Candy FLG 203 X User Manual [EL]

Page 1
ENTOIXIZOMENOΣ ΦΟΥΡΝΟΣ
FLG 503x
Page 2
Οδηγίες χρήσης
Σας ευχαριστούµε που επιλέξατε ένα από τα προϊόντα µας, σας ευχόµαστε καλή χρήση ,είµαστε βέβαιοι ότι θα αξιοποιήσετε τα χαρακτηριστικά της συσκευής που επιλέξατε. Για την σωστή χρήση και αξιοποίηση της συσκευής ακολουθείστε προσεκτικά τις οδηγίες που περιέχει αυτό το εγχειρίδιο. Ο κατασκευαστής δεν φέρει καµία ευθύνη για ζηµιές που µπορούν να προκληθούν σε άτοµα ή πρόσωπα εξαιτίας κακής ή λανθασµένης εγκατάστασης της συσκευής .Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωµα αλλαγής και βελτίωσης των προϊόντων της χωρίς υποχρέωση ενηµέρωσης των καταναλωτών.
Προετοιµασία για την χρήση του φούρνου.
Πριν χρησιµοποιήσετε το φούρνο για πρώτη φορά είναι σκόπιµο να τον θερµάνετε στην µέγιστη θερµοκρασία για ένα 2ολεπτο, έτσι θα αποµακρυνθούν τυχόν ελαιώδη υπόλοιπα που θα προκαλούσαν δυσάρεστες οσµές κατά την διάρκεια του ψησίµατος . ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατά την διάρκεια λειτουργίας του φούρνοι οι εξωτερικές επιφάνειες και το τζάµι της πόρτας θερµαίνονται. Μην αφήνετε τα παιδιά και τα κατοικίδια να πλησιάζουν το φούρνο όταν αυτός βρίσκεται σε λειτουργία . Η εµφάνιση ατµών στην πρόσοψη του φούρνου τα πρώτα λεπτά λειτουργίας του δεν επηρεάζει την σωστή λειτουργία της συσκευής.
Page 3
Οδηγίες για τον Τεχνικό Εγκατάστασης
Τεχνικά χαρακτηριστικά
1) Αυτή η συσκευή πληροί τις προδιαγραφές της υπάριθµ 82/499 εγκυκλίου της ευρωπαϊκής ένωσης σε ότι την αφορά την δηµιουργία ραδιοηλεκτρικών παρενοχλήσεων. Τα µέρη της συσκευής που µπορεί να έλθουν σε επαφή µε τρόφιµα πληρούν τις προδιαγραφές του υπάριθµ.108 της 25/01/92 νοµοθετικού διατάγµατος (Οδηγία 89/109/EE).
2) ∆ιαστάσεις: Ύψος: 365χλ. Πλάτος : 410 χλ Βάθος: 395 χλ
3)Όγκος : 59 λίτρα
Εγκατάσταση ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτή η συσκευή µπορεί να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει µόνο σε χώρους που
εξαερίζονται µόνιµα όπως UNI 7129/UNI 7131. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εγκατάσταση πρέπει να γίνει ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή από έµπειρο τεχνίτη. Τυχόν επεµβάσεις για την συντήρηση της συσκευής πρέπει να γίνουν αφού αποσυνδεθεί η συσκευή από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και µε κλειστή την στρόφιγγα παροχής υγραερίου. Η εγκατάσταση πρέπει να γίνει σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία.
Σύνδεση µε το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας:
Βεβαιωθείτε ότι η ισχύς του δικτύου αντιστοιχεί σε εκείνη που αναγράφει η πινακίδα µε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής η οποία βρίσκεται στο κάτω µέρος της βάσης του φούρνου. Εάν η πρόσβαση στην σύνδεση µε το δίκτυο δεν είναι εύκολη θα πρέπει να τοποθετηθεί ένας διακόπτης µε κλέµα της οποίας οι επαφές θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 3χλ. Η συσκευή συνοδεύεται από καλώδιο χωρίς πρίζα η οποία πρέπει να είναι τυποποιηµένη
-κίτρινο-πράσινο = γείωση
-µπλε = ουδέτερο
-καφέ = φάση.
Page 4
Oδηγίες για την εγκατάσταση
Το κόστος εγκατάστασης της συσκευής επιβαρύνει τον αγοραστή αποκατάσταση βλαβών ή ζηµιάς που οφείλεται σε κακή ή λανθασµένη εγκατάσταση δεν καλύπτεται από την εγγύηση της συσκευής. Είναι εξαιρετικά σηµαντικό όλες οι ρυθµίσεις και οι εργασίες που αφορούν την εγκατάσταση της συσκευής να γίνουν από ειδικευµένο προσωπικό που µετά το πέρας των εργασιών θα είναι σε θέση να παραδώσει και πιστοποιητικό καλής εγκατάστασης. Ο τεχνικός εγκατάστασης φέρει την ευθύνη για ζηµιά σε ανθρώπους ή πράγµατα που θα αποδοθούν στην µη εφαρµογή της ισχύουσας νοµοθεσίας για την ασφάλεια.
Εγκατάσταση της συσκευής
Προσοχή ! Όλες οι εργασίες εγκατάστασης της συσκευής πρέπει να γίνουν από ειδικευµένους τεχνίτες.
•Η συσκευή µπορεί να εγκατασταθεί είτε κάτω από το πάγκο είτε κάτω από εστία µαγειρέµατος ,και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις που αναγράφονται στην σελ.1
•Η στήριξη της συσκευής στο έπιπλο υποδοχής πρέπει να γίνει µε 4 ξυλόβιδες "A" στις υποδοχές που υπάρχουν στην περιµετρική κορνίζα στήριξης.
•Προσοχή: κατά την εγκατάσταση µην στηρίζεστε επάνω στην πόρτα του φούρνου.
•Μην ασκείτε υπερβολική πίεση επάνω στην πόρτα του φούρνου.
•Προσοχή: µην κλείνετε τα ανοίγµατα και τις οπές εξαερισµού της συσκευής και διαφυγής των προϊόντων της καύσης.
Page 5
Χώρος εγκατάστασης
Απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή λειτουργία της συσκευής είναι ο αδιάκοπος εξαερισµός του χώρου εγκατάστασης της. Η εγκατάσταση πρέπει να γίνει σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία UNI-CIG 7129 e 7131. Η είσοδος του αέρα πρέπει να γίνεται µέσα από οπές.
∆ιοχέτευση των προϊόντων καύσης
Τα προϊόντα καύσης των συσκευών υγραερίου πρέπει να διοχετεύονται στο περιβάλλον µέσω εξαεριστήρων ή απευθείας (Εικ. 2). Εάν δεν είναι εφικτή η εγκατάσταση εξαεριστήρα (σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία UNI­CIG 71297131) θα πρέπει να τοποθετηθεί ένας ηλεκτρικός ανεµιστήρας στον εξωτερικό τοίχο ή στο παράθυρο και να υπάρχουν οπές για την είσοδο του αέρα. Η ισχύς του ηλεκτρικού ανεµιστήρα θα πρέπει να είναι τόση ώστε να ανακυκλώνεται ο αέρας της κουζίνας 3-5 φορές την ώρα .
Page 6
Σύνδεση
Μια ετικέτα επάνω στην συσκευή σας πληροφορεί το είδος αερίου για το οποίο έχει γίνει η ρύθµιση λειτουργίας της συσκευής. Εάν το είδος αντιστοιχεί µε εκείνο της παροχής σας συνδέστε την συσκευή ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες.Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να ρυθµίσετε την συσκευή στο είδος αερίου που θα χρησιµοποιήσετε.
Οδηγίες για την σύνδεση - εικ. 3 Η σύνδεση της συσκευής µε το δίκτυο πρέπει να γίνει ή µε ένα εύκαµπτο µεταλλικό σωλήνα που να πληροί τις προδιαγραφές UNI 9891 ή µε ένα µεταλλικό σωλήνα. Η σύνδεση πρέπει να γίνει µεταξύ του ρακόρ εισόδου της παροχής και του σωλήνα µε ένα από τους δύο τρόπους που περιγράφονται παρακάτω.
1)Συνδέοντας το σωλήνα χωρίς τσιµούχα στο σπείρωµα (το φις του φούρνου είναι κωνικό: ISO R 7)
2)Τοποθετώντας ενδιάµεσα µια τσιµούχα (αλουµινίου, χάλκινη,λαστιχένια κατάλληλη για αυτή τη χρήση). Βλέπε σχέδιο εικ. 3.
Εικ. 3
Προσοχή !
Αφού συνδέσετε την συσκευή µε το δίκτυο αερίου καλύψτε το σηµείο σύνδεσης µε σαπουνάδα ώστε να διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχουν διαρροές . ΜΗΝ ∆ΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΝΑ ∆ΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΤΥΧΟΝ ∆ΙΑΡΡΟΗ ΜΕ ΓΥΜΝΗ ΦΛΟΓΑ.
Ρύθµιση σε άλλο είδος αερίου
Η συσκευή έχει ρυθµιστεί για να λειτουργεί µε το αέριο που αναφέρεται στην ετικέτα µε τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Page 7
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Πίνακας 2
Μετατροπή για λειτουργία µε διαφορετικό αέριο από εκείνο της εργοστασιακής ρύθµισης.
Οι επεµβάσεις είναι ίδιες για όλους τους καυστήρες:
•Βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος δεν είναι συνδεδεµένος µε το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.
•Ανοίξτε εντελώς την πόρτα του φούρνου.
•Αφαιρέστε τη βάση (plafond) του φούρνου (εικ. 4)
•Ξεβιδώστε την βίδα "A"και αφαιρέστε τον καυστήρα.
•Αφαιρέστε το µπεκ «B» και αντικαταστήστε το µπεκ σύµφωνα µε τις οδηγίες το πίνακα 2 (στο τέλος της εργασίας βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει διαρροή αερίου)
•Τοποθετείστε το καυστήρα του φούρνου.
•Τοποθετείστε τον πυθµένα.
Page 8
Ρύθµιση της φλόγας
Εξαιτίας των διαφορετικών χαρακτηριστικών των χρησιµοποιούµενων αερίων η φλόγα µπορεί να υποδηλώνει καύση µε περίσσια ή έλλειψη αέρα σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ρυθµίσετε την φλόγα µε το πιο κάτω τρόπο: Ξεβιδώστε την βίδα "C" και περιστρέψτε το παξιµάδι "D" στην θέση N εάν έχετε µεθάνιο ή φυσικό αέριο,στην θέση GPL για το υγραέριο. Η ρύθµιση επιτυγχάνεται όταν ο δείκτης που βρίσκεται επάνω στο παξιµάδι συµπέσει µε εκείνο που είναι επάνω στον καυστήρα ,µόνο µε αυτό το τρόπο θα έχετε µια σωστά ρυθµισµένη φλόγα.
Ρύθµιση της ελάχιστης φλόγας
Ο θερµοστάτης του φούρνου είναι εφοδιασµένος µε ένα by pass για την ελάχιστη ροή, αλλάζοντας την ρύθµιση της συσκευής σε άλλο αέριο πρέπει να ρυθµίσετε και την ελάχιστη ροή µε τον ακόλουθο τρόπο:
•Αφαιρέστε τα χειριστήρια A
•Αφαιρέστε τα 2 παξιµάδια στήριξης του πίνακα B ξεβιδώνοντας προς τα αριστερά.
•Αφαιρέστε τον πίνακα C.
•Αφαιρέστε τον πυθµένα του φούρνου.
•Ανάψτε το φούρνο στην µέγιστη θερµοκρασία για 10/15 λεπτά .
•Τοποθετείστε το χειριστήριο στους 150°C, ρυθµίστε το by-passστο ελάχιστο (όταν θα έχετε µια µικρή οµοιογενή σταθερή φλόγα). Αυτή η εργασία γίνεται µε κλειστή την πόρτα του φούρνου.
•Περιστρέψτε µε ένα σταυροκατσάβιδο την βίδα του by-pas αρκούν µερικές στροφές για να ρυθµίσετε την λειτουργία της συσκευής στο ελάχιστο από υγραέριο σε µεθάνιο.
•ΠΡΟΣΟΧΗ : µετά την ρύθµιση του καυστήρα, ελέγξτε την λειτουργία στο ελάχιστο ανοιγοκλείνοντας την πόρτα του φούρνου. Εάν η φλόγα σβήσει ξαναρυθµίστε το bypass µέχρις ότου η φλόγα στο ελάχιστο παραµένει αναµµένη ανοιγοκλείνοντας την πόρτα.
•Για λειτουργία µε G30/G31 η βίδα ρύθµισης πρέπει να είναι σφιγµένη µέχρι το τέρµα. Μετά την ρύθµιση αντικαταστήστε το πινακιδάκι µε εκείνο που αντιστοιχεί στο αέριο λειτουργίας της συσκευής .
Page 9
Αερισµός του χώρου
(Βλέπε Κανονισµό UNI CIG 7129) Ο σωστός εξαερισµός των χώρων στους οποίους λειτουργεί η συσκευή είναι απαραίτητος γιατί εξασφαλίζει την σωστή καύση του αέριου και την αποµάκρυνση των προϊόντων της καύσης. Η συσκευή πρέπει να εγκατασταθεί σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία στην χώρα που θα λειτουργήσει.
Οδηγίες χρήσης για την Λειτουργία του φούρνου
Με την βοήθεια των επιλογέων που βρίσκονται επάνω στο πίνακα οργάνων επιλέγεται ο τρόπος λειτουργίας του φούρνου.
Page 10
Λειτουργία και άναµµα του φούρνου
ΧΡΗΣΗ: Ο καυστήρας του φούρνου είναι εφοδιασµένος µε µια βαλβίδα ασφάλειας που διακόπτει την ροή του αέριου στις πιο κάτω περιπτώσεις :
•Εάν περιστραφεί κατά λάθος ο θερµοστάτης ταυτόχρονα µε την παροχή αερίου στον καυστήρα του φούρνου.
•Εάν σβήσει κατά λάθος η φλόγα του καυστήρα.
•Εάν διακοπεί η παροχή αερίου από το δίκτυο .
•Ο θερµοστάτης είναι εφοδιασµένος µε ένα διακόπτη προκειµένου να αποφεύγεται το σβήσιµο του φούρνου κατά την διαδικασία ρύθµισης της φλόγας από το µέγιστο στο ελάχιστο . Για να σβήσουµε την φλόγα όταν αυτή είναι στο ελάχιστο αρκεί να πιέσουµε ελαφρά το διακόπτη και να τον περιστρέψουµε έως ότου ο δείκτης του διακόπτη συµπέσει µε την ένδειξη στην όψη της συσκευής .
ΑΝΑΜΜΑ: Το άναµµα του φούρνου πρέπει να γίνεται µε ανοικτή την πόρτα. Στην περίπτωση που η πόρτα δεν είναι εντελώς ανοικτή ένας µηχανισµός ασφάλειας διακόπτει το άναµµα της συσκευής.
Λυχνία λειτουργίας
Εφόσον ο επιλογέας λειτουργιών βρίσκεται σε θέση διαφορετική από το Ο ανάβει η πράσινη λυχνία λειτουργίας. Η κίτρινη λυχνία καταγράφει την λειτουργία του ηλεκτρικού γκριλ.
Επιλογέας
Πρόκειται για τον διακόπτη µε την βοήθεια του οποίου ενεργοποιούνται οι διαφορετικές λειτουργίες του φούρνου.
Page 11
Χρήση του επιλογέα µε το ηλεκτρικό γκριλ – σύµβολα.
Θέση 1: Φωτεινός Λαµπτήρας
Θέση 2: Σούβλα Σε αυτή την θέση µετά την λειτουργία διατηρείται οµοιόµορφα ζεστό το σουβλιστό µας ,ενώ η σούβλα εξακολουθεί να περιστρέφεται.
Θέση 3: GRILL + Σούβλα Με αυτή την λειτουργία ροδίζουµε τα φαγητά. Αυτή η λειτουργία γίνεται µε ανοικτή την πόρτα του φούρνου και έχοντας εγκαταστήσει το προστατευτικό για τους διακόπτες. Με τον διακόπτη σε αυτή την θέση γκριλ και σούβλα ενεργοποιούνται αυτόµατα.
Θέση 4: GRILL Με αυτή την λειτουργία επιτυγχάνεται το γρήγορο ρόδισµα των φαγητών. Και µε αυτή την λειτουργία η πόρτα του φούρνου πρέπει να παραµένει ανοικτή ενώ πρέπει να τοποθετήσουµε και το προστατευτικό για τους διακόπτες.
Προσοχή: Εάν εφόσον βρίσκεται σε λειτουργία το ηλεκτρικό γκρίλ περιστρέψουµε κατά λάθος το θερµοστάτη ένας µηχανισµός ασφαλείας διακόπτει αµέσως την λειτουργία του γκριλ. Για να επαναλειτουργήσει το γκριλ πρέπει να επαναφέρουµε τον διακόπτη του φούρνου στην θέση 0 .
Χειριστήριο θερµοστάτη
Με αυτόν το διακόπτη ρυθµίζουµε την ένταση της θερµοκρασίας. Περιστρέφοντας τον θερµοστάτη αριστερόστροφα επιλέγουµε την θερµοκρασία µεταξύ 150° και 270°. Η λειτουργία διακόπτεται όταν ο δείκτης του διακόπτη συµπέσει µε τον δείκτη που είναι χαραγµένος επάνω στη µετώπη της συσκευής. Χειριστήριο Χρονοδιακόπτη Η ρύθµιση του χρονοδιακόπτη δεν µπορεί να υπερβεί τα 60 λεπτά. Ο διακόπτης ρύθµισης, περιστρέφεται αριστερόστροφα. Για την παρέλευση του χρόνου µας πληροφορεί µια ηχητική ειδοποίηση που διακόπτεται αυτόµατα, µε την ηχητική ειδοποίηση δεν διακόπτεται η λειτουργία του φούρνου.
Page 12
Για να ανάψετε τον καυστήρα του φούρνου πρέπει:
•Να πιέσετε τον θερµοστάτη ελαφρά και να τον περιστρέψετε µέχρι την ένδειξη 270°C.
•Να πιέσετε τον διακόπτη µέχρι τέλος ώστε να ενεργοποιηθεί η αυτόµατη ανάφλεξη και να τον κρατήσετε πιεσµένο για µερικά δευτερόλεπτα .
•Να τοποθετήσετε τον διακόπτη στην θέση που αντιστοιχεί µε την θερµοκρασία που σας εξυπηρετεί.
Στην περίπτωση που δεν λειτουργήσει η αυτόµατη ανάφλεξη ή ο φούρνος δεν διαθέτει αυτόµατη ανάφλεξη πρέπει:
Με ένα αναµµένο σπίρτο να πλησιάσετε την οπή που βρίσκεται στον πυθµένα του φούρνου πιέζοντας ταυτόχρονα µέχρι τέρµα τον διακόπτη του θερµοστάτη περιστρέφοντας προς τα αριστερά µέχρι την επιθυµητή θερµοκρασία Βεβαιωθείτε ότι έχει ανάψει ο φούρνος και ότι η φλόγα έχει παραµείνει αφού σταµατήσετε να πιέζετε τον θερµοστάτη. Βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος λειτουργεί και µε κλειστή την πόρτα.
Page 13
Χρήση του grill
Τοποθετείστε το φαγητό που θέλετε να ψήσετε επάνω στη σχάρα ή µέσα σε ένα ρηχό ταψί. Η σχάρα πρέπει να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν πιο ψηλά και αµέσως πιο κάτω το ταψί συλλογής των χυµών. Όταν ψήνετε στη σχάρα η πόρτα πρέπει να παραµένει ανοικτή ή µισάνοικτη . Ανάλογα µε το είδος του φαγητού (κρέας , πουλερικό, ψάρι) γυρίζετε το φαγητό ώστε να ψηθεί και από τις δύο µεριές µε τις υπέρυθρες ακτίνες. Παραθέτουµε ενδεικτικό πίνακα χρόνων µαγειρέµατος
Page 14
Page 15
Χρήση της σούβλας
Στους φούρνους υγραερίου προβλέπεται η ταυτόχρονη χρήση της σούβλας και του γκριλ. Στερεώστε το κρέας µε τα δύο άγκιστρα αφού το τοποθετήσετε στην σούβλα:
•Τοποθετείστε τη ράβδο στην θέση στήριξης.
•Ξεβιδώστε την χειρολαβή
•Τοποθετείστε το ταψί συλλογής χυµών στην τελευταία θέση.
•Τοποθετείστε το προστατευτικό στο κάτω µέρος.
•Μισοκλείστε την πόρτα ακουµπώντας την στο προστατευτικό.
•Με την ολοκλήρωση του ψησίµατος βιδώστε την λαβή της σούβλας για να βγάλετε το κρέας.
Χρήση του φούρνου
Περιστρέψτε τον θερµοστάτη µέχρι την ένδειξη της θερµοκρασίας που επιθυµείτε (µεταξύ 150° και 270°C). Για καλύτερα αποτελέσµατα είναι σκόπιµο να προθερµαίνεται ο φούρνος πριν τοποθετήσετε τα φαγητό µέσα. Η προθέρµανση του φούρνου δεν είναι αναγκαία για ιδιαίτερα λιπαρά φαγητά .Εάν το κρέας είναι κατεψυγµένο η θερµοκρασία που θα επιλέξετε πρέπει να είναι κατά 20°C µικρότερη , ενώ η διάρκεια µαγειρέµατος θα πρέπει να αυξηθεί περίπου κατά 15 λεπτά (βλέπε πίνακα.l). Στο φούρνο µπορείτε να ψήνετε οικονοµικότερα εάν ψήσετε µε κλειστή την πόρτα ,µε αυτό το τρόπο θα έχετε:
•Εξοικονόµηση ενέργειας
•Λιγότερη κάπνα
•Καλύτερο ψήσιµο
Στον πίνακα που ακολουθεί θα βρείτε χρήσιµες πληροφορίες για το ψήσιµο στο φούρνο. Η διάρκεια ψησίµατος εξαρτάται από την ποσότητα και την ποιότητα των τροφίµων.
Page 16
Page 17
Αφαίρεση πόρτας φούρνου
Για να διευκολυνθεί ο καθαρισµός του φούρνου µπορεί να βγάλετε την πόρτα. Οι φούρνοι διαθέτουν δύο ειδών µεντεσέδες αφαιρούµενοι µε ασφάλεια (εικ. 13). Οι µεντεσέδες A διαθέτουν δύο κλείστρα B που αν στερεωθούν στην υποδοχή C του µεντεσέ ακινητοποιούν την πόρτα όταν είναι ανοικτή. Ανασηκώνοντας την πόρτα προς τα επάνω και τραβώντας προς τα εµπρός κρατώντας την πόρτα κοντά στους µεντεσέδες από το πλάι η πόρτα βγαίνει. Για να ξαναβάλετε την πόρτα τοποθετείστε τους µεντεσέδες στην υποδοχή τους και αφαιρέστε τα δύο κλείστρα Β.
Αντικατάσταση του λαµπτήρα.
Προσοχή: Εάν χρειαστεί να αντικαταστήσετε το λαµπτήρα φωτισµού του φούρνου πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε το προστατευτικό καπάκι ξεβιδώνοντας προς τα αριστερά αφού τοποθετήσετε τον νέο λαµπτήρα βάλτε το προστατευτικό Περιστρέφοντας προς τα δεξιά.
Page 18
ΕΞΤΡΑ EΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Αυτοκαθαριζόµενος φούρνος Σε όλα τα µοντέλα µπορεί να εφαρµοσθούν επισµαλτωµένες επιφάνειες καταλυτικού αυτοκαθαρισµού που εξαφανίζουν τα υπολείµµατα τροφών κατά την διάρκεια της λειτουργίας µαγειρέµατος,τις καταλυτικές επιφάνειες πρέπει να καθαρίζουµε µε ένα υγρό πανί κατά διαστήµατα (κάθε 15 χρήσεις). Μετά τον καθαρισµό ανάψτε το φούρνο στην µέγιστη θερµοκρασία για 30 λεπτά. Σε περίπτωση επίµονης βρωµιάς χρησιµοποιείστε για τον καθαρισµό απορρυπαντικό µε βάση την αµµωνία ,σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγεται για τον καθαρισµό του φούρνου η χρήση σκληρών απορρυπαντικών και αιχµηρών αντικειµένων γιατί καταστρέφουν το σµάλτο.
Αξεσουάρ του φούρνου
Η συσκευή µπορεί να εφοδιαστεί και µε πλευρικούς οδηγούς που στερεώνονται στις πλευρές του φούρνου στους οδηγούς αυτούς περνάµε τις σχάρες και τα ταψιά. Οι οδηγοί αφαιρούνται µε απλή πίεση στο σηµείο A (βλέπε εικ.14).
Τοποθέτηση των αυτοκαθαριζόµενων πάνελ
1) Τοποθετείστε τα πάνελ (C)στις πλευρές του φούρνου , τοποθετείστε και τις σχάρες που είχατε αφαιρέσει πριν και στερεώστε
2) Ξαναβάλτε στο φούρνο τα αξεσουάρ που είχατε αφαιρέσει.
Τεχνική υποστήριξη Πριν καλέσετε την τεχνική υποστήριξη :
Στην περίπτωση που ο φούρνος δεν λειτουργεί :
•Βεβαιωθείτε ότι η πρίζα είναι σωστά τοποθετηµένη στο φις.
Page 19
•Βεβαιωθείτε ότι η ροή του αερίου είναι κανονική και ότι ο σωλήνας παροχής δεν είναι τσακισµένος σε κάποιο σηµείο. Στην περίπτωση που έχετε εντοπίσει την αιτία της δυσλειτουργία ς: ∆ιακόψτε την λειτουργία της συσκευής και καλέστε την υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης στο 801 11 505050. Η συσκευή συνοδεύεται από το πιστοποιητικό διετούς εγγύησης που σας επιτρέπει να κάνετε χρήση των τεχνικών υπηρεσιών δωρεάν για δύο χρόνια. Θα πρέπει να επιδείξετε στον Τεχνικό το παραστατικό αγοράς ώστε να διαπιστωθεί η ισχύει της εγγύησης.
Καθαρισµός & Συντήρηση του φούρνου
Προσοχή :Πριν από κάθε εργασία καθαρισµού της συσκευής αποσυνδέστε την συσκευή από το δίκτυο παροχής ή κλείστε τον γενικό. Καθαρισµός του φούρνου: Ο καθαρισµός του φούρνου που δεν διαθέτει αυτοκαθαριζόµενα πάνελ πρέπει να γίνεται αµέσως µετά την χρήση όταν ο φούρνος είναι ακόµη χλιαρός ,όχι ζεστός µόνο έτσι αφαιρείται εύκολα η επιφάνεια λίπους που σχηµατίζουν οι ατµοί του φαγητού επάνω στις πλευρές. Αφαιρέστε τα πλευρικά επιχρωµιωµένα στηρίγµατα τραβώντας τα προς τα επάνω. Καθαρίστε το εσωτερικό του φούρνου µε ένα µαλακό πανί που θα έχετε βρέξει σε αραιό διάλυµα αµµωνιούχου απορρυπαντικού. Εάν κάποιοι λεκέδες δεν φεύγουν τοποθετείστε το βρεγµένο πανί µέσα στο φούρνο κλείστε το φούρνο και δοκιµάστε να τον καθαρίσετε µετά από κάποιες ώρες µε την βοήθεια ζεστού νερού και σαπουνιού, ξεβγάλτε και στεγνώστε επιµελώς. Οι εξωτερικές επιφάνειες του φούρνου πρέπει να καθαρίζονται µε ένα µαλακό πανί και σαπούνι, µην χρησιµοποιείτε λειαντικά ή καθαριστικά σε σκόνη. Σηµαντικό:Ο καθαρισµός του φούρνου διευκολύνεται εάν αφαιρέσετε την σχάρα εξόδου των προϊόντων της καύσης από την θέση της. Πώς θα αφαιρέσετε τη σχάρα: Ανοίξτε την πόρτα του φούρνου πιάστε τις άκρες της σχάρας και τραβήξτε προς τα έξω. Για επανατοποθετήσετε την σχάρα αρκεί να την πλησιάσετε στο πίνακα οργάνων πιέζοντας ελαφρά.
Loading...