşük basınç emniyet devresi Bir LP şalterinden gelen sinyalin kaydı için bir DI girişinin ayrılması gerekip gerekmediğini tanımlayın
DI uzerinden kap. Sinirlama
Yük sınırlaması Bir DI girişinin bir güç ölçerden gelen sinyalin kaydı için ayrılması gerekip gerekmediğini tanımlayın
• None:
• DI: Yük sınırlaması DI girişini izlemelidir
• Gece Modu: Yük sınırlaması gündüz/gece sinyalinin durumunu izlemelidir. (Gündüz/gece sinyali DI girişi, zaman çizelgesi veya ağ yoluyla alınabilir.)
Sd basma gaz sic. Paylaşılan basma sıcaklığı
Emiş hattı (Pt 1000) bir ortak Sd sensörünün sinyallerinin alınması gerekip gerekmediğini tanımlayın
Ss emis superheat Superheat izlemesi
Emiş hattı bir ortak Ss sensöründen gelen sinyallerin alınması gerekip gerekmediğini tanımlayın
Injection ON fonk. Evaporatörlere giden enjeksiyonu durdurma
Kompresörlerin başlatılması önlenirse evaporatörlere giden enjeksiyonu durdurun. Burada işlevin etkin olması gerekip gerekmediğini ve sinyalin nasıl iletileceğini tanımlayın. No: İşlev kullanılmaz Ağ: Denetleyici sistem birimine bir sinyal gönderir, bu sinyal daha sonra buharlaştırıcı kontrol­lerine iletilir Röle: İşlev kompresör durduğunda devreye giren bir röleyi rezerve eder. Tüm evaporatör kontrolörleri bu sinyale röleden bağlanmalıdır.
Kompresor zaman sayac Kompresör zamanlayıcıları
İlk komp. Min ON İlk kompresör için dakika cinsinden açık kalma süresi
Kompresörün yeniden kapanmadan önce çalışır halde kalacağı Açık kalma süresini burada ayarlayın. Ayar, yanlış çalışmayı önlemek içindir. Bir kompresörün arızalanmasını önlemek için ayar kompresör tedarikçisinin gereksinimlerine uygun olmalıdır.
İlk komp. Min OFF İlk kompresörün dakika cinsinden kapalı kalma süresi
Kompresörün yeniden açılmadan önce zorunlu kapalı kalması gereken süreyi ayarlayın. Ayar, yanlış çalışmayı önlemek içindir.
İlk Komp. Tekrar Baslama
İlk kompresörü yeniden çalıştırmak için min zaman periyodu. Kompresörün yeniden açılmadan önce zorunlu kapalı kalması gereken süreyi ayarlayın. Ayar, yanlış çalışmayı önlemek içindir. Bir kompresörün arızalanmasını önlemek için ayar kompresör tedarikçisinin gereksinimlerine uygun olmalıdır.
İlk Komp Emniyet Gec.
1 no’lu kompresörün emniyet nedenilye devreden çıkarılmadan önceki zaman gecikmesi Süre, DI girişinde bir sinyal alındığında başlar (DI girişini “Yapılandırma” ve “Komp. güvenli girişi” aracılığıyla yapılandırın).
Komp. Min ON Kalan kompresörler için min. açık kalma süresi
Kompresörün yeniden kapanmadan önce çalışır halde kalacağı Açık kalma süresini burada ayarlayın. Ayar, yanlış çalışmayı önlemek içindir.
Komp. Min OFF Kalan kompresörler için min. kapalı kalma süresi
Kompresörün yeniden açılmadan önce zorunlu kapalı kalması gereken süreyi ayarlayın. Ayar, yanlış çalışmayı önlemek içindir.
Komp. Tekrar Baslama Kalan kompresörleri yeniden başlatmak için min. zaman periyodu
Kompresörün yeniden açılmadan önce zorunlu kapalı kalması gereken süreyi ayarlayın. Ayar, yanlış çalışmayı önlemek içindir.
Komp. Emniyet gecikmesi
Kompresörlerin güvenlik nedeniyle kapatılmasından önceki gecikme süresi Süre, DI girişinde bir sinyal alındığında başlar (DI girişini “Yapılandırma” ve “Komp. güvenli girişi” aracılığıyla yapılandırın).
Kompresor durumu Kompresör durumu
Min: 10% Max: 60% Fac: 30%
AI-demand
Hayir / Evet Fac: Hayir
Min: 0°C Max: 195°C Fac: 125°C
DO-demand
Min: 1 Max: 3 Fac: 1
DI-demand
Evet /Hayir Fac: Evet
DI-demand
Evet /Hayir Fac: Hayir
DI-demand
Evet /Hayir Fac: Hayir
AI-demand
Evet /Hayir Fac: Hayir
AI-demand
Evet /Hayir Fac: Hayir
DO-demand
Hayir /Network / Roley
Fac: Hayir
Min: 0 min Max: 60 min Fac: 0 min
Min: 0 min. Max: 30 min Fac: 0 min
Min: 1 min. Max: 60 min Fac: 4 min
Min: 1 min. Max: 10 min Fac: 1 min
Min: 0 min. Max: 60 min Fac: 0 min
Min: 0 min. Max: 30 min Fac: 0 min
Min: 1 min. Max: 60 min Fac: 4 min
Min: 1 min. Max: 10 min Fac: 0 min
AK-PC 551 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 11
Emis B
Kondenser
Komp. 1 Sd gaz Burada kompresörün Sd sıcaklığını okuyun. Komp. 1 durum Kompresör 1’in çalışma durumunu buradan okuyun. Aşağıdaki bilgiler görülebilir:
Alarm - Alarm durumu Ana şalter kapalı - Kompresör durmuş Manuel ktrl. - Kompresör güvenlik girişinde devreden alınmış (DI güvenlik girişi) Yüksek Sd sıcaklığı - Yüksek Sd sıcaklığı nedeniyle durdu Hazır - Kompresör başlatılmaya hazır Min. KAPALI zamanlayıcısı - Kompresör Min KAPALI zamanlayıcısının sona ermesini bekliyor Min. AÇIK zamanlayıcısı - Kompresör Min AÇIK zamanlayıcısının sona ermesini bekliyor Çalışıyor - Kompresör çalışıyor Devre dışı - Kompresör devre dışı (kompresör servisi)
Komp. 2.... Kalan kompresörler için aynı işlev
Kompresor kapasitesi Kompresör kapasitesi
Komp. 1 kap. Kompresörün bağlanan kapasitesini (0-100%) buradan okuyun
Komp. 2...... Kalan kompresörler için aynı işlev
Komp. calisma saati Kompresörün toplam çalışma saati
Calisma suresi/
Sonraki kompresörlerin tüm saat sayaçlarını ve başlatma sayaçlarını buradan sıfırlayın.
cevrimi reset Komp. 1 Cal. Suresi Kompresörün toplam çalışma zamanını (saat cinsinden) buradan okuyunhere
Komp.2..... Kalan kompresörler için aynı işlev
Komp. donguleri Kompresör çevrimleri
Komp. 1 Cevrim Total Kompresörün başlatma sayısını buradan okuyun
Komp.2..... Kalan kompresörler için aynı işlev
Kompresor servis Kompresör servisi
Komp. 1 servis disi Kompresör işletimden alınabilir, bu sayede denetleyici bu kompresör olmadan regülasyon
yapar. No = Normal regülasyon Yes = Regülasyon bu kompresör olmadan yapılır ve bu kompresör herhangi bir alarm üretmez.
Komp.2..... Kalan kompresörler için aynı işlev
Emiş grubu B. Lütfen emiş grubu A altındaki açıklamalara bakın (Bitzer CRII, emme grubu B’de kullanılamaz.)
Kontrol durumu Regülasyon durumu
Kontrol durumu Burada kondenser devresinin durumunu okuyabilirsiniz, örn.:
• Main Sw. off - Ana şalter = KAPALI
• Ready - Kapasite kontrolü hazır
• Running - Kapasite kontrolü normal çalışma modunda
• Kapasite kontrolü tüm kompresörlerin durdurulması nedeniyle durdurulmuş
• Manual ctrl - Kapasite kontrolü manuel kontrol moduna ayarlanmış
• High Pc/Sd - Yüksek Pc/Yüksek Sd önleme işlevleri nedeniyle kapasite %100’e zorlanıyor
• Safety limit - Harici HP şalteri/HP güvenlik/Sd emniyet sınırı ihlalli nedeniyle kapasite %100’e zorlanıyor
• Night limit - Gece susturucu sınırlaması nedeniyle kapasite kontrolü sınırlandırılıyor
Kontrol sicakligi Regülasyon sensörünün geçerli değeri buradan okunabilir Referans Toplam regülasyon referansı buradan okunabilir Calisma kapasitesi Burada bağlanan kapasite toplam kapasitenin %’si olarak okunabilir Istenen kapasite Burada tercih edilen bağlanan kapasite toplam kapasitenin %’si olarak okunabilir Calisan komp. adedi Çalışan fan sayısı buradan okunabilir ToB doymus sicaklik Sıcaklığa dönüştürülen ölçülmüş Pc basıncı buradan olunabilir Pc basinci Pc basınç transmiteri için ölçülen basınç buradan okunabilir S7 Ortam Burada sensör S7 ile ölçülen ortam sıcaklığı okunabilir (yalnızca S7, “Fan yapılandırması”
sırasında regülasyon sensörü olarak seçilmişse) Sc3 kondenser hava Sc3 sensörü ile ölçülen dış mekan sıcaklığı buradan okunabilir Isi geri kazanim
Isı geri kazanım işlevinin durumu buradan okunabilir durumu
HP emniyet switchi HP güvenlik şalterinin durumu buradan okunabilir
Kontrol ayarlari Kontrol ayarları
Kontrol modu Regülasyon türü
Regülasyon normalde “Auto” ayarındadır, ancak “Off ” ya da “Manual” olarak ayarlanabilir.
“Manual” olarak ayarlandığında kapasite % cinsinden ayarlanmaya zorlanabilir.
Set degeri Kondenser regülasyonu için ayar noktasını buraya girin.
Ayrıca bir sıvı referansı ile regülasyon yapılıyorsa bir değer belirtin (ayar noktası değeri, bir dış
mekan sıcaklık sensörü hatası olduğunda kullanılır). Sc3 oteleme Sıvı referansı ile regülasyon için sıcaklık öteleme.
Regülasyon referansı = Sc3 ölçümü + Sc3 ofseti
Evet /Hayir Fac: Hayir
MAN / OFF / AUTO Fac: AUTO Min: 0 % Max: 100%
Min: -25°C (-1.0 bar) Max: 90°C (159 bar) Fac: 35°C (15.0 bar)
Min: 0 K Max: 20 K Fac: 6 K
12 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 AK-PC 551
Min. Referans İzin verilen en düşük regülasyon referansını burada ayarlayın
Maks. Referans İzin verilen en yüksek regülasyon referansını burada ayarlayın
Isi geri kazanim SP Isı geri kazanım işlevi için sıcaklık ayar noktası (yalnızca işlev yapılandırma sırasında seçildiyse)
Isi g.k. dusus Isı geri kazanımından sonra regülasyon referansının rampa aşağı değeri
Kondenser basıncı referansının ısı geri kazanımı sonlandıktan sonra ne kadar hızlı yapılacağını belirleyin. Değişimi Kelvin/dak cinsinden girin.
Gece kapasite limiti Gece saatlerindeki kapasite sınır
Fanların hızı, hız kontrolü kullanılarak regülasyon yapıldığında sınırlanabilir. Adım adım etkinleştirmede adım adım işlemin başlangıcı sınırlanır.
Kazanc faktoru Kp PI regülasyonu için amplifikasyon faktörü
Kp değeri azalırsa, regülasyon daha sorunsuz çalışır
Entegrasyon suresi Tn PI regülasyonu için entegrasyon süresi
Tn değeri artarsa regülasyon daha sorunsuz çalışacaktır
Fan konfigurasyonu Fanların yapılandırması
Kontrol sensoru Regülasyon sensörünün seçilmesi:
• Pc basınç transmiteri
• S7 ortam sıcaklık sensörü (Pc emniyet izlemesi için takılmalıdır)
Referans modu Regülasyoniçin referansı burada ayarlayın
• Sabit referans; buradaki referans tanımlı ayar noktası olacaktır
• Değişken referans; Buradaki referans Sc3 ile ölçülen dış mekan sıcaklığını izleyecektir.
Kapasite kont. modu Fanların kontrol edilmeleri gereken yöntemi burada belirtin
• Değişken; Fanlar bir analog çıkıştan gelen 0-10 V’luk bir sinyalle kontrol edilir. “VSD Start via DO” adımında tanımlanırsa bir röle frekans dönüştürücüğsünü başlatmak ve durdurmak için kullanılabilir.
• Adım; fanların açılıp kapanması röleler ile olacaktır
• Değişken + adım. Sinyaller paraleldir bu yüzden dış elektrik tesisatı adım şalterini açabilir, örn. frekans dönüştürücüsü çalışmadığında.
Fan Adedi Fan sayısını buraya girin.
Adım adım etkinleştirme için röle sayısını girin. Röleler sırayla devreye girip devreden çıkacaktır, örn. 123-321. Hız kontrolü için 1 ya da daha yüksek değer seçin. Herhangi bir röle ayrılmaz, ancak ayar sayesinde fanların izlenmesi mümkün olabilir.
Kontrol tipi Normalde PI regülasyonu kullanılır, ancak sistemi tasarımı gerektirirse bu bir P regülasyonuna
değiştirilebilir.
• PI Ktrl: Regülasyon burada referans ve ölçüm arsında olabildiğince küçük bir sapmayla gerçekleştirilir.
• P-band ctrl: Kapasite, oransal regülasyondan sonra devreye girer.
VSD baslangic hizi Frekans invertörünün başlatma değerini buraya girin.
Değer VSD min. hız değerinden yüksek olmalıdır.
VSD min hizi Frekans invertörünün minimum hızını burada ayarlayın.
Daha düşük kapasite gerekiyorsa bu minimum hız 0% kapasiteye kadar korunmalıdır. 0% kapasitede sistem tamamen durur.
DO uzerinden VSD baslangic
Bir rölenin frekans invertörünün başlatma/durdurma işlevine bağlanması gerekip gerekmedi­ğini burada tanımlayın:
• No: Röle yok
• Yes: Röle, frekans invertörünün çalışması gerektiğinde devreye girer.
Fan emniyet goruntuleme
Kondenser fanının emniyet izlemesinin yapılması gerekip gerekmediğini tanımlayın.
• None: izleme yok
• Individual: Her fan için bir DI girişi ayrılır
• Common: Tüm kondenser fanları için ortak olan bir DI girişi ayrılır.
Fan Komp. kapalı Tüm kompresörler durduğunda fanların kontrol edilmeleri gereken yöntemi seçin.
• Normal regülasyon: Normal regülasyonuna göre kontrol edilecek fanlar.
• Energy-optimised: Fan kapasitesi 5-15 K üzerindeki p-band’da %0 ila 49 arasında tutulacaktır.
DI uzerinden isi geri kazanimi
Isı geri kazanım döngüsünün bir DI girişindeki bir sinyalle başlaması gerekip gerekmediğini burada tanımlayın.
• No: İşlev yok
• Yes: Bir DI girişi ayrılır. Bir sinyal kaydedildiğinde, ısı geri kazanım işlevi referansı etkin olacaktır.
Fan durumu Fan durumu
Fan hizi Burada istenen kondenser fanı kapasitesinin bir okuması % olarak verilmiştir VSD start/stop Fan çalışma (frekans dönüştürücüsü) durumu buradan okunabilir
Min: -25°C (-1.0 bar) Max: 100°C (159 bar) Fac: 10°C (5.0 bar)
Min: -25°C (-1.0 bar) Max: 100°C (159 bar) Fac: 50°C (35.0 bar)
Min: 20°C (-1.0 bar) Max: 90°C (159 bar) Fac: 50°C (30.0 bar)
Min: 0,1 K Max: 100 K Fac: 1 K
Min: 0 % Max: 100% Fac: 100%
Min: 0,5 Max: 50 Fac: 10
Min: 10 s Max: 900 s Fac: 180 s
AI-demand
Pc / S7 Fac: Pc
AI-demand
Set degeri / Yuzer Fac: Setpoint
AO-demand
Kademe / Hiz Fac: Kademe
DO-demand
Min: 0 Max: 8 Fac: 0
P / PI Fac: PI
Min: 0% Max: 60% Fac: 35%
Min: 0% Max: 40% Fac: 20%
DO-demand
Evet / Hayir Fac: Hayir
DI-demand
;Ayri/ Ortak Fac: Hicbiri
Normal/Optimize Fac.: Normal
DI-demand
Evet / Hayir Fac: Hayir
AK-PC 551 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 13
Fan 1 Röle 1 durumu (adım 1 ya da frekans invertörü için röle) burada belirtilir
Fan 2..... Röle 2, 3 vb. (adım 2, 3 vb.) durumu burada belirtilir
Fan calisma saati Fan Çalışma saatleri
VSD toplam calisma suresi
Fan 1 toplam calisma suresi
Fan 2..... Kalan fanlar için aynı işlev
Fan cevrimleri Fan başlatma sayısı
VSD cevrim total Çalışan fanların sayısı (frekans dönüştürücüsü) buradan okunabilir Fan 1 cevrim total Fan rölesi 1’in Açık konuma alınma sayısı (frekans invertörü açıkken) burada gösterilir
Fan 2... Kalan fanlar için aynı işlev
Emniyet goruntuleme
PoA Min limit Min. PoA için emniyet sınırları
PoA maks alarm Yüksek PoA için alarm sınırı
PoA maks gecikme Bir PoA maks. alarmı yayınlamak için gecikme zamanı
Superheat Min lim A Yetersiz superheat için alarm sınırı
Superheat Maks lim A Aşırı superheat için alarm sınırı
Superheat gecikme A Yetersiz ya da aşırı superheat için alarm üretilmeden önceki gecikme zamanı
SdA Maks limit Maks. SdA için güvenlik sınırı
PoB Min limit Bir emiş grubu B için aynı ayarlar PoB Maks alarm PoB Maks gecikme Superheat Min lim B Superheat Maks lim B Superheat gecikme B SdB Maks limit Pc Maks limit Maks. Pc için emniyet sınırı
Tc Maks limit Maks. Tc için emniyet sınırı
Pc Maks gecikme Pc maks. alarmı için zaman gecikmesi
DI uzerinden HP switchi Bir HP şalterinden gelen sinyal
Emniyet tekrar baslama suresi
Sensor alarmi reset Sensör hatasından sonra alarmı sıfırlama
Fanların çalıştığı saat süresi (frekans dönüştürücüsü işlemi) buradan okunabilir
Fan rölesi 1’in Açık konumdaki saatlerinin sayısı (frekans invertörü Açıkken) burada gösterilir
Kontrolör, fanın son 24 saatte etkin olduğunu kontrol eder. Aksi halde, diğer fanlarla dönüşümlü olarak 5 dakika içinde zorla başlatacaktır.
Düşük bir değer kaydedilirse tüm kompresörler devreden çıkacaktır
Yüksek bir değer kaydedilirse bir alarm üretilecektir
Yük sınırlaması süresince daha yüksek bir değer kayıtlıysa, Po, referansa dönünceye kadar yük sınırlaması iptal edilir.
(Superheat PoA ve SsA tarafından emiş hattında ölçülür.)
Ayarlanan değerin 10 K altında, kompresör kapasitesi azaltılır ve tüm kondenser kapasitesi devreye alınır. Eşik aşılırsa tüm kompresör kapasitesi devreden alınır.
Pc burada ayarlanan değerin 3 K altındaki seviyeyi aşarsa, tüm kondenser kapasitesi devreye alınır ve kompresör kapasitesi her 30 saniyede 1/3 oranında azaltılır. Pc eşik değerini aşarsa tüm kompresör kapasitesi hemen devreden çıkar ve gecikme süresi bittiğinde bir alarm üretilir.
Yukarıdaki Pc maks. sınırı ayarı burada bir sıcaklık olarak okunabilir.
Alarm yalnızca zaman gecikmesi sona erdiğinde üretilecektir.
Bir DI girişinden bir sinyal alınıp alınmayacağını burada tanımlayın. Sinyalin durumu okunabilir ve buna bir alarm bağlanabilir. Bir sinyal alındığında kompresör kapasitesi devreden çıkar.
Emniyet amaçlı devreden çıkarma sonrası gecikmeli başlatma
“Sd max. limit”, “Pc max. limit” ya da “Po min. limit” kökenkli emniyet amaçlı bir devreden çıkarma olursa, kompresörler tanımlanan süre boyunca durdurulmalıdır. Zaman miktarı burada ayarlanabilir.
Bir sensör hatası oluştuğunda, kontrolörün alarmı resetlemesinden önce belirlenen dakika içinde bir O.K sinyali kaydedilmelidir. Regülasyon, sensör sinyali OK olduğunda devam edecektir.
Min: -120°C (-1.0 bar) Max: 30°C (159 bar) Fac: -40°C (0.5 bar)
Min: -30°C (-1.0 bar) Max: 100°C (159 bar) Fac: 100°C (5.0 bar)
Min: 0 min. Max: 240 min. Fac: 5 min.
Min: 0 K Max: 20 K Fac: 0 K
Min: 20 K Max: 80 K Fac: 80 K
Min: 0 min. Max: 60 min. Fac: 5 min.
Min: 0°C Max: 195°C Fac: 80°C
Min: -1 bar Max: 159 bar Fac: 40 bar
-
Min: 0 min. Max: 240 min. Fac: 0 min.
DI-demand
Evet /Hayir Fac: Hayir
Min: 0 min. Max: 60 min. Fac: 1 min.
Min: 0 min. Max: 30 min. Fac: 10 min.
14 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 AK-PC 551
Genel fonksiyonlar
Dijital giris alarm Genel açma/kapama alarmı
DI alarm fonk. adedi 1. Ne kadar genel alarm olması gerektiğini tanımlayın
DI1 Alarm mesajı Aşağıdaki alarm metinleri seçilebilir:
DI1 Alarm gecikmesi DI1 alarmı için gecikme süresi
DI2....3 Bir DI2 alarmı ve bir DI3 alarmı için aynı ayar seçeneği.
Termostat Genel termostat
Termostat devreye girme
Termostat devreden cikma
Termostat sic. Termostatın geçerli sensör sıcaklığı burada okunabilir
Sistem
Ekran Ekrandaki görünümleri seçme
Dil Aşağıdaki diller arasından seçim yapın:
Muhendislik birimleri Aygıt
Basinc birimleri Basınç birimi
Sicaklik birimleri Sıcaklık birimi
Zaman formati Saat formatı
Ekran koruyucu suresi Ekran koruyucu zamanı
Kullanici cikis suresi Oturum kapama süresi
Ekran kontrastını Kontrast ayarı
Burada, regülasyon işlevi ile ilişkili olmayan 3 adede kadar alarm tanımlayabilirsiniz. Girişte bir sinyal alındığında, kontrolör, ancak ilgili gecikme süresinden sonra bir alarm üretecektir. Alarım bir açma/kapama sinyali için etkin olacağı tanımlanabilir. Bir alarm metni alarm için girilebilir. Bu metin ekranda görülebilir ve bir sistem aygıtına gönderilebilir.
1. Bağlı bir alarm metni tanımlayın
2. Alarm için gecikme süresini belirleyin
3. I/O yapılandırmasına gidin ve kullanılabilir bir dijital giriş seçin. Bu girişi “General alarm
(no.)” olarak ayarlayın
4. Sonraki menüde alarmın bir açma/kapama sinyali için etkin olup olmayacağını tanımlayın.
• Genel alarm
• Yüksek basınç alarmı
• Düşük basınç alarmı
• Yüksek sıcaklık alarmı
• Düşük sıcaklık alarmı
• Yağ seviyesi alarmı
• Yağ sıcaklığı alarmı
• Sıvı seviyesi alarmı
• Gaz kaçağı algılama alarmı
• İnvertör arızası
Bir genel termostat tanımlanabilir.
1. İşlevi tanımlayın
2. I/O yapılandırmasına gidin ve kullanılabilir bir analog giriş seçin. Bu girişi “Saux termostatı”
olarak ayarlayın
3. I/O yapılandırmasına gidin ve kullanılabilir bir röle çıkışı seçin. Çıkışı “thermostat” olarak
ayarlayın.
Termostatın devreye gireceği sıcaklık değerini burada ayarlayın
Termostatın devreden alınacağı sıcaklık değerini burada ayarlayın
(Ama ancak sensör girişi tanımlanmışsa ve ana şalter “On” konumundaysa.)
İngilizce, Almanca, Fransızca, Danca, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, Hollandaca, Rusça, Lehçe, Çekçe, Türkçe, Macarca, Hırvatça, Sırpça, Romence
SI ya da Imperial (kompresör kapasitesini ABD değerleri ile ayarlarken) seçin.
Bar ya da PSIG seçin
°C ya da °F seçin.
12 saat ya da 24 saat formatını seçin
Belirli bir süre boyunca hiçbir tuşa dokunulmazsa ekranın ışığı en düşük düzeye inecektir. Işık seviyesi bir etkinlik olduğunda yeniden artacaktır.
Belirli bir süre hiçbir düğmeye basılmazsa ekran genel bakış ekranına geri dönecektir. Ardın­dan kuıllanıcının yeniden oturum açması gerekir. Bu süre değiştirilirse, yeni süre bir sonraki oturum açıldığında geçerli olur. Zaman aşımını beklemeden oturumu kapatırsanız genel bakış ekranına gidin vbe “X” düğme­sine 3 saniye basın.
DI-demand
Min: 0 Max: 3 Fac: 0
Min: 0 min. Max: 360 min. Fac: 5 min.
AI-demand
Evet / Hayir Fac: Hayir
Min: -50°C Max: 150°C Fac: 5°C
Min: -50°C Max: 150°C Fac: 10°C
-
-
Fac: UK İngilizce
SI / Imperial Fac: SI
Bar / PSIG Fac: bar
°C / °F Fac: °C
12 / 24 Fac: 24 h
Min: 1 min. Max: 60 min. Fac: 1 min.
Min: 1 min. Max: 60 min. Fac: 2 min.
Min: 0 Max: 100 Fac: 30
AK-PC 551 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 15
Sifre Erişim kodu
Sifre Kademe 1 Sifre Kademe 2 Sifre Kademe 3
Gercek zaman saati Tarih ve saat
Haftalik program Haftalık plan
Pazartesi acik Açılış saati, Pazartesi Pazartesi kapali Kapanış saati, Pazartesi
Sali acik..... Haftanın kalan günlerinin saatleri
Network
Modbus adresi Bir sistem aygıtına veri iletişimi üzerinden bağlanıyorsa kontrolörün adresini burada ayarlayın.
Baudrate Sistem ünitesi genellikle 38.4 ile iletişim kurar.
Seri mod Değer değiştirilmemelidir
Fabrika ayari reset Fabrika ayarlarına geri döndürür
IO konfigurasyonu
Burada ayrı girişlerin ve çıkışların işlevlerini seçebilirsiniz. Hatalı ayarları önlemek için yalnızca emiş grupları ve kondense­rin yapılandırma menüleri ile ayarlanmış işlevleri seçin.
Dijital çıkışlar için işlevin etkin ya da devre dışı bir rölede etkinleşeceğini tanımlayın. Dijital girişler için, işlevin/alarmın kesilmiş ya da kapatışlmış bir şalter için etkinleşeceğini tanımlayın. Analog çıkışlar için, çıkış sinyalinin 0-5 V ya da 0-10 V olması gerektiğini tanımlayın Analog girişler için şunları tanımlayın:
Sıcaklık sensörleri: Normalde, sensör türü bir Pt1000 modelidir, ancak dijital scroll/stream basma gazı sıcaklığı izleme için bir NTC 86K@25°C de seçilebilir. Kalibrasyon değeri (+/- 10°C) Basınç sensörleri: Sinyal türü: 0-20mA, 4-20mA, AKS32 (1-5V) ya da AKS32R (5 V besleme voltajının oran metrik olarak %10-90’ı) Minimum ve maksimum basınç aralığı Kalibrasyon değeri (+/- 5.0 bar) Kontrolörü ayarlamak için “Hızlı yapılandırmalar” ya da “Sihirbaz”ı kullandıysanız, girişler ve çıkışlar otomatik ayarlanır (ek bilgi için “Hızlı yapılandırma” ya da “Sihirbaz” bölümlerine bakın) Sınırlandırmalar: Dijital scroll ya da stream kompresörler için PWM çıkışları yalnızca DO5 ya da DO6 üzerinde seçilebilir 0-20 mA ya da 4-20 mA akım sinyalli basınç vericileri analog girişler AI1-AI4 üzerine yerleştirilmelidir Lütfen dikkat: Bir işlev bir girişe ya da çıkışa bağlandıysa ve ardından yapılandırmada seçimi kaldırılırsa, söz konusu işlev bir ünlem (!) ile işaretlenir. Bu durumda işlevi yapılandırmada etkinleştirmeniz ya da işlevin seçimini ilgili giriş ya da çıkışta kaldırmanız gerekir.
Dijital outputlar
1: 2: 3: 4: . . 8:
Dijital inputlar
1: 2: 3: .. 8:
Denetleyicideki ayarlar üç seviyeli erişim kodları ile korunabilir . Seviye 1: Haftalık plan değişikliği gibi son kullanıcı ayarları Seviye 2: Kurulumcu seviyesinde ayarlar Seviye 3: Sistem ayarlarının yapılandırılması (yapılandırılma menüsü) Erişim kodu 001 ile 999 arasında bir sayıdır.
Haftalık plan ve alarm işlevi tarafından kullanılır.
Mağazanın açılıpş ve kapanış saatlerini burada ayarlayın Saatler emme basıncı ve gece düşük fan hızları için regülasyon referansını değiştirmek ama­cıyla kullanılabilir.
Sistemde örneğin "SLV" modu (19.2) olarak değiştirilirse, kontrolörde de ayarın 19.2 olarak değiştirilmesi gerekir.
Bu işlev “YES” olarak ayarlanırsa, tüm ayarları fabrika varsayılan ayarlarına döner ve alarm listesi ll silinir.
Aç/kapa çıkışları
Bir çıkış kullanması gereken bir işlev tanımlandığında, bu işlevi mevcur röle çıkışlarından birinde seçmek mümkündür. Bir röle seçin ve ayarlamaya devam edin. Son ayarda röleye bağlanmasını istediğiniz işlevi seçme şansınız olacaktır. Dikkat! Röle çıkışları, yüksüzleştirme valflerine evirtilmemelidir. Kontrolör, fonksiyonun kendisini evirmektedir. Kompresör çalışmadığında baypas valfinde voltaj olmaz. Güç, kompresörün başlamasından hemen önce bağlıdır. Bir işlevin açık/kapalı arasında değişmesi gerekiyorsa (örn bir valfı vardır ya da bir scroll kompresördeki, Stream veya bir Bitzer CRII), bu bağlantı için solid state rölesini kullanın. Çıkış 5 ve 6’da solid state röleleri vardır.
Aç/kapa girişleri
Bir girişi kullanan bir işlev tanımlandığında, bu işlevi aşağıdaki aç/kapa girişlerinden birinde seçmek mümkündür. Bir giriş seçin ve ayara devam edin. Son ayarda girişe bağlanmasını istediğiniz işlevi seçebileceksiniz.
Fac: 100
Fac: 200
Fac: 300
Yıl, ay, tarih Saat, dakika
-
Saat, dakika
Saat, dakika
-
-
Min: 1 Max: 120 Fac: 1
Fac: 384
Fac: 8E1
On Off
On Off
16 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 AK-PC 551
Analog outputlar
3: 4:
0-10 V çıkışlar Değişken bir voltaj çıkışı kullanması gereken bir işlev tanımlandığında, bu işlev mevcut AO çıkışlarından birinde seçilebilir (yalnızca AO3 ve AO4 kullanılabilir). İki çıkıştan birini seçin ve ayar işlemine devam edin. Son ayarda çıkışa bağlanmasını istediğiniz işlevi seçme şansınız olacaktır.
0-10 V 0-5 V
Analog inputlar
1: 2: 3: 4: . . 8:
IO durumu
Dijital outputlar
1: . 8:
Dijital inputlar
1: . 8:
Analog outputlar
3: 4:
Analog inputlar
1: . 8:
IO Ozeti
DO: Max 8, kullanılmış:__ DI: Max 8, kullanılmış:__ AO: Max 2, kullanılmış:__ AI: Max 8, kullanılmış:__
IO manuel kontrol
Dijital outputlar Bir röle çıkışının manuel kontrolü
Analog outputlar Analog çıkışın manuel kontorlü
Alarm oncelikleri
Genel
Standby mode: sensor hatasi: Akiskan : Cikislar manuel modda:
Emis grubu A
Alcak basinc : Yuksek basinc : Kompresor emniyet :
Emis grubu B
Alcak basinc : Yuksek basinc : Kompresor emniyet :
Kondenser
Yuksek basinc : Fan emniyet:
Analog girişler
Bir sıcaklık sensörü ya da basınç transmiteri kullanması gereken bir işlev tanımlandığında, bu işlev mevcut AI girişlerinden birinde seçilebilir. Bir giriş seçin ve ayara devam edin. Son ayarda girişe bağlanmasını istediğiniz işlevi seçme şansınız olacaktır. Saux genel termostat için bir sensördür. (AKS 2050 türü bir basınç transmiteri yüksek sıcaklık için bir AKS 32R olarak sinyal yayacaktır.)
Aç/kapa çıkışlarının durumu
Burada işlevin açık ya da kapalı olduğunu görebilirsiniz.
Aç/kapa girişlerin durumu
Burada işlevin/alarmın durumunu görebilirsiniz.
Analog çıkışların durumu
Burada çıkış sinyallerinin boyutunu maks sinyalin %’si olarak görebilirsiniz.
Analog girişlerin durumu
Burada denetleyici tarafından alınan basınç ve sıcaklık değerlerini görebilirsiniz. Değerler kalibrasyonu içerir
Kullanılan girişler ve çıkışlar
Burada kaç farklı giriş ve çıkış olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca bu miktarı ne kadarının yapılandırıldığı ile karşılaştırabilirsiniz. Çok sayıda tanımlı varsa bir ünlem (!) görünür.
Normal regülasyonda rölenin işlevi “Auto” ayarında olur. Bir geçersiz kılma halinde işlev “On” ya da “Off” konuma geçecektir. Geçersiz kılma işlemi bittğinde “Auto” ayarına almayı unutmayın.
Normal regülasyonda çıkış işlevi “Auto” ayarında olur. Bir geçersiz kılma durumunda, işlev önce “Manuel” olarak değiştirilmelidir, daha sonra çıkış sinyali %0-100’dan değiştirilebilir. Geçersiz kılma işlemi bittğinde “Auto” ayarına almayı unutmayın.
Alarm öncelikleri
Denetleyici belirli bir olay oluşursa bir alarm bildirimi yayınlar. Her olay her alarmın önemini belirtecek şekilde ayarlanmıştır, ancak her birinin önemi değiştirilebilir. Aşağıdaki öncelik seviyeleri arasından seçim yapın:
Kritik: Yüksek dikkat seviyesi gerektiren önemli alarmlar. Ciddi: Hemen ilgilenilmesi gereken alarmlar Normal: Önemli olmayan alarmlar Devre dışı: Bu öncelik seviyesine ayarlanan alarmlar iptal edilecektir.
Alarmın fabrika ayarları sayfa 21’de görülebilir.
basınç sinyali:
AKS 33 AKS 32R AKS 32 2-10 V 0-20 mA 0-10 V 0-5 V
sıcaklık sinyali:
NTC-86K Pt 1000 ohm
Hicbiri
Auto / On / Off
Auto / Man
0-100%
Kritik Onemli Normal Devre disi
AK-PC 551 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 17
Hizli kurulum
Hizli ayarlar Bu ayar aşağıdaki kompresörler ve fanlar için girişleri ve çıkışları ayıracaktır:
Çeşitli bağlantılar sonraki sayfada gösterilmektedir.
Uyg. no. Ekran Emiş grubu A Emiş grubu B Kondenser
Hız Dijital
(SCroll / stream)
17 3CDA + 2CB + FS 1 2 2 x 16 2CDA + 2CB + 3F 1 1 2 3 15 3CSA + 2CB + FS 1 2 2 x 14 2CSA + 2CB + 3F 1 1 2 3 13 4CA + 3CB + FS 4 3 x 12 3CA + 2CB + FS 3 2 x 11 2CA + 2CB + 3F 2 2 3 10 4CDA + FS 1 3 x 9 3CDA + FS 1 2 x 8 3CDA + 3F 1 2 3 7 2CDA + 2F 1 1 2 6 4CSA + FS 1 3 x 5 4CA + FS 4 x 4 4CA + 4F 4 4 3 3CSA + FS 1 2 x 2 3CA + FS 3 x 1 3CA + 3 F 3 3 0 Hicbiri Bir seçim yaptıktan sonra, ayar yeniden “Hicbiri” olacaktır
Bir seçim yaptıktan sonra şunları yapmalısınız:
1. Soğutucu türünü seçmek
2. Basınç transmiterlerinin türünü seçmek
3. Basınç vericilerinin min. ve maks. ayarlarını kontrol etmek
1-adım 1-adım Adım Hız
Fabrika ayarı: Po A/B = AKS 32R, min=-1.0 bar, max.=12 bar Pc = AKS 32R, min. = -1.0 bar, max. = 34 bar SdA = NTC 86K
Kurulum Sihirbazi Bu sihirbaz gerekli ayarlarda sizi yönlendirecektir, örn. yaklaşık 20 - 35 gösterim ekranının
toplamı; ayar boyunca seçilenlere bağlı olarak. Seçim ayrıca belirli bir girişe ve çıkışa bir bağlantı da verecektir. Bu bağlantıyı kendiniz IO yapı­landırma menüsünde görebilirsiniz. Uygunsa sayfa 20’ye bakın.
18 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 AK-PC 551
Fan
C1A C2A C3A C1B C2B Main
safe.
Fan
safe.
Fan
safe.
Fan
safe.
safe.
Fan
safe.
Fan
safe.
Fan
safe.
Fan
safe.
Fan
safe.
Fan
safe.
Fan
safe.
Fan
safe.
Fan
safe.
Fan
safe.
Fan
safe.
Fan
safe.
Sw.
Sw.
Sw.
Sw.
C1A C2A C1B C2B Main
Digi
Digi
Sw.
Sw.
Sw.
Sw.
Sw.
Sw.
Sw.
Sw.
Sw.
Sw.
Sw.
Sw.
C1 C2 C3 C4 Main
C1 C2 C3 Main
C1 C2 C3 Main
C1 C2 Main
Digi
Digi
Digi
Digi
Açma/Kapama Analog Analog Dijital
DO1 DO2 DO3 DO4 DO5 DO6 DO7 DO8 AO3 AO4 AI1 AI2 AI3 AI4 AI5 AI6 AI7 AI8 DI1 DI2 DI3 DI4 DI5 DI6 DI7 DI8
PoA PoB Pc Sc3 SdA
Alarm Fan
C2B Fan
Speed
VSD
Fan1 Fan2 Fan3 PoA PoB Pc Sc3 SdA
PWM
PWM
PoA PoB Pc Sc3 C1A C2A C3A C1B C2B Main
Fan
Alarm C1A
PoA PoB Pc Sc3 C1A C2A C1B C2B Main
Speed
Speed
VSD
PoA PoB Pc Sc3 C1A C2A C3A C4A C1B C2B C3B Fan
Speed
PoA PoB Pc Sc3 C1A C2A C3A C1B C2B Main
Speed
Alarm Fan
Speed
VSD
PoA Pc Sc3 SdA
Alarm Fan
Fan
PoA Pc Sc3 SdA
Speed
Alarm Fan
VSD
Fan
PWM
Speed
VSD
Fan2 Fan3 Alarm PoA Pc Sc3 SdA
PWM
PWM
Alarm PoA Pc Sc3 SdA
PWM
PoA Pc Sc3 C1 C2 C3 C4 Main
Fan
Alarm C1
PoA Pc Sc3 C1 C2 C3 C4 Main
Speed
Speed
Alarm Fan
VSD
Speed
VSD
PoA Pc Sc3 C1 C2 C3 Main
Fan
Alarm C1
PoA Pc Sc3 C1 C2 C3 Main
Speed
Speed
Alarm Fan
VSD
Speed
VSD
“Hızlı yapılandırmalarda” kullanılan bağlantılar
Uyg. no. Ekran Çıkış Giriş
17 3CDA + 2CB + FS C1A C2A C3A C1B C1A
16 2CDA + 2CB + 3F C1A C2A C1B C2B C1A
15 3CSA + 2CB + FS C1A C2A C3A C1B C2B Fan
14 2CSA + 2CB + 3F C1A C2A C1B C2B Fan1 Fan2 Fan3 Alarm C1A
13 4CA + 3CB + FS C1A C2A C3A C4A C1B C2B C3B Alarm Fan
12 3CA + 2CB + FS C1A C2A C3A C1B C2B Fan
11 2CA + 2CB + 3F C1A C2A C1B C2B Fan1 Fan2 Fan3 Alarm PoA PoB Pc Sc3 C1A C2A C1B CB2 Main
10 4CDA + FS C1 C2 C3 C4 C1
9 3CDA + FS C1 C2 C3 C1
8 3CDA + 3F C1 C2 C3 Fan1 C1
7 2CDA + 2F C1 C2 Fan1 Fan2 C1
6 4CSA + FS C1 C2 C3 C4 Fan
5 4CA + FS C1 C2 C3 C4 Fan
4 4CA + 4F C1 C2 C3 C4 Fan1 Fan2 Fan3 Fan4 PoA Pc Sc3 C1 C2 C3 C4 Main
3 3CSA + FS C1 C2 C3 Fan
2 3CA + FS C1 C2 C3 Fan
1 3CA + 3 F C1 C2 C3 Fan1 Fan2 Fan3 Alarm PoA Pc Sc3 C1 C2 C3 Main
0 Hicbiri
Ekran görünümü örneği:
3CDA + 2CB + FS = biri dijital 3 kompresör, emme grubu A + 2 kompresörü, emme grubu B + bir fan hız kontrollüdür
AK-PC 551 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 19
Kurulum Sihirbazındaki bağlantılar
Yapılandırma için Kurulum Sihirbazını kullandıysanız, denetleyici seçilen işlevleri, aşağıdaki öncelikli sıraya göre girişlere ve çıkışlara otomatik atayacaktır.
Dijital çıkışlar (DO1-DO8):
• Dijital scroll, stream veya Bitzer CRII kapasite valflerinin kontrolü için pulse çıkışı, solid state röle DO5 ve DO6 üzerine yerleştiri­lecektir
• Kompresör sırasıyla emiş grupları A ve B’nin kapasite kontrollerini başlatır
• Fanlar
• Enjeksiyon AÇIK
• Alarm
Dijital girişler (DI1-DI8):
• Sırasıyla emiş grupları A ve B’nin kompresör güvenlik girişleri
• Fan emniyet girişi
• Harici ana şalter (başlatma/dur­durma)
• HP güvenlik şalteri
• Sırasıyla emiş grupları A ve B için LP emniyet şalteri
• Gece durumu
• Isı kazanımı
• Yük azaltma
• Genel alarm girişleri DI1-DI3
Analog çıkışlar (AO3-AO4)
• Sırasıyla emiş grupları A ve B için kompresör hız kontrolü
• Kondenser hız kontrolü
İlgili girişlerin ve çıkışların işlevlerinin ataması, “IO yapılandırması”nda regüle edilebilir. Burada 3 kompresörün ve 3 fanın bir örneği görülebilir:
Analog girişler (AI1-AI8)
• Sırasıyla AI1 ve AI2’ye yerleştirilen PoA ve PoB emiş basıncı
• AI3’e yerleştirilen Pc kondensas­yon basıncı
• AI4’e yerleştirilen Sc3 dış mekan sıcaklığı
S4A ve S4B ortam sıcaklığı
• S7 ortam sıcaklığı, kondenser
• Sırasıyla emiş grupları A ve B için Sd komp. 1 dijital scroll/stream kompresör basma gazı sıcaklığı
• Sırasıyla emiş grupları A ve B için Ss emiş gazı sıcaklığı
• Sırasıyla emiş grupları A ve B Sd basma gazı sıcaklığı
• Genel termostat için Saux
Bu görselde ayarlarınızın kaç giriş ve çıkış sağladığını görebilirsiniz.
20 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 AK-PC 551
Alarm listesi
Alarm metni Neden Öncelik ayarı Varsayı-
Genel alarm Standby modu (Ana sw. OFF) Kontrol dahili ya da harici Ana Şalter tarafında durdurulduğunda alarm (DI girişi “Ana Şalter”) Standby mode Normal PoA sensor hatasi Arızalı PoA’dan gelen basınç transmiteri sinyali PoB sensor hatasi Kusurlu PoB’den gelen basınç transmiteri sinyali S4A sensor hatasi Kusurlu S4A ortam sıcaklık sensöründen gelen sıcaklık sinyali S4B sensor hatasi Kusurlu S4B ortam sıcaklık sensöründen gelen sıcaklık sinyali SsA sensor hatasi Kusurlu SsA emiş gazı sıcaklık sensöründen gelen sıcaklık sinyali SsB sensor hatasi Kusurlu SsB emiş gazı sıcaklık sensöründen gelen sıcaklık sinyali SdA sensor hatasi Kusurlu SdA basma gazı sıcaklık sensöründen gelen sıcaklık sinyali Kusurlu Sd SdB sensor hatasi SdB basma gazı sıcaklık sensöründen gelen sıcaklık sinyali Kusurlu Sd Pc sensor hatasi Kusurlu Pc’den gelen basınç transmiteri sinyali S7 sensor hatasi Kusurlu kondenserdeki S7 ortam sensöründen gelen sıcaklık sinyali Sc3 sensor hatasi Kusurlu kondenserdeki Sc3 hava sensöründen gelen sıcaklık sinyali Sd Komp. 1A sensor hatasi Dijital scroll/Stream kompresördeki “Sd komp. 1A” basma gazı sıcaklığı sensöründen gelen sıcaklık
Sd Komp. 1B sensor hatasi Dijital scroll/Stream kompresördeki “Sd komp. 1B” basma gazı sıcaklığı sensöründen gelen sıcaklık
Saux - sensor hatasi Saux termostat sensöründen gelen sıcaklık sinyali kusurlu Akiskan secilmedi Soğutucu seçilmemişse alarm üretilir Akiskan secilmedi Normal Cikislar manuel modda Bir çıkış manuel moda ayarlanmış Cikislar manuel modda Normal IO konfigurasyon hatasi Tüm giriş ve çıkış işlevleri donanımdal Girişlere ve çıkışlara atanmamış* (ayarlanamaz) Normal GA1 - "alarm metni" Genel alarm girişi DI 1’deki alarm (DI girişi “Gen. Alarm 1 - alarm metni yapılandırılan metne bağlıdır) Genel alarm 1 Normal GA2 - "alarm metni" Genel alarm girişi DI 2’deki alarm (DI girişi “Gen. Alarm 2 - alarm metni yapılandırılan metne bağlıdır) Genel alarm 2 Normal GA3 - "alarm metni" Genel alarm girişi DI 3’teki alarm (DI girişi “Gen. Alarm 3 - alarm metni yapılandırılan metne bağlıdır) Genel alarm 3 Normal Emis A alarms PoA Alcak emis basinci Emme basıncı PoA için minimum emniyet sınırı ihlal edilmiş LP A emniyet switch devrede Harici düşük basınç şalterinin düşük emniyet sınırı ihlal edilmiş (DI girişi “LP şalteri A”) PoA Yuksek emis basinci PoA’nın yüksek alarm sınırı aşılmış Yuksek basinc PoA kritik SsA Yuksek superheat Emme hattı A’da superheat çok yüksek (PoA ve SsA tarafından ölçülen) SsA Alcak superheat Emme hattındaki superheat A çok düşük ( PoA ve SsA ölçülen)
SdA Yuksek basma sic. SdA basma sıcakığı için emniyet önleme sınırı aşılmış (güvenlik sınırının 10K altı) Yuksek Basm. Sic..SdA kritik Comp. 1A Yuksek basma sic. Dijital scroll/Stream/CRII kompresör basma gazı sıcaklığı için güvenlik sınırı aşılmış Kompresor 1-8A emniyet
devrede Emis B alarms PoB Alcak emis basinci Emiş basıncı PoB’nin minimum emniyet sınırı ihlal edilmiş Alcak basinc PoB LP B emniyet switch devrede Harici düşük basınç şalteri için düşük emniyet sınırı ihlal edilmiş (DI girişi “LP şalteri B”) PoB Yuksek emis basinci PoB yüksek alarm sınırı aşılmış Yuksek basinc PoB kritik SsB Yuksek superheat Emiş hattı B’de superheat çok yüksek (PoB ve SsB tarafından ölçülen) SsB Alcak superheat Emiş hattı B’de superheat çok düşük (PoB ve SsB tarafından ölçülen) SdB Yuksek basma sic. SdB basma sıcaklığının emniyet önleme sınırı aşılmış (emniyet sınırının 10K altı) Yuksek Basm. Sic..SdB kritik Comp. 1B Yuksek basma sic. Dijital scroll/stream kompresör basma sıcaklığı için emniyet sınırı aşılmış Kompresor 1-48 emniyet
devrede Kondenser alarm Pc Yuksek kondensasyon bas. Kondensasyon basıncı Pc’nin yüksek önleme emniyet sınırı ihlal edilmiş (emniyet sınırının 3K altı) HP emniyet switch devrede Harici yüksek basınç şalterinin yüksek emniyet sınırı ihlal edilmiş (DI girişi “HP şalteri”) Ortak fan emniyeti devrede Bir Fanın ortak emniyet girişi üzerinde kusurlu olduğu bildirildi (DI girişi “Fan güvenliği”) Fan 1 emniyet devrede Fan no. 1-8’in ayrı emniyet girişi üzerinde kusurlu olduğu bildirildi (DI girişi “Fan 1-8 emniyeti”)
sinyali kusurlu
sinyali kusurlu
Kompresör no. 1-8 A, genel emniyet girişinde devreden alınmış (DI girişi “Komp.1-8 A emniyet”)
Kompresör no. 1-4 B genel emniyette devreden çıkarılmış (DI girişi “Komp.1-4 B emniyet”)
Sensor hatasi Normal
Alcak basinc PoA Normal
Superheat A Normal
Kompresor emniyet A Normal
Superheat B Normal
Kompresor emniyet B Normal
Yuksek basinc Pc kritik
Fan emniyet Normal
lan değer
Normal
* “IO yapılandırma hatası” alarmı tüm IO işlevleri bir donanım girişi ya da çıkışına atanmamışsa etkinleşir. Genelde nedeni denetleyicideki yapılandırmada çok sayıda işlevin seçilmesidir. “Ana menü => IO durumu => IO özeti” menü adımına gidin. Bu ekranda belirli bir türde çok sayıda işlev yapılandırıp yapılandırmadığınızı görebilirsiniz; bir ünlem “!” ile gösterilir. “ Lütfen ekran örneğine bakın; burada çok fazla DO işlevi yapılandırılmıştır. DO işlevlerini maks DO çıkış sayısına uyarlayarak sorunu çözün.
Sensör alarmları Sensör alarmları sensör 10 dakika boyunca O.K. olduğunda otomatik kapanır. Sensör hatasını giderdiyseniz ve alarmı manuel olarak zorla kaldırmak istiyorsanız “Alarm ayrıntısı ekranına” gidin Burada “X” tuşuna 2 saniye basın.
AK-PC 551 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 21
ERR31 Harici ekranda alarm - MMIGRS2
Ekrana olan iletişim doğru şekilde yürütülmüyor, bir “ERR31” hata bildirimi gönderilecek. Bunun sebebi, kurulu olmayan sonlandırmaların görüntülenmesi olabilir veya ekranın, kontrolörden temel bilgileri aldığı süre boyunca veri iletişi­minde kesintiler olması olabilir. Sonlandırmalar incelendiğinde, harici ekranın yazılım sürümünü kontrol etmelisiniz. Bu işlemi Bios menüsü görüntülenene kadar Enter tuşuna ve X tuşuna 5 saniye boyunca basarak tamamlayabilirsiniz. Daha sonra, X tu­şuna basıp sağ alt köşedeki yazılım sürümünü okursunuz. Yazılım sürümü
1.13 veya daha yeni olmalıdır.
Ekranın yazılım sürümü kontrol edildiğinde, ekran ayarlarını aşağıdaki şekilde kontrol edin:
1. Bios menüsü görüntülene kadar Enter tuşuna ve X tuşuna 5 saniye boyunca basılı tutun.
2. “MCX seçimi” menüsü seçin
- “UI’i temizle” kısmını seçip Enter’a basın
- “Ototespit” kısmını seçip Enter’a basın
3. Bios menüsüne dönmek için X tuşuna basın
4. “COM seçimi” menüsünü seçimi
- “CAN” kısmını seçip Enter’a basın
5. Bios menüsüne dönmek için X tuşuna basın
6. “Başlangıç modu” menüsünü seçin
- “Uzak uygulama” kısmını seçip Enter’a basın
7. Bios menüsüne dönmek için X tuşuna basın
8. “CAN” menüsünü seçin
- “Baud hızı” kısmını seçip ardından “ Oto baud” ayarını seçin ve Enter’a basın
- “Düğüm kimliği” kısmını seçip değeri 126 olarak ayarlayın ve Enter’a basın
9. Bios menüsüne dönmek için X tuşuna basın
10. “Uygulama” menüsünü seçip Enter’a basın.
Ekran, bir kez daha kontrolörden veri alacaktır. Bu işlem yaklaşık 5 dakika sürecektir.
22 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 AK-PC 551
Bağlantılar
Bağlantı, alt seviye Bağlantı, üst seviye
Ayrı besleme!
Elektrik gürültüsü
DO DO1 DO2 DO3 DO4 DO5 DO6 DO7 DO8 Σ 1-8 I Max. 10 A
U Tümü 24 V Ya da tümü 230 V a.c.
(3.5)
10 A (3.5)
6 A (4)
6 A (4)
0.5 A min. 50 mA Ioff < 1,5 mA
0.5 A min. 50 mA Ioff < 1,5 mA
6 A (4)
6 A (4)
32 A
Sensörler, DI girişleri, veri iletişimi ve ekran için sinyal kabloları mut­laka yüksek voltajlı (230 V) elektrik kablolarından ayrı tutulmalıdır:
- Ayrı kablo kanalları kullanın
- Yüksek voltaj ve sinyal kabloları arasında en az 10 cm’lik bir mesafe bırakın
- DI girişinde 3 m’den uzun kabloları kullanmaktan kaçının
Uyarı
AI besleme voltajı, sinyali diğer kontrolörlerle paylaşamaz.
Besleme Voltajı.
Besleme voltajı 24 V ya da 110-230 V’tur. Denetleyicinin di­ğer tarafındaki etikete bakın.
÷ = Fişler normalde kullanılmaz
Ancak harici bir ekrana bağlanılıyorsa iki bağlantı "H" ve "R" arasında bir jumper takılmalıdır.
Modbus
Veri iletişim kablosu kurulumunun doğru şekilde yapılması önemlidir. Cf. ayrı literatür No. RC8AC. Veri yolu terminalinde sonlandırmayı unutmayın.
DO - Dijital çıkışlar, 8 adet. DO1 - DO8
DO5 ve DO6 solid state röleleridir. Röleler belirtilen değerlere değerlendirilmiştir. Bir alarm rölesi tanımlanırsa, normal çalışmada sürülür ve alarm ve yetersiz denetleyici gücü durumlarında düşer.
AKS 32R
AKS 32
AKS 33
10-90% oran metrik
1-5 V
0-20mA 4-20mA
AO - Analog çıkış, 2 adet. AO3 - AO4
Bir frekans invertörü ya da EC motoru kullanılırken kullanılmalıdır. N ve L’ye 24 V bağlayın (ayrı besleme). Toprak arızası akımını­dan kaçının. Çift yalıtımlı transformatör kullanın. Sekonder taraf topraklanmaz. N ve AO3 terminallerinden sırasıyla N ve AO4’ten 0-10 volt temin edin. N POLARİTESİNE DİKKAT EDİN.
AI - Analog girişler, 4 adet. AI1 - AI4
Basınç transmiterleri
• Oran metrik: %10-90 besleme, AKS 32R
• Sinyal: 1-5 V, AKS 32
• Akım: 0-20 mA / 4-20 mA, AKS 33 (besleme = 12 V)
Sıcaklık sensörü
• Pt 1000 ohm, AKS 11 ya da AKS 21.
• NTC 86K ohm @ 25°C, dijital scroll.
Fabrika ayarları
AI1=PoA, AI2=PoB, AI3=Pc, AI4=Dış mekan sıcaklığı SC3.
DI - Dijital şalter girişi, 8 adet. DI1 - DI8
Bağlantı bir kapatma ya da kesme işlevi olabilir. Yapılandırma sırasında etkinleştilecek olanı seçin.
÷ = Fişler normalde kullanılmaz
AI - Analog girişler, 4 adet. AI5 - AI8
Basınç transmiterleri
• Oran metrik: %10-90 besleme, AKS 32R
• Sinyal: 1-5 V, AKS 32
Sıcaklık sensörü
• Pt 1000 ohm, AKS 11 ya da AKS 21.
• NTC 86K ohm @ 25°C, dijital scroll
AK-PC 551 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 23
Dijital scroll kompresörden gelen kapasite
Yalnızca DO5 ya da DO6
Kapasite “PWM period time” olarak periyot sürelerine bölünmüştür. Soğutma tüm periyodu kapladığında %100 kapasite iletilir. Periyot sırasında baypas valfı için bir kapalı kalma süresi gereklidir, ayrıca bir açık kalma süresine izin verilir. Valf açıkken “soğutma” yoktur. Kontrolörün kendisi gerekli kapasiteyi hesaplar ve sonra kapasite kontrol valfının devreye girme zamanına göre değiştirir. Düşük kapasite gerekiyoras bir sınır belirtilir bu sayede soğutma %10’un altına düşmez. Bu nedenle kompresör kendini soğutamaz. Bu değer gerekirse artırılabilir.
Soğutma Soğutma yok
Period time
Min. Kapasite
Copeland Stream kompresör
Bir kapasite kontrol valfli bir stream kompresörü kontrol etmek için puls sinyali de kullanılabilir (4 silindirli versiyon). Kompresör kapasitesi %50’ye kadar bir röleye ve kalan %50-100 kapasite kontrol valfine dağıtılır. Boşaltıcı DO5 ya da DO6’ya bağlanır.
Bitzer CRII
Pulse sinyali aynı zamanda 2 kapasite kontrol valfli CRII’den birini kontrol etmek için kullanılabilir (4 silindirli versiyon). Kompresör kapasitesi, kapasite kontrol valflerinin durumuna bağlı olarak %10 ile 100 arasında kontrol edilebilir. Kapasite kontrol DO5 ve DO6 bağlanır.
Kapasite kontrol
Kapasite kontrol
Kapasite kontrol 2, kapasite kontrol 1'I takip edern ancak öteleme ½ periyottur.
Sd izleme
Sd izlemesi ile kontrol yaparken, sıcaklık Sd sınırına yaklaşırsa üç kompresör türünden biri kapasiteyi artıracaktır. Bu da, kapasite kontrollü kompresörün daha iyi soğutulmasını sağlayacaktır.
Enjeksiyon kapalı
Soğutucu aygıtlardaki elektronik genleşme valfları tüm kompresörlerin başlatılması önlendiğinde kapatılmalıdır. Sonuç olarak evaporatörler, regülasyon işlemi başladığında bir kompresörü yönlendiren likit ile dolmaz. Kompresör kontrol rölelerinden biri bu işlev işin kullanılabilir ya da işlev veri iletişiminden istenebilir.
24 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 AK-PC 551
Veri Harici ekran
Besleme voltajı
8 analog giriş
8 dijital giriş
Kapasite kontrolüne röle çıkışı
2 Voltaj çıkışı
Ekran çıkışı Tür MMIGRS2 için Veri iletişimi AK-SM 800 için Modbus
Çevre
Yoğunluk IP 20 Ağırlık 0,4 kg Montaj DIN-rail Bağlantı terminalleri maks. 2.5 mm2 çok damarlı
Onaylar
Basınç transmiteri / sıcaklık sensörü
Lütfen RK0YG kataloğuna bakın...
Kapasitif yük
Röleler, LEDler ve EC motorlarının açma/kapama kontrolü gibi kapasitif yüklerin doğrudan bağlantısı için kullanılamaz. Anahtar durumundaki bir güç beslemesi bulunan tüm yükler benzerine veya uygun bir iletkene bağlanmalıdır.
24 V a.c. +/-15% 50/60 Hz, 17 VA 24 V d.c. (20-60 V ), 17 VA 230 a.c. (85-265 V) 50/60 Hz, 20 VA
Basınç ölçümü: Oran metrik basınç vericisi tür AKS 32R 1-5 volt basınç vericisi tür AKS 32 0-20 (4-20) mA basınç vericisi tür AKS 33
Sıcaklık ölçümü Pt 1000 ohm/0°C NTC - 86K; dijital scroll / stream kompresörden
Kontak işlevinden Örn. şuna: Regülasyonun başlatma/durdurması Emniyet devrelerinin izlenmesi Genel alarm işlevi
4 adet. SPDT (8A)
2 adet. SPST (16A)
2 adet. Solid State. PWM scroll için - bo­şaltma
0-10 V d.c. Ri = 1kohm Ayrı 24 V besleme gereklidir
-20 - 60°C, Çalışma sırasında
-40 - 70°C, Nakliye sırasında 20 - 80% BN, yoğuşmasız Şok etkisi / titreşimsiz
EU Düşük Voltaj Direktifi ve EMC, EN 60730-1 ve EN 60730-2-9’a göre test edilen LVD ile uyum için yeniden CE işareti alınmasını gerektirir. şuna göre test edilen EMC: EN61000-6-2 ve 3 UL Onaylar
AC-1: 6 A (rezistif) AC-15: 4 A (indüktif)
AC-1: 10 A (rezistif) AC-15: 3.5 (indüktif)
Imax. = 0.5A Imin. = 50 mA. Leak<1.5 mA Kısa devre korumalı değildir
Harici bir ekran yalnızca ön montaj içindir (IP 20) Bağlantı yalnızca kablo vasıtasıyla fiş ile yapılır. Düzenlemeye bakınız.
Kutuplandırma
H-R bağlayın
Önemli!
Kutuplandırma H-R bağlayın
Sipariş
Tür İşlev Çalışma Besleme voltajı Kod no.
230 V 080G0281
Düğmeler ve ekran ile
AK-PC 551 Merkezi Sistem Kontrolörü
Harici ekran ve 1.5 m ekran birimi kablosuyla
MMIGRS2 Ekran ünitesi Düğmeler ve ekran ile - 080G0294
Ekran ünitesi kablosu L = 1,5 m, 1 adet. 080G0075 Ekran ünitesi kablosu L = 3 m, 1 adet. 080G0076
AK-PC 551 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 25
24 V 080G0283
230 V 080G0282
24 V 080G0288
Danfoss, Bu T
Montaj /Boyutlar
Yalnızca DIN rail montajı için (IP 20)
Kurulum ile ilgili konular
Literatür listesi
Yanlışlıkla hasar, kötü kurulum ya tesis koşulları kontrol sisteminde arızalara neden olabilir ve nihayetinde tesisin iş görmez hale gelmesine yol açabilir. Bunu önlemek için olası her türlü koruma önlemi alınmalıdır. Ancak örneğin yanlış bir kurulum yine de sorunlara yol açabilir. Elektronik
Uzatılmış RC8AC çalışması için kurulum kılavuzu Burada ir veri iletişmi bağlantısının ADAP-KOOL® Refrigeration kontrol sistemine nasıl yapıldığını görebilirsiniz.
kontroller normal, iyi mühendislik uygulamasının yerini tutmaz. Danfoss, yukarıdaki kusurlara bağlı herhangi bir mal ya da tesis bileşeni hasarından sorumlu değildir. Kurulumu iyice gözden geçirnek ve gerekli güvenlik aygıtlarını takmak kurulumcunun sorumluluğudur. Kompresör durdurulduğunda ve kompresörden önce sıvı alınması gerektiğinde sinyalizasyonun gerekliliğine ilişkin özel referanslar kontrolöre iletilmiştir. Yerel Danfoss acenteniz daha fazla yardımda bulunmaktan memnun olacaktır.
olası yazım hataları sonucu oluabilecek durumlarda sorumluluk kabul etmez. Danfoss önceden bildirmeksizin ürünlerinde değiiklik yapma hakkına sahiptir.
kataloğun tüm yayın hakları Danfoss’a aittir. Bu belgelerin içeriğindeki tüm ticari markalar aağıdaki irketlerin mülkiyetindedir. Danfoss ve Danfoss simgesi, Danfoss A/S’nin ticari markalarıdır.
üm hakları saklıdır.
26 Kılavuz RS8GY442 © Danfoss 2016-11 AK-PC 551
ADAP-KOOL®
Loading...