Zanussi ZHC615W, ZHC615X User Manual [ro]

Zanussi ZHC615W, ZHC615X User Manual

MANUAL DE INSTALARE, UTILIZARE I ÎNTRE INERE

Partea 1. INSTRUC IUNI DE INSTALARE ..................................................

2

1

– INFORMA II GENERALE ......................................................................................

2

2

– PĂR ILE COMPONENTE .......................................................................................

2

3

– MĂSURI DE SIGURANĂ ......................................................................................

2

4

– INSTALARE .............................................................................................................

3

4.1. Fixarea suporturilor ( i a dispozitivului de protec ie împotriva stropirii) .................

3

4.2. Fixarea corpului hotei (fig. 3) ...................................................................................

4

4.3. Conectare electrică i testare .....................................................................................

4

4.4. Setarea modului de evacuare sau recirculare ............................................................

4

4.5. Fixarea căminului telescopic (fig. 8) .........................................................................

4

Partea 2. INSTRUC IUNI DE UTILIZARE I ÎNTRE INERE .................

5

1. Măsuri de sigurană ...................................................................................................

5

2. UTILIZARE ...............................................................................................................

5

3. ÎNTRE INERE ..........................................................................................................

6

3.1. Filtru metalic pentru grăsime ....................................................................................

6

3.2. Filtru sub ire sintetic .................................................................................................

6

3.3. Filtru de carbon .........................................................................................................

6

3.4. Iluminarea suprafe ei de lucru ...................................................................................

6

3.5. Curăare .....................................................................................................................

7

1

Partea 1 - INSTRUC IUNI DE INSTALARE

1 – INFORMA II GENERALE

Hota trebuie să fie fixată pe o suprafa ă verticală rigidă, deasupra unei plite electrice sau pe gaz i poate fi utilizată în modul de evacuare (către exterior) sau de recirculare (reciclare interioară). Înainte de a începe instalarea, ave i grijă la dificultă ile pe care le pute i întâmpina în timpul instalării i la greutatea hotei. Instalarea trebuie să fie realizată de către un personal calificat în conformitate cu regulile privind evacuarea aerului contaminat. Producătorul nu se face responsabil pentru orice avarii sau leziuni produse în urma nerespectării instruc iunilor de instalare din acest manual.

2. PĂR ILE COMPONENTE

Păr ile componente ale hotei sunt (fig. 1):

2.1.Corp hotă C prevăzută cu butoane de control, iluminare i motor ventilator.

2.2.Cămin telescopic format din: Sec iune superioară S în formă de U Sec iune inferioară I în formă de U

2.3.Orificii pentru recirculare G (doar pentru versiunile speciale)

2.4.Flan ă de reduc ie Ø 150 – 120 A

2.5.Dispozitiv recirculare R

2.6.Deflector D (doar pentru versiunile speciale)

2.7.Dispozitiv recirculare suplimentar P (doar versiunea specială, vezi paragraful 4.4.2 partea 1).

2.8.Pungă din plastic ce con ine:

1 suport pentru a fixa corpul hotei

2 suporturi pentru a fixa căminul, uruburi, dibluri i manual de utilizare

2.9.Dispozitiv de protec ie împotriva stropirii B (op ional)

3. MĂSURI DE SIGURANĂ

3.1.Atunci când este utilizată în modul de evacuare, hota nu trebuie să fie conectată la un sistem de evacuare utilizat pentru evacuarea fumului a unor aparate alimentate cu alt tip de energie decât cea electrică, cum ar fi sistemul de evacuare al unei centrale de încălzire.

3.2.Înainte de a conecta hota la sursa de alimentare cu energie, asigura i-vă de faptul că voltajul de alimentare corespunde cu voltajul de pe plăcu a din interiorul hotei.

3.3.Conecta i hota la sursa de alimentare prin intermediul unui comutator cu doi poli ce au o distan ă de 3 mm între contacte.

3.4.Aparatul trebuie să fie prevăzut cu împământare.

3.5.Atunci când este instalată, hota trebuie să fie pozi ionată la cel pu in 65 cm deasupra plitei.

3.6.Nu prepara i alimente flambate sub hotă.

3.7.Nu lăsa i nesupravegheate recipientele în care prăji i alimente, deoarece grăsimea supraîncălzită i uleiurile pot lua foc.

3.8.Înainte de a realiza opera iunile de între inere i cură are, deconecta i hota de la sursa de alimentare.

3.9.Dacă în încăperea unde este utilizată hota există aparate, cum ar fi un boiler, ce utilizează combustibil, aceasta trebuie să fie etan ă sau să existe un echilibru al evacuării.

2

Dacă sunt utilizate alte metode de evacuare, asigura i-vă de faptul că există o alimentare adecvată cu aer. Atunci când hota este utilizată împreună cu alte aparate ce utilizează alt tip de energie decât cea electrică, presiunea negativă din încăpere nu trebuie să depă ească 0,04 mbar pentru a preveni introducerea fumului înapoi în încăpere.

4. INSTALARE

Pentru o instalare u oară, proceda i în felul următor:

4.1.Fixa i suporturile pentru perete.

4.2.Fixa i corpul hotei.

4.3.Conecta i hota la sursa de alimentare i asigura i-vă de faptul că aceasta func ionează corespunzător.

4.4.Seta i hota pe modul de recirculare sau evacuare.

4.5.Fixa i cadrul metalic telescopic.

4.1. Fixarea suporturilor ( i a dispozitivului de protec ie împotriva stropirii)

Vezi fig. 2a-b

1.Trasa i o linie verticală pe perete, din centrul plitei până în tavan. Aceasta vă va ajuta la alinierea corespunzătoare a componentelor.

2.Fixarea suportului nr. 1:

a) A eza i suportul I pe perete, alinia i centrul acestuia pe linia verticală, asigurându-vă de faptul că distan a dintre centrele orificiilor i zona de preparare este următoarea:

Trasa i o linie verticală pe perete pentru a vă asigura de faptul că distan a faă de suprafa a de preparare este următoarea:

1)atunci când instala i dispozitivul de protec ie împotriva stropirii: d = 265 mm + H, unde H este înăl imea păr ii vizibile a dispozitivului de protec ie; deoarece acesta poate avea înăl imi diferite, poate fi ob inută o valoare corectă pentru H prin măsurarea înăl imii dispozitivului ce va fi fixat.

2)fără dispozitiv de protec ie împotriva stropirii d = 915 mm minim.

Observa ie: asigura i-vă de faptul că suportul (I) este nivelat. Hota poate fi aliniată i ajustată în înăl ime prin rotirea uruburilor de ajustare (vezi mai jos).

b) Marca i pe perete centrele celor două orificii de pe suport. 3. Fixarea suportului nr. 2:

a)Fixa i unul dintre cele două suporturi (elementul 2, fig. 1) la 15 mm de tavan sau de la o linie orizontală trasată între partea de sus a carcasei, asigurându-vă de faptul că suportul este a ezat la nivel i marca i centrelor orificiilor de fixare a uruburilor.

b)Fixa i celălalt suport (elementul 2, fig.1) pe perete la o distană „X”. Această măsurătoare trebuie

să fie determinată de înăl imea căminului superior i marca i centrele pentru orificiile de fixare.

4.Realiza i găuri în pozi iile marcate cu ajutorul unui piral de 8 mm i fixa i suporturile 1-2 cu ajutorul diblurilor i a uruburilor furnizate.

5.Dispozitiv de protec ie împotriva stropirii (op ional)

Atunci când fixa i un dispozitiv de protec ie împotriva stropirii, distan a dintre hotă i plită va fi determinată de înăl imea dispozitivului, elementul F. Acest dispozitiv trebuie să fie fixat înainte de a fixa corpul hotei. Dacă îl fixa i cu ajutorul ambelor orificii de fixare superior i inferior, ave i grijă să a eza i dispozitivul la înăl imea corectă înainte de a-l fixa. Instalarea trebuie să fie realizată de către o persoană competentă cu experienă în acest tip de instalări. Dacă dispozitivul este fixat doar cu ajutorul orificiilor superioare, proceda i în felul următor:

a)A eza i dispozitivul pe suprafa a de lucru a a cum este ilustrat în fig. 2a; sus ine i-l pe perete pentru a asigura pozi ionarea corectă i marca i orificiile pentru uruburile de fixare superioare.

3

b)Realiza i orificii cu ajutorul unui piral de 8 mm i fixa i dispozitivul cu ajutorul diblurilor de 8 mm i auruburilor furnizate.

c)Dacă orificiile de fixare din partea de jos a dispozitivului nu vor fi utilizate pentru fixare, instalatorul trebuie să se asigure de faptul că marginea de jos este fixată în spatele suprafe ei de lucru.

4.2. Fixarea corpului hotei (fig. 3)

1. Ajusta i cele două uruburi V (punctele de conectare ale corpului hotei) la aproximativ jumătate din distan ă.

2. Prinde i partea din spate a hotei de suportul 1, după ce acesta a fost fixat de perete. 3. Roti i uruburile V pentru a ajusta hota vertical i a eza i-o la nivel pe orizontală. 4. Fixa i i bloca i urubul de fixare central V1 (furnizat) pentru a bloca hota.

4.3. Conectare electrică i testare

1.Măsurile de siguran ă 3.2, 3.3 i 3.4 de la paragraful 3 trebuie să fie respectate cu aten ie.

2.După încheierea conexiunilor electrice, verifica i iluminarea suprafe ei de lucru i dacă motorul func ionează corespunzător.

4.4.Setarea modului de evacuare sau recirculare

1. Modul de evacuare

a)Hota poate fi conectată către exterior cu ajutorul unei conducte rigide sau flexibile de 120 sau 150 mm. Alegerea îi rămâne instalatorului. Atunci când este utilizată o conductă de 120 mm, este necesar să instala i dispozitivul de evacuare A pe orificiul de evacuare fig. 4.

b)Instalatorul trebuie să furnizeze o conductă potrivită i material de etan are pentru instalare. Hota poate fi conectată către exterior i prin intermediul orificiilor rectangulare din partea laterală a sec iunii inferioare a căminului. În acest caz, deflectorul (elementul D) trebuie să fie fixat în dispozitivul de recirculare (elementul R) pentru a închide deschiderea ce nu este utilizată (fig. 5).

c)Dacă hota este prevăzută cu un filtru de carbon, filtrele trebuie să fie îndepărtate (vezi paragraful 3.3.2 partea 2).

2. Modul de recirculare

a)Aerul filtrat este readus în încăpere prin intermediul celor două orificii din sec iunea inferioară în formă de U, realizate din metal (pozi ie inferioară fig. 6) sau ca inser ii din plastic i au două înăl imi diferite pentru nevoi diferite (pozi ionare inferioară fig. 6, pozi ionare superioară fig. 7).

b)Pozi ionare inferioară (fig. 6): fixa i dispozitivul de recirculare R în orificiul rotund din partea superioară a hotei.

c)Pozi ionare superioară (fig. 7): fixa i dispozitivul de recirculare suplimentar, elementul P, în orificiul rotund din partea superioară a hotei. Fixa i dispozitivul de recirculare R în partea superioară a dispozitivului P i instala i filtrul de carbon în interiorul hotei a a cum este indicat în paragraful 3.3.2 partea 2).

d)Hotă cămin cu grilaj. Observa ie: Cele două grilaje de aerisire nu trebuie să fie fixate pe cămin

până când acesta nu este instalat pe perete deasupra hotei.

4.5. Fixarea căminului telescopic (fig. 8)

a)Fixa i cele două suporturi din plastic prevăzute, în partea superioară a hotei.

b)Pentru a fixa sec iunea superioară S, extinde i u or căminul pentru a permite fixarea de suporturile de pe perete (elementul 2, fig. 1) i apoi fixa i sec iunea superioară cu ajutorul celor 4 uruburi furnizate.

c)Sec iunea inferioară I a căminului trebuie să fie fixată între suportul inferior 2 i perete. Fixa i sec iunea în formă de U pe suporturile din plastic, cu ajutorul celor două uruburi furnizate în punga din plastic cu accesorii.

4

d) Hotă cămin cu grilaj: după ce căminul a fost instalat, fixa i cele două grilaje pentru ventilare din deschiderile situate în partea laterală a sec iunii inferioare. Grilajele sunt marcate cu două săge i i trebuie să fie fixate cu o săgeată indicând în sus iar cealaltă în jos. Atunci când hota este utilizată în modul de recirculare, asigura i-vă de faptul că grilajele sunt fixate corespunzător în dispozitivul de recirculare R, a a cum este ilustrat în figura 9.

Partea 2 - INSTRUC IUNI DE UTILIZARE I ÎNTRE INERE

1 – Măsuri de sigurană

Este important să respecta i toate avertitările din paragraful 3 din instruc iunile de instalare. În plus, acorda i aten ie sporită următoarelor avertismente în timpul utilizării i între inerii hotei:

1.1.Filtrul pentru grăsime i filtrul de carbon trebuie să fie înlocuite sau cură ate a a cum este recomandat de către producător sau mai frecvent în cazul în care hota este utilizată mai mult de 4 ore pe zi.

1.2.Atunci când utiliza i o plită pe gaz împreună cu hota, nu lăsa i arzătoarele neacoperite în timp ce hota func ionează sau atunci când a i îndepărtat recipientele. Opri i alimentarea cu gat înainte de a îndepărta recipientele sau pentru perioade scurte de timp i nu lăsa i niciodată plita nesupravegheată.

1.3.Asigura i-vă de faptul că flacăra este men inută la o intensitate corectă pentru a preveni depă irea bazei recipientului; se va economisi astfel energie i se va evita concentrarea periculoasă a căldurii.

1.4.Asigura i-vă întotdeauna de faptul că aparatul este utilizat în conformitate cu instruc iunile producătorului privind îndepărtarea aerului contaminat i a mirosurilor produse în timpul preparării alimentelor.

2. UTILIZARE

1.Panou de control cu comutatoare (fig. 10).

Hota poate fi utilizată în felul următor:

COMUTATORUL L = Controlează iluminarea suprafe ei de lucru COMUTATORUL M = Controlează puterea motorului COMUTATORUL V = Controlează viteza ventilatorului

Pozi ia 1 = viteză redusă, trebuie să fie selectată atunci când fierbe i u or sau este utilizat un singur recipient; nivelul de zgomot este păstrat la minim.

Pozi ia 2 = viteză medie, trebuie să fie selectată pentru preparare normală. Această viteză oferă cel mai bun raport între capacitatea aerului i nivelul de zgomot.

Pozi ia 3 = viteză mare, trebuie să fie selectată atunci când frige i sau prepara i alimente cu mirosuri puternice, chiar pentru perioade îndelungate.

2.Panou de control cu butoane (fig. 11)

Butoanele sunt următoarele:

BUTON L = Aprinde i stinge lumina sistemului.

BUTON V1 = Porne te i se opre te la viteză redusă. Este ideal pentru a ob ine o evacuare continuă i silen ioasă a aerului atunci când nivelul fumului produs este mic.

BUTON V2 = Viteză medie, potrivită pentru condi ii normale de utilizare. Oferă un raport ideal între capacitatea aerului i nivelul de zgomot.

BUTON V3 = Viteză mare, potrivită pentru o capacitate mare de fum, chiar i pentru perioade îndelungate de timp.

5

Loading...
+ 11 hidden pages