BenQ C1480 series User Manual [ro]

Seria C1480 Cameră digitală Manual de utilizare
Bine aţi venit
Drept de autor
Drept de autor 2010 BENQ Corporation. Toate drepturile rezervate. Nicio parte a acestui document nu poate fi reprodusă, transmisă, transcrisă, stocată într-un sistem de recuperare sau tradusă în nicio limbă şi în niciun limbaj computerizat, sub nicio formă sau prin niciun fel de mijloace, electronice, mecanice, magnetice, optice, chimice, manual sau în alt mod, fără permisiunea prealabilă în scris din partea acestei companii.
Exonerare de răspundere
BenQ Corporation nu face nicio declaraţie şi nu acordă niciun fel de garanţii, explicite sau implicite, cu privire la conţinutul acestui document şi refuză în mod explicit orice garanţii de mercantibilitate sau potrivire pentru un anumit scop. În plus, BenQ Corporation îşi rezervă dreptul de a revizui acest document şi de a face din când în când modificări ale conţinutului, fără ca această companie să fie obligată să notifice vreo persoană de această revizie sau de modificări.
Toate celelate logouri, produse sau nume de companii indicate în acest manual pot reprezenta mărci comerciale înregistrate sau drepturi de autor ale companiilor respective şi sunt utilizate strict în scop informativ.
Eliminarea deşeurile de echipamente electrice şi electronice de către utilizatorii din locuinţe private în Uniunea Europeană.
Acest simbol de pe produs sau de pe ambalaj indică faptul că acest produs nu poate fi eliminat ca deşeu menajer. Trebuie să eliminaţi deşeul de echipament prin predare la centrul de colectare corespunzător pentru reciclarea echipamentelor electrice şi electronice. Pentru informaţii suplimentare despre reciclarea acestui echipament, contactaţi administraţia locală, magazinul din care aţi achiziţionat echipamentul sau serviciul de reciclare a deşeurilor menajere. Reciclarea produselor contribuie la
manieră care protejează sănătatea umană şi mediul înconjurător.
conservarea resurselor naturale şi asigură faptul că produsul se reciclează într-o
Notificare de reglementare CE
Prin prezenta, BenQ Corp. declară pe proprie răspundere că produsul este în conformitate cu cerinţele stabilite de directiva Consiliului privind armonizarea legislaţiei din statele membre în cauză, directivele privind compatibilitatea electromagnetică (2004/108/CE) şi directiva de joasă tensiune (2006/95/CE).
O „declaraţie de conformitate” conformă cu directivele de mai sus a fost elaborată şi este disponibilă, la cerere, de la BenQ Corp.
Declaraţie FCC
Acest echipament a fost testat şi s-a constatat încadrarea în limitele stabilite pentru dispozitivele digitale de clasă B, în conformitate cu partea 15 din Regulamentele FCC. Aceste limite au fost concepute pentru a asigura protecţie împotriva interferenţelor dăunătoare într-o locuinţă rezidenţială. Acest echipament generează, utilizează şi poate radia energie pe frecvenţă radio, iar dacă nu se instalează şi nu se utilizează conform instrucţiunilor, poate produce interferenţe dăunătoare comunicaţiilor radio. Totuşi, nu există nicio garanţie că într-o anumită locuinţă particulară nu se vor produce interferenţe. Dacă acest echipament produce interferenţe dăunătoare pentru recepţia de semnal radio sau TV, care pot fi determinate prin pornirea şi oprirea aparatului, sugerăm utilizatorului să încerce corectarea acestor interferenţe prin una sau mai multe dintre următoarele măsuri:
• Reorientaţi sau repoziţionaţi antena receptoare.
•Măriţi distanţa dintre echipament şi receptor.
•Conectaţi echipamentul la o ieşire de pe un circuit diferit de cel la care este conectat receptorul.
• Pentru ajutor, consultaţi distribuitorul sau personal tehnic radio/TV cu experienţă.
Acest dispozitiv este conform cu Secţiunea 15 din Regulamentul FCC. Funcţionarea dispozitivului este supusă următoarelor două condiţii: (1) acest dispozitiv nu poate cauza interferenţe dăunătoare şi (2) acest dispozitiv trebuie să accepte toate interferenţele recepţionate, inclusiv pe acelea care pot cauza o funcţionare nedorită.
Avertizare FCC: Toate schimbările sau modificările care nu au fost aprobate în mod expres de partea responsabilă de conformitate pot anula autoritatea utilizatorului de a folosi acest echipament.
Avertisment şi notificare privind siguranţa
Înainte de a utiliza camera, vă rugăm să citiţi şi să vă asiguraţi că aţi înţeles pe deplin conţinutul acestei secţiuni. În cazul în care ignoraţi şi încălcaţi toate notificările privind siguranţa menţionate în această secţiune, garanţia pentru camera digitală ar putea fi anulată. Pe de altă parte, atât camera, cât şi dvs. şi alte persoane şi obiecte din jurul dvs. ar putea fi grav afectate, rănite sau s-ar putea afla în pericol de moarte.
Pentru siguranţa dvs.
• Nu lăsaţi camera şi accesoriile acesteia la îndemâna bebeluşilor sau a copiilor. În special unele componente mici, ca de exemplu cardurile de memorie SD şi acumulatorii, pot fi demontate şi înghiţite cu uşurinţă de către aceştia.
• Utilizaţi doar accesoriile originale pentru a evita orice riscuri la adresa sănătăţii sau a proprietăţii şi doar pe cele care întrunesc toate reglementările legale corespunzătoare.
• Nu demontaţi camera în nicio împrejurare.
• Atunci când utilizaţi bliţul, nu apropiaţi camera foarte mult de ochii unei persoane (mai ales de ochii bebeluşilor sau ai copiilor) sau ai unui animal. În caz contrar, în momentul aprinderii bliţului, lumina ar putea afecta văzul unei persoane sau ar putea irita animalele.
• De exemplu, acumulatorul poate exploda. Orice acumulator poate provoca deteriorări ale bunurilor, răniri sau arsuri în cazul în care bornele sale sunt expuse contactului cu un material conductor, ca de exemplu bijuterii, chei sau lănţisoare. Materialul poate închide un circuit electric şi poate deveni foarte fierbinte. Procedaţi cu grijă atunci când manevraţi orice acumulator încărcat, mai ales atunci când îl introduceţi în buzunar, geantă sau într-un recipient împreună cu obiecte metalice. Nu aruncaţi acumulatorii în foc, deoarece ar putea exploda.
• Pentru a preveni
• Unele modele de camere digitale acceptă acumulatori de unică folosinţă. În cazul în care utilizaţi astfel de acumulatori, nu îi reîncărcaţi. În caz contrar, se poate produce o explozie sau un incendiu.
Garanţie
• Orice defecţiune sau eroare de sistem având drept cauză factori externi, ca de exemplu coliziuni, incendiu, inundaţie, murdărie, unezeală excesivă, cutremure şi alte evenimente de forţă majoră, precum şi utilizarea incorectă a sursei de electricitate sau utilizarea accesoriilor care nu sunt originale, conduc la anularea garanţiei.
• Numai utilizatorul este responsabil în cazul în care problemele (ca de exemplu pierderea datelor
şi erorile de sistem) apar datorită aplicaţiilor software neinstalate din fabrică, a componentelor şi/sau a accesoriilor care nu sunt originale.
• Nu modificaţi camera. Orice modificare în interiorul camerei va conduce la pierderea garanţiei.
şocurile electrice, nu încercaţi să dezasamblaţi sau să reparaţi singur camera.
Cum să vă îngrijiţi camera
•Păstraţi întotdeauna camera în husă sau în sacul de piele pentru o mai bună protecţie împotriva stropirii cu apă, murdăririi sau a loviturilor.
• Singura modalitate de înlocuire a acumulatorilor şi a cardului de memorie este deschiderea capacului acumulatorului/cartelei.
• Eliminaţi acumulatorii şi camerele doar în locurile prevăzute de către legile în vigoare din ţara dvs.
• Apa poate provoca incendii sau şocuri electrice. Prin urmare, depozitaţi camera într-un loc uscat.
•Dacă devine umedă, ştergeţi camera cât mai repede posibil cu o cârpă uscată.
• Apa sărată sau apa de mare poate provoca defecţiuni majore.
•Nu scăpaţi camera pe jos, nu o loviţi şi nu o zdruncinaţi. Dacă bruscaţi camera, puteţi deteriora placa de circuite electronice internă, deforma obiectivul sau strica mecanismul de retractare al obiectivului.
• Nu utilizaţi substanţe chimice dure, solvenţi de curăţare sau detergenţi puternici pentru curăţarea camerei.
• Este posibil ca obiectivul să se murdărească de pete de grăsime de pe degete, ceea ce va conduce la imagini sau clipuri video neclare. Pentru a evita această problemă, curăţaţi obiectivul camerei înainte de a face fotografii sau de a înregistra clipuri video. De asemenea, este necesar să curăţaţi periodic obiectivul camerei.
•Dacă obiectivul este murdar, utilizaţi o perie pentru obiectiv sau o cârpă moale pentru curăţarea obiectivului.
• Nu atingeţi obiectivul cu degetele.
•Dacă o substanţă străină sau apa pătrunde în cameră, opriţi imediat alimentarea şi deconectaţi acumulatorii. Apoi, îndepărtaţi substanţa străină sau apa şi trimiteţi camera la un centru de service.
•Dacă aveţi date stocate în memoria internă sau pe cardul de memorie extern, trebuie să efectuaţi o copie de rezervă pe un computer sau pe un CD. În acest mod, aveţi o soluţie de rezervă pentru cazul în care pierdeţi datele.
•Dacă obiectivul nu se retrage în aparat, înlocuiţi mai întâi acumulatorii (în general, acest lucru se datorează acumulatorilor consumaţi). Apoi, obiectivul se va retrage automat. Dacă în continuare obiectivul nu se poate retrage în interiorul camerei, contactaţi distribuitorul.
• În niciun caz nu împingeţi obiectivul înapoi cu mâna, deoarece astfel puteţi deteriora camera.
• Toate accesoriile originale sunt proiectate doar pentru utilizarea împreună cu modelul pe care l­aţi achiziţionat. Pentru a evita orice pericol sau deteriorare neprevăzută, nu utilizaţi aceste accesorii împreună cu alte modele sau mărci de camere.
• Înainte de prima utilizare a unui card de memorie, utilizaţi camera pentru a formata cardul.
• Nu uitaţi să glisaţi butonul de protejare la suprascriere (dacă este disponibil) în poziţia de deblocare. În caz contrar, toate datele (dacă există) de pe cardul de memorie sunt protejate, iar cardul nu poate fi editat sau formatat.
Mediul de utilizare
• Nu utilizaţi şi nu depozitaţi camera în condiţiile de mediu prezentate mai jos:
•Lumină directă a soarelui
• Locuri cu praf
• În aproprierea unei instalaţii de aer condiţionat, a unui încălzitor electric sau a altor surse de
căldură
• Într-o maşină închisă aflată în bătaia directă a soarelui
•În locaţii instabile
• Nu utilizaţi camera în exterior atunci când plouă sau ninge.
• Nu utilizaţi camera în apă sau în apropierea apei.
• Temperatura de funcţionare a camerei este de 0 - 40 grade Celsius. Dacă temperatura mediului ambiant se reduce, este normală micşorarea duratei de funcţionare.
• Capacitatea acumulatorilor camerei se va micşora la fiecare încărcare/golire.
• De asemenea, depozitarea la temperaturi prea ridicate sau prea joase va conduce la pierderea treptată a capacităţii acumulatorilor. Drept urmare, durata de funcţionare a camerei poate fi redusă substanţial.
•Încălzirea camerei digitale în timpul funcţionării este normală, deoarece carcasa acesteia poate fi un bun conductor de căldură.
Do not hold the camera by excessive force. Plus, be sure to protect the camera from strong impacts.
To avoid accidental falling, please attach the hand strap to the camera and always hold the camera by keeping the hand strap around your wrist.
If the batteries suddenly depleted and caused the lens fail to retract, please carefully protect the lens to avoid collision and insert batteries with full power ASAP.
Keep your camera away from sharp objects and avoid collision.
When the camera is not in use, always turn the power off and make sure the lens has retracted successfully before storing the camera in its case. If you do not intend to use the camera for a long time, please remove the batteries from the camera and store the batteries carefully.
When the camera is not in use, please place it in a steady place. Plus, always keep your camera away from pressure or any other similar environment (for example, in a pant pocket) to avoid possible damage.
Cuprins
Trecerea în revistă a camerei ....................................................1
Verificarea conţinutului pachetului .............................................................. 1
Cameră .......................................................................................................... 1
Vedere din faţă şi de jos .......................................................................................1
Pregătirea camerei pentru utilizare ..........................................3
Utilizarea butoanelor multifuncţionale ......................................................... 4
Utilizarea unui card SD ................................................................................ 4
Setarea iniţială ............................................................................5
Setarea limbii ................................................................................................ 5
Setarea datei şi a orei .................................................................................... 5
Funcţionarea camerei .................................................................6
Modul Capturare ........................................................................ 7
Mai multe opţiuni de capturare în meniul Funcţie ........................................ 8
Modul Bliţ ..................................................................................................... 9
Urmărire figură ............................................................................................. 9
Mod Focalizare ........................................................................................... 10
Dimensiune imagine ................................................................................... 10
Calitate imagine .......................................................................................... 10
Setarea valorii de expunere (EV) ................................................................ 11
Balans de alb ............................................................................................... 11
ISO .............................................................................................................. 12
Dozare AE .................................................................................................. 12
Efect ............................................................................................................ 13
Mod Scenă .................................................................................................. 14
Prioritate diafragmă .................................................................................... 18
Prioritate obturator ...................................................................................... 19
Mod Manual ................................................................................................ 19
Mod Lansare ............................................................................................... 19
Încadrare automată a expunerii (AEB) ....................................................... 20
Zonă FA ...................................................................................................... 20
Lampă asist. FA .......................................................................................... 20
Setarea clarităţii, saturaţiei şi a contrastului ............................................... 21
Zoom digital ................................................................................................ 21
IAfişare dată ................................................................................................ 21
Examinare inst. ........................................................................................... 21
Scenă inteligentă ......................................................................................... 22
Detectare clipire .......................................................................................... 22
Portret dragoste ........................................................................................... 22
Pre-compunere ............................................................................................ 22
Capturare zâmbet ........................................................................................ 22
LOMO ........................................................................................................ 23
Ochi de peşte .............................................................................................. 23
Licitaţie Web .............................................................................................. 24
Setări mod Înregistrare film ........................................................................ 25
Stare acumulator ......................................................................................... 26
Alte setări ...................................................................................26
Mod Redare ...............................................................................28
Opţiuni de redare şi editare ......................................................................... 29
Mărirea unei imagini ......................................................................................... 29
Rotirea unei imagini .......................................................................................... 29
Vizualizarea mai multor fişiere în acelaşi timp ................................................ 29
Redarea videoclipurilor ..................................................................................... 30
Reglarea volumului în timpul redării ................................................................ 30
Diapozitive ........................................................................................................ 30
ştergerea fişierelor ............................................................................................. 31
Protejarea fişierelor ........................................................................................... 31
Elim. ochi roşii .................................................................................................. 31
Memo Vocal ...................................................................................................... 32
Efect foto ........................................................................................................... 32
Ajustare ............................................................................................................. 33
Redimensionare ................................................................................................. 33
Imagine pornire ................................................................................................. 34
DPOF ................................................................................................................ 34
Estompare radială .............................................................................................. 34
Lucrul cu computerul şi cu sistemul AV ................................35
Software inclus ........................................................................................... 35
Conectarea camerei la un computer ........................................................... 35
Conectarea camerei la un sistem AV (audio-video) ................................... 35
Imprimarea imaginilor ................................................................................ 35
Imprimarea cu PictBridge ................................................................................. 36
Informaţii despre depanare şi service ..................................... 37
Asistenţă tehnică ......................................................................................... 38
Specificaţii tehnice ....................................................................39
Trecerea în revistă a camerei 1

Trecerea în revistă a camerei

Verificarea conţinutului pachetului
Despachetaţi cu grijă cutia produsului şi verificaţi dacă aceasta conţine următoarele articole.
1. Manualul utilizatorului sau Ghid rapid
2. Cameră digitală
3. Baterii alcaline AA de unică folosinţă
4. CD cu programul software şi cu Manualul utilizatorului
5. Cablu USB
6. Cureluşă de mână
• Toate imaginile, capturile de ecran şi pictogramele din acest manual sunt folosite strict în scop ilustrativ. Produsele şi accesoriile propriu-zise şi disponibile, precum şi aspectul acestora, pot varia în funcţie de regiunea de comercializare.
•Dacă vreunul din aceste articole lipseşte sau este defect, contactaţi distribuitorul.
•Păstraţi ambalajul pentru un eventual transport sau depozitare.

Cameră

Vedere din faţă şi de jos

1. Buton obturator
2. Buton de alimentare
3. Bliţ
4. Buton S.S.F. (Super Shake-Free ­Fără vibraţii)
5. Lampă asistare FA/Indicator LED cu cronometru automat
6. Difuzor
7. Obiectiv
8. Microfon
9. Capac baterie/card
10. Port USB/AV
11. Trepied de montare
Română
2 Trecerea în revistã a camerei
Vedere din spate
Română
Indicator Stare Descriere
LED stare Stins Camera digitală este oprită.
LED cronometru
automat
Verde • Camera digitală este pregătită pentru capturarea
Verde intermitent • Camera digitală nu poate focusa.
Roşu intermitent Funcţia Cronometru automat este activată.
imaginilor.
• Camera digitală este pornită sau se află în modul de economisire a energiei.
• Camera digitală capturează un videoclip.
•Bliţul se încarcă sau comunicarea/transferul prin USB este în curs.
1. Afişaj LCD
2. W (Lat) - Micşorează sau
dezactivează descrierea modului Înregistrare sau accesează vizualizarea miniaturilor sau a calendarului (modul Redare)
3. T (Teleobiectiv) - Măreşte sau
activează modul Înregistrare
4. LED stare
5. Buton MENIU sau revenire la meniul anterior
6. Buton FUNC/Ştergere ­Activează meniul FUNC (modul Capturare) sau şterge fotografiile (modul Redare)
7. Ochiul curelei de mână
8. Butoane multifuncţionale (inclusiv un buton de control cu 4 poziţii şi
un buton )
9. Buton mod - Comută între modurile Capturare (fotografie), Capturare (film) şi Redare
•Încălzirea camerei digitale în timpul funcţionării este normală, deoarece carcasa acesteia poate fi un bun conductor de căldură.
•Afişajul LCD de pe această cameră este fabricat cu o tehnologie sofisticată, mai mult de 99,99% dintre pixelii de pe afişajul LCD respectând specificaţiile standard. Totuşi, este posibil ca mai puţin de 0,01 % dintre pixelii de pe afişajul LCD să afişeze puncte luminoase sau culori neobişnuite. Acest lucru este normal şi nu indică o disfuncţionalitate a afişajului şi nici nu va afecta calitatea imaginilor capturate cu această cameră
• Ecranul LCD se întunecă într-un mediu cu lumină naturală sau foarte puternică. Aceasta nu este o disfuncţionalitate.
• Pentru a preveni capturarea de imagini mişcate în timp ce apăsaţi pe butonul obturator, ţineţi întotdeauna camera în poziţie stabilă. Acest lucru este important mai ales atunci când faceţi fotografii în condiţii de luminozitate redusă, situaţie în care aparatul poate reduce viteza obturatorului pentru a asigura expunerea adecvată a imaginilor.
.
Pregătirea camerei pentru utilizare 3

Pregătirea camerei pentru utilizare

Utilizaţi doar acumulatorul specificat pentru cameră şi închideţi întotdeauna camera înainte de a scoate acumulatorul.
A
B
Pentru a instala acumulatorul:
1. Deschideţi capacul acumulatorului (A).
2. Introduceţi acumulatorul în poziţia corectă, respectând semnul + - desenat pe slotul acumulatorului (B).
3. Introduceţi complet acumulatorul.
4. Închideţi capacul acumulatorului (D).
Română
C
D
•Selectaţi tipul corect de acumulator înainte de utilizare (consultaţi "Tipul bateriei" la pagina 27 pentru detalii).
• Se recomandă utilizarea de baterii reîncărcabile de mare capacitate (de exemplu,
2.500 mAh).
• Nu se recomandă bateriile cu carbon-zinc.
• Scoateţi bateriile din cameră dacă intenţionaţi să nu folosiţi camera pentru o perioadă îndelungată.
•Dacă obiectivul nu se retrage în aparat, înlocuiţi mai întâi acumulatorii (în general, acest lucru se datorează acumulatorilor consumaţi). Apoi, obiectivul se va retrage automat. (Se interzice împingerea manuală a obiectivului deoarece se poate deteriora camera.) Dacă în continuare obiectivul nu se poate retrage în interiorul camerei, contactaţi distribuitorul.
• Bateriile AA livrate cu camera nu sunt reîncărcabile.
Pentru a scoate acumulatorul:
1. Deschideţi capacul acumulatorului.
2. Scoateţi acumulatorul (C).
3. Închideţi capacul acumulatorului (D).
4 Pregãtirea camerei pentru utilizare
Utilizarea butoanelor multifuncţionale
Puteţi alege setările camerei apăsând pe butonul de control cu 4 poziţii sau pe butonul .
Română
1. Stânga/Focalizare:
• Defilează la stânga în meniuri.
• Comută între diferitele moduri de focalizare.
2. Sus:
• Defilează în sus în meniuri.
• Activează/dezactivează funcţia Urmărire figură. Consultaţi "Urmărire figură" la pagina 9 pentru detalii.
•Roteşte o imagine. Consultaţi "Rotirea unei imagini" la pagina 29 pentru detalii.
3. Dreapta/Bliţ:
• Defilează la dreapta în meniuri.
• Selectează un mod de bliţ.
4. Jos:
• Defilează în jos în meniuri.
5. : Confirmă setarea aleasă.

Utilizarea unui card SD

Camera se livrează cu memorie internă pentru stocarea imaginilor, clipurilor video sau a fişierelor audio capturate. De asemenea, aveţi posibilitatea să adăugaţi un card SD pentru a stoca mai multe fişiere.
Pentru a instala un card SD:
1. Camera trebuie să fie oprită.
2. Scoateţi capacul cardului de memorie.
3. Introduceţi un card SD în direcţia corectă indicată.
4. Închideţi capacul cardului de memorie.
Pentru a scoate un card SD:
1. Camera trebuie să fie oprită.
2. Scoateţi capacul cardului de memorie.
3. Apăsaţi uşor pe muchia cardului de memorie pentru a-l ejecta.
4. Închideţi capacul cardului de memorie.
Înainte de prima utilizare a unui card SD, formataţi întâi cardul apăsând pe >
> Gestionare memorie > / > Format > > Da.
Setarea iniţială 5

Setarea iniţială

La prima pornire a camerei, vi se va solicita să setaţi limba, data şi ora.

Setarea limbii

Selectează limba afişată pe ecran.
Pentru a selecta o limbă:
1. Apăsaţi pe > . (Pasul 1 este necesar numai după realizarea setării iniţiale.)
SET
2. Apăsaţi pe sau pe pentru a găsi
, apoi apăsaţi pe sau pe .
3. Apăsaţi pe , , sau pe pentru a găsi limba dorită.
4. Apăsaţi pe pentru a seta limba.
Set

Setarea datei şi a orei

Când utilizaţi camera pentru prima dată sau după ce acumulatorul a fost scos din cameră o perioadă mare de timp, trebuie să setaţi data şi ora. Acestea se înregistrează atunci când se capturează un fişier.
Pentru a seta data şi ora:
1. Apăsaţi pe > . (Pasul 1 este necesar numai după realizarea setării iniţiale.)
2. Apăsaţi pe sau pe pentru a găsi Dat
.
3. Apăsaţi pe sau pentru a selecta data şi ora, precum şi formatul datei.
Apăsaţi pe sau pe pentru a vă deplasa la o altă coloană.
4. Apăsaţi pe pentru a seta data şi ora.
ă/Oră şi apoi apăsaţi pe sau pe
Polski
Română
MENU
Română
6 Funcþionarea camerei

Funcţionarea camerei

Procedura de mai jos reprezintă o regulă generală pentru funcţionarea de bază. Este utilă în
Română
special dacă utilizaţi pentru prima dată această cameră.
1. Apăsaţi pe butonul Alimentare pentru a porni camera.
2. Glisaţi butonul de mod la şi apăsaţi pe > , , sau pe pentru a găsi opţiunile dorite (sub două file diferite: şi ), apoi apăsaţi pe
sau pe pentru a face selecţii.
ţineţi minte să urmaţi instrucţiunile afişate pe ecran sau apăsaţi pe pentru instrucţiuni (când sunt disponibile). Apoi apăsaţi pe butoanele corespunzătoare pentru a accesa şi seta mai multe opţiuni. Aveţi oricând posibilitatea să anulaţi operaţiunea curentă, apăsând pe
pentru a reveni la pasul anterior.
3. Apăsaţi pe pentru mărire sau pe pentru micşorare. (În modul Înregistrare film puteţi
regla în continuare zoom-ul optic, înainte sau în timpul înregistrării.)
4. Apăsaţi pe jumătate pe butonul obturator pentru a seta focalizarea automată. După setarea
focusă
rii, culoarea cadrului de focalizare se va modifica din alb (nefocusat) în verde (focusat). În cazul în care culoarea cadrului de focusare este roşie şi apăsaţi pe obturator, este posibil ca fotografia realizată să fie mişcată.
5. Pentru capturare, apăsaţi complet pe butonul obturator.
6. Eliberaţi butonul obturator.
7. Comutaţi butonul de mod la şi accesaţi modul Înregistrare film. Reglaţi apoi zoom-ul
optic în funcţie de preferinţe şi apăsaţi complet pe butonul obturator pentru a porni înregistrarea video (apăsaţi pe butonul obturator din nou pentru a opri înregistrarea video).
8. Comutaţi selectorul de mod la şi vizualizaţi imaginile capturate sau videoclipurile
înregistrate. Puteţi apăsa pe sau pe pentru a trece la alte imagini/videoclipuri, puteţi apăsa pe sau pe pentru a mări/micşora o imagine capturată sau puteţi apăsa pe
pentru a vizualiza 9 fişiere în imagine redusă.
9. Apăsaţi din nou pe pentru a vizualiza fişierele în vizualizarea calendarului (fişierele
create în luna curentă se afişeaz
pentru a trece la o imagine redusă şi puteţi apăsa pe pentru a vizualiza toate fişierele realizate în ziua respectivă. În plus, mai puteţi vizualiza fişierele realizate în alte luni.
•La mărire/micşorare, în bara de zoom va apărea un separator între şi . Pentru imagini de cea mai bună calitate, se recomandă doar utilizarea zoom-ului optic
păstrând mărirea între şi separator.
• În modul Înregistrare film, bliţul se dezactivează automat.
• Modul Înregistrare film înregistrează atât sunet cât şi video. Timpul de înregistrare este continuu, dar înregistrarea se opreşte în momentul în care nu mai există spaţiu pe cardul de memorie.
• În modul Înregistrare film, sunetul este dezactivat temporar în timpul măririi/micşorării.
•Puteţi apăsa oricând pe butonul Alimentare pentru a opri camera.
• În modul Capturare sau Redare, apăsaţi pe pentru a alege informaţiile care doriţi să fie afişate pe ecran.
ă în mod implicit). Aici puteţi apăsa pe , ,
Zoom digital
Zoom optic

Modul Capturare

100
-1. 0
A
9999
Modul Capturare 7
P
9999
EV
ISO
100
Element Descriere Referinţă pagină
1 Mod Scenă 14
2 Mod Bliţ 9
3 Mod Focalizare 10
4 Mod Lansare 19
5 AEB 20
6S.S.F. --
7Număr de fotografii disponibile --
8 Dimensiune imagine 10
9 Calitate imagine 10
10 Urmărire faţă 9
11 ISO 12
12 Balans de alb 11
13 Dozare AE 12
14 Valoare expunere (EV) 11
15 Zonă FA 20
16 Histogramă --
17 Stare acumulator 26
18 Avertisment mişcare cameră --
Română
Loading...
+ 33 hidden pages