Techno Line WS6810 Instructions manual [nl]

WS 6810 - gebruiksaanwijzing LED radioklok met snoerloze binnen- en buitentemperatuur
Insert AC/DC adaptor plug
Indoor temperature
Installatie
Steek de stekker in een normale huishoudelijke Europese 230 Vac contactdoos. Steek de DC-stekker in de achterkant van de klok. Aan de voorkant geeft de klok nu aan.
Batterij-bedrijf
1.Open het batterijvakje aan de achterkant en zet de bijgeleverde batterijen met de goede +/- polariteit (zoals in het vakje is aangegeven) erin. Doe nu weer het klepje op het batterijvakje.
2.Als de netvoeding niet in gebruik is, zullen de batterijen energie aan de klok leveren, zodat deze de huidige tijd en de wektijd niet verliest.
Inschakelen en display signaalsterkte
1.Nadat men de netvoeding heeft aangesloten, vangt de klok het DCF signaal op. Het symbool knippert. Op de display komt nu .
2.Vangt de klok een sterk DCF-signaal, dan zal de display drie balken aangeven. Wordt een zwak of geen DCF signaal ontvangen, dan zal de display een balk tonen met: of . In dit geval moet men de klok op een andere plaats zetten om een betere ontvangst te hebben of men verwijdert de netvoeding, om de klok opnieuw te starten. De signaalsterkte zal in dit geval aangroeien van een tot twee, en uiteindelijk op drie balken, indien er geen stoorbronnen zijn, die de ontvangst nadelig beïnvloeden.
3.Als de klok na drie minuten nog geen DCF-signaal heeft opgepakt, zal hij weer terug gaan naar de normale tijdsaanduiding .
4.Tijdens radio-ontvangst kan men eenmaal op de TIME-toets drukken, men ziet dan de normale tijdsaanduiding verschijnen. Drukt men op de HR-toets, dan komt men weer terug in ontvangstmodus en wordt de signaalsterkte aangegeven.
Succesvolle ontvangst of gefaalde ontvangst
Outdoor temperature
Outdoor transmitter
Battery door
Weak or no RC signal
HI-LO Dimmer
Strong RC signal
Insert 3 x Micro, AAA, 1,5V batteries for back up
RC icon blinking
symbool blijft staan (hoort te knipperen), als de ontvangstpoging succes had.
symbool verdwijnt, als de ontvangstpoging niet gelukt is.
Automatische en handbediende ontvangstpoging Automatisch: deze klok start de ontvangstpoging automatisch, elke dag, om 01:00 uur 's morgens. Als de automatische ontvangst op
dat moment niet lukt, zal hij het om 02:00 uur nog eens proberen. Lukt het dan nog niet, dan zal hij om 3:00 uur weer proberen.
succesful reception
Als het om 03:00 uur opnieuw verkeerd gaat, dan begint de ontvangstpoging elke 3 uur, totdat de juiste DCF tijd is ingesteld.
Met de hand: Druk een keer op de HR-toets, op die manier kan men de ontvangstpoging starten wanneer men wil. De LED-indicatie gaat over in de radioontvangst-modus .
failed reception
Tijd instellen
Houd de TIME-toets ingedrukt en druk dan tegelijkertijd een keer op de HR-toets, om de uren in te stellen. Houd de TIME-toets ingedrukt en druk dan tegelijkertijd op de MIN-toets, om de minuten in te stellen.
Alarm 1 instellen Zet de alarmschakelaar op ALM 1. Houd de ALM-toets ingedrukt en druk tegelijkertijd een keer op de
HR-toets om de uren in te stellen of op de MIN-toets om de minuten in te stellen.
Alarm 2 instellen Zet de alarmschakelaar op ALM 2. Houd de ALM-toets ingedrukt en druk tegelijkertijd een keer op de HR-toets om de uren in te stellen of op de MIN-toets om de minuten in te stellen.
In- en uitschakelen van ALARM 1 en/of ALARM 2
Om alleen ALARM 1 in te schakelen moet men de alarmschakelaar op ALM 1 zetten, hiermee ziet men het ingestelde alarm verschijnen.Om alleen ALARM 2 in te schakelen moet men de alarmschakelaar op ALM 2 zetten, hiermee ziet men het ingestelde alarm verschijnen. Om beide (ALARM 1 en 2) in te schakelen zet men de schakelaar op ALM 1+2, ALM 1 en ALM 2 lichten op. Om ALM 1 en 2 uit te schakelen, zet men de schakelaar op ALM OFF. De aanduiding ALM 1+2 verdwijnt.
Gebruik van wekherhaling/sluimerfunctie
Wanneer de tijd van het ingestelde ALARM 1 (en/of ALARM 2) bereikt is, gaat de klok piepen met knipperende LED ALM 1 en/of ALM 2. Druk een keer op de SNOOZE-toets om het alarmgeluid te stoppen. Het alarm zal na 5 minuten opnieuw klinken.
ALARM stoppen
Wanneer de tijd van het ingestelde ALARM 1 (en/of ALARM 2) bereikt is, gaat de klok piepen met knipperende LED ALM 1 en/of ALM 2. Houd de SNOOZE-toets twee seconden ingedrukt, het alarmgeluid zal verdwijnen en ALM 1 en ALM 2 blijven op de display staan.
Alarm 1 en/of 2 klinken de volgende dag op dezelfde tijd.
Alarm 1 en/of alarm 2 permanent uitschakelen Zet de alarmschakelaar op ALM OFF. Het alarmgeluid en de LED-aanduiding ALM 1 en ALM 2 verdwijnen.
Instellen tijdsduur van de sluimerfunctie (van 5 - 60 Min.)
Houd de SNOOZE-toets ingedrukt, de tijdsaanduiding geeft ‘05' aan (default snooze duration). Druk dan op de MINUTE-toets, om de gewenste tijdsduur in te stellen.
Aflezen van MIN/MAX van de binnen- en buitentemperatuur
Druk op de MIN/MAX-toets om de maximale binnen- en buitentemperatuur aan te geven. Druk op de CLEAR-toets om het afgelezen maximum weer terug te zetten. De aanduiding - - - wordt nu weergegeven en de maximumopname begint opnieuw.
Druk op de MIN/MAX-toets om de minimale binnen- en buitentemperatuur aan te geven. Druk op de CLEAR-toets om het afgelezen minimum weer terug te zetten. De aanduiding - - - wordt nu weergegeven en de minimumopname begint opnieuw.
Verlies van de buitentemperatuur
Als de indicatie ‘- - -‘ voor de buitentemperatuur wordt aangegeven, dan is de snoerloze overdracht onderbroken of verloren gegaan. Druk op de RESET-toets op de achterkant van de buitenzender. Als men toch nog de buitentemperatuurindicatie op de display verliest, moet men proberen om de zender op andere plaatsen te zetten, totdat men een gelijkmatige overdracht van de temperatuurgegevens verkrijgt. Vermijd plaatsen waar het apparaat door andere stoorbronnen kan worden beïnvloed.
Problemen oplossen
Druk op de RESET-toets op de achterkant van het basisstation en druk dan op de RESET-toets op de achterkant van de buitenzender. Drukt men een keer hierop, dan zal de klok terugkeren naar de standaardinstelling.
Gebruik van de HI - LO dimmer Gebruik de HI - LO dimmer op de achterkant van de klok om de helderheid van de LED in het donker op een komfortabele waarde te regelen.
Onderhoud van de klok
1. Stel de klok niet bloot aan extreme temperaturen, water of direct zonlicht.
2. Verhinder elk contact met bijtende stoffen.
3. Vermijd te grote krachten, stof of vochtigheid.
4. Open niet het vak aan de binnenkant en vervang niet originele onderdelen met andere componenten.
5. Gebruik geen verkeerde netvoedingen of spanningen.
Loading...