Daikin VKM50GBMV1, VKM80GBMV1, VKM100GBMV1, VKM50GBV1, VKM80GBV1 Installation manuals [tr]

...
MONTAJ KILAVUZU
Toplam Isı Eşanjörü Isı Geri Kazanımlı Havalandırıcı -DX Serpantinli-
MODELLER (Tavana monteli kanal tipi)
DX serpantinli ve Nemlendiricili DX serpantinli
VKM50GBMV1 VKM50GBV1 VKM80GBMV1 VKM80GBV1 VKM100GBMV1 VKM100GBV1
Isı Geri Kazanımlı Havalandırıcı
Uzun süre tam kapasiteli olarak bulundurmak için, lütfen bu kılavuzu dikkatle okuyun ve üniteyi doğru bir şekilde kurun. Ünitenin montajından önce, lütfen gerekli olan bazı parçaları temin edin, örneğin yuvarlak davlumbazlar, hava emme/boşaltma ızgaraları vs.
DX serpantinli VKM50GBMV1
UYARI
İKAZ
ve Nemlendiricili VKM80GBMV1
VKM100GBMV1
DX serpantinli VKM50GBV1
VKM80GBV1 VKM100GBV1
İÇİNDEKİLER
1 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ................................................1
2 MONTAJ ÖNCESİNDE ...................................................2
3 MONTAJ YERİNİN SEÇİLMESİ......................................4
4 MONTAJ ÖNCESİ HAZIRLIKLAR ..................................4
5 MONTAJ YÖNTEMİ ........................................................5
6 DRENAJ BORULARI VE SU SAĞLAMA
TESİSAT İŞLERİ.............................................................6
7SOĞUTUCU BORULARININ TESİSAT İŞLERİ..............8
8 KANAL BAĞLANTISI....................................................10
9ELEKTRİK KABLOLARININ TESİSAT İŞLERİ ............. 11
10 KABLO TESİSATI ÖRNEĞİ VE UZAKTAN
KUMANDA AYARININ NASIL YAPILACAĞI.................12
11 SAHA AYARI VE TEST ÇALIŞTIRMASI .......................17
Orijinal talimatlar İngilizce yazılmıştır. Diğer tüm diller asıl talimatların çevirileridir.

1GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Bu "GÜVENLİK ÖNLEMLERİ" mutlaka uygulanmalıdır. Bu ürün "genel halkın kullanımına açık olmayan aletler" koşuluna tabidir. Bu kılavuz, önlemleri UYARILAR ve İKAZLAR olarak sınıflan- dırır. Aşağıdaki önlemlere mutlaka uyun: Güvenliği sağlamak açısından hepsi de önemlidir.
UYARI ........ Önüne geçilmezse ölüm veya ciddi
İKAZ........... Önüne geçilmezse hafif veya orta derecede
Montaj tamamlandıktan sonra Isı Geri Kazanımlı Havalan­dırma ünitesini test edin ve düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Kullanım kılavuzuna göre Isı Geri Kazanımlı Havalandırma ünitesinin kullanımı ve temizlenmesi ile ilgili olarak kullanıcıya yeterince bilgi verin. Müşteriden ileride başvurmak üzere bu kılavuz ve kullanım kılavuzunu kolay bulunabilecek bir yerde saklamasını rica edin.
Yerel satıcınız veya yetkili personelden montaj işini gerçekleştirmesini isteyin. Yanlış montaj su sızıntısına, elektrik çarpmasına veya yangına neden olabilir.
Montaj yapılırken montaj kılavuzuna uyulmalı ve ünite üzerinde hiç bir değişiklik yapılmamalıdır. Yanl ış montaj su sızıntısına, elektrik çarpmasına veya yangına neden olabilir. Isı Geri Kazanımlı Havalandırma ünitesi düşerse yaralanmalara yol açabilir.
Isı Geri Kazanımlı Havalandırma ünitesini ağırlığını çekebilecek bir alt yapı üzerine monte edin. Yetersiz mukavemet Isı Geri Kazanımlı Havalandırma ünitesinin düşmesine neden olarak yaralanmaya yol açabilir. Ayrıca, iç ünitelerin titreşim yapmasına yol açarak rahatsız edici mekanik gürültülere neden olabilir.
Boşaltma havasının dışarıdaki hava giriş ağzına girmesine izin vermeyin. Bu durum oda havasının kirlenmesine yol açarak sağlığa zarar verir.
Dışarıdaki hava giriş ağzını yanma havası, vs. içeren boşaltma havasını içeri çekmeyecek şekilde konumlandırın. Yanl ış montaj oda içinde oksijen kaybına neden olarak ciddi kazalara yol açabilir.
yaralanma ile sonuçlanabilecek olası tehlikeli bir durumu gösterir.
yaralanma ile sonuçlanabilecek olası tehlikeli bir durumu gösterir. Aynı zamanda güvenli olmayan uygulamalara karşı uyarmak için de kullanılabilir.
Toplam Isı Eşanjörü
Isı Geri Kazanımlı Havalandırıcı -DX Serpantinli-
Bütün elektrik işinin yetkili personel tarafından ayrı bir devre
Montaj
kılavuzu
kullanarak ilgili mevzuata (not 1) ve bu montaj kılavuzuna uygun bir şekilde gerçekleştirildiğinden emin olun. Her zaman yeterli uzunlukta kablo kullanın. Ek kablo bağlamayın. Güç besleme devre kapasitesinin yetersiz olması veya uygun olmayan elektrik tesisatı, elektrik çarpmalarına veya yangına yol açabilir. (not 1) ilgili mevzuat, "Belirli bir ürün ya da etki alanı için ilgili
ve geçerli olan tüm uluslararası, ulusal ve yerel direktifler, kanunlar, düzenlemeler ve/veya yönetmelikler" demektir.
Montaj işi için sadece belirlenmiş parçalar ve aksesuarları kullandığınızdan emin olun. Belirlenmiş parçaların kullanıl­maması Isı Geri Kazanımlı Havalandırma ünitesininin düşmesine, su sızıntısına, elektrik çarpmalarına, yangına, vs. yol açabilir.
Belirlenen montaj işlemini gerçekleştirirken güçlü rüzgarları, tayfunları veya depremleri dikkate alın. Yanlış montaj, Isı Geri Kazanımlı Havalandırma ünitesinin düşmesi gibi bir kaza ile sonuçlanabilir.
Belirlenen kabloların kullanılmasını ve terminal bağlantıları veya kablolar üzerinde dış kuvvetlerin etki göstermemesini temin ederek tüm kablo bağlantılarının güvenli olduğundan emin olun. Kusurlu bağlantı veya sabitleme aşırı ısınma veya yangına sebep olabilir.
Uzaktan kumanda, iletim ve güç besleme kablolarını şerken, kabloları kumanda kutusunun kapağı sıkıca tutturulabilecek şekilde düzenli biçimlendirin. Kumanda kutusu kapağı yerinde olmazsa, terminallerin aşırı ısın- masına, elektrik çarpmalarına veya bir yangına yol açılabilir.
Soğutucu sızıntısı olması halinde ne yapılacağı konusunda yerel satıcınıza danışın. Isı Geri Kazanımlı Havalandırma ünitesi küçük bir odaya kurulduğu zaman, kaçak olması halinde sızan soğutucu miktarının konsantrasyon sınırını aşmaması için doğru önlemler alınması gereklidir. Aksi taktirde, oksijen yetersizliğinden dolayı bir kazaya yol açılabilir.
Montaj işlemi sırasında soğutucu gaz sızıntısı olursa alanı derhal havalandırın. Soğutucu gaz ateşle temas ederse zehirli gaz üretilebilir.
Montaj işlemi tamamlandıktan sonra, soğutucu gaz kaçağı olmadığını garantilemek için kontrol edin. Soğutucu gaz odaya sızar ve fanlı ısıtıcı, soba veya ocak gibi bir ateş kaynağıyla temas ederse zehirli gaz üretilebilir.
Elektrikli parçalara dokunmadan önce güç kaynağı bağlantısını kesin. Canlı parçaya dokunursanız, elektrik çarpabilir.
Kazaen sızan soğutucuya hiçbir zaman dokunmayın. Bu, soğuk ısırmasının yol açtığı ciddi yaralara sebep olabilir.
Isı Geri Kazanımlı Havalandırma ünitesini topraklayın. Toprak kablosunu gaz veya su borularına, paratoner iletkenine veya telefon toprak teline bağlamayın. Kusurlu topraklama, elektrik çarpmalarına veya yangına neden olabilir. Şimşek veya başka kaynaklardan oluşan yüksek bir darbe akımı klimada hasara yol açabilir.
• Kesinlikle bir toprak kaçağı devre kesicisi takın.
Bunun yapılmaması elektrik çarpmasına ve yangına neden olabilir.
Tam drenajı garantilemek için drenaj borularını bu montaj kılavuzuna göre monte edin ve yoğuşmayı önlemek için boruları yalıtın. Drenaj borularının hatalı montajı su sızıntısına yol açarak eşyaları ıslatabilir.
1 3P130768-6L Türkçe
Görüntü paraziti veya gürültüyü önlemek için Isı Geri
Kazanımlı Havalandırma ünitesini, güç besleme kablolarını,
uzaktan kumanda kablolarını ve iletim kablolarını televizyon
ve radyolardan en az 1 metre uzağa yerleştirin. (Radyo
dalgalarına bağlı olarak, 1 metre gürültüyü yok etmek için
yeterli bir mesafe olmayabilir.)
Yağmur suyunun üniteye girmesini önlemek için iki iç hacim
kanalını aşağıya doğru eğimli monte edin. Bu tam olarak
yapılmazsa, binaya su girerek mobilyalara zarar verebilir,
elektrik çarpmalarına ve yangına yol açabilir.
Yoğuşma suyu oluşmasını önlemek için iki dış hacim kanalını
ve hava besleme kanalını yalıtın. Bu tam olarak yapılmazsa,
binaya su girerek mobilyalara, vs. zarar verebilir.
Metal kanalın metal kafes ve tel kafes veya ahşap yapılı
duvarın metal kaplaması arasından geçirilmesi durumunda,
kanal ile duvarı elektriksel olarak yalıtın. Hatalı kanal işlemi
elektrik çarpmalarına veya yangına sebep olabilir.
•Isı Geri Kazanımlı Havalandırma ünitesini aşağıdaki gibi
yerlere kurmayın:
1. Yüksek sıcaklığa veya doğrudan aleve maruz kalan
yerler. Yang ına veya aşırı ısınmaya yol açabilir.
2. Örneğin sülfürik asit gazı gibi, aşındırıcı gazın üretildiği
yerler. Bir yangına neden olabilir.
3. Zararlı gaz veya asit, alkali organik çözücü ve boya gibi
maddelerin korozif bileşenlerini içeren gaz üretilen makine fabrikası gaz sızıntısı ihtimali olan yerler. Bakır borular ve sert lehimli bağlantılar korozyona uğrayarak soğutucunun sızmasına ve sızan gazdan dolayı zehirlenmeye ve yangına neden olabilir.
4. Donma noktası altındaki yerler. Ünitenin 0°C'nin altındaki sıcaklıklarda kullanılması drenaj tavası, besleme ve deşarj boruları, nemlendirici eleman, solenoit vanalar ve diğer parçaların donarak kazalara neden olmasına yol açabilir.
5. Elektromanyetik dalgalar yayan sistemlerin bulunduğu yerler. Elektromanyetik dalgalar kontrol sistemini karıştırabilir ve ekipmanın arızalı çalışmasına neden olur.
6. Yanıcı gaz sızıntıs lifi veya yanıcı toz süspansiyonlarının bulunduğu yerler veya örneğin tiner ya da benzin gibi uçucu yanıcı maddelerin işlem gördüğü yerler. Gaz sızıntısı olur ve Isı Geri Kazanımlı Havalandırma ünitesinin etrafında birikirse, alev alabilir.
Ünitenin ve hava emme/deşarj hava ızgarasının yakınındaki sıcaklık ile nemin kullanım koşullarında belirtilen sınırlar dahilinde olduğundan emin olun.
1. Soğuk hava tertibatlı kamyon veya düşük sıcaklığa sahip diğer yerler.
2. Banyolar ya da ısıtılan havuzlar gibi neme maruz kalan yerler.
Yang ınlara veya elektrik kaçağına ya da elektrik çarpmalarına neden olabilir.
Kara karşı koruma önlemi mutlaka alınmalıdır. Koruma olmazsa kar dışarıdaki kanallardan girerek mobilyalarda hasara, elektrik çarpmasına ve yangına neden olabilir.
Havalandırma deliği yakınında bulunan pencere veya ışık gibi böceklerin ışığa kolay cezbedildiği alanlar, son derece küçük böcekler bazen havalandırma deliğinden geçerek gizlice odaya girebilir. Son derece küçük böceklerin gizlice girmesini tam olarak önlemek zor olduğundan, tasarım sürecinde böcek girişine karşı koruma amacıyla filtre kutusu (sahadan temin edilir) gibi ciddi bir çözüm düşünülmesi önemlidir.
•Isı Geri Kazanımlı Havalandırma ünitesi patlama ihtimali
bulunan bir atmosferde kullanıma yönelik değildir.
veya kimyasal tesis gibi yerler. Yanıcı
ının olabileceği yerler, havada karbon

2 MONTAJ ÖNCESİNDE

Montaj için gerekli aksesuar montaj işi tamamlanana kadar sorumluluğunuz altında muhafaza edilmelidir. Bunları bir kenara atmayın!
Üniteyi içeri taşıdıktan sonra, çizilmesini önlemek için montaj işi yapılana kadar ambalaj malzemeleriyle koruyun.
[1] Taşıma yoluna karar verin. [2] Taşıma sırasında montaj sahasına ulaşıncaya kadar üniteyi
ambalajından çıkarmayın. Ambalajın çıkartılması zorunlu olduğunda, hasar görmemesi veya çizilmemesi için üniteyi kaldırırken yumuşak malzemeden sapan veya bir halatla birlikte koruyucu levhalar kullanın.
Kasayııp taşırken üniteyi askı mesnetlerinden (4) tutun ve başka hiç bir kısmından (özellikle soğutucu boruları, drenaj boruları, su sağlama boruları ve kanal bağlama flan
şı) tutarak kaldırmayın.
Üniteyi monte etmeden önce R410A soğutucu tipini mutlaka kontrol edin. (Yanlış soğutucu kullanılması ünitenin normal çalışmasına mani olacaktır.)
Bir dış ünitenin montajı için dış ünitenin yanında gelen montaj kılavuzuna başvurun.

2.1 ÖNLEMLER

Ünitenin doğru bir şekilde nasıl kullanılacağını (özellikle hava filtresinin bakımı ve işletim prosedürü) kılavuza bakarken işlemleri kendilerine yaptırarak müşterilerinize mutlaka öğretin.
Okyanus yakınındaki hava gibi havanın yüksek seviyede tuz içerdiği yerler ve fabrikalardaki gibi voltaj dalgalanmalarının yüksek olduğu yerler. Ayrıca araçlar veya gemiler.

2.2 AKSESUARLAR

Ünitenizle birlikte aşağıdaki aksesuarların bulunduğunu kontrol edin.
Kanal
Ad
bağlama flanşı
Miktar 4 ad. 24 ad.
Biçim
Yar ım rakorlu bağlantı
Ad
(bakır boru bağlantısı)
Ad
VKM-GBMV1:1 pc. VKM-GBV1: 0 ad.
Su sağlama borusu yalıtım malzemesi
VKM-GBMV1: 1 ad. VKM-GBV1: 0 ad.
İÇ ÇAP: Ø15
Miktar
Biçim
Miktar
Biçim
M4 kendinden diş açan vida (kanal bağlantısı için)
50 tip M4×12 80, 100 tip M4×16
Havşa somunu (bakır boru bağlantısı)
VKM-GBMV1:1 pc. VKM-GBV1: 0 ad.
Sızdırmazlık malzemesi
1 ad.
Süzgeçli su sağlama borusu
VKM-GBMV1: 1 ad. VKM-GBV1: 0 ad.
Soğutucu borusu
yalıtım malzemesi
1 set
İÇ ÇAP: Ø35 İÇ ÇAP: Ø26
Kelepçe
VKM-GBMV1: 10 ad. VKM-GBV1: 8 ad.
• Montaj kılavuzu
• Kullanım kılavuzu
(Diğer)
3P130768-6L Türkçe 2

2.3 OPSİYONEL AKSESUARLAR

Bu ünite iki farklı sistemin bir parçası yapılabilir: VRV SİSTEM Klimalarla birlikte kullanılan birleşik işletim sisteminin parçası olarak ve yalnız Isı Geri Kazanımlı Havalandırıcı kullanan bağımsız sistem olarak. Üniteyi bağımsız sistem olarak kullanırken bir çalıştırma uzaktan kumandası bu ünite için gereklidir.
Ta bl o
Uzaktan kumanda tipi BRC1D527
NOT) 1 Yukarıdaki dışında bir uzaktan kumanda kullanıyorsanız, yerel satıcınıza danışın. NOT) 2 Özellikle ünite bağımsız sistem olarak kullanıldığında "BRC1D527" uzaktan kumandayı öneriyoruz. Çünkü havalandırma modunu gösterir ve düğmeyle havalandı fan modu seçilebilir.
Ünite monte edileceği zaman yuvarlak biçimli davlumbazı, hava deşarj ızgarasını, hava emme ızgarasını ve montaj için gereken diğer parçaları hazır bulundurun. Opsiyonel aksesuarları seçerken yerel satıcınıza danışın.
rma
AŞAĞIDAKİ KONULAR İÇİN MONTAJ SIRASINDA ÖZEL DİKKAT GÖSTERİN VE MONTAJ TAMAMLANDIKTAN SONRA KONTROL EDİN.
a.
İşin tamamlanmasından sonra kontrol edilecek öğeler
Kontrol edilecek öğeler
İç ve dış üniteler
sağlam bir şekilde tespit edilmiş mi?
Dış hacim kanalı dışarıya aşağı doğru eğimle döşenmiş mi?
(Bkz. Şekil 16)
Gaz kaçak testi yapılmış mı?
Ünite tam olarak yalıtılmış mı?
Drenaj akışı rahat mı
Güç besleme voltajı isim plakasında belirtilene uyuyor mu?
Kablo ve boru tesisatı doğru mu?
Ünite güvenli bir biçimde topraklanmış mı?
Kablo ebadı teknik özelliklere uygun mu?
İç ya da dış ünitelerin hava giriş ve çıkışını engelleyen bir şey var mı?
Soğutucu boru uzun­luğu ve ilave soğutucu miktarı not edilmiş mi?
Su sağlama borusuyla temin edilen su bağlanmış mı?
Doğru yapılmazsa olabilecekler
Üniteler düşebilir, titreşim ya da gürültü üretebilir.
Yoğuşma suyu damlayabilir.
Yetersiz soğutmaya neden olabilir.
Yoğuşma suyu damlayabilir.
Yoğuşma suyu
?
damlayabilir. Ünite arızalanabilir
veya parçalar yanabilir.
Ünite arızalanabilir veya parçalar yanabilir.
Elektrik kaçağı durumunda tehlikelidir.
Ünite arızalanabilir veya parçalar yanabilir.
Yetersiz soğutmaya neden olabilir.
Sistemdeki soğutucu şarjı belli olmaz.
Nemlendirme yapılamaz.
Kontrol
Lütfen yukarıdaki "GÜVENLİK ÖNLEMLERİ"nde yer alan öğeleri bir kez daha kontrol edin.
b.
Teslim zamanında kontrol edilecek öğeler
Kontrol edilecek öğeler Kontrolşterinize kullanım kılavuzunu gösterirken
işletimler hakkında açıklama yaptınız mı? Kullanım kılavuzunu ve garanti belgesini
şterinize teslim ettiniz mi?
c.
İşletimler hakkında açıklama gerektiren noktalar
Kullanım kılavuzundaki UYARI veya İKAZ işaretli öğeler ürünün genel kullanımına ilaveten fiziksel yaralanma ve maddi hasar olasılıklarına ilişkin öğelerdir. Bu nedenle, anlatılan içerikler hakkında tam bir açıklama yapmanız ve aynı zamanda müşterilerinizden kullanım kılavuzunu okumalarını istemeniz gerekir.
3 3P130768-6L Türkçe

3MONTAJ YERİNİN SEÇİLMESİ

İKAZ
≥600
≥2500
20
*H
1
2
3
B
A
1764
1688
5
1
1
2
3
4
6
8
7
Ambalajdan çıkarma sırasında veya sonrasında taşırken, mutlaka askı mesnetlerinden tutarak kaldırın. Diğer parçalara özellikle soğutucu boruları, drenaj boruları, su sağlama boruları ve kanal bağlama flanşı üzerine hiç bir baskı uygulamayın.
Tavan içindeki nemin 30°C ve %80 bağıl nem değerini aşabileceğini düşünüyorsanız üniteler arası borulardaki yalıtımı takviye edin. Yalıtım olarak 10 mm'den kalın olmayacak ve tavan açıklığının içine sığacak şekilde cam yünü veya polietilen köpük kullanın.
•Yalıtım malzemesi olarak tavan açıklığı içine sığacak 10 mm
veya daha kalın cam yünü ya da polietilen köpük kullanın.
(1)
Aşağıdaki koşulları karşılayan ve müşterinizin onay verdiği bir montaj yeri seçin.
Yeterli mukavemet ve stabiliteye sahip olan bir yere monte edin. (Kirişler, tavan ve ünitenin ağırlığını desteklemeye tam yeterli diğer konumlar.) Yetersiz dayanım tehlikeli olur. Aynı zamanda titreşime ve anormal işletim gürültüsüne neden olabilir.
İç ve dış üniteler arasındaki boru tesisatının izin verilen sınırlar içinde kalabildiği yerler. (Dış ünitenin montaj kılavuzuna bakın.)
Hava geçişini hiç bir şeyin engellemediği yerler.
Yoğuşma suyu drenajının tam anlamıyla yapılabildiği yerler.
Ünitenin etrafında bulunan veya nemlendiricinin içine çekilen havanın 0°C altına düşmeyeceği bir yere monte edin.
Üniteyi bir tavana veya duvara direkt olarak monte etmeyin. (Ünite tavanla veya duvarla temas halinde olursa titreşime neden olabilir.)
Bakım ve servis için yeterince boş alan sağlanabilmelidir.
(Bkz. Şekil 1)
[ÖNLEM]
Görüntü paraziti veya gürültüyü önlemek için iç ve dış üniteleri, güç besleme kablosu ile bağlantı kablolarını televizyon ve radyolardan en az 1 metre uzağa yerleştirin. Radyo dalgalarına bağlı olarak, 1 metre elektrik gürültüsünü yok etmek için yeterli bir mesafe olmayabilir.
(2)
Montaj için askı cıvataları kullanın. Tavanın, ünitenin ağırlığını kaldırabilecek kadar sağlam olup olmadığını kontrol edin. Herhangi bir risk varsa, üniteyi monte etmeden önce tavanı güçlendirin.
(Montaj mesafesi aşağıda belirtilmiştir. Takviye gerektiren noktalar için buna başvurun.)

4 MONTAJ ÖNCESİ HAZIRLIKLAR

(1)
Ünite ile askı cıvataları arasındaki konumsal ilişkiyi doğrulayın. (Bkz. Şekil 2)
Üniteye bakım yapılması için alan bırakın ve kontrol kapakları oluşturun. (Hava filtreleri, ısı eşanjör elemanları, fanlar ve nemlendirici elemanlarına kolaylıkla kontrol ve bakım yapılabilmesi için kumanda kutusunun yan tarafında her zaman bir delik açın.)
Şekil 2
1Askı cıvatası aralığı (mm) 2Dışarıya giden boşaltma havası (EA) 3Dışarıdan gelen taze hava (OA) 4 Odadan gelen dönüş havası (RA) 5 Odaya verilen besleme havası (SA) 6 360 (Kontrol kapağı 450 ise)
140 (Kontrol kapağı 600 ise)
7 Kumanda kutusu 8 Kontrol kapakları
(mm)
Model A B VKM50GBMV1, VKM50GBV1 832 878 VKM80GBMV1, VKM80GBV1
VKM100GBMV1, VKM100GBV1
1214 1262
Şekil 1
1 Kumanda kutusu 2Bakım alanı (mm) 3 Minimum yükseklik (mm)
*H ölçüsünü "6. DRENAJ BORULARI VE SU SAĞLAMA TESİSAT İŞLERİ" bahsinde belirtildiği gibi en az 1/100 aşağı eğimli seçin.
3P130768-6L Türkçe 4
(2)
İKAZ
İKAZ
5
1
2
3
4
5
1
2
3
4
6
7
Ünitenin harici statik basınç aralığının aşılmadığından emin olun.
(Harici statik basıncı ayar aralığı için fan gücü ve statik performans karakteristikleri çiziminin yanısıra genel kataloga bakın.)
(3)
Montaj deliğini açın. (Tavanları önceden ayarlayın)
Tavanda ünitenin monte edileceği yere montaj deliği ıldıktan sonra soğutucu, drenaj borularını, iletim kablolarını ve uzaktan kumanda kablolarını ünitenin boru ve kablo deliklerinden geçirin. Bkz. "6. DRENAJ BORULARI VE SU SAĞLAMA TESİSAT İŞLERİ", "7. SOĞUTUCU BORULARININ TESİSAT İŞLERİ" ve "10. KABLO TESİSATI ÖRNEĞİ VE UZAKTAN KUMANDA AYARININ NASIL YAPILACAĞI".
Tavan deliğini açtıktan sonra, gerekiyorsa tavanın düzlüğünü temin edin. Sarsıntıyı önlemek için tavan takviyesinin güçlendirilmesi gerekebilir. Ayrıntılar için bir mimara veya marangoza danışın.
(4)
Askı cıvatalarını takın.
(M10 ila M12 askı cıvataları kullanın.) Mevcut tavanlarda delik içi dübel, gömülü vidalama parçası, gömülü dübel ya da ünite ağırlığını taşıması için tavanı takviye etmek amacıyla sahadan temin edilen başka parçalar kullanın.
(Bkz. Şekil 3)
Şekil 3
1 Tavan tabliyesi 2Ankraj cıvatası 3Titreşim önleyici kaldırma kulpu veya germe donanımı 4Askı cıvatası 5 İç ünite
Not: Yukarıda belirtilen parçaların tamamı sahadan temin edilir.

5 MONTAJ YÖNTEMİ

<<Üniteyi ambalajından çıkarırken veya taşırken diğer parçalar kuvvet uygulamadan ünitenin alt tarafından veya askı mesnedinden tutun.>>
<<Montaj işleminde kullanılacak parçalar olarak mutlaka şirketimiz tarafından belirtilen verilmiş aksesuarlar ile tanımlı parçalar kullanılmalıdır.>>
(1)
Üniteyi geçici olarak monte edin.
Askı mesnedini askı cıvatasına geçirin. Somunlar (M10, M12) ve pullar (30 ila 34 mm dış çaplı M10, 36 ila 38 mm dış çaplı M12) (sahadan temin edilir) kullanarak askı mesnedinin üst ve alt taraflarından sıkıca tespit edin.
(Bkz. Şekil 4)
Şekil 4
1Askı mesnedi 2Taşıma ankrajları 3Vida 4 Kanal yerleştirme düzeni önlem etiketi 5Somun 6Pul 7 Çift somun
(2)
Gerekmiyorsa, dört taşıma ankrajını sökün.
Vidaları gevşetin.
Yukarı kaydırarak taşıma ankrajlarını çıkarın.
Vidaları eskisi gibi emniyetli bir şekilde sıkın.
Vidalar üniteden çıkartılmamalı ve havanın kaçışını önlemek için sıkılmalıdır.
Montajı yaparken ünite içinde plastik veya kağıt gibi yabancı maddelerin bulunmadığını kontrol edin.
İç (SA/RA) ve dış (EA/OA) kontrollerini kanal yerleştirme düzeni önlem etiketine göre yaptıktan sonra üniteyi monte edin.
Üniteyi başaşağı çevirmeyin.
(3)
Ünite yüksekliğini ayarlayın. (Çift somunları emniyetli bir şekilde sıkın.)
5 3P130768-6L Türkçe
(4)
İKAZ
İKAZ
İKAZ
1
2
3
3
4
≥50 mm ≥50 mm
1
2
≥100 mm
1
Ünitenin yatay olarak düz durduğunu kontrol edin.
Bir düzeç kullanarak ünitenin düz durduğundan ve drenaj borusu bağlantısına olan eğimin (aşağı eğim) 1° içinde kaldığından emin olun. (Bkz. Şekil 5)
(Özellikle dikkat edilmesi gereken bir nokta, eğim drenaj borusu yönünde olmayacak şekilde monte edilirse, bu durum sızıntıya neden olabilir.)
6 DRENAJ BORULARI VE SU SAĞLAMA
TESİSAT İŞLERİ
(1)
Drenaj borularınışeyin.
Drenajın düzgün çalışmasına dikkat edin.
Doğrudan kanal bağlantı sistemi olması durumunda, ünite çalışırken ünite içinde atmosferik basınca göre negatif basınç vardır, o nedenle drenaj çıkışında boşaltım sifonu mutlaka bulunmalıdır. (Bkz. Şekil 7-1)
1
≤1°
2
≤1°
2
4
1
3
Şekil 5
1Seviye 2 Drenaj deliği 3 Kanal bağlama flanşı 4 Yatay çizgi
(5)
Üst somunu sıkın.
(6)
Aksesuar kanal bağlama flanşlarını verilen vidaları kullanarak çıkış ve giriş deliklerine (toplam dört adet) takın.
Takarken ünite üzerindeki hizalama işaretlerinin her bir kanal bağlama flanşında bulunan üçgeni karşıladığından emin olun. (Bkz. Şekil 6)
Şekil 7-1
1Bağlı drenaj hortumu 2 Ünitenin tabanı
Drenaj borularını amonyak kokan kanalizasyon borularına doğrudan bağlamayın. Kanalizasyondaki amonyak drenaj borularından iç üniteye girerek ısı eşanjöründe (doğrudan genleşme serpantini) korozyona neden olabilir.
Hava ceplerinin oluşmasını önlemek için drenaj borusunu kısa ve aşağı doğru en az 1/100 eğimli tutun.
(Bkz. Şekil 7-2)
Birden fazla drenaj borusu birleştirildiğinde, aşağıda gösterilen yöntemi uygulayın. (Her bir iç ünite için bir drenaj sifonu takın.)
Şekil 7-2
1 Orta drenaj borusu
Şekil 6
1 Kanal bağlama flanşı işaretlemesi
En az 1/100’lük aşağı eğimle takın.
2 Ünite hizalama (RA, bir Ø3 çukurizdir) 3 Kanal bağlama flanşı 4 Vidalar (aksesuar) (6 ad. x 4, toplam 24 ad.)
Drenaj borularında briken su drenajın tıkanmasına yol açabilir.
Drenaj borusunun çapı bağlantı borusunun çapına eşit veya büyük olmalıdır. (boru ebadı: PT3/4B)
Boru iç hacime geçtiğinde, her zaman boruyu drenaj soketinin dibine kadar tamamen yalıtın.
Donma olabilecek alanlarda, her zaman boruların donmasını önlemek için önlem alın.
Drenaj borularından su sızmadığından emin olun.
3P130768-6L Türkçe 6
Tıkanmalarının önüne geçmek için borularda bükümler ve kavisler oluşmasından kaçının.
Merkezi drenaj borusu kullanıyorsanız, Şekil 7-2'de ana hatlarıyla çizilen prosedürü takip edin.
İKAZ
5
1
2
3
4
6
Bağlanan ünitenin kapasitesine göre doğru ebatlı merkezi drenaj boruları seçin.
Drenaj borularının ucunun drenajın güvenli olarak işleme tabi tutulabileceği bir yere açıldığından emin olun.
(2)
Borular döşendikten sonra, drenajın rahat aktığını kontrol edin.
Drenaj tavasına yaklaşık 1000 cc su dökerek drenajı test edin. Drenaj tavasına bakım kapağı çıkarılarak kontrol deliğinden veya besleme havası (SA) çıkış kanal bağlantısı yoluyla ulaşılabilir. (Bkz. Şekil 8)
Şekil 8
1 Odaya verilen besleme havası (SA) kanal bağlantı
flanşı (aksesuar)
2Bakım kapağı 3 Drenaj boruları (sahadan temin edilir) 4Drenaj çıkışı 5Taşınabilir pompa (sahadan temin edilir) 6 Kova (sahadan temin edilir)
Şekil VKM-GBMV1’i gösterir.
(3)
Çiy oluşumundan dolayı olası su sızıntısını önlemek için aşağıdaki 2 noktada ısı yalıtım çalışması yapılmalıdır.
İç hacim drenaj boruları
• Drenaj çıkışı
(4)
Su sağlama borularınışeyin. <Yalnız VKM-GBMV1 serisi>
Su sağlama borularınışerken, içlerindeki tüm kirler temizlenecek şekilde boruları musluk suyu ile yıkayın veya boru tesisatının herhangi bir yerine bir drenaj vanası takın ve içlerinden akan su temiz oluncaya kadar boruları iyice akıtın. Boruların içine kesme yağı veya deterjan girmediğinden emin olun.
Süzgeçli (aksesuar) olarak su sağlama borularını, diğer boruları (sahadan temin edilir) iç üniteye aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi bağlayın.
1
2
3
4
5
1 Süzgeçli su sağlama borusu (aksesuar) 2Su sağlama kesme vanası (sahadan temin edilir) 3Su sağlama borusu (sahadan temin edilir) 4 Kapak (sahadan temin edilir) 5 Drenaj vanası (sahadan temin edilir)
[ÖNLEM]
Su sağlama borularını takarken, nemlendirici elemanının çıkarılması olanaksız hale geleceği için boruları bakım kapağının önünden geçirmeyin.
Su sağlama boru tesisatına süzgeç (verilmiştir), su sağlama kesme vanası ve kontrol deliğinden ulaşılabilecek bir yerde su sağlama boru tesisatındaki herhangi bir konumda bir drenaj vanası (ikisi de sahadan temin edilir) dahil edilmelidir.
Su sağlama tesisatının şebekeye doğrudan bağlanması olanaksızdır. Su sağlama şebekeden alınacaksa bir su deposu (onaylanmış tip) kullanın.
Su sağlama bağlantılarında bakır boru kullanılacaksa, verilen yarım rakorlu bağlantıları değiştirin.
(Bkz. Şekil 9)
7 3P130768-6L Türkçe
Loading...
+ 16 hidden pages