Canon IMAGEFORMULA DR-7090C Reference Manual [ro]

ROMÂNĂ
DR-7090C Ghid de referinţă
Vă rugăm să citiţi acest manual înainte de a utiliza scanerul. După ce terminaţi de citit acest manual, păstraţi-l într-un loc sigur, pentru consultări ulterioare.
ACORD DE LICENŢĂ SOFTWARE CANON
IMPORTANTE - VĂ RUGĂM SĂ CITIŢI ACEST ACORD ÎNAINTE DE A DESCHIDE AMBALAJUL DISCULUI SIGILAT! DESCHIZÂND AMBALAJUL DISCULUI SIGILAT, SE CONSIDERĂ CĂ ACCEPTAŢI PREZENTUL ACORD.
Acest document legal este un acord de licenţă între dumneavoastră şi Canon Electronics Inc. („Canon”). DESCHIZÂND AMBALAJUL DISCULUI SIGILAT, SUNTEŢI OBLIGAŢI SĂ RESPECTAŢI CLAUZELE PREZENTULUI ACORD. DACĂ NU SUNTEŢI DE ACORD CU ACESTE CLAUZE CONTRACTUALE, NU DESCHIDEŢI AMBALAJUL DISCULUI SIGILAT ŞI RESTITUIŢI IMEDIAT SCANERUL CANON, AMBALAJUL DISCULUI CARE CONŢINE PROGRAMELE SOFTWARE ALE DRIVERELULUI SCANERULUI ŞI/SAU PROGRAMUL UTILITAR AL SOFTWARE-ULUI SCANERULUI PROPRIETATEA CANON SAU A LICENŢIATORULUI ACESTUIA („SOFTWARE”), PRECUM ŞI DOCUMENTAŢIA DE ÎNSOŢIRE ŞI CELELALTE ELEMENTE ÎN LOCUL DIN CARE LE-AŢI ACHIZIŢIONAT PENTRU A FI RETURNATE, ÎNAINTE DE A LE UTILIZA, DESCHIDE SAU DESPACHETA.
În ceea ce priveşte dreptul de utilizare a SOFTWARE-ului, sunteţi de acord să respectaţi termenii şi condiţiile prezentului Acord.
1. ACORDAREA LICENŢEI: Canon vă acordă dreptul personal, neexclusiv, de utilizare a SOFTWARE-ului pe un singur calculator. Dacă instalaţi SOFTWARE-ul pe mai multe calculatoare, trebuie să obţineţi licenţe multiple, separat, de la Canon.
Nu aveţi dreptul să atribuiţi, să sublicenţiaţi, să vindeţi, să închiriaţi, să cesionaţi, să împrumutaţi, să transmiteţi sau să transferaţi unui terţ, precum şi să expediaţi sau să scoateţi SOFTWARE-ul în afara ţării din care l-aţi achiziţionat, în alte ţări, fără autorizaţia necesară a autorităţilor competente sau să copiaţi, să duplicaţi, să traduceţi sau să convertiţi SOFTWARE­ul sau documentaţia de însoţire într-un alt limbaj de programare, cu excepţia cazurilor prevăzute expres în acest document.
Cu excepţia cazurilor expres prevăzute de legislaţia în vigoare, nu aveţi dreptul să schimbaţi, să modificaţi, să dezasamblaţi, să decompilaţi sau să refaceţi programul sursă al SOFTWARE-ului sau al documentaţiei de însoţire şi, de asemenea, nu puteţi solicita unui terţ să procedeze la aceste operaţiuni.
2. COPII DE REZERVĂ: Aveţi dreptul să realiza o copie a SOFTWARE-ului exclusiv pentru realizarea unei copii de rezervă sau să copiaţi SOFTWARE-ul pe un dispozitiv de stocare permanentă (de exemplu, un hard disc) al calculatorului dumneavoastră şi să păstraţi originalul pentru copie de rezervă. Cu excepţia cazurilor prevăzute de legislaţia în vigoare, oricare altă acţiune de copiere a SOFTWARE-ului reprezintă o încălcare a prezentului acord. Dumneavoastră trebuie să reproduceţi şi să includeţi în copia de rezervă informaţiile despre drepturile de autor.
3. ASISTENŢĂ ŞI ACTUALIZARE: Canon, partenerii Canon şi distribuitorii sau furnizorii acestuia nu sunt responsabili de întreţinerea sau oferirea asistenţei privind modul de utilizare al SOFTWARE-ului. Nu vor fi disponibile actualizări, reparaţii sau asistenţă pentru SOFTWARE.
4. GARANŢIE LIMITATĂ ŞI PRECIZĂRI PRIVIND DESPĂGUBIRILE: Canon, partenerii Canon, distribuitorii sau
furnizorii acestuia nu vor garanta funcţionarea neîntreruptă sau absenţa ori corectarea erorilor. Din acest motiv, SOFTWARE-ul este licenţiat „CA ATARE”, fă categoria acesteia. Discheta pe care este înregistrat SOFTWARE-ul este garantată că nu va manifesta defecte materiale sau de fabricaţie în condiţii normale de funcţionare pe o perioadă de nouăzeci (90) de zile de la data achiziţiei, aspect dovedit de chitanţa de achiziţionare sau de un alt element asemănător. Garanţia limitată nu se aplică în cazul în care defectarea dischetei este provocată de un accident, abuz sau utilizare greşită a SOFTWARE-ului şi nu se va extinde asupra niciunei alte persoane decât utilizatorul original al SOFTWARE-ului.
ră nicio garanţie, indiferent de
i
CANON, PARTENERII CANON ŞI DISTRIBUITORII SAU FURNIZORII ACESTEIA NU ACORDĂ NICIO GARANŢIE IMPLICITĂ, INCLUSIV GARANŢIA DE VANDABILITATE SAU DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP, REFERITOARE LA SOFTWARE SAU LA DOCUMENTAŢIA AFERENTĂ.
CANON, PARTENERII CANON, DISTRIBUITORII ŞI FURNIZORII ACESTEIA NU SUNT RĂSPUNZĂTORI PENTRU NICIO PIERDERE SAU VĂTĂMARE DE ORICE NATURĂ, INCLUSIV PE CALE DE CONSECINŢĂ SAU ACCIDENTALĂ, DE EXEMPLU PIERDERILE DE PROFIT, CHELTUIELILE SAU INCONVENIENŢELE REZULTATE DE PE URMA SOFTWARE-ULUI, A DOCUMENTAŢIEI AFERENTE SAU A UTILIZĂRII ACESTORA.
CANON, PARTENERII CANON, DISTRIBUITORII SAU FURNIZORII ACESTEIA NU VOR AVEA NICIO OBLIGAŢIE DE A VĂ DESPĂGUBI PENTRU NICIO CERERE SAU ACŢIUNE INTRODUSĂ DE UN TERŢ CARE PRETINDE CĂ SOFTWARE-UL, DOCUMENTAŢIA AFERENTĂ SAU UTILIZAREA ACESTORA ÎNCALCĂ DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ ALE TERŢULUI RESPECTIV.
CELE PREZENTATE MAI SUS REPREZINTĂ SINGURA RESPONSABILITATE A COMPANIEI CANON ŞI MĂSURA REPARATORIE EXCLUSIVĂ PENTRU SOFTWARE ŞI DOCUMENTAŢIA AFERENTĂ ACESTUIA.
5. TERMEN: Acest Acord intră în vigoare la deschiderea ambalajului discului sigilat şi rămâne în vigoare până la rezilierea acestuia. Puteţi să reziliaţi acest Acord, distrugând SOFTWARE-ul şi toate copiile acestuia. De asemenea, acest Acord va fi reziliat dacă dumneavoastră nu respectaţi termenii prezentului Acord. În plus faţă de respectarea drepturilor legale respective ale Canon, trebuie să distrugeţi imediat SOFTWARE­ul şi toate copiile acestuia.
6. NOTIFICARE PRIVIND DREPTURILE RESTRICŢIONATE DE GUVERNUL S.U.A.:
SOFTWARE-ul este furnizat cu DREPTURI RESTRICŢIONATE. Utilizarea, duplicarea sau dezvăluirea sunt supuse limitării, aşa cum este stipulat în subparagraful (c) (1) (ii) din clauza Drepturile asupra datelor tehnice şi software-ului de calculator din DFARs 252.227-7013 sau în subparagraful (c) (1) şi (2) din clauza Drepturile comerciale asupra software-ului restricţionat pentru calculator FAR 52.227-19, după cum este cazul.
7. DIVIZIBILITATE: În cazul în care o prevedere a prezentului Contract este declarată sau de dovedeşte a fi ilegală de către orice instanţă sau tribunal din jurisdicţia competentă, o astfel de prevedere va fi nulă şi neavenită în baza jurisdicţiei instanţei sau tribunalului, iar toate celelalte clauze ale prezentului acord rămân în vigoare şi cu efecte depline.
8. RECUNOAŞTERE: DESCHIZÂND AMBALAJUL DISCULUI SIGILAT, DUMNEAVOASTRĂ CONFIRMAŢI CĂ AŢI PARCURS, AŢI ÎNŢELES PREZENTUL ACORD ŞI VĂ OBLIGAŢI SĂ RESPECTAŢI CLAUZELE ŞI CONDIŢIILE ACESTUIA. DE ASEMENEA, ACCEPTAŢI CĂ PREZENTUL ACORD REPREZINTĂ SINGURUL ACORD DINTRE DUMNEAVOASTRĂ ŞI CANON PRIVIND OBIECTUL ACESTUI ACORD ŞI CĂ ÎNLOCUIEŞTE TOATE PROPUNERILE SAU ACORDURILE ANTERIOARE, VERBALE SAU SCRISE, PRECUM ŞI TOATE CELELALTE COMUNICĂRI DINTRE DUMNEAVOASTRĂ ŞI CANON PRIVIND OBIECTUL ACESTUI ACORD. NICIO MODIFICARE A ACESTUI ACORD NU VA INTRA ÎN VIGOARE DECÂT DUPĂ SEMNAREA ACESTUIA DE CĂTRE UN REPREZENTANT AUTORIZAT AL CANON.
Pentru întrebări suplimentare despre acest Acord, ori dacă, din orice motive, doriţi să contactaţi compania Canon, vă rugăm să contactaţi reprezentantul local Canon.
ii
CONFORMITATE CU REGLEMENTĂRILE FCC (Pentru modelul 120 V)
Scaner de documente, model M11067 Acest dispozitiv respectă normele din Secţiunea 15 a Reglementărilor FCC. Utilizarea este supusă următoarelor două condiţii: (1) Acest dispozitiv nu produce interferenţe dăunătoare şi (2) acest dispozitiv trebuie să accepte orice interferenţă recepţionată, inclusiv interferenţele care pot produce o funcţionare nedorită. Notă: Acest echipament a fost testat şi s-a constatat că respectă limitele pentru un dispozitiv digital Clasa B, în conformitate cu Secţiunea 15 a Reglementărilor FCC. Aceste limite sunt stabilite astfel încât să ofere o protecţie rezonabilă împotriva interferenţelor nocive într-un mediu destinat locuirii. Acest echipament generează, utilizează şi poate emite energie de radiofrecvenţă şi, în cazul în care nu este instalat şi utilizat în conformitate cu instrucţiunile, poate cauza interferenţe dăunătoare comunicaţiilor radio. Totu
şi, nu există nicio garanţie că nu vor apărea interferenţe în anumite cazuri de instalări. Dacă acest echipament cauzează interferenţe dăunătoare recepţiei radio sau de televiziune, ceea ce poate fi stabilit prin oprirea şi pornirea echipamentului, utilizatorul este încurajat să încerce să corecteze interferenţele prin una sau mai multe dintre măsurile următoare: – Reorientaţi sau repoziţionaţi antena receptoare. –Măriţi distanţa dintre echipament şi receptor. – Conectaţi echipamentul la o priză de pe un circuit diferit de
cel la care este conectat receptorul.
– Pentru asistenţă, consultaţi distribuitorul sau un tehnician
radio/TV cu experienţă. Utilizarea unui cablu ecranat este necesară în conformitate cu limitele clasei B în Subsecţiunea B din Partea 15 a Reglementărilor FCC. Nu efectuaţi nicio schimbare sau modificare a echipamentului, cu excepţia situaţiilor specificate în manual. În cazul în care trebuie să efectuaţi schimbă
ri sau modificări, ar putea fi necesară oprirea utilizării echipamentului. Canon U.S.A. Inc. One Canon Plaza, Lake Success NY 11042, S.U.A. Nr. tel. (516)328-5000
REGLEMENTĂRI PRIVIND INTERFERENŢELE RADIO (Pentru modelele la 120 V)
Acest dispozitiv numeric respectă limitele Clasei B pentru emisiile de zgomote radioelectrice aplicabile dispozitivelor numerice, astfel cum este prevăzut în standardul privind echipamentele care produc interferenţe denumit „Dispozitive numerice”, ICES-003 al Industry Canada.
RÈGLEMENT SUR LE BROUILLAGE RADIOÉLECTRIQUE (For 120 V models)
Cet appareil numérique respecte les limites de bruits radioélectriques applicables aux appareils numériques de Classe B prescrites dans la norme sur le matériel brouilleur: „Appareils Numériques”, NMB-003 édictée par l’Industrie Canada.
Programul internaţional pentru echipamente de birou ENERGY STAR
®
Ca partener ENERGY STAR®, Canon Electronics Inc. a stabilit că acest produs îndeplineşte cerinţele Programului ENERGY
®
STAR
pentru eficienţa energetică.
de birou ENERGY STAR
Programul internaţional pentru echipamente
®
este un program care promovează economisirea energiei la utilizarea computerelor şi a altor echipamente de birou. Programul susţine dezvoltarea şi diseminarea de produse cu funcţii care reduc în mod eficient consumul de energie. Acesta este un sistem deschis, la care proprietarii de firme pot participa voluntar. Produsele vizate sunt aparatele de birou, cum ar fi calculatoare, monitoare, imprimante, faxuri, maşini, copiatoare şi scanere. Standardele şi siglele sunt aceleaşi pentru toate naţiunile participante.
iii
Doar pentru Uniunea Europeană (şi Zona Economică Europeană, EEA)
Acest simbol indică faptul că acest produs nu trebuie evacuat împreună cu celelalte deşeuri menajere, conform Directivei WEEE (20602/96/CE) şi reglementărilor naţionale. Acest produs trebuie
predat unui punct de colectare desemnat, de exemplu pe baza unui sistem unu-pentru-unu, când achiziţionaţi un produs similar nou, sau unui centru autorizat de colectare pentru reciclarea deşeurilor electrice şi electronice (EEE). Manevrarea necorespunzătoare a acestui tip de deşeuri poate avea un impact negativ asupra mediului şi sănătăţii umane ca urmare a substanţelor posibil periculoase asociate cu echipamentele electrice şi electronice (EEE). În acelaşi timp, cooperarea dumneavoastră în evacuarea corespunzătoare la deşeuri a acestui produs va contribui la utilizarea eficientă a resurselor naturale. Pentru mai multe informaţii despre punctele de colectare a deşeurilor ce urmează a fi reciclate, contactaţi centrul local din oraşul dumneavoastr, autoritatea pentru administrarea deşeurilor, centrul WEEE autorizat sau serviciul de administrare a deşeurilor menajere din zona dumneavoastră. Pentru mai multe informaţii privind returnarea şi reciclarea produselor WEEE,
www.canon-europe.com/environment
vizitaţi (EEA: Norvegia, Islanda şi Liechtenstein)
Für EMVG
Dieses Produkt ist zum Gebrauch im Wohnbereich, Geschäfts-und Gewerbebereich sowie in Kleinbetrieben vorgesehen.
Für 3. GPSGV
„Maschinenlärminformations-Verordnung 3. GPSGV: Der höchste Schalldruckpegel beträgt 70 dB(A) oder weniger gemäß EN ISO 7779”
Nume de modele
Numele următoare pot fi furnizate pentru normele de siguranţă în fiecare regiune de comercializare a scanerului de documente. DR-7090C: Model M11067
.
Mărci comerciale
• Canon şi sigla Canon sunt mărci comerciale înregistrate în S.U.A. ale Canon Inc. şi pot fi mărci comerciale sau mărci comerciale înregistrate în alte ţări.
• imageFORMULA este marcă înregistrată a Canon Electronics Inc.
• Microsoft şi Windows sunt mărci comerciale înregistrate sau mărci comerciale ale Microsoft Corporation în S.U.A. şi în alte ţări.
• Adobe, Acrobat şi Adobe Reader sunt mărci comerciale sau mărci înregistrate ale Adobe Systems Incorporated în Statele Unite şi în alte ţări.
•ISISTM şi MultiStreamTM sunt mărci comerciale ale EMC Corporation în Statele Unite.
• Alte nume de produse şi companii prezentate în acest document sunt sau pot fi mărci comerciale ale deţinătorilor respectivi.
Drepturi de autor
Copyright 2008 CANON ELECTRONICS INC. Toate drepturile rezervate. Nicio parte a acestei publicaţii nu poate fi reprodusă sau transmisă în nicio formă sau prin niciun mijloc, electronic sau mecanic, inclusiv prin fotocopiere sau înregistrare sau prin niciun sistem de stocare sau recuperare a datelor fără permisiunea scrisă prealabilă a CANON ELECTRONICS INC.
Declaraţii de exonerare a răspunderii
Informaţiile din acest document se pot modifica fără notificare prealabilă.
CANON ELECTRONICS INC. NU OFERĂ NICIUN FEL DE GARANŢIE REFERITOARE LA ACEST MATERIAL, FIE ACEASTA EXPRESĂ SAU IMPLICITĂ, CU EXCEPŢIA CELOR MENŢIONATE ÎN PREZENTUL DOCUMENT, INCLUSIV, DAR FRĂ A SE LIMITA LA VANDABILITATE, ADECVAREA LA UN ANUMIT SCOP SAU PRIVIND NEÎNCĂLCAREA DISPOZIŢIILOR LEGALE. CANON ELECTRONICS INC. NU ESTE RĂSPUNZĂTOARE PENTRU NICIO VĂTĂMARE DE ORICE NATURĂ, DIRECTĂ, ACCIDENTALĂ SAU INCIDENTĂ ŞI NICI PENTRU PIERDERILE SAU CHELTUIELILE REZULTATE DE PE URMA UTILIZĂRII ACESTUI MATERIAL.
iv

Introducere

Sugestie
Vă mulţumim pentru achiziţionarea scanerului de documente Canon imageFORMULA DR-7090C. Vă rugăm să parcurgeţi cu atenţie acest manual, precum şi manualele următoare, înainte de utilizarea scanerului, pentru a vă familiariza cu caracteristicile acestuia şi pentru a utiliza la capacitate maximă numeroasele sale funcţii. După parcurgerea acestor manuale, păstraţi-le într-un loc sigur, pentru consultări ulterioare.

Manuale pentru scaner

Documentaţia pentru scaner constă din Ghid de pornire simplă şi Ghid de referinţă (acest manual) (furnizat cu scanerul), Manualul utilizatorului şi Ghid de utilizare CapturePerfect 3.0, care sunt furnizate în format electronic
şi înregistrate în meniu în timpul instalării software-ului.
Ghid de pornire simplă
Acest manual descrie procedurile de configurare a scanerului pentru utilizare. Vă rugăm să urmaţi procedurile din Ghidul de pornire simplă pentru a configura scanerul.
Ghid de referinţă (acest manual)
Acest manual constă din instrucţiunile de operare de bază a scanerului, extrase din Manualul utilizatorului.
Manualul utilizatorului
Acest manual este format din două secţiuni: Hardware şi Software.
Secţiunea Hardware oferă informaţii generale privind setările de operare, întreţinerea şi depanarea scanerului. Secţiunea Software descrie modul de utilizare a driver-ului ISIS/TWAIN cu scanerul, precum şi modul de configurare a instrumentelor de înregistrare lucrări.
Ghid de utilizare CapturePerfect 3.0 (Manual electronic)
Acesta este ghidul de utilizare pentru CapturePerfect 3.0, programul de aplicaţie al scanerului de documente Canon.
•Fişierele document ale Manualului utilizatorului şi ale ghidului CapturePerfect 3.0 sunt instalate în următoarele locaţii în timpul instalării software-ului.
Manualul utilizatorului
Ghid de utilizare CapturePerfect 3.0
• Versiunile electronice ale tuturor manualelor sunt disponibile pentru vizualizare pe CD-ul de instalare.
v

Simboluri utilizate în acest manual

AVERTISMENT
ATENŢIE
IMPORTANT
Sugestie
În acest manual sunt utilizate următoarele simboluri pentru a explica procedurile, restricţiile, precauţiile de manevrare şi instrucţiunile care trebuie respectate pentru a garanta siguranţa.
Indică un avertisment referitor la operaţiuni care, dacă nu sunt realizate corect, pot provoca moartea sau rănirea unor persoane. Pentru a utiliza scanerul în siguranţă, acordaţi mereu atenţia cuvenită acestor avertismente.
Indică o atenţionare referitoare la operaţiuni care, dacă nu sunt realizate corect, pot provoca rănirea unor persoane sau deteriorarea unor bunuri. Pentru a utiliza scanerul în siguranţă, acordaţi mereu atenţia cuvenită acestor atenţionări.
Indică cerinţe sau restricţii de funcţionare. Citiţi cu atenţie aceste texte pentru a utiliza corect scanerul şi pentru a evita deteriorarea acestuia.

Modul de organizare al acestui manual

Prezentul manual cuprinde următoarele capitole.
Capitolul 1 Înainte de utilizarea scanerului
Oferă o prezentare generală a modelului DR-7090C
Capitolul 2 Operaţii de bază
Descrie utilizările de bază ale modelului DR-7090C
Capitolul 3 Întreţinerea
Descrie curăţarea de rutină şi înlocuirea cilindrilor
Capitolul 4 Exemple practice
Descrie mesajele afişate şi soluţiile de depanare
Capitolul 5 Anexă
Oferă o listă de specificaţii şi informaţii de asistenţă
Indică o clarificare a unei operaţii sau prezintă explicaţii suplimentare pentru o procedură. Se recomandă insistent citirea acestor texte.
vi

Cuprins

Introducere.............................................................. v
Manuale pentru scaner.............................................v
Simboluri utilizate în acest manual.......................... vi
Modul de organizare al acestui manual...................vi
Capitolul 1 Înainte de utilizarea scanerului
1. Măsuri importante e privind siguranţa..............1-2
Locaţia de instalare .............................................. 1-2
Demontarea şurubului de transport ...................... 1-2
Instalarea suporturilor de asigurare...................... 1-3
Alimentare ............................................................ 1-3
Verificarea cablurilor din spate ............................. 1-4
Deschiderea şi închiderea alimentatorului............ 1-4
Mutarea scanerului ............................................... 1-4
Manipularea.......................................................... 1-5
Depunerea la deşeuri ........................................... 1-7
2. Caracteristici ....................................................1-8
3. Denumirile şi funcţiile componentelor.............1-11
Alimentator ......................................................... 1-11
Suport................................................................. 1-11
Spate .................................................................. 1-12
Panou de operare............................................... 1-13
4. Produse opţionale ..........................................1-14
Unitate de imprimare .......................................... 1-14
Capitolul 2 Operaţii de bază
1. PORNIREA ....................................................2-16
Despre întrerupătorul de alimentare................... 2-16
2. Documente.....................................................2-17
Tipuri de documente........................................... 2-17
3. Amplasarea documentelor în scaner ............. 2-19
Încărcarea unui document în alimentator ........... 2-19
Poziţionarea unui document pe suport
(suprafaţă de sticlă)............................................ 2-20
4. Alimentarea cu documente ............................2-22
Procedura de scanare........................................ 2-22
5. Scanarea........................................................ 2-25
Despre Job Function (Funcţie de lucru) ............. 2-25
CapturePerfect 3.0 ............................................. 2-28
Casetele de dialog cu setările scanerului........... 2-33
6. Soluţionarea blocajelor de hârtie ...................2-35
Soluţionarea blocajelor de hârtie........................ 2-35
Cauze ale blocajelor de hârtie ............................ 2-37
7. Despre User Mode (Mod Utilizator) ............... 2-38
Funcţii ale User Mode (Mod Utilizator) ............... 2-38
Configurarea User Mode (Mod Utilizator)........... 2-40
Capitolul 3 Întreţinerea
1. Înlocuirea cartuşului de imprimare................. 3-42
2. Curăţarea zilnică ............................................ 3-44
Despre laveta de curăţare şi coala
de curăţare ......................................................... 3-44
Curăţarea unităţii principale................................ 3-44
Curăţarea suportului (suprafeţei de sticlă)
şi a plăcii de presiune ......................................... 3-45
Curăţarea alimentatorului ................................... 3-46
Curăţarea fişei cablului de alimentare ................ 3-52
Capitolul 4 Exemple practice
1. Mesaje ...........................................................4-54
Afişarea stării...................................................... 4-54
Mesaje de eroare................................................ 4-55
2. Depanare ....................................................... 4-57
Categorii de probleme ........................................ 4-57
Problemă şi soluţie ............................................. 4-57
Capitolul 5 Anexă
1. Specificaţii...................................................... 5-64
Specificaţii pentru scaner ................................... 5-64
Opţiuni ................................................................ 5-65
Consumabile....................................................... 5-65
Dimensiuni exterioare......................................... 5-66
2. Index .............................................................. 5-67
vii
Capitolul 1 Înainte de utilizarea scanerului
1. Măsuri importante e privind siguranţa................. 2
Locaţia de instalare ..................................................2
Demontarea şurubului de transport..........................2
Instalarea suporturilor de asigurare .........................3
Alimentare ................................................................3
Verificarea cablurilor din spate ................................. 4
Deschiderea şi închiderea alimentatorului ...............4
Mutarea scanerului...................................................4
Manipularea ............................................................. 5
Depunerea la deşeuri...............................................7
2. Caracteristici ....................................................... 8
3. Denumirile şi funcţiile componentelor ............... 11
Alimentator ............................................................. 11
Suport..................................................................... 11
Spate......................................................................12
Panou de operare ..................................................13
4. Produse opţionale............................................. 14
Unitate de imprimare..............................................14

1. Măsuri importante e privind siguranţa

5,9" (150 mm) sau mai mult
5,9" (150 mm) sau mai mult
27,6" (700 mm) sau mai
mult
3,9" (100 mm) sau mai mult
36,2" (920 mm) sau mai mult
Pentru o utilizare în siguranţă a scanerului, vă rugăm să vă asiguraţi că aţi citit avertismentele şi precauţiile descrise în continuare.

Locaţia de instalare

Randamentul scanerului este influenţat de mediul în care acesta este instalat. Asiguraţi-vă c ă locaţia în care este instalat scanerul respectă următoarele cerinţe de mediu.
Asiguraţi-vă că există suficient spaţiu în jurul scanerului pentru operarea, întreţinerea şi ventilaţia acestuia.
Evitaţi să instalaţi aparatul în lumina directă a soarelui. Dacă nu puteţi evita această situaţie, utilizaţi perdele pentru a proteja scanerul.
Evitaţi locaţii cu praf sau fum de ţigară în exces. Praful şi fumul pot avea efecte negative asupra componentelor interne ale scanerului.
Evitaţi locaţiile călduroase sau cu umiditate, de exemplu, în apropierea robinetelor de apă, a încălzitoarelor de apă sau a umidificatoarelor şi evitaţi locaţiile în care pot exista vapori de amoniac, diluant sau alte substanţe chimice volatile.
Evitaţi locaţiile expuse la vibraţii.
Evitaţi expunerea scanerului la modificări bruşte
de temperatură. În cazul în care camera în care este instalat scanerul este rece, dar este încălzită rapid, se pot forma picături de apă (condens) în interiorul scanerului. Astfel, calitatea scanării poate scădea semnificativ.
Pentru o scanare de cea mai bună calitate, se recomandă următoarele condiţii: Temperatura camerei: 15 °C şi 30 °C (între 59 °F şi 86 °F) Umiditate: 25% - 80% UR
Evitaţi instalarea scanerului în apropierea echipamentelor care generează un câmp magnetic (de exemplu: boxe, televizoare sau aparate radio).

Demontarea şurubului de transport

Trei şuruburi de transport sunt preinstalate din fabrică, pentru asigurarea unităţii optice a scanerului şi protejarea acesteia de daunele provocate de vibraţii şi şocuri în timpul transportului. Aveţi grijă să demontaţi aceste şuruburi înainte de utilizarea scanerului.
2
ATENŢIE
•Dacă porniţi scanerul fără demontarea şuruburilor de transport,
Suporturi de asigurare
apare codul de eroare E2020001. Opriţi scanerul şi scoateţi şuruburile de transport şi eticheta.
• Deoarece şuruburile de transport sunt necesare la transportul scanerului, nu le aruncaţi. Depozitaţi-le în vederea unei utilizări ulterioare.

Instalarea suporturilor de asigurare

Suporturile de asigurare previn bascularea scanerului spre înapoi la deschiderea alimentatorului. Aveţi grijă să montaţi suporturile de asigurare înainte de utilizarea scanerului.

Alimentare

Conectaţi scanerul numai la o priză având tensiunea nominală şi frecvenţa de alimentare specificate (120 V, 60 Hz sau 220-240 V, 50/60 Hz, în funcţie de zonă).
Nu utilizaţi scanerul cu o sursă de alimentare care nu corespunde tensiunii specificate. Aceasta ar putea duce la producerea unui incendiu sau şoc electric.
Nu conectaţi un alt echipament electric la aceeaşipriză la care este conectat scanerul. De asemenea, dacă utilizaţi un prelungitor, asiguraţi-vă că acesta corespunde cerinţelor privind tensiunea scanerului.
Cablul de alimentare poate fi deteriorat dacă se calcă adesea pe el sau dacă sunt amplasate obiecte grele peste acesta. Continuarea utilizării unui cablu de alimentare deteriorat poate determina un accident, cum ar fi un incendiu sau un şoc electric.
Nu încolăciţi cablul de alimentare şi nu-l înfăşuraţi în jurul unui obiect, precum piciorul unei mese.
Nu trageţi direct de cablul de alimentare. Când deconectaţi cablul de alimentare, ţineţi de fişă şi scoateţi-o din priz
Menţineţi liberă zona din jurul ştecărului, astfel încât cablul de alimentare să poată fi deconectat uşor, în caz de urgenţă.
Dacă aveţi întrebări cu privire la alimentare, vă rugăm să contactaţi distribuitorul local autorizat Canon sau reprezentantul de service pentru informaţii suplimentare.
ă.
1
Înainte de utilizarea scanerului
3

Verificarea cablurilor din spate

Înainte de conectarea la calculator, asiguraţi-vă că conectorii de cablu de la la sunt cuplaţi în mod corespunzător, în partea din spate a scanerului.

Deschiderea şi închiderea alimentatorului

Deschideţi alimentatorul încet şi cu atenţie, având grijă să nu permiteţi căderea acestuia în spate.
Închideţi alimentatorul încet şi cu atenţie, având grijă să nu vă prindeţi degetele.
Pentru a preveni bascularea scanerului spre înapoi la deschiderea alimentatorului, montaţi suporturile de asigurare. (Consultaţi pag. 3.)

Mutarea scanerului

Scanerul cântăreşte aproximativ 41 kg (90,4 lb). Pentru a ridica sau muta scanerul, sunt necesare întotdeauna două persoane, una de fiecare parte a acestuia. Nu încercaţi niciodată să ridicaţi scanerul de unul singur. Puteţi scăpa scanerul sau vă puteţi prinde degetele, rezultând accidentări sau defectarea scanerului. Acordaţi atenţie maximă la mutarea acestuia.
4
Înainte de a muta scanerul, asiguraţi-vă că aţi
AVERTISMENT
Enter New File (Fişier nou)
Powe r Of f
deconectat cablul de interfaţă şi cablul de alimentare. Dacă scanerul este mutat cu aceste elemente conectate, fişele şi conectorii se pot deteriora sau pot cauza căderea scanerului, ceea ce poate duce la vătămări corporale sau la deteriorarea scanerului.
Instalarea şuruburilor de transport
La mutarea scanerului, trebuie să asiguraţi unitatea optică, utilizând cele trei şuruburi de transport pe care le-aţi demontat. Utilizaţi următoarea procedură pentru a readuce unitatea optică în poziţia sa implicită şi instalaţi şuruburile de transport.
1. Conectaţi cablul de alimentare.
2. Porniţi scanerul ţinând apăsate tastele Enter şi New File (Fişier nou). (Consultaţi pag. 13.)
3. Continuaţi să ţineţi apăsate tastele Enter şi New File (Fişier nou) până la apariţia mesajului „Power Off” (Oprire alimentare) şi apoi opriţi scanerul.
4. Asiguraţi unitatea optică prin instalarea celor trei şuruburi de transport.

Manipularea

La fiecare utilizare a scanerului, respectaţi următoarele măsuri de precauţie. În caz contrar, există riscul producerii unui incendiu sau a unui şoc electric.
Nu aşezaţi niciodată alcool, benzen, diluant de vopsea sau alte substanţe inflamabile în apropierea scanerului.
Nu tăiaţi, nu deterioraţi şi nu modificaţi cablul de alimentare. Nu aşezaţi obiecte grele pe cablul de alimentare şi nu trageţi sau îndoiţi excesiv cablul de alimentare.
Nu conectaţi niciodată cablul de alimentare dacă aveţi mâinile ude.
Nu conectaţi scanerul la un prelungitor cu mai multe prize.
Nu înnodaţi şi nu răsuciţi cablul de alimentare, deoarece se pot produce incendii sau şocuri electrice. La conectarea cablului de alimentare, asiguraţi-vă că aţi introdus complet şi sigur ştecărul în priză.
Pentru a utiliza un prelungitor tip bobină,
desfăşuraţi complet cablul de pe bobină. Utilizarea prelungită cu cablul răsucit pe bobină poate provoca supraîncălzirea cablului şi producerea unui incendiu.
Nu utilizaţi alte cabluri de alimentare decât cel furnizat cu acest scaner.
Nu încercaţi să dezasamblaţi sau să modificaţi scanerul, deoarece aceste operaţiuni sunt periculoase şi se pot produce incendii sau şocuri electrice.
Nu utilizaţi în apropierea scanerului spray-uri cu aerosoli inflamabile.
1
Înainte de utilizarea scanerului
5
Când curăţaţi scanerul, OPRIŢI întrerupătorul şi
ATENŢIE
deconectaţi cablul de alimentare de la sursa de alimentare.
Unele piese pot fi curăţate numai când aparatul este pornit. În aceste situaţii, procedaţi cu grijă, pentru a evita şocurile electrice.
Curăţaţi scanerul utilizând o cârpă uşor umezită şi bine stoarsă. Nu utilizaţi niciodată alcool, benzen, diluant pentru vopsea sau oricare altă substanţă inflamabilă.
Dacă scanerul emite sunete ciudate sau fum, căldură sau mirosuri neobişnuite, ori dacă scanerul nu funcţionează sau apar alte anomalii atunci când utilizaţi scanerul, OPRIŢI imediat întrerupătorul şi scoateţi ştecărul din priză. Apoi, pentru informaţii suplimentare, contactaţi reprezentantul local autorizat Canon sau departamentul de service.
Nu scăpaţi scanerul şi nu îl supuneţi unor impacturi sau şocuri puternice. În cazul în care scanerul se defectează, OPRIŢI imediat întrerupătorul şi scoateţi ştecărul din priză. Apoi, pentru depanare, contactaţi reprezentantul local autorizat Canon sau departamentul de service.
Înainte de a muta scanerul, asiguraţi-vă că întrerupătorul este OPRIT şi că aţi scos ştecărul din priză.
Avertisment pentru utilizatorii de stimulatoare cardiace
Acest echipament emite fluxuri magnetice de nivel redus. Dacă utilizaţi un stimulator cardiac şi simţiţi anomalii, îndepărtaţi-vă de acest produs şi consultaţi medicul.
Nu instalaţi scanerul pe o suprafaţă instabilă sau înclinată sau într-o zonă expusă unor vibraţii excesive, deoarece acestea pot determina căderea scanerului şi vătămarea corporală a persoanelor implicate sau deteriorarea scanerului.
Nu blocaţi orificiile de ventilare. Aceasta ar putea duce la supraîncălzirea scanerului, existând riscul de producere a unor incendii.
Ţineţi la distanţă de scaner toate lichidele, băuturile răcoritoare sau orice tip de lichid, precum şi agrafele, capsele, colierele şi toate obiectele metalice. Dacă vărsaţi accidental lichide sau scăpaţi un obiect metalic în scaner, decuplaţi imediat sursa de alimentare şi deconectaţi cablul de alimentare de la priză. Apoi, pentru depanare, contactaţi reprezentantul local autorizat Canon sau departamentul de service.
Nu aşezaţi scanerul într-o locaţie cu umiditate sau praf. Aceasta ar putea duce la producerea unor incendii sau şocuri electrice.
Nu aşezaţi obiecte deasupra scanerului. Acestea
dea sau se pot răsturna, ducând astfel la
pot că accidentarea persoanelor implicate.
Când deconectaţi cablul de alimentare, prindeţi-l ferm de ştecăr. Nu trageţi direct de cablul de alimentare, deoarece acesta acesta sau conductoarele interne ale cablului se pot deteriora, producând incendii sau scurtcircuite.
Păstraţi un spaţiu suficient în jurul cablului de alimentare, pentru a permite deconectarea cu uşurinţă a acestuia. Dacă sunt plasate obiecte în jurul ştecărului cablului de alimentare, nu îl veţi putea deconecta în caz de urgenţă.
6
Aveţi grijă să nu vărsaţi apă sau substanţe inflamabile (alcool, diluant, benzen etc.) în scaner, deoarece se pot produce incendii sau şocuri electrice.
Din motive de siguranţă, decuplaţi sursa de alimentare dacă scanerul nu se utilizează pentru o perioadă lungă de timp, de exemplu, peste noapte. De asemenea, din motive de siguranţă, decuplaţi sursa de alimentare şi deconectaţi cablul de alimentare de la priză dacă aparatul nu va fi folosit pentru o perioadă extinsă de timp, cum ar fi în timpul zilelor libere succesive.
Nu purtaţi haine largi sau bijuterii care se pot prinde în scaner în timpul utilizării acestuia. Aceasta ar putea cauza accidentări. Aveţi foarte mare grijă la cravate şi la părul lung. n cazul în care sunt prinse obiecte în scaner, deconectaţi imediat cablul de alimentare pentru a opri scanerul.
Aveţi grijă când aşezaţi hârtia în scaner şi când îndepărtaţi hârtia blocată. Există tăieturi la mână cu marginea unei coli de hârtie.
Nu deschideţi capacul alimentatorului în timpul funcţionării scanerului. În caz contrar, puteţi să vă răniţi sau scanerul se poate defecta.
Nu atingeţi direct pinii şi contactele de pe conectorul scanerului cu mâinile. În caz contrar, scanerul se poate defecta.
Deschideţi alimentatorul încet şi cu atenţie, având grijă să nu permiteţi căderea acestuia în spate. În caz contrar, puteţi să vă răniţi sau scanerul se poate defecta.
Închideţi alimentatorul încet şi cu atenţie, având grijă să nu vă prindeţi mâinile. În caz contrar, puteţi să vă răniţi sau scanerul se poate defecta.
pericolul unor
Când scanaţi o carte groasă sau un element similar de pe suport (suprafa apăsaţi puternic pe alimentator. Dacă procedaţi astfel, riscaţi să deterioraţi sticla şi să creaţi pericole de defecţiune sau vătămări corporale.
Nu aşezaţi pe suport (suprafaţa de sticlă) alte obiecte cu excepţia documentelor de scanat. În caz contrar, puteţi să vă răniţi sau scanerul se poate defecta.
ţa de sticlă), nu

Depunerea la deşeuri

Când doriţi să depuneţi la deşeuri acest scaner, aveţi grijă să respectaţi toate legile şi ordonanţele locale sau să consultaţi vânzătorul de la care aţi achiziţionat scanerul.
1
Înainte de utilizarea scanerului
7

2. Caracteristici

Caracteristicile principale ale modelului DR-7090C sunt descrise mai jos.
Caracteristici ale scanerului
Scanare de mare viteză
Alimentatorul permite scanarea documentelor de format LTR/A4 la viteze de până la 70 de pagini pe minut.
Scanare duplex (faţă verso) dintr-o singură trecere
La scanarea documentelor faţă-verso cu ajutorul alimentatorului, cele două feţe ale documentului sunt scanate simultan. Când Long Document Mode (Mod document lung) este activat în setările modului utilizator, documentele faţă- verso sunt scanate mai întâi pe o faţă, apoi pe cealaltă.
Scanare suport
Scanarea suport este de asemenea permisă pentru hârtie subţire, pentru hârtie care nu poate fi corect alimentată, reviste, documente legate şi alte documente care nu pot fi scanate cu ajutorul alimentatorului.
Capacitate de alimentare de până la 100 de pagini
Tava de alimentare cu hârtie vă permite să încărcaţi până la 100 de coli de hârtie pentru copiere standard la un moment dat.
O varietate de moduri de scanare
Scanerul este prevăzut cu şase moduri de scanare: Black and White (Alb-negru), Error Diffusion (Difuziune eroare), Advanced Text Enhancement (Mod de îmbunătăţire avansată a textului) Advanced Text Enhancement II (Mod de îmbunătăţire avansată a textului II), 256-Color Grayscale (Nivel de tonuri de gri: 256) şi 24-bit Color (Culori pe 24 de biţi),
* Funcţia Advanced Text Enhancement (Mod de
îmbunătăţire avansată a textului) poate mări claritatea textului scanat prin procesarea culorilor de fundal sau din prim-plan.
Mod Count-Only (Doar contorizare)
La operarea scanerului ca dispozitiv autonom, acest mod permite contorizarea numărului de coli încărcate.
Long Document Mode (Mod document lung)
Colile lungi de până la 24,8" (630 mm) pot fi scanate cu ajutorul funcţiei Paper Size Detection (Detectare dimensiune pagină).
Job Function (Funcţie de lucru)
Condiţiile de scanare şi destinaţia de salvare pentru fişierele de imagini sunt înregistrate cu operaţia, astfel încât veţi putea scana utilizând doar operaţiile cu taste ale panoului de control. (Consultaţi „Despre Job Function (Funcţie de lucru)” la pag. 25.)
User Mode (Mod Utilizator)
Funcţiile User Mode (Mod Utilizator) pot fi utilizate pentru a seta scanerul pentru aproape orice situaţie. Pentru detalii privind setările User Mode (Mod Utilizator), consultaţi Manualul utilizatorului.
8
Funcţii de detectare
IMPORTANT
IMPORTANT
Fixed-Size Scanning
(Scanare cu dimensiune fixă)
Auto-Size Detection Scanning
(Scanare cu detectare
automată a dimensiunii)
Document cu orientare
peisaj (scanat pe verticală)
Imagine după aplicarea funcţiei
Text Orientation Detection
(Detectare orientare text)
Imagine înclinată Imagine îndreptată
Color Document
(Document color)
Imagine cu setare de
eliminare a culorii roşu
(filtrare roşu)
Imagine cu orificii de legare Imagine cu orificii de
legare eliminate
Documente cu două feţe,
cu o faţă goală
Imagini cu o paginile
goale omise
Auto Paper Size Detection (Detectare automată a dimensiunii paginii)
Dimensiunea de pagină a documentului este detectată înaintea scanării.
Text Orientation Detection (Detectare orientare text)
Este detectată orientarea textului de pe fiecare pagină, iar imaginea scanată este rotită în trepte de 90 de grade, pentru normalizare.
Funcţiile Dropout şi Color Enhancement (Eliminare culoare şi accentuare culoare)
Scanerul este prevăzut cu funcţii de eliminare şi accentuare a culorii, care vă permit să specificaţi o culoare (roşu, albastru sau verde) care va fi omisă (eliminată) sau accentuată în timpul scanării.
Remove Binder Holes (Îndepărtare orificii de legare)
Şterge umbrele care apar pe imaginile scanate de la orificiile de legătură ale documentului original.
1
Înainte de utilizarea scanerului
Funcţiile de detectare a orientării textului ar putea să nu se comporte corect, în funcţie de tipul documentului.
Image Processing (Procesare imagine)
Deskew (Îndreptare)
Scanerul îndreaptă o imagine atunci când determină faptul că pagina de document nu a fost alimentată drept.
Este posibil ca funcţia de îndreptare să nu funcţioneze corect atunci când se scanează numai zonele specificate ale unei pagini de document.
Skip Blank Page (Omitere pagini goale)
Scanerul scanează ambele feţe ale documentului şi omite salvarea imaginii de pe faţa care a fost stabilită ca fiind o pagină albă.
9
Funcţia MultiStream
Documentul care
va fi scanat
(150 dpi, Color)
(300 dpi, alb-negru)
Două tipuri de imagine rezultată
Scanerul acceptă funcţia MultiStream, care, în funcţie de aplicaţia software, poate crea două imagini cu condiţii de scanare diferite pe baza unei singure scanări. Totuşi, această funcţie este disponibilă doar la utilizarea aplicaţiei CapturePerfect 3.0 (furnizată cu scanerul) sau la utilizarea unui alt program de aplicaţie care acceptă funcţia Multi-Stream.
Suport cod de corecţie
Colile cu cod de corecţie introduse între paginile documentelor pot fi detectate pentru separarea loturilor.
Opţiuni
Imprimare
Această caracteristică marchează automat latura de ieşire a unei pagini de document scanate cu o amprentă, pentru a indica faptul că a fost scanată. (Consultaţi „Produse opţionale” la pag. 14.)
10

3. Denumirile şi funcţiile componentelor

Denumirile şi funcţiile componentelor modelului DR-7090C sunt indicate mai jos.

Alimentator

Capac alimentator
Deschideţi acest capac pentru a elimina blocajele de document şi pentru curăţarea cilindrilor.
Manetă de deschidere
Acţionaţi această manetă de deschidere la deschiderea sau la închiderea capacului alimentatorului.
Indicator set document
Acest indicator luminos se aprinde când se află un document în tava de alimentare cu documente. La producerea unui blocaj de hârtie, acest indicator luminează intermitent. (Consultaţi pag. 35.)
Ghidaj glisant
Reglaţi acest ghidaj la marcajul din dreptul etichetei de format al documentului care indică formatul de document aplicabil.
Tavă de alimentare a documentelor
Încărcaţi documentele care vor fi scanate aici.
Tavă de evacuare a documentelor
Documentele scanate sunt evacuate aici. Deschideţi tava de alimentare a documentelor pentru a scoate documentele evacuate.
Suport de prelungire pentru tava de evacuarePanou de operare (Consultaţi pag. 13.)

Suport

Placă de presiune (negru)
Această placă presează pagina de document pe sticlă în timpul scanării.
Suport (suprafaţă de scanare)
La aşezarea documentului pe suprafaţa de sticlă, aliniaţi-l cu săgeata din colţul din stânga-sus al sticlei.
Instrument de curăţare a zonei de scanare
Utilizaţi acest instrument la curăţarea ariei de scanare din interiorul alimentatorului.
Senzor de deschidere
Acest senzor detectează dacă alimentatorul este deschis sau închis.
Orificii de ventilaţieSuport de asigurare
Suporturile de asigurare previn bascularea scanerului spre înapoi la deschiderea alimentatorului. (Consultaţi pag. 3.)
Întrerupător de alimentare
1
Înainte de utilizarea scanerului
11

Spate

ATENŢIE
IMPORTANT
SCSI ID
0
1
2
3
4
5
6
7
SW1
OFF
ON
OFF
ON
OFF
ON
OFF
ON
SW2
OFF
OFF
ON
ON
OFF
OFF
ON
ON
SW3
OFF
OFF
OFF
OFF
ON
ON
ON
ON
1 2 3 4
ID SCSI Terminator
Orificii de ventilaţieConector USB
Conectaţi aici un cablul USB compatibil Hi-Speed USB 2.0.
Comutatoare de fază
Configuraţi aceste comutatoare pentru a specifica activarea sau dezactivarea identificatorului SCSI sau a terminatorului.
Conectori SCSI
Conectaţi aici un cablu SCSI (fişă half-pitch cu 50 de pini, de tip pin).
Conector cablu de alimentare
Conectaţi aici cablul de alimentare furnizat.
• Nu atingeţi cablurile din partea posterioară a scanerului. Deconectarea acestor cabluri poate duce la o funcţionare defectuoasă a scanerului.
• Asiguraţi-vă că orificiile de ventilaţie nu sunt obturate. Orificiile obturate pot duce la acumularea de căldură în interiorul scanerului şi la un pericol de incendiu.
12
Setarea identificatorului SCSI şi aterminatorului
Setaţi identificatorul SCSI şi terminatorul utilizând comutatoarele DIP situate între conectorii SCSI şi conectorul cablului de alimentare. Pentru detalii privind setările, consultaţi Manualul utilizatorului.
Setaţi identificatorul SCSI consultând tabelul. Dacă alte dispozitive SCSI sunt conectate la calculator sau integrate în acesta, asiguraţi-vă că nu există identificatori SCSI duplicaţi.
• Identificatorul SCSI este setat din fabrică la valoarea 2.
•Puteţi seta identificatorul SCSI la valori între 0 şi 7. Totuşi, nu
utilizaţi valoarea 7, deoarece acest identificator este atribuit, de obicei, controlerului SCSI. De asemenea, când este integrată o unitate hard disc, nu utilizaţi identificatorii 0 şi 1, deoarece aceştia sunt atribuiţi, de regulă, unităţii hard disc.

Panou de operare

Display Contrast
ON [ OF F ]
Japanese
240 60 [ 10]
Stand-by Mode
ON [ OF F ]
Long Document
ON [ OF F ]
Count Onl y Mode
0
To t a l Coun te r
[ON ] OFF
Single-P ass Dup.
[ON ] OFF
USB Sh o r t Pa c k e t
[20] 10 5
SCS I Sp e e d
Tastă Menu (Meniu)
Taste de setare
Tastă Enter
Panou de afişare
Apăsaţi pe această tastă pentru ca afişajul să parcurgă ciclic diferitele moduri utilizator, aşa cum se arată mai jos.
Utilizaţi aceste taste pentru modificarea setării modului utilizator curent afişat.
Apăsaţi această tastă pentru înregistrarea setării modului utilizator curent afişate.
Afişează numărul paginilor scanate, al codurilor de eroare etc.
Taste de lucrare
Utilizaţi aceste taste pentru a parcurge numerele de lucrări înregistrate (de la 01 şi 99) de pe panoul de afişare. Apăsarea pe tasta Start în timp ce este afişat un număr de lucrare determină începerea scanării documentului, iar imaginea scanată este redirecţionată către destinaţ înregistrată a lucrării.
Tastă New File (Fişier nou)
Această tastă este activă pentru aplicaţii care acceptă separarea loturilor. Această tastă luminează când este apăsată sau în funcţie de setările de separare a loturilor ale aplicaţiei. Scanarea documentului următor când această tastă luminează determină stocarea imaginii scanate într­un alt fişier sau folder decât cel în care a fost stocat documentul scanat anterior.
Tastă Start (Pornire)
Indicatorul luminos al tastei Start (Pornire) este activat de modul Count Only (Doar contorizare) sau de setările aplicaţiei. Apăsarea pe tasta Start în timp ce indicatorul luminos al acesteia este aprins determină începerea scanării.
Tastă Stop (Oprire)
Apăsarea pe această tastă determină oprirea unei operaţii de scanare în curs de desfăşurare. De asemenea, această
se utilizează pentru anularea unei setări de mod şi
tastă pentru ştergerea unui indicator de eroare din zona de afişare a contorului.
1
Înainte de utilizarea scanerului
ia
13

4. Produse opţionale

Sugestie
Poziţie marcaj
Poziţie marcaj
Următoarele echipamente opţionale pot fi achiziţionate şi utilizate cu modelul DR-7090C, dacă sunt necesare. Contactaţi reprezentantul de vânzări.

Unitate de imprimare

Unitatea de imprimare aplică un marcaj pe paginile de document scanate cu ajutorul alimentatorului. Aplicaţia poate fi utilizată pentru activarea/dezactivarea imprimării. Marcajul este în formă de cerc cu diametrul de circa 0,1" (3 mm), cu o cruce în centru. Acest marcaj este aplicat pe partea scanată a paginii de document, la aproximativ 0,4" (10 mm) de latura de ieşire a paginii de document.
• Modelul marcajului este fix şi nu poate fi modificat.
• La scanarea ambelor feţe ale unui document, laturile imprimate vor
diferi în funcţie de setarea Single Pass Duplex (Duplex dintr-o singură trecere) a setărilor de mod utilizator ale scanerului. Când setarea Single Pass Duplex (Duplex dintr-o singură trecere) este activată, se va imprima numai partea frontală a documentului. Când setarea Single Pass Duplex (Duplex dintr-o singură trecere) este dezactivată, se vor imprima ambele feţe ale documentului.
• Crucea din partea centrală a marcajului se roteşte în timpul
imprimării.
14
Capitolul 2 Operaţii de bază
1. PORNIREA....................................................... 16
Despre întrerupătorul de alimentare ......................16
2. Documente........................................................ 17
Tipuri de documente .............................................. 17
3. Amplasarea documentelor în scaner................ 19
Încărcarea unui document în alimentator...............19
Poziţionarea unui document pe suport
(suprafaţă de sticlă)................................................20
4. Alimentarea cu documente............................... 22
Procedura de scanare............................................ 22
5. Scanarea .......................................................... 25
Despre Job Function (Funcţie de lucru).................25
CapturePerfect 3.0 .................................................28
Casetele de dialog cu setările scanerului............... 33
6. Soluţionarea blocajelor de hârtie ...................... 35
Soluţionarea blocajelor de hârtie............................35
Cauze ale blocajelor de hârtie................................37
7. Despre User Mode (Mod Utilizator) .................. 38
Funcţii ale User Mode (Mod Utilizator)...................38
Configurarea User Mode (Mod Utilizator) ..............40

1. PORNIREA

IMPORTANT
Întrerupător de alimentare
Panou de afişare
Această secţiune descrie modul de pornire a scanerului.

Despre întrerupătorul de alimentare

Întrerupătorul de alimentare este situat pe panoul lateral al scanerului, iar pe panoul de afişare apare următorul mesaj la pornire. (Consultaţi pag. 54.)
• La conectarea scanerului la calculator utilizând un cablu SCSI, asiguraţi-vă că porniţi mai întâi scanerul şi apoi calculatorul. Dacă veţi porni mai întâi calculatorul, este posibil ca scanerul să nu fie recunoscut corect de calculator.
•Apăsaţi întrerupătorul de alimentare din nou pentru a OPRI scanerul.
•După oprirea scanerului, aşteptaţi cel puţin 10 secunde înainte de a-l reporni.
•Dacă nu veţi utiliza scanerul pentru o perioadă mai lungă de timp, deconectaţi cablul de alimentare de la priza de curent, pentru mai multă siguranţă.
16

2. Documente

ATENŢIE
Această secţiune descrie diferitele tipuri de documente care pot fi scanate cu ajutorul alimentatorului.
Manipulaţi documentele cu atenţie. Manipularea incorectă a hârtiei poate cauza tăieturi cu hârtia sau alte vătămări corporale.

Tipuri de documente

În continuare sunt indicate dimensiunile documentelor care pot fi introduse în scaner de la alimentator:
Lăţime: 55" - 11,7" (139,7 mm - 298,1 mm) Lungime: 5" - 17" (128 mm - 431,8 mm) (Mod Normal)
5" - 24,8" (128 mm - 630 mm) (Long Document Mode ­Mod Document lung)
Grosimea documentului
Documente alb-negru
Simplex: 0,002" - 0,006" (0,06 mm - 0,15 mm) Duplex: 0,002" - 0,006" (0,07 mm - 0,15 mm) Documente combinate alb-negru/color:
0,002" - 0,006" (0,07 mm - 0,15 mm)
Documente color
0,003" - 0,006" (0,08 mm - 0,15 mm)
Documente cu lungime mai mare de 17" (432 mm)
0,003" - 0,006" (0,08 mm - 0,14 mm)
Greutatea documentului
Documente alb-negru
Simplex: între 11 - 32 lb bond (42 - 128 g/m Duplex: între 13 - 32 lb bond (50 - 128 g/m2) Documente combinate alb-negru/color:
între 13 - 32 lb bond (50 - 128 g/m
Documente color
17 - 32 lb bond (64 - 128 g/m
Documente cu lungime mai mare de 17" (432 mm)
16 - 24 lb bond (60 - 90 g/m2)
2
)
2
)
2
)
Respectaţi următoarele indicaţii la pregătirea unui document pentru scanare:
• La scanarea documentelor lungi, activaţi Long Document Mode (Mod Document lung) în setările modului utilizator, apoi scanaţi documentele pe rând.
• Înainte de scanarea documentelor care conţin lucrări de artă lipite, asiguraţi-vă că cerneala sau pasta de pe pagini este bine uscată. Dacă documentele sunt scanate cu cerneala sau pasta încă umede, scanerul poate suferi o defecţiune.
•Dacă scanaţi un document scris în creion, este posibil ca literele să nu fie corect scanate sau ca trăsăturile de creion să se şteargă de cilindri şi să păteze documentele ulterioare. Înainte de a scana un document de acest gen, faceţi o copie şi scanaţi copia. După scanarea unui document scris în creion sau cu alt material de scriere moale, nu uitaţi să curăţaţi cilindrii de scanare. (Consultaţi „Curăţarea alimentatorului” la pag. 46.)
•Dacă scanaţi hârtie subţ se scaneze cerneala imprimată pe verso. În acest caz, reglaţi densitatea de scanare.
•Dacă scanaţi documente cu o suprafaţă dură, frecarea dintre documente poate cauza un blocaj de hârtie. În acest caz, selectaţi [Flatbed] [Suport] şi apoi scanaţi documentele pagină cu pagină.
• La scanarea unui lot de documente pe hârtie fără conţinut de carbon, asiguraţi-vă că acestea nu sunt lipite între ele. La producerea unui blocaj, modificaţi setarea feţei de scanare la „Flatbed” (Suport), apoi scanaţi documentul pagină cu pagină.
ire în modul Duplex, este posibil să
2
Operaţii de bază
17
Loading...
+ 56 hidden pages