BK B5927.406 User Manual [nl]

Gebruiksaanwijzing
Roestvast edelstalen
snelkookpan • 6 liter
B5927.406
INHOUD
Gefeliciteerd met de aankoop van deze BK roestvast edelstalen snelkookpan. Wij verzoeken u deze instructies goed te lezen en de handleiding goed te bewaren.
Introductie 3
Belangrijke voorzorgsmaatregelen 4
Onderdelen en toepassing 6
Onderdelen drukregelaar 8
Gebruiksaanwijzing 9
Instructies voedselvoorbereiding 9
Koken en verwarmen 10
Schoonmaken 12
Kookgrafieken 13
Verpakkingslijst 13
Problemen oplossen 14
Onderhoud en garantie 16
Recepten 18
Diameter Inhoud Drukwerking
22 cm 6 L 50 - 90 KPa
2
De snelkookpan is een soort steelpan met een speciaal deksel die de pan afsluit. Lucht wordt automatisch verwijderd en stoom door verhitters wordt binnenin vastgehouden. Dit creëert druk in de gesloten pan. Onder druk stijgen de interne temperaturen in de pan boven het normale kookpunt van water, zodat voedsel sneller gaar is.
INTRODUCTIE
Sneller
De BK snelkookpan gaart voedsel 3 keer zo snel dan andere kookmethoden. Maaltijden die normaal in een half uur klaar zijn kunnen binnen 10 minuten op tafel!
Veel smaakvoller
Voedsel smaakt beter wanneer het bereid is in een BK snelkookpan. De kortere kooktijd maakt het mogelijk de natuurlijke smaak vast te houden. De helft minder kruiden zijn nodig dan normaal en er gaat minder of geen smaak verloren tijdens het koken. En een groot verschil met bijvoorbeeld een magnetron is het gegeven dat vlees in een BK snelkookpan snel gaar én goudbruin wordt. Heerlijk!
Veel gezonder
In een BK snelkookpan worden belangrijke vitaminen en mineralen in het voedsel vastgehouden. We weten allemaal dat hoe langer het voedsel kookt, hoe meer voedingsstoffen verloren kunnen gaan. In een BK snelkookpan blijven twee keer zoveel vitaminen en voedingsstoffen behouden dan in vergelijking met de gebruikelijke kookmethodes. Snelkoken voorkomt ook het verlies van vitaminen en mineralen, waarbij minder water gebruikt hoeft te worden.
Veelzijdig
Een BK snelkookpan kan gebruikt worden voor stomen, stoven, smoren, bra­den en zelfs ontdooien. Veilig koken van lekkere soepen en desserts tot hartige maaltijden.
3
BELANGRIJKE VOORZORGSMAATREGELEN
Bij het gebruik van snelkookpannen dienen altijd de
basis voorzorgsmaatregelen te worden opgevolgd.
1. Lees deze instructies geheel door.
2. Raak geen hete oppervlaktes aan. Gebruik de handvatten of knoppen.
3. Het is belangrijk toezicht te houden bij het gebruik van de snelkookpan
in de buurt van kinderen.
4. Er dienen geen wijzingen aangebracht te worden op het veiligheidsmechanisme.
5. Gebruik alleen vervangende onderdelen die in overeenstemming zijn met het betreffende model. Let er vooral op dat pan en deksel van één en hetzelfde product zijn.
6. Gebruik de snelkookpan niet bij afwijkingen van het veiligheids­ mechanisme.
7. Probeer de snelkookpan niet zelf te repareren, schakel een vakman in bij reparatie.
8. Gebruik de aangegeven warmtebronnen. Plaats de snelkookpan niet in de oven of magnetron.
9. Voorzichtigheid dient geboden te worden bij het verplaatsen van de snelkookpan met hete vloeistoffen.
10. Gebruik de snelkookpan niet voor iets anders dan waarvoor deze bedoeld is.
11. Dit apparaat kookt onder druk. Ongepast gebruik kan lijden tot brandwonden. Wees er zeker van dat de unit goed gesloten is voor gebruik. Zie “gebruiksaanwijzing”.
12. Vul de unit niet meer dan 2/3. Bij het koken van voedsel dat zich uitzet tijdens het koken, zoals rijst en gedroogde groenten, vult u de unit niet verder dan 1/2. Overvol brengt het risico dat de luchtpijp verstopt raakt. Zie “instructies voedselbereiding”.
13. Voedsel zoals appelmoes, bessen, gerst, havermout of andere granen, splitbonen, noodles, macaroni, rabarber of spaghetti kan schuimen
4
en spetteren. Hierdoor kan de drukregelaar verstopt raken (stoom­ luchter). Dit voedsel kan niet in de snelkookpan gekookt worden.
14. Controleer altijd voor gebruik het drukventiel op verstopping.
15. Open de snelkookpan niet voordat de unit is afgekoeld en alle interne
druk is verdwenen. Als de handvatten moeilijk van elkaar los te krijgen zijn, betekent dit dat er nog druk in de pan zit, Niet geforceerd openen. Gooi koud water over de pan om deze af te laten koelen en de druk te verminderen. Iedere druk in de pan kan gevaarlijk zijn. Zie “gebruiksaanwijzing”.
16. Gebruik de snelkookpan niet om onder druk olie te verwarmen. Gebruik de snelkookpan nooit zonder water toe te voegen, anders beschadigt de pan ernstig (minimaal 0,25 ltr vochtinhoud).
17. Wanneer de normale druk is bereikt, schakelt u uw warmtebron lager zodat de inhoud, welke de stoom creëert, niet verdampt.
18. In het geval van fijn voedsel, de snelkookpan een beetje schudden voordat u het deksel opent.
19. Wanneer u de snelkookpan niet gebruikt, deze afspoelen en droog opbergen op een veilige en stabiele plaats.
20. BEWAAR DEZE INSTRUCTIES.
5
Onderdelen
en toepassing
1 2
1 Veiligheidsopening: een veiligheidsmechanisme dat auto-
matisch open en dicht gaat om te hoge druk in de pan te vermijden. Het staat in verbinding met de drukwijzer om te voor-komen dat het deksel opengaat als er druk in de pan is. 2 De schroef van de drukregelaar: schroeft de drukregelaar stevig vast.
6
12
10
11
3 4 5 7
6
8
9
3. Steel van het deksel. 4. Drukknop. Als het deksel gesloten is schuift u deze
knop om het deksel te vergrendelen of te openen. Kan alleen geopend worden als de druk geheel verdwenen is. 5. Drukindicator: als de pan verwarmd wordt, gaat deze na een paar minuten omhoog. Als de pin omhoog gaat ter indicatie dat er druk in de pan is, kan het deksel niet geopend worden. 6. Drukregelaar: mechanis­me om de druk te regelen. 7. Deksel. 8. Veiligheidsgaten: een veiligheidsmecha­nisme om overtollige druk te verminderen doordat de rubberen ring naar buiten drukt als de druk te hoog is. 9. Rubberen ring: verhindert stoom te ontsnappen als de interne druk zich verhoogt. 10. Tegengreep van de pan. Hierdoor is de pan eenvoudig met 2 handen vast te pakken. 11. Pan. 12. Steelgreep van de pan.
7
8
Onderdelen
drukregelaar
6. Drukregelaar: mechanisme om de druk te regelen:
1. weinig druk
2. veel druk.
3. volledig ontluchten.
4. verwijderen ventiel.
6a. Controle knop. 6b. Veer. 6c. Veer. 6d. Omhulsel van controlepijpje. 6e. As van controle pijpje 6f. Afsluitring. Vervang de afsluit-
ring en andere rubberen onderde­len eens per jaar of per 2 jaar.
13. Stoomluchter: mechanisme om stoom te laten ontsnappen.
6a
6b
6c
6d
6e
13
6f
Loading...
+ 16 hidden pages