Smeg LS7C.5856, DI607 User Manual [el]

Περιεχόμενα
1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ............................................................................. 3
2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ .............................................................................................. 4
3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΩΝ......................................................................................... 6
4. ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ...................................................................................................... 11
5. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ......................................................................................... 15
6. ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΒΛΑΒΩΝ......................................................................................................... 17
ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ: αυτές προορίζονται για έναν καταρτισμένο τεχνικό που θα πραγματοποιήσει την εγκατάσταση, την σύνδεση και τη δοκιμή της συσκευής.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ: χρήσιμες συμβουλές για τη χρήση των καλαθιών, των βραχιόνων ψεκασμού, των διαμερισμάτων και των φίλτρων.
2
Οδηγίες ασφαλείας
1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ. ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΛΕ Σ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ. Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΙΣΧΥ. ΑΥΤΗ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ 73/23, 89/3 36 (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ 92/31 ΚΑΙ 93/68) ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕ ΙΣΧΥ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑ. Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΚΟΠΟ: ΠΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΤΩΝ ΠΙΑΤΩΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΡΗΣΗ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ.
Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΔΕ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΝΩΤΕΡΩ.
Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ, ΤΟΝ ΑΥΞΟΝΤΑ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΟΡΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ. Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ
ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΠΟΤΕ.
ΜΗΝ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΑΝΕΠΙΒΛΕΠΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΧΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΨΤΕ ΤΑ ΣΤΑ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.
ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ.
Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΔΕ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ Ή ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΜΗ ΣΩΣΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚ ΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΓΕΙΩΣΗ Ή ΕΣΦΑΛΜ ΕΝΗ ΓΕΙΩΣΗ.
ΕΑΝ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΜΕ ΜΟΚΕΤΑ Ή ΧΑΛΙ ΠΑΤΩΜΑ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΔΕΝ ΦΡΑΣΣΟΝΤΑΙ Ή ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΙ.
ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΚΟΠΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ. ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΑΣΦΑΛΗ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ, ΠΟΡΤΕΣ, Κ.ΛΠ.). Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.
ΑΥΤΗ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 2002/96/EK ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (WEEE). ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ, ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΙΘΑΝΩΝ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΓΕΙΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ.
ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΣΥΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΟΙΚΙΑΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ. ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ. Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, Ή ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ, ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΤΕ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΒΡΥΣΗ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΛΕΣΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ.
ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΒΛΑΒΗΣ! ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ. Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟ Υ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ Ή ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ.
Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣ Η ΑΠΟ Ε ΝΗΛΙΚΟΥΣ. ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΠΙΑΤΩΝ. ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ (ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ, ΦΕΛΙΖΟΛ, ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ, Κ.Λ.Π.) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΙΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ. Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΟ ΑΣΦΥΞΙΑ.
ΜΗΝ ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΔΙΑΛΥΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ‘Η ΤΕΡΕΒΙΝΘΙΝΗ, ΚΑΘΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΕΚΡΗΞΗ. ΜΗΝ ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΠΙΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΕΡΩΜΕΝΑ ΜΕ ΣΤΑΧΤΗ, ΚΕΡΙ Ή ΧΡΩΜΑΤΑ.
ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΣΤΕ Ή ΚΑΘΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΠΙΑΤΩΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ, ΚΑΘΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΣΥΣΚΕΥΗ, ΒΑΖ ΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΚΕ ΡΑΙΟΤ ΗΤΑ. ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΠΙΑΤΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΚΟΝΤΑΨΕΙ.
ΣΤΟ ΠΡΟΙΟΝ, ‘Η ΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η
ΜΗΝ ΠΙΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Ή ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΙΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ.
3
Οδηγίες ασφαλείας
ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ Ή ΑΛΛΑ ΑΙΧΜΗΡΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΠΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ, Ή ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ ΣΤΟ ΕΠΑΝΩ ΚΑΛΑΘΙ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ.
ΜΟΝΤΕΛΑ ΜΕ AQUASTOP
Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ AQUASTOP ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΝΕΡΟΥ. ΟΤΑΝ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ AQUASTOP ΠΑΘΕΙ ΒΛΑΒΗ, ΚΑΛΕΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ. ΣΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ AQUASTOP, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΩΛΗΝΟΕΙΔΗΣ ΒΑΛΒΙΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΩΛΗΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΝΕΡΟΥ. ΜΗΝ ΚΟΨΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΗ ΣΩΛΗΝΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΡΙΞΕΤ Ε ΤΗ Σ ΩΛΗΝΟΕΙΔΗ ΒΑΛ ΒΙΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΖΗΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΩΛΗΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΝΕΡΟΥ, ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ.
ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΠΙΑΤΩΝ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΟΔΗΓΙΕΣ. ΕΑΝ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ, ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ.
ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΙΣΧΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ. ΟΠΟΙΟΙΔΗΠΟΤΕ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΗΣ SMEG: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΡΜΟΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ,
ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ.
Ο κατασκευαστής δε φέρει καμία ευθύνη για ζημίες σε πρόσωπα ή ιδιοκτησία ως αποτέλεσμα της μη συμμόρφωσης με τις ανωτέρω προφυλάξεις, της πρόκλησης βλάβης ακόμα και σε ένα μικρό κομμάτι της συσκευής και της χρήσης μη γνήσιων ανταλλακτικών.
2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ
Απομακρύνετε τα προστατευτικά αφρολέξ από το εσωτερικό. Τοποθετήστε τη συσκευή στην επιθυμητή θέση εγκατάστασης. Το πίσω μέρος ή οι πλευρές του πλυντηρίου πιάτων μπορούν να τοποθετηθούν δίπλα σε τοίχους ή άλλα έπιπλα (ντουλάπια κουζίνας). Εάν το πλυντήριο πιάτων εγκαθίσταται κοντά σε πηγή θερμότητας, εγκαταστήστε μια ειδική μονωτική επιφάνεια για να αποτρέψετε την υπερθέρμανση και δυσλειτουργία της συσκευής. Για να εξασφαλίσετε σταθερότητα, εγκαταστήστε τα εντοιχιζόμενα ή πλήρως εντοιχιζόμενα πλυντήρια πιάτων μόνο κάτω από πάγκους εργασίας, και βιδώστε τα στα παρακείμενα ντουλάπια. Για εύκολη εγκατάσταση, η σωλήνα εισαγωγής του νερού καθώς και της αποχέτευσης μπορούν να περιστραφούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Σιγουρευτείτε ότι οι σωλήνες δεν είναι στρεβλωμένες, συντριμμένες ή πάρα πολύ τεντωμένες. Μια τρύπα με διάμετρο τουλάχιστον 8 εκατ. απαιτείται για να επιτρέψει στο καλώδιο και τις σωλήνες να περάσουν.
Ευθυγραμμίστε την συσκευή στο πάτωμα χρησιμοποιώντας τα ρυθμίσιμα πόδια. Αυτή η λειτουργία είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της σωστής και εύρυθμης λειτουργίας του πλυντηρίου πιάτων.
Ο εντοιχισμός του πλυντηρίου πιάτων κάτω από κεραμική εστία απαγορεύεται.
Το πλυντήριο πιάτων μπορεί να εντοιχιστεί κάτω από συμβατικές εστίες, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κενό στον πάγκο εργασίας, και το πλυντήριο πιάτων και η εστία είναι εγκατεστημένα και ασφαλισμένα σωστά, ώστε να μην υπάρξουν πιθανοί κίνδυνοι. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Μερικοί προστατευτικοί μηχανισμοί που αποτρέπουν την πρόσβαση στους μηχανισμούς ανοίγματος και κλεισίματος της πόρτας δεν είναι ενεργοί έως ότου έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της συσκευής. Εάν η συσκευή δεν έχει εντοιχιστεί σε ερμάριο κουζίνας, ή έχει εντοιχιστεί σε ένα ερμάριο αλλά χωρίς την μία ή και τις δύο μπροστινές διακοσμητικές πόρτες, είναι προσβάσιμα μερικά μηχανικά μέρη που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό όταν ανοίξει ή κλείσει η πόρτα. Σε όλες τις περιπτώσεις, μην παρεμβάλετε ποτέ τα χέρια σας στα κενά στην πλευρά του κατώτερου πάνελ ενώ ανοίγετε ή κλείνετε την πόρτα. Μην ανοίξτε ποτέ την πόρτα της συσκευής, όταν το συρτάρι που πιθανά υπάρχει κάτω από την συσκευή είναι μερικώς ή απολύτως ανοικτό - εάν το κατώτατο σημείο του ερμαρίου στο οποίο η συσκευή είναι εντοιχισμένη περιέχει συρτάρι, σιγουρευτείτε ότι είναι εντελώς κλειστό πριν ανοίξετε την πόρτα του πλυντηρίου πιάτων. Το άνοιγμα της πόρτας με το κατώτατο συρτάρι μερικώς ή απολύτως ανοικτό μπορεί να βλάψει τους μηχανισμούς στήριξης του κατώτερου πάνελ.
4
Οδηγίες εγκατάστασης
2.1 Σύνδεση παροχής νερού
Προλαμβάνοντας τον κίνδυνο φραγμού ή ζημίας: εάν ο υδροσωλήνας είναι καινούργιος ή δεν έχει
χρησιμοποιηθεί για πολύ καιρό, πριν συνδεθεί με την παροχή νερού ελέγξτε ότι το νερό είναι καθαρό και χωρίς ακαθαρσίες, για να προληφθεί κάποια πιθανή ζημία στη συσκευή.
Το πλυντήριο πιάτων πρέπει πάντα να συνδεθεί με την παροχή νερού με τις νέες σωληνώσεις, οι παλαιές ή χρησιμοποιημένες σωληνώσεις δεν πρέπει ποτέ να επαναχρησιμοποιηθούν.
ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Συνδέστε τη σωλήνα εισαγωγής με μία παροχή κρύου νερού με έξοδο 3/4”, παρεμβάλλοντας το φίλτρο
Α που παρέχεται με το πλυντήριο πιάτων. Προσοχή. Βιδώσετε τη σωλήνα σταθερά στη θέση της με τα χέρια σας και έπειτα σφίξτε για ¼ της στροφής με μία πένσα. Στα πλυντήρια πιάτων που εξοπλίζονται με μηχανισμό ACQUASTOP, τα φίλτρα είναι ήδη εγκατεστημένα μέσα στο δαχτυλίδι της σωλήνας εισαγωγής νερού. Το πλυντήριο πιάτων μπορεί επίσης να συνδεθεί με μια παροχή ζεστού νερού, αλλά όχι περισσότερους από 60°C. Η παροχή της συσκευής με ζεστό νερό μειώνει το χρόνο πλύσης περίπου
20 λεπτά, αλλά μειώνει ελαφρώς την αποτελεσματικότητα. Πραγματοποιείστε τη σύνδεση με την παροχή του ζεστού νερού, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία που περιγράφεται για τη σύνδεση με το κρύο νερό.
ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΩΛΗΝΑΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
Εισάγετε την άκρη του σωλήνα αποχέτευσης της συσκευής στον σωλήνα αποχέτευσης του χώρου τοποθέτησης που έχει εσωτερική διάμετρο τουλάχιστον 4 εκατ. Το πλυντήριο πιάτων είναι εγκατεστημένο μία ειδική συσκευή η οποία επιτρέπει την εγκατάσταση ακόμα και σε ερμάριο κουζίνας τύπου κολώνας, ακόμα και με τον αγωγό της αποχέτευσης σε κατώτερο επίπεδο από το πλυντήριο πιάτων.
2.2 Ηλεκτρική σύνδεση
ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ.
ΤΟ ΦΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΟΙΧΙΑ ΠΡΙΖΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΙΣΧΥ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΤΟ ΦΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ.
ΜΗΝ ΑΠΟΣΥ ΝΔΕΣΤΕ Π ΟΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥ Η ΤΡΑΒΩΝΤ ΑΣ Τ Ο ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΡΟΦ ΟΔΟΣΙΑΣ .
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ, Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ.
ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΑΠΤΟΡΑ, ΜΠΑΛΑΝΤΕΖΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΟΥ.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ, Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ.
Εάν ο λαμπτήρας χρειάζεται αλλαγή, ελάτε σε επαφή με την Εξουσιοδοτημένη Τεχνική Υπηρεσία. Ο λαμπτήρας πρέπει να είναι του ίδιου τύπου και να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον υπάρχοντα (δείτε την πινακίδα τεχνικών χαρακτηριστικών δίπλα στο στήριγμα του λαμπτήρα).
ΟΤΑΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Ή ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ, ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΤΕ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Μερικά εξαρτήματα στο εσωτερικό της συσκευής είναι σκόπιμα ενεργοποιημένα ηλεκτρικά ακόμη και με τον διακόπτη ON/OFF σβηστό. Πριν από οποιαδήποτε λειτουργία επισκευής, αποσυνδέστε τη συσκευή από το ηλεκτρικό ρεύμα.
5
Οδηγίες χρήσης
3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΩΝ
3.1 Επάνω πίνακας χειριστηρίων
Όλα τα χειριστήρια του πλυντηρίου πιάτων ομαδοποιούνται στον κεντρικό πίνακα επιλογών. Οι διαδικασίες ενεργοποίησης, προγραμματισμού, απενεργοποίησης κ.λπ. είναι μόνο εφικτές όταν η πόρτα είναι ανοικτή.
ΠΛΗΚΤΡΟ ON/OFF (ενεργοποίηση / απενεργοποίηση)
1
Πιέζοντας αυτό το πλήκτρο ενεργ οποιεί τη συσκευή.
ΛΥΧΝΙΕΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
2
Η αναμμένη λυχνία δείχνει το πρόγραμμα που επιλέγετε καθώς και μία πιθανή βλάβη (ανίχνευση βλαβών).
ΠΛΗΚΤΡΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
3
Πιέζοντας το πλήκτρο επαναλαμβανόμενα επιλέγετ ε το επιθυμητό πρόγραμμα
ΛΥΧΝΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΛΑΤΙΟΥ
4
Η ενεργοπ οίησή της σημαίνει έλλειψη ειδικού αλατιού
ΛΥΧΝΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΥΑΛΙΣΤΙΚΟΥ
5
Η ενεργοποίησή της σημαίνει έλλειψη γυαλιστικ ού στεγνώματος
ΠΛΗΚΤΡΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
6
Αυτό το πλήκτρο δίνει πρόσβαση σε ένα από τα πέντε πρόσθετα προγράμματα (δείτε τον πίνακα)
ΛΥΧΝΙΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
7
Δηλώνει ότι ένα από τα πέντε πρόσθετα προγράμματα (δείτε τον πίνακα) θα εκτελεστεί
ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΤΑΜΠΛΕΤΑΣ “3 σε 1”
8
Πιέστε το πλήκτρο για να ενεργοποιήσετε την χρήση ταμπλέτας “3 σε 1”
ΛΥΧΝΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΑΜΠΛΕΤΑΣ “3 σε 1”
9
Η ενεργοπ οίησή της σημαίνει ότι ενεργοποιήσατε την χρήση ταμπλέτας “3 σε 1”
ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ
10
Πιέστε το πλήκτρο για να θέστε τον χρόνο καθυστέρησης της έναρξης του προγράμματος έως 9 ώρες.
11 ΟΘΟΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ
Για να επιλέξετε το καταλληλότερο πρόγραμμα για τα πιάτα, αναφερθείτε στον πίνακα κατωτέρω, ο οποίος δείχνει το πιο κατάλληλο πρόγραμμα σύμφωνα με τον τύπο των πιάτων και το βαθμό ακαθαρσίας.
6
Οδηγίες χρήσης
Αφού συμβουλευτείτε τον πίνακα για να προσδιορίσετε το καταλληλότερο πρόγραμμα πλύσης:
· πιέστε το πλήκτρο ON/OFF (1) και περιμένετε τη ΛΥΧΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (2) να ανάψει
· πιέστε το πλήκτρο ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (3) επαναλαμβανόμενα, έως ότου ανάψει η αντίστοιχη λυχνία του επιθυμητού
προγράμματος.
· κλείστε την πόρτα και μετά από περίπου 2" το πρόγραμμα θα αρχίσει. Ενώ είναι υπό εξέλιξη, η σχετική ΛΥΧΝΙΑ θα ανάψει (δείχνοντας ότι το πρόγραμμα εκτελείται).
ΜΟΝΤΕΛΑ Μ Ε ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜ Α “AUTO”
ΠΡ ΟΓ ΡΑΜΜ Α,
ΑΡΙΘΜΟΣ & ΣΥΜΒΟΛΟ
1
2
3
4
5
ΜΟΥΛΙΑΣΜΑ
ΤΑΧΥ
ΑΥ ΤΟΜΑΤΟ
50
ΚΑΝΟΝΙΚΟ
650C
ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ
ΤΑΧΥ
ΦΟΡΤΙO ΠΙΑΤΙΚΩΝ -
ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΩΝ
Διάφορα πιάτα σε
αναμονή για την κυρία
πλύση
Πιάτα και ποτήρια με
ελαφρύ ρύπο
Διάφορα πιάτα με
κανονικό ρύπο
Διάφορα πιάτα και σκεύη με κανονικό
ρύπο
Διάφορα πιάτα με
κανονικό ρύπο και μη
ξεραμένους ρύπους
ΦΑΣΗ ΠΡ ΟΓ ΡΑΜΜ ΑΤΟΣ
Κρύα πρόπλυση (για να μην ξεραθούν οι λεκέδες)
Πλύσιμο στους 38°C Κρύο ξέβγαλμα Ξέβγαλμα στους 58°C
Κρύα πρόπλυση Ζεστό πλύσιμο (περίπου 50°C) ανάλογα τον ρύπο Κρύο ξέβγαλμα Ξέβγαλμα στους 68°C Στέγνωμα
Κρύα πρόπλυση Πλύσιμο στους 65°C Κρύο ξέβγαλμα Ξέβγαλμα στους 68°C Στέγνωμα
Πλύσιμο στους 65°C Κρύο ξέβγαλμα Ξέβγαλμα στους 70°C
Τρέξτε το πρόγραμμα μούλιασμα μόνο με ½ φορτίο. Η επιλογή “3 σε 1” (8) είναι διαθέσιμη για όλα τα προγ ράμματα πλην του μουλιάσματος. (**) Όταν επιλέγονται τα προγράμματα “AUTO 50” ή “AUTO 60”, το πλυντήριο αναγνωρίζει τον τύπο του ρύπου και αυτόματα
επιλέγει τις βέλτιστες παραμέτρους πλύσης.
(-) Δεν υπάρχει (1) Μέση κατανάλωση ισχύος με τον μηχανισμό αποσκλήρυνσης του νερού στο επίπεδο 2. (2) Η διάρκεια κύκλων και η κατανάλωση ισχύος μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με το νερό και τις θερμοκρασίες δωματίου και τον τύπο και την ποσότητα των πιάτων. (3) Η αναφορά στην κατανάλωση ενέργειας και νερού δημιουργήθηκε σε κανονικές συνθήκες πλύσης και εξαρτάται από τον τύπο και το φόρτωμα των σερβίτσιων, την θερμοκρασία του δωματίου και την θερμοκρασία του εισαγόμενου νερού.
10
Καθαρά διάφορα πιάτα
6
7
8
9
ΞΕΒΓΑΛΜΑ
ΕΛΑΦΡΥ
ECO (*)
EN 50242
ΑΥ ΤΟΜΑ ΤΟ
60
ΔΥΝΑΤΟ
που χρειάζονται
πρόπλυση και ζέσταμα
πριν τη χρήση
Κρύσταλλα,
πορσελάνες και
διάφορα πιάτα με
ελαφρύ ρύπο
Διάφορα πιάτα με
κανονικό ρύπο
Διάφορα πιάτα με πολύ
ρύπο
Διάφορα πιάτα και
σκεύη με πολύ ρύπο
Κρύο ξέβγαλμα Ξέβγαλμα στους 68°C Στέγνωμα
Πλύσιμο στους 45°C Κρύο ξέβγαλμα Ξέβγαλμα στους 68°C Στέγνωμα
Κρύα πρόπλυση Εντατική πλύση στους 53°C Κρύο ξέβγαλμα Ξέβγαλμα στους 68°C Εντατικό στέγνωμα
Κρύα πρόπλυση Ζεστό πλύσιμο (περίπου 50°C) ανάλογα τον ρύπο Κρύο ξέβγαλμα Ξέβγαλμα στους 70°C Στέγνωμα
Πρόπλυση στους 45°C Πλύσιμο στους 68°C 2 κρύα ξεβγάλματα Ξέβγαλμα στους 70°C Στέγνωμα
Τρέξτε το πρόγραμμα μούλιασμα μόνο με ½ φορτίο. Η επιλογή “3 σε 1” (8) είναι διαθέσιμη για όλα τα προγ ράμματα πλην του μουλιάσματος. Για να εκτελ έσετε τα προγράμματα 6, 7, 8, 9 και 10 πρέπει πρώτα να πιέστε τ ο πλήκτρο πρόσθετου προγράμματος (6).
(*) το πρόγραμμα αναφοράς σύμφωνα με την EN 50242 τυποποίηση (**) Όταν επιλέγονται τα προγράμματαAUTO 50ή “AUTO 60”, το πλυντήριο αναγνωρίζει τον τύπο του ρύπου και αυτόματα
επιλέγει τις βέλτιστες παραμέτρους πλύσης. (***) 20 γραμμάρια στην θήκη του απ ορρυπαντικού + 5 στην δεξαμενή (-) Δεν υπάρχει (1) Μέση κατανάλωση ισχύος με τον μηχανισμό αποσκλήρυνσης του νερού στο επίπεδο 2. (2) Η διάρκεια κύκλων και η κατανάλωση ισχύος μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με το νερό και τις θερμοκρασίες δωματίου και τον τύπο και την ποσότητα των πιάτων. (3) Η αναφορά στην κατανάλωση ενέργειας και νερού δημιουργήθηκε σε κανονικές συνθήκες πλύσης και εξαρτάται από τον τύπο και το φόρτωμα των σερβίτσιων, την θερμοκρασία του δωματίου και την θερμοκρασία του εισαγόμενου νερού.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
ΛΕΠΤΑ (2)
ΝΕΡΟ
ΛΙΤΡΑ (1)
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
KWh (2)
15 3 0,01 -
35 7 0,40 15
(**) (**) (**) 21
120 10 0,90 21
35 7 0,70 21
20 3 0,40 -
55 7 0,60 15
140 10 0,69 21
(**) (**) (**) 21
95 12 1,10
ΑΠΟΡ/ΚΟ
ΓΡΑΜΜ.
5 + 20
(***)
7
Loading...
+ 11 hidden pages