Sony ericsson P1I User Manual [nl]

Gefeliciteerd met uw nieuwe Sony Ericsson P1i. Geniet van de efficiënte e-mailfuncties, de 3,2-megapixel camera en snelle internetfuncties. Naast de multimedia-content die al vooraf op de telefoon is geïnstalleerd, staat er nog meer voor u klaar op www.sonyericsson.com/fun.
Neem ook een kijkje in de Sony Ericsson Applicatiewinkel op www.sonyericsson.com/applicationshop, zodat u alles uit uw P1i kunt halen wat erin zit.
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.
Een extra dimensie – accessoires van Sony Ericsson
Afstandsbediening voor muziek MRC-60
Luister naar muziek met hifikwaliteit en pas de muziekinstellingen aan met een afstandsbediening.
Bluetooth™ Car Speakerphone HCB-120
Een handsfree-oplossing met nummer­weergave. Voor gebruik thuis, in de auto of op kantoor.
Bluetooth™ Headset HBH-IV835
Een onopvallende en stijlvolle handsfree­oplossing met een helder digitaal geluid.
Het kan zijn dat niet alle accessoires overal beschikbaar zijn. Meer informatie vindt u op www.sonyericsson.com/accessories.
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.

Inhoud

Aan de slag ......................... 3
Overzicht van de telefoon .. 9
Bellen ................................ 20
Berichten .......................... 28
Afbeeldingen .................... 35
Entertainment ................... 40
Connectiviteit ................... 47
Meer opties ....................... 53
Belangrijke informatie ...... 57
Index ................................. 68

Sony Ericsson P1i

UMTS 2100 GSM 900/1800/1900 Deze gebruikershandleiding wordt zonder garantie uitgegeven door Sony Ericsson Mobile Communications AB of een lokaal aangesloten
bedrijf. Verbeteringen en wijzigingen in deze gebruikershandleiding die noodzakelijk zijn vanwege typografische fouten, onjuistheden in de huidige informatie, ofwel door verbeteringen van de programma's en/of apparatuur, kunnen door Sony Ericsson Mobile Communications AB of een lokaal aangesloten bedrijf op ieder moment en zonder kennisgeving worden doorgevoerd. Deze wijzigingen zullen echter wel in de nieuwe uitgaven
van deze gebruikershandleiding worden opgenomen. Alle rechten voorbehouden.
©Sony Ericsson Mobile Communications AB, 2007
Publicatienummer: NL/LZT 162 102 R1A Let op: Sommige diensten in deze gebruikershandleiding worden niet door alle netwerken onde rsteund. Dit is
ook van toepassing op het internationale GSM­alarmnummer 112.
Neem contact op met uw netwerkoperator of serviceprovider wanneer u twijfelt of u een bepaalde dienst al dan niet kunt gebruiken.
Lees de hoofdstukken Aanbevelingen voor veilig en efficiënt gebruik en Beperkte garantie voordat u de mobiele telefoon in gebruik neem t. Met uw mobiele telefoon kunt u aanvullende content zoals ringtones downloaden, opslaan en doorsturen. Het gebruik van dergelijke content kan onderworpen zijn aan beperkingen of verboden zijn naar aanleiding van de rechten van derden, met inbegrip van maar niet beperkt tot beperkingen onder de van toepassing zijnde copyrightwetten. U, en niet Sony Ericsson, bent volledig verantwoordelijk voor aanvullende content die u downloadt naar of doorstuurt vanaf uw mobiele telefoon. Voordat u aanvullende content gebruikt, moet u controleren of u over de vereiste licenties of bevoegdheden beschikt voor het bedoelde ge bruik. Sony Ericsson biedt geen garanties voor de nauwkeurigheid, integriteit of kwaliteit van aanvullende content of andere content van derden. Sony Ericsson kan niet aansprakelijk worden gehouden voor onjuist gebruik door u van aanvullende content of andere content van derden.
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.
1Inhoud
Het logo met de knikker, PlayNow™, TrackID en MusicDJ zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Sony Ericsson Mobile Communications AB.
Sony, Memory Stick Micro en M2 zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Sony Corporation. Ericsson is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van Telefonaktiebolaget LM Ericsson.
Bluetooth™ is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van Bluetooth SIG Inc.
Real is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van RealNetworks, Inc. RealPlayer® for Mobile wordt meegeleverd onder licentie van RealNetworks, Inc.
Copyright 1995-2007, RealNetworks, Inc. Alle rechten voorbehouden. Adobe® Photoshop® Album Starter Edition en Adobe® Acrobat® zijn gedeponeerde handelsmerken van Adobe Systems Incorporated.
Microsoft, Windows, ActivevSync en PowerPoint zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.
Smart-Fit Rendering is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van ACCESS CO. LTD. in Japan en andere landen.
Java en alle op Java gebaseerde handelsmerken en logo's zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Sun Microsystems, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen.
Licentieovereenkomst voor eindgebruikers voor Sun™ Java™ J2ME™.
1 Beperkingen: op de informatie van de software rust
copyright van Sun, en Sun en/of diens licentiehouders behouden het eigendomsrecht van alle kopieën. Het is de klant niet toegestaan de software te wijzigen, te decompileren, uit elkaar te halen, te decoderen, te extraheren of op enige andere wijze reverse engineering toe te passen. De software mag niet geheel of gedeeltelijk worden
verhuurd, overgedragen of in sublicentie worden gegeven.
2 Exportvoorschriften: de software, inclusief
technische gegevens, is onderworpen aan de Amerikaanse wetgeving op het gebied van exportcontrole, waaronder de Amerikaanse Export Administration Act en de hiermee samenhangende voorschriften en kan onderworpen zijn aan export­en importvoorschriften in andere landen. De klant stemt ermee in zich strikt aan al deze voorschriften te houden, en erkent dat hij verantwoordelijk is voor het verkrijgen van licenties voor het exporteren, opnieuw exporteren of importeren van de software. Software mag niet worden gedownload of op enige andere wijze worden geëxporteerd of opni euw geëxporteerd (i) naar, of naar een inwoner van of een persoon afkomstig uit, Cuba, Irak, Iran, Noord­Korea, Libië, Soedan, Syrië (deze lijst kan van tijd tot tijd worden gewijzigd) of enig ander land waarvoor de VS een handelsembargo heeft; of (ii) naar iemand op de lijst Specially Designated Nations van het Amerikaanse Ministerie van Financiën of de Table of Denial Orders van het Amerikaanse Ministerie van Economische Zaken.
3 Beperkte rechten: het gebruik, de
vermenigvuldiging of de onthulling door de Amerikaanse regering is onderworpen aan de beperkingen zoals beschreven in de Rights in Technical Data and Computer Software Clauses in DFARS 252.227-7013(c) (1) (ii) en FAR 52.227-19(c) (2), voor zover van toepassing.
Andere in dit document genoemde product- en bedrijfsnamen kunnen handelsmerken zijn van de respectieve eigenaren.
Eventuele rechten die niet expliciet in dit document worden verleend, zijn voorbehouden. Alle afbeeldingen dienen alleen ter illustratie en vormen wellicht geen accurate weergave van de werkelijke telefoon.
2 Inhoud
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.

Aan de slag

Welkom

Gefeliciteerd met uw aanschaf van de Sony Ericsson P1i.
Lees voordat u de telefoon gaat gebruiken de informatie in het hoofdstuk Aan de slag aandachtig door.

Instructiesymbolen

U komt de volgende instructie­symbolen tegen in de gebruikers­handleiding:
Opmerking
Tip
Een service of functie is afhankelijk van het netwerk of een abonnement. Neem voor meer informatie contact op met uw operator.

Extra hulp

De volledige gebruikersdocumentatie voor uw telefoon bestaat uit:
Gebruikershandleiding – een
overzicht van uw telefoon met de informatie die u nodig hebt om aan de slag te kunnen.
Helpfunctie in de telefoon – uw
telefoon is uitgerust met ingebouwde help-onderwerpen. Bij de meeste applicaties krijgt u vanuit het menu Meer toegang tot Help.
Internethandleiding – een
bijgewerkte gebruikershandleiding met stapsgewijze instructies en aanvullende informatie over de functies van uw telefoon. U kunt de internethandleiding op uw computer raadplegen op www.sonyericsson.com/support. Als u al een internetverbinding hebt ingesteld op uw telefoon, kunt u de internethandleiding ook raadplegen met de webbrowser in uw telefoon.
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.
3Aan de slag
De internethandleiding openen op uw telefoon
1 Selecteer vanuit Stand-by Hoofdmenu
> Multimedia > Web.
2 Selecteer Meer > Favorieten >
Internethandleiding.
Aan het raadplegen van de internet­handleiding op uw telefoon kunnen kosten zijn verbonden, afhankelijk van de gebruikte internetverbinding. Neem voor meer informatie contact op met uw netwerkoperator.

Pakket

1
2
3
4
1
1
10
9
8
7
6
5
1Telefoon
2Oplader
3 Draagbare stereohandsfree
4 Telefoonhouder
5Etui
6 Batterij
7Memory Stick
8USB-kabel
9 Extra stylus
10 Pakket met documentatie
11 Cd met Sony Ericsson PC
Suite for Smartphones
Neem contact op met uw leverancier wanneer het pakket niet alle vermelde artikelen bevat.
4 Aan de slag
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.

Overzicht van de telefoon

1
2
3
4
9
8
7
6
5
1Aan-uitknop
2Voorcamera
3 Scherm
4 Toetsenbord met tweeledige
functie
5 Cameraknop
6Memory Stick™-sleuf
7 Snelkoppelingsknop
8 Infraroodpoort
9Oortelefoon
10 Luidspreker
11 Aansluiting voor antenne
20
10
1
1
12
19
8
1
7
1
6
1
5
1
14
13
12 Aansluiting voor oplader en
accessoires
13 Indicatorlampje
14 Microfoon
15 Terug-knop
16 Jog Dial
17 Achtercamera
18 Polsriemhouder
19 Stylus
20 Flitser

Voor u de telefoon in gebruik neemt

Batterij

U moet de batterij opladen wanneer het indicatorlampje op de onderkant van de telefoon rood knippert of wanneer een melding op het scherm aangeeft dat de batterij bijna leeg is.
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.
5Aan de slag
De batterij plaatsen
1 Duw licht op het bovenste gedeelte
om het klepje van de batterij te
openen en schuif het naar beneden. 2 Plaats de batterij. 3 Schuif het klepje terug op de telefoon.
De batterij opladen
1 Controleer of de batterij is geplaatst. 2 Sluit de oplader aan op de telefoon. 3 Sluit de oplader aan op de netvoeding.
Tijdens het opladen brandt er een groen
indicatielampje als de telefoon is
ingeschakeld. Als de telefoon tijdens het
opladen is uitgeschakeld, brandt er een
rood indicatielampje.
Het indicatielampje knippert groen als u bijvoorbeeld een nieuw bericht hebt ontvangen of een oproep hebt gemist.

SIM-kaart

U ontvangt een SIM-kaart (Subscriber Identity Module) wanneer u zich bij een netwerkoperator registreert. Op de SIM-kaart worden uw telefoon­nummer, de diensten waarop u bent geabonneerd en uw telefoonboek­gegevens bijgehouden. Een PIN-code wordt met de SIM-kaart meegeleverd en moet worden ingevoerd wanneer u de telefoon voor de eerste keer inschakelt.
De SIM-kaart plaatsen
1 Koppel de oplader los (als deze is
aangesloten).
2 Duw licht op het bovenste gedeelte
om het klepje van de batterij te openen en schuif het naar beneden.
3 Verwijder de batterij (als deze zich in
de telefoon bevindt).
6 Aan de slag
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.
4 Plaats de SIM-kaart in de SIM-
kaarhouder. 5 Plaats de batterij. 6 Schuif het klepje terug op de telefoon.

IMEI-nummer

Het IMEI-nummer (International
Mobile Equipment Identifier) is een
nummer van 15 cijfers. Uw operator
kan het IMEI-nummer gebruiken om
uw telefoon volledig te blokkeren als
deze is gestolen. Het IMEI-nummer
staat vermeld op de onderkant van de
batterijhouder. U kunt het nummer ook
weergeven op het scherm van de
telefoon.
Het IMEI-nummer weergeven op uw
telefoon
Vanuit Stand-by voert u *#06# in.

Onderhoudsinstructies

Gebruik een vochtige doek om het
scherm te reinigen.
Gebruik alleen de stylus of uw
vingertoppen om op het scherm te
tikken.
Gedetailleerde instructies vindt u bij
Aanbevelingen voor veilig gebruik van
het product (mobiele telefoon, batterij,
oplader en overige accessoires) op
pagina 59.

Eerste keer inschakelen

Lees voordat u uw telefoon gaat gebruiken het gedeelte Richtlijnen voor veilig en efficiënt gebruik op pagina 59.
Voordat u uw telefoon kunt gebruiken, moet u de SIM-kaart plaatsen en de batterij plaatsen en opladen.
De telefoon inschakelen
1 Houd de aan-uitknop ingedrukt. 2 Selecteer Telefoon aan. 3 Selecteer een taal. 4 Voer uw PIN in als daarom wordt
gevraagd
5 Selecteer OK.
Als u een fout maakt bij het invoeren van uw PIN-code, kunt u het nummer verwijderen door te drukken op . Als u drie keer achter elkaar een onjuiste PIN-code invoert, wordt de SIM-kaart geblokkeerd. Om een blokkering van de SIM-kaart op te heffen, moet u de PUK­code invoeren die u hebt ontvangen bij uw SIM-kaart.

Toetsvergrendeling

Uw telefoon heeft een automatische toetsvergrendeling die standaard is ingeschakeld. U kunt deze uitschakelen in Hoofdmenu >
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.
7Aan de slag
Configuratiepaneel > Beveiliging > Vergrendelingen.
Het toetsenbord ontgrendelen
1 Vanuit het stand-byscherm drukt u op
.
2 Selecteer Ontgrendelen.
Het toetsenbord handmatig vergrendelen
1 Vanuit het stand-byscherm drukt u op
.
2 Selecteer Toetsen vergrendelen.
U kunt ook ingedrukt houden om het toetsenbord te vergrendelen en ontgrendelen.
Meer informatie over telefoon­vergrendelingen vindt u bij Configuratiescherm in de internethandleiding.

Wizards

Er zijn wizards beschikbaar om u te helpen bij het instellen van uw telefoon.
Instellingenwizard – helpt u bij het
invoeren van een aantal basis­instellingen van uw telefoon. De wizard wordt gestart wanneer u de telefoon voor de eerste keer gebruikt, of u kunt hem vinden in
Hoofdmenu > Configuratiescherm > Overige > Instellingenwizard.
Internetwizard – downloadt
automatisch instellingen voor internet en MMS. De wizard wordt gestart wanneer u de telefoon voor de eerste keer gebruikt, of u kunt hem vinden in Hoofdmenu >
Configuratiescherm > Verbindingen > Internetwizard.
E-mailwizard – helpt u bij het
instellen van een e-mailaccount op uw telefoon. U vindt deze wizard in
Hoofdmenu > Configuratiescherm > Berichten > E-mailwizard.
Als uw telefoon is beperkt tot een bepaalde operator, kan het zijn dat de internetinstellingen vooraf zijn ingesteld en dat de internetwizard niet wordt gestart wanneer u de telefoon voor het eerst gebruikt.
8 Aan de slag
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.
Overzicht van de
telefoon
De telefoon in- en
uitschakelen
Uw telefoon heeft twee gebruiksmodi:
Telefoon aan – volledige
functionaliteit.
Flight mode – beperkte
functionaliteit waarbij netwerk- en radiofuncties zijn uitgeschakeld.
U gebruikt de Flight mode op plaatsen
waar het gebruik van mobiele
telefoons verboden is, zoals in
ziekenhuizen en vliegtuigen.
Telefoon inschakelen in de
telefoonmodus
1 Houd de aan-uitknop ingedrukt. 2 Selecteer Telefoon aan.
Telefoon inschakelen in de Flight
mode
1 Houd de aan-uitknop ingedrukt. 2 Selecteer Flight mode.
De telefoon uitschakelen
1 Houd de aan-uitknop ingedrukt. 2 Selecteer Telefoon uit.

Het scherm

Het scherm is gevoelig voor aanraking. U kunt items selecteren met de stylus of met uw vingertoppen.
1 2
3
1 Statusbalk met
2 Statusbalkmenu
3 Balk met aanraakopties
Notities
BewerkenOpslaan Meer
statuspictogrammen
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.

9Overzicht van de telefoon

Navigatie

Om in menu's te navigeren en items te selecteren, kunt u gebruikmaken van de Jog Dial, Terug-knop, stylus, navigatietoetsen op het toetsenbord, aanraakopties en uw vingers.

Jog Dial

Door de Jog Dial te draaien kunt u in lijsten omhoog en omlaag bladeren of het geluidsvolume aanpassen. Door op de Jog Dial te drukken kunt u een gemarkeerd item selecteren.

Terug-knop

U kunt op drukken om terug te gaan naar het vorige venster of menu. U kunt ingedrukt houden om terug te gaan naar stand-by of om stand-by te vergrendelen en ontgrendelen.

Stylus

U kunt met de stylus op het scherm tikken om te navigeren en items te openen of om multimedia­afbeeldingen te pannen.
Omhoog
Indrukken
Omlaag
Terug­knop

Applicaties vinden

Stand-by

Stand-by is het startpunt voor het uitvoeren van verschillende taken en wordt weergegeven telkens wanneer u de telefoon inschakelt. U kunt de weergave van Stand-by in
Hoofdmenu > Configuratiescherm > Apparaat > Standby-applicatie
wijzigen in:
Activiteitenmenu – toont de
weergave Vandaag en snel­koppelingen die u kunt instellen voor de applicaties die u het meest gebruikt.
Geen – toont een vergrote
weergave van de klok.

Hoofdmenu

Alle applicaties in uw telefoon vindt u in het Hoofdmenu . U kunt de applicaties in het Hoofdmenu weergeven in een raster of in een lijst.
Applicaties openen vanuit het Hoofdmenu
Selecteer of tik, als Standby-
applicatie is ingesteld op Geen, op
Menu.
10 Overzicht van de telefoon
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.

De applicaties gebruiken

Een applicatie starten
Selecteer de applicatie met de stylus
of uw vingertoppen, of draai aan de
Jog Dial om de applicatie te markeren
en druk dan op de Jog Dial.
Een applicatie verlaten zonder deze
te sluiten
Schakel over naar een andere
applicatie via Taakbeheer. Zie
Taakbeheer op pagina 11.
Een applicatie sluiten
Houd ingedrukt. Alle gegevens
worden opgeslagen.

Taakbeheer

Taakbeheer helpt u om tussen
applicaties te schakelen. Als u een
applicatie via Taakbeheer verlaat in
plaats van deze af te sluiten, kunt u
naar de applicatie terugkeren in de
staat waarin u deze hebt verlaten. Dit
is bijvoorbeeld handig bij het knippen
en plakken van de tekst van de ene
applicatie naar een andere.
Overschakelen naar een andere applicatie
1 Tik op in de statusbalk om
Taakbeheer te openen of selecteer
Meer > Taakbeheer.
2 Selecteer het tabblad Recent . 3 Selecteer de applicatie en selecteer
Wisselen.

Statusbalk

De statusbalk boven aan het scherm bevat pictogrammen die de status van de huidige instellingen en activiteiten weergeven.
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.
11Overzicht van de telefoon

Pictogrammen statusbalk

U kunt een pictogram selecteren voor meer informatie of om een applicatie te openen.
Picto-
Functie
gram
3G beschikbaar
Batterijvermogen
Bluetooth-headset aangesloten
Bluetooth geactiveerd
Selectie huidige lijn (Alternate Line Service is beschikbaar op de SIM-kaart)
Indicatie dat alle oproepen worden doorgeschakeld
E-mailmelding
Infrarood ingeschakeld
Flight mode
Internetverbinding geactiveerd (knippert wanneer er dataverkeer is).
Toetsvergrendeling geactiveerd
Indicatie dat er gemiste oproepen zijn
MMS-melding
Microfoon uit
Tekstsuggestie geactiveerd
Belvolume ingesteld op nul
Signaalsterkte in telefoonmodus, GPRS beschikbaar
Stille modus
SMS-melding
SMS-overloop
Luidspreker geactiveerd
Statusbalkmenu
Taakbeheer
Voicemailmelding
Draadloos LAN geactiveerd en verbonden
Draadloos LAN geactiveerd maar niet verbonden
12 Overzicht van de telefoon
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.

Statusbalkmenu

U kunt het statusbalkmenu gebruiken
om snel toegang te krijgen tot extra
instellingen:
Nieuwe oproep, SMS, MMS en nog
meer
Verbindingen
Volume
Tijd
Toetsvergrendeling
Toegang tot het statusbalkmenu
Selecteer in de statusbalk.
Items uit het telefoonboek
importeren
U kunt als volgt contactgegevens
importeren:
Telefoonboekitems kopiëren die op
uw SIM-kaart zijn opgeslagen.
Telefoonboekitems met de
synchronisatiefunctie overbrengen vanuit een computerapplicatie.
Telefoonboekitems vanaf een
andere telefoon verzenden met de draadloze Bluetooth™-technologie.
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.
13Overzicht van de telefoon

Overzicht van het hoofdmenu

Multimedia Configuratiescherm Entertainment
Camera Web Meer applicaties RSS-feeds PlayNow™ Afbeeldingsgalerie
Telefoon Berichten Kalender
Telefoon Gesprekkenlijst Snelk.contacten Videotelefoon
Kantoor Contacten Extra*
Quickoffice Pdf+ Notities Taken Scanner voor
visitekaartjes
* Sommige menu's zijn afhankelijk van de operator, het netwerk en het abonnement.
Gespreksinstellingen Verbindingen Apparaat Berichten Beveiliging Overige
Voicemail bellen Nieuw bericht maken Postvak IN Postvak UIT Concepten Verzonden SIM-kaart
Audio player FM-radio Video On line media MusicDJ™ Geluidsrecorder Vijay Singh Pro Golf 3D QuadraPop Demo
Bestandsbeheer Exchange ActiveSync Verbindingsbeheer Externe synchronisatie Rekenmachine Converter Stopwatch Tijd Timer
14 Overzicht van de telefoon
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.

Memory Stick Micro (M2™)

Uw telefoon is geleverd met een
Memory Stick die extra opslagruimte
biedt voor het opslaan van
afbeeldingen, muziek, applicaties,
enzovoort. U kunt de naam van de
Memory Stick wijzigen en de Memory
Stick formatteren. U kunt ook
gegevens overbrengen van en naar de
Memory Stick.
De Memory Stick plaatsen
1Open het klepje. 2Plaats de Memory
Stick in de sleuf.
De Memory Stick verwijderen
1Open het klepje. 2 Druk de Memory Stick iets in maak
deze vervolgens los.
Verwijder de Memory Stick niet tijdens
bestandsoverdracht. Hierdoor kan uw
telefoon blijven 'hangen' of kan het
bestandssysteem op de Memory Stick
beschadigd raken.

Accessoires aansluiten

Een accessoire aansluiten
Sluit het accessoire aan op de
onderkant van de telefoon.
Druk de stekker naar boven wanneer u het accessoire verwijdert.

Geluid

Het luidsprekervolume instellen tijdens een telefoongesprek
Draai aan de Jog Dial.
Het multimediavolume instellen
1 Selecteer > Volume > Multimedia. 2 Draai aan de Jog Dial.
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.
15Overzicht van de telefoon
Het volume instellen voor ringtones, waarschuwingssignalen en berichtsignalen
1 Selecteer > Volume. 2 Selecteer de juiste schuifregelaar. 3 Draai aan de Jog Dial.
De telefoon instellen op de stille modus
1 Selecteer > Volume. 2 Schakel het selectievakje Stille modus
in.
Vanuit Stand-by kunt u ingedrukt houden om de stille modus in en uit te schakelen.

Geluid doorschakelen

Tijdens een gesprek of tijdens het luisteren naar bijvoorbeeld de Audio player kunt u het geluid doorschakelen naar een aangesloten accessoire zoals een Bluetooth-headset.
Geluid doorschakelen
1 Selecteer > Volume. 2 Selecteer Meer > Geluid
doorschakelen.

Software updaten

Zodra een verbeterde softwareversie voor uw telefoon beschikbaar is, kunt u uw telefoon updaten met de
Sony Ericsson Update Service op www.sonyericsson.com/support. De webpagina bevat meer informatie en zal u bij het proces begeleiden.

Tekstinvoer

Tekst kan op verschillende manieren worden ingevoerd. Het toetsenbord met tweeledige functie werkt als een standaardtoetsenbord. Het scherm­toetsenbord wordt weergegeven wanneer u selecteert. Met de stylus kunt u direct op het scherm schrijven.
Als u een nieuwe taal kiest in de telefoon, wordt het toetsenbord automatisch aangepast aan die taal.

Toetsenbord met tweeledige functie

Elke toets bevat een aantal tekens en symbolen. In Stand-by kunnen met het toetsenbord alleen cijfers worden ingevoerd.
Deze tekens zijn toegankelijk door op de linkerkant of rechterkant van de toets te drukken. Door op te drukken hebt u toegang tot de tekens of symbolen boven op de toets.
Als er extra tekens zijn voor de ingedrukte toets, worden deze weergegeven in een
16 Overzicht van de telefoon
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.
voorbewerkingsvakje boven aan het
scherm.

Schermtoetsenbord

Het schermtoetsenbord geeft u de
mogelijkheid om de tekens en
symbolen te selecteren met de stylus.
Het schermtoetsenbord kan worden
ingesteld op verschillende talen.
Het schermtoetsenbord gebruiken
Selecteer het symbool voor het
schermtoetsenbord in de
statusbalk.
De taal van het schermtoetsenbord
wijzigen
Selecteer > Setup en selecteer
een taal.

Handschriftherkenning

Bij handschriftherkenning worden
bewegingen met de stylus over het
scherm omgezet in letters, cijfers en
andere tekens, waarna deze tekens
als tekst worden weergegeven.
Handschriftherkenning is alleen actief
op plaatsen waar tekst kan worden
ingevoerd.
Letters schrijven
Schrijf onder de pijl kleine letters en ter
hoogte van de pijl hoofdletters.
a b
c d
e f
g h
2
1
i
2
2
1
1
j
1
2
k
l
m
Begin iedere pennenstreek bij de punt.
n
o p
q
r
2
1
s
1
t
2
u v
w
1
x
y z
. ,
?
1
!
2
&
@
'
"
2
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.
17Overzicht van de telefoon
Cijfers schrijven
Schrijf cijfers boven de pijl.
0 1
2
3 4 5 6 7
Letters met accenten schrijven
1 Schrijf de basisletter. 2 Schrijf het accent boven de pijl om het
teken met het accent te vormen.

Tekstsuggestie

U kunt tekstsuggestie gebruiken bij alle tekstinvoermethoden. Het eerste woord of het volgende woord van de tekstsuggestie wordt tijdens het schrijven weergegeven, andere suggesties worden in een voorbewerkingsvakje in de bovenkant van het scherm weergegeven.
18 Overzicht van de telefoon
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.
8 9
+
*
/ \
(
)
=
.
,
of
S
Tekstsuggestie inschakelen
1 Selecteer Meer > Tekstopties. 2 Schakel het selectievakje voor
tekstsuggestie op de statusbalk in.
Eerste en tweede taal voor tekstsuggestie wijzigen
1 Selecteer Meer > Tekstopties en
schakel het selectievakje voor
tekstsuggestie in. 2 Selecteer 1e taal of 2e taal. 3 Selecteer een taal in de lijst. 4 Selecteer Opslaan.

Tekst bewerken

In het menu Meer vindt u
tekstbewerkingsfuncties zoals
kopiëren, knippen en plakken.
Sommige tekstbewerkingsfuncties zijn
alleen beschikbaar wanneer de tekst is
gemarkeerd.
De tekst markeren met de stylus
Houd de stylus aan het begin van de
tekst, wacht een moment en sleep
vervolgens de stylus over de tekst in
kwestie.

Tekstopties

U kunt uw eigen woordenboek
opbouwen met behulp van Mijn
woorden, symbolen toevoegen en
tekstopties wijzigen in het menu Meer.
Woorden toevoegen aan het woordenboek Mijn woorden
1 Selecteer Meer > Tekstopties > Mijn
woorden.
2 Selecteer Toevoegen. 3 Voer de nieuwe naam in en selecteer
OK.
4 Selecteer Opslaan.
Een symbool toevoegen
1 Selecteer Meer > Tekstopties >
Symbool toevoegen om de tabel met
symbolen en leestekens te openen.
2 Selecteer het symbool dat u wilt
toevoegen.
Automatisch gebruik van hoofdletters inschakelen
1 Selecteer Meer > Tekstopties. 2 Schakel het selectievakje voor
automatisch gebruik van hoofdletters in.
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.
19Overzicht van de telefoon

Bellen

Netwerken

Netwerkdekking

Om een telefoongesprek te voeren of te ontvangen, moet uw telefoon zich binnen het bereik van een netwerk bevinden.

Netwerk van eigen serviceprovider

Wanneer u uw telefoon inschakelt, selecteert deze automatisch het netwerk van uw eigen serviceprovider als dat binnen bereik is.

Roaming

Als het netwerk van uw eigen serviceprovider niet binnen bereik is, kunt u een ander netwerk gebruiken dat is geaccepteerd door uw operator. Dit wordt roaming genoemd.

Netwerkinstellingen

U kunt instellen hoe uw telefoon een beschikbaar netwerk kiest wanneer u buiten het bereik van uw eigen operator bent. Vanuit Stand-by vindt u deze instellingen in Hoofdmenu >
Configuratiescherm > Verbindingen > Mobiele netwerken.

Bellen

Bellen vanuit Stand-by
Voer een telefoonnummer (inclusief
netnummer) in met het toetsenbord en
selecteer Bellen.
Een internationaal gesprek voeren
1 Vanuit Stand-by houdt u ingedrukt
voor de internationale landcode. 2 Voer de landcode in, daarna het
netnummer (zonder de eerste nul) en
daarna het telefoonnummer. 3 Selecteer Bellen.
Tekens verwijderen tijdens het kiezen
Tijdens het invoeren van een nummer,
kunt u tekens wissen door op te
drukken.
Uw telefoonnummer weergeven of
verbergen
Tijdens het bellen kunt u in het menu
Meer kiezen of u uw telefoonnummer
wilt weergeven of verbergen voor de
ontvanger van het gesprek.

Snelkiezen

U kunt maximaal negen contacten
opslaan als snelkeuzecontacten. Dit
betekent dat u deze contacten kunt
bellen met verkorte nummers
(nummers 1 – 9).
20 Bellen
This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.
Loading...
+ 49 hidden pages