TFA 35.1084 User guide [nl]

WEERSTATION
Handleiding
Cat. No. 35.1084.IT
Voor u met het apparaat gaat werken, leest u a.u.b. de gebruiksaanwijzing aandachtig door.
Zo raakt u vertrouwd met uw nieuw apparaat en leert u alle functies en onderdelen kennen, komt u belangrijke details te weten met het oog op het i n bedrijf nemen van het apparaat en de omgang ermee en krijgt u tips voor het geval van een storing. Door rekening te houden met wat er in de handlei ding staat, vermijdt u ook beschadigingen van het apparaat en riskeert u niet dat uw wettelij ke rechten bij gebreken niet meer gelden door verkeerd gebruik. Voor schade die wordt veroorzaakt door het negeren van de handleiding aanvaarden wij geen aansprakelijkheid.
Neem in elk geval acht op de veiligheidsinstructies! Bewaar deze instructies a.u.b. goed!
LEVERING
Radiografisch weerstation (basisapparaat)
96
Buitenzender
Gebruiksaanwijzing
HOE U UW NIEUW APPARAAT KUNT GEBRUIKEN EN ALLE VOORDELEN ERVAN IN ÉÉN OOGOPSLAG
Functie atoomtijd (DCF-radiografische tijd) met mogelijkheid tot handmatig instellen
Tijdontvangst AAN/UIT (instelbaar)
12/24-uren tijdweergave
Kalender
Tijdzone instelbaar -12 t/m 12 uur
Indicatie van comfort binnenshuis
Weergave vochtigheid binnenshuis Weergave van temperatuur aan de hand van éé n van de 15 pictogrammen met weermannetje
Weergave temperatuur instelbaar op Fahrenheit (°C) of Celsius (°F)
Weergave binnen- en buitentemperatuur met MIN/MAX-registraties
Alle MIN/MAX-registraties kunnen worden geannuleerd
Batterij-indicator
Ontvangst buitensignaal met tussenpauzen van 4 seconden
Voor op tafel of aan de muur
97
VOOR UW VEILIGHEID:
Het product is uitsluitend geschikt voor de hierboven beschreven doeleinden. Gebruik het product niet anders dan in deze handleiding is aangegeven.
Het eigenmachtig repareren, verbouwen of veranderen van het apparaat is niet toegestaan.
Het apparaat is niet geschikt voor medische doeleinden of voor openbare informatie, maar bestemd voor particulier gebruik.
Opgelet! Letselgevaar:
Bewaar het apparaat en de batterijen buiten de rei kwijdte van kinderen. Batterijen niet in het vuur gooien, niet kortsl uiten, niet uit elkaar halen of opladen. Kans op explosie! Batterijen bevatten zuren, die de gezondheid schaden. Zwakke batterijen moeten zo snel mogelijk worden vervangen om lekkage van de batterijen te voorkomen. Gebruik nooit tegelijkertijd oude en nieuwe batterijen of batteri jen van verschillende types. Draag keukenhandschoenen die bestand zijn tegen chemi caliën en een beschermbril wanneer u met uitgelopen batterijen hanteert!
98
Belangrijke informatie over de productveiligheid!
Stel het apparaat niet bloot aan extreme temperaturen, trillingen en schokken.
De buitensensor is tegen spatwater beschermd, maar niet waterdicht. Zoek een tegen regen beschermde plaats uit voor de zender.
ONDERDELEN Het Weerstation
Ophanggaatje
LCD- scherm
Deksel batterijvak
Functietoetsen
99
Standaard
100
De buitentemperatuurzender
PLAATSEN EN VERVANGEN VAN BATTERIJEN IN DE TEMPERATUURZENDER
Transmissie van de buitentemperatuur naar het weerstation via 868 MHz.
Tegen spatwater beschermd
Omhulsel voor bevestiging aan de muur (ophangen op een beschutte plek. Vermijd rechtstreekse regen en direkt zonlicht)
De temperatuurzender wordt gevoed door 2 x AA, IEC LR6, 1.5V batterijen. Volg onderstaande stappen voor het plaatsen en vervangen van de batterijen:
1. Verwijder het deksel van het batterijvak.
2. Breng batterijen in, daarbij lettend op juiste pol ariteit (zie markering).
3. Breng het deksel van batterijvak terug op z’n plaats.
101
PLAATSEN EN VERVANGEN VAN BATTERIJEN IN HET WEERSTATION
Batterijwissel
Vervang de batterij in het basisstation als het batterij symbool verschijnt op de vochtigheidsindicator.
Vervang de batterij in de zender als het batterij symbool verschijnt in de bovenste display, naast de buitentemperatuurdisplay.
Let op:
Als de batterijen in een van de toestellen vervange n worden, dienen alle toestellen opnieuw te worden opgestart volgens de opstartprocedure. Dit is vanwege het feit dat de zender bij het
Het weerstation werkt op 2 x AA, IEC LR6, 1.5V batterijen. Volg onderstaande stappen voor het plaatsen en verva ngen van de batterijen:
1. Verwijder het deksel aan de achterkant van het weerstation.
2. Plaats batterijen en let daarbij op de juiste pol ariteit (zie markering).
3. Sluit het deksel van het batterijvak weer.
102
opstarten een bepaalde beveiligingscode toeke nt. Deze code moet door het weerstation worden ontvangen en opgeslagen tijdens de eerste 3 mi nuten van de werking van de zender.
OPSTARTEN:
Let op: Dit weerstation kan slechts een buitenzender ontvangen.
1. Plaats eerst de batterijen in de temperatuurzender (zie “Plaatsen en vervangen van batterijen in de temperatuurzender“).
2. Onmiddellijk daarna en wel binnen 30 seconden de batterijen in het weerstation geplaatst ziln (zie “Plaatsen en vervangen van batterijen in de weerstation“). Zodra de batterijen zijn geplaatst lichten alle secties van het scherm even op. Vervolgens worden de tijd 0:00 en de pictogram van het weermannetje en de bi nnentemperatuur en vochtigheid weergegeven. Als dit na 60 seconden nog steeds niet het geval is, neem de batterijen er dan uit en wacht 10 seconden alvorens deze weer te plaatsen.
3. Nadat de batterijen in de sensor zijn geplaatst begint het weerstation data van de sensor te ontvangen. De buitentemperatuur en de pictogram van het signaalontvangst zullen nu door het weerstation worden weergegeven. Als di t na 5 minuten niet het geval is, dienen de batterijen te worden uitgenomen en herstart te worden vanaf stap 1.
4. Teneinde voldoende ontvangst van het 868 MHz- zendsignaal te verzekeren mag de afstand tussen de sensor en de uiteindelijke positie van het weerstation niet meer bedragen dan 100 meter (zie opmerkingen onder “Ophangen” en “868 MHz-ontvangst”).
103
5. Zodra de op afstand gemeten temperatuur door het weerstation is ontvangen en wordt weergegeven, wordt automatisch de ontvangst van de DCF-tijd (radiografisch bestuurde tijd) gestart. Dit duurt normaliter en in gunstige omstandigheden tussen 3-5 minuten.
DCF-RADIOGRAFISCHE TIJD
De tijdbasis voor de radiografisch bestuurde tijd is een Cesium Atomic Klok van het Physikali sch Technische Bundesanstalt Braunschweig met een afwijking van minder dan een seconden in één miljoen jaar. De tijd wordt gecodeerd uitgezonden vanuit Mainflingen bij Frankfurt via het frekwentiesignaal DCF-77 (77.5 kHz) en heeft een zendbereik van ongeveer 1500 km. Het radiografisch bestuurde weerprojectiestation ontvangt dit signaal en zet het om in de preciese zomer- of wintertijd. De kwaliteit van de ontvangst hangt in sterke mate af van de geografische ligging. Normaliter zouden er binnen een straal van 1500 km rondom Frankfurt geen ontvangstproblemen mogen zijn.
DCF-ontvangst vindt tweemaal per dag plaats: om 02:00 en 03:00 uur ‘s morgens. Als ontvangst om 3:00 uur ’s morgens nog niet gelukt is, dan wordt een uur later nogmaals een poging gedaan, enzovoorts tot 06:00 uur, of totdat ontvangst gel ukt is. Als ontvangst om 06:00 uur ’s morgens nog steeds niet geslaagd is, dan wordt de volgende dag om 02:00 uur weer een poging gedaan.
Zodra de testperiode voor ontvangst van de buite ngegevens voorbij is, gaan het DCF torensymbooltje in de linkerbenedenhoek van het eerste deel op het scherm van de klok knipperen. Dit geeft aan dat de klok het radi osignaal ontdekt heeft en het probeert te ontvangen.
104
Zodra de tijdcode ontvangen is, blijft het DCF torensymbooltje permanent op het scherm staan en
toets
wordt de radiografische bestuurde tijd weergegeven. Als het torentje knippert maar de tijd niet wordt ingesteld of het DCF torentje helemaal niet verschijnt, controleer dan het volgende:
Aanbevolen afstand van mogelijke storingsbronne n zoals computermonitoren of TV­toestellen is tenminste 1.5-2 meter.
In ruimten met gewapend beton (kelders, torenflats) wordt het signaal uiteraard verzwakt ontvangen. In extreme gevallen het toestel di chter bij het raam zetten met de voor- of achterkant in de richting van de Frankfurt-zender.
’s Nachts zijn atmosferische storingen over het algemeen minder ernstig en is ontvangst in de meeste gevallen wel mogelijk. Een enkel e ontvangst per dag is voldoende om de tijdsafwijking onder 1 seconde te houden.
FUNCTIETOETSEN: Weerstation:
Het weerstation heeft vier praktische functietoetsen.
SET-toets
OUT-toets
+
IN-toets
105
SET-toets (Handbediend regelen):
Indrukken voor het regelen van één van de vol gende functies: tijdzone, handbediende tijd, kalender, tijdontvangst AAN/UIT, 12/24-uren tijdsweergave, en °C/°F temperatuur.
+ toets
Voor bijstellen van verschillende waarden
IN-toets
Wisselen tussen de data van de MIN/MAX binnentemperatuur
Indrukken om alle MIN/MAX temperatuurwaarden van het binnenkanaal te annuleren
OUT-toets
Wisselen tussen de data van de MIN/MAX buitentemperatuur
Indrukken om alle MIN/MAX temperatuurwaarden van het buitenkanaal te annuleren
Loading...
+ 21 hidden pages