Salora TVP9100 User Manual

TVP9100
21
Inhoud
Inhoud Veiligheidsvoorschriften Overzicht functies Toestel Afstandsbediening Aansluitingen Afbeelding aansluitingen Snelle installatie Hoofdmenu Instellingen Installatie Hoe zenders ontvangen Automlatisch zoeken Handmatig zoeken TV instellingen Paswoord Timer Update software Standaard instellen TV/Radio Lijst Voorkeuren Blokkeren Bewerken Overspringen Annuleren Zoeken Gids Multimedia Mijn album Thumbnail Folder Zoom Diashow Mijn muziek Mijn film Spelletjes Berichten
Specificaties In geval van problemen
1 2 3 3 4 5 5 6 6 6 6 6 7 7 8 8 8 9 9 9 9 9 10 10 11 11 11 11 11 11 11 12 12 13 13 13 13 14
15 15
Veiligheidsvoorschriften
Dank u voor het aanschaffen van de draagbare DVB-T speler. Dit apparaat bevat de laatste elektronische toptechnologie en is ontwikkeld voor huisgebruik, in hotels, op kantoor, enz... Het compacte formaat zorgt voor gemakkelijke draagbaarheid en installatie. Lees de gebruiksaanwijzing alvorens het toestel te gebruiken en hou deze bij voor latere consultatie.
OPGELET
Hoge voltages. Niet openen !
Om de gebruiker eraan te herinneren
voorzichting te zijn en elektrische schokken te vermijden
Verwittiging :om het risico op een elektrische schok te vermijden, dit toestel niet blootstellen aan regen of vocht.
1) Gelieve aandachtig de gebruiksaanwijzing te lezen en op te volgen om het toestel veilig te kunnen gebruiken.
2) Gebruik dit toestel niet naast water. Plaats geen objecten, gevuld met een vloeistof, boven het toestel.
3) Plaats het toestel niet naast warmtebronnen zoals radiatoren, kachels of andere apparatuur (inclusief een versterker) die warmte verspreidt.
4) Trek de stekker uit in geval van bliksem, storm of als het toestel lange tijd niet gebruikt wordt.
5) Reinigen: trek de stekker uit en gebruik een bevochtigd doekje. Gebruik geen vloeibare detergenten of spuitbussen.
6) Gebruik alleen de accessoires die door de fabrikant aanbevolen worden.
7) Maak gebruik van een erkende servicedienst als onderhoud nodig is. Dat is het geval wanneer het toestel beschadigd is, wanneer de netstroomkabel beschadigd is, wanneer er vloeistof in of andere voorwerpen op het toestel gevallen zijn, wanneer het blootgesteld is aan vocht of wanneer het niet goed meer functioneert. Probeer niet zelf het toestel te herstellen wegens het gevaar van hoge spanningen en het risico op een elektrische schok.
Automatisch uitschakelen
14
3
4
1 2
3
4
5 6 7
8
9 0 PAGE- PAGE+
ENTER
MENU AUDIO RECALL
MUTE
EXIT ZOOM INFO
EPG SUBTITLE TELETEXTFAV
CH+
VOL- VOL+
CH-
LIST PREVIEWTV/RADIO
/
/
1
2
CR2025
CR2025
1
3
2
4
5
2
6
7
8
9
10
11
14
5
17
19
21
13
15
16
18
20
22
12
23
24
25
Overzicht functies
Toestel
2.USB poort
1.Ingang SD kaart
3.OK toets
4.CH+/
5.CH-/
6.Ontvanger afstandsbediening
15.LCD scherm
7.MENU toets
8.
9.
10. Aansluiting hoofdtelefoon
11. Volumeregeling
12. AAN/UIT
13. DC In 9-12 V
16. Steun
14. Antenneaansluiting
Afstandsbediening
1.Numerieke toetsen 0-9
2. CH+/CH-
3.MENU
4.ENTER
5. VOL-/VOL+
6.EXIT
7.TV/RADIO
8. Weergave/Pauze
9.FAV, voorkeuren
10.EPG
11.Groene toets
12.Rode toets
13.PAGE-, pagina naar beneden
14.PAGE+, pagina naar boven
15.AUDIO
16.RECALL, terug naar vorige zender
17.MUTE
18.ZOOM
19.INFO, toont een EPG event of programma-informatie
20.LIJST
21.PREVIEW
22.SUBTITLE, instellen ondertitels
23.TELETEXT, instellen teletekst
24.Gele toets
25.Blauwe toets
Gebruik van de afstandsbediening
Plaats de batterij in de afstandsbediening zoals hieronder geïllustreerd.
Bij gebruik van de afstandsbediening, zorg dat deze gericht is op de infrarood ontvanger van het toestel. De afstand tussen het toestel en de afstandsbediening mag niet meer dan 3 meter zijn. Zie afbeelding hiernaast.
ON/OFF
DC IN 9-12V
ANT
CAUTION
PLEASE DO NOT REMOVE THE COVER TO PREVENT ELECTRIC SHOCK PLEASE CALL QUALIFIED PERSONNEL AS NO USER SERVICEABLE PARTS INSIDE DO NOT LEAVE THE PLAYER IN A CLOSED CAR ON A SUNNY DAY OR EXPOSED TO DIRECT SUNLIGHT OR NEAR ANY SOURCE OF HEAT OTHERWISE THE SURFACE OF THE PLAYER MAY WRAP CHANGE COLOR OR BE DAMAGED.
CLOSE
CH+
CH-
MENU
OK
1
2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
15
14
16
SD
0
30
0
30
1 234
5 6 7
8
9 0 PAGE- PAGE+
ENTER
MENU AUDIORECALL
MUTE
EXIT ZOOM INFO
EPG SUBTITLETELETEXTFAV
CH+
VOL- VOL+
CH-
LIST PREVIEWTV/RADIO
CH+
CH-
MENU
OK
TVP9100
TVP9100
5
6
Opmerkingen
Aansluitingen
Afbeelding aansluiting
Snelle installatie
Hoofdmenu
Het hoofdmenu dient om vele functies te bedienen. (1) Druk op <menu> om in het hoofdmenu te gaan (2) Druk op <info> om de versie van uw draagbare DVB-T te tonen.
INSTELLINGEN
Om de instellingen van de DVB-T te realiseren. Zie afbeelding hieronder.
Installatie
Hoofdmenu, INSTELLINGEN
Installatiepagina
Instellingen voor het ontvangen en weergeven van zenders op de draagbare DVB-T. Zie afbeelding hieronder.
De gebruiker kan via de installatiepagina voorkeurtalen instellen. (1) Druk op <menu> om naar het Hoofdmenu te gaan. (2) Druk op <links/rechts> toetsen om SETUP te kiezen. (3) Druk op <up/down> toetsen om Installatie te kiezen. (4) Druk op <OK> om in de Installatie pagina te gaan. (5) Druk op <up/down> toetsen om de optie OSD taal te kiezen. (6) Druk op <links/rechts> om de taal te kiezen. Als er zich geen geheugen (zoekresultaat) in de DVB-T bevindt, wordt de installatiepagina gekozen. Stel het land in voor Automatisch Zoeken, Handmatig Zoeken en Tijdzone. Het wijzigen van de Landinstelling, wijzigt automatisch de waarde van de tijdzone. De Landinstelling bevat ook standaard waarden voor Frequentie en Bandbreedte voor
Automatisch Zoeken.
Hoe zenders ontvangen?
Doorzoek de mogelijke frequenties en bandbreedte om de zenders te ontvangen. (1) Druk op <ROOD/GROEN> toetsen om te kiezen tussen Automatisch Zoeken of Handmatig Zoeken.
1. Zorg ervoor dat de afstandsbediening niet kan vallen en gebruik hem niet in een vochtige omgeving.
2. Zorg ervoor dat de infrarood ontvanger zich niet in direct zonlicht bevindt.
3. Vervang de batterij indien de afstandsbediening niet goed meer werkt.
CH+
CH-
MENU
OK
7
8
Automatisch zoeken
Automatisch zoeken zal eerst het geheugen wissen en vervolgens de frequenties en
de bandbreedte afzoeken in functie van de Landinstellingen. Volg de verschillende stappen(1). (1) Druk <ROOD> toets om te bevestigen dat het geheugen gewist zal worden. (2) Druk <OK> toets om het geheugen te wissen het het Automatisch Zoeken te starten. Het Automatisch Zoeken neemt een bepaalde tijd in. U kan op eender moment op <exit> drukken om het zoeken stop te zetten. Zie afbeelding hieronder.
Bericht wissen geheugen Pagina Automatisch Zoeken
Handmatig zoeken
Met Handmatig zoeken worden de zoekresultaten in het geheugen opgeslagen. Het wist het geheugen niet. De gebruiker dient wel de Frequentie en de Bandbreedte te kennen. Als dezelfde Frequentie en Bandbreedte wordt gekozen, wordt de zender tweemaal opgeslagen. Volg de stappen (1) (2) Druk <GROEN> toets om in de pagina voor Handmatig zoeken te komen. (3) Druk <up/down> toetsen om de optie Frequentie te kiezen. (4) Druk <0-9> toetsen om de Frequentie in te brengen. (5) Druk <up/down> toetsen om de optie Bandbreedte te kiezen. (6) Druk <links/rechts> om de Bandbreedte te kiezen. (7) Druk <OK/exit> om het zoeken te starten of te verlaten. Zie figuur hieronder.
Pagina Handmatig zoeken Resultaat handmatig zoeken
TV instellingen
Pagina TV instellingen
Pagina 'banner'
Paswoord
De keuze TV.1 voor schermweergave geeft de meest transparante OSD weergave. Met 'Set Banner' kan u de tijd instellen hoe lang de OSD informatie op het scherm verschijnt. Als u kiest voor 'Altijd' verdwijnt de informatie niet. Het verschijnt steeds bij het bekijken van een zender. Voor videgebruik kan de huidskleur en de zwart/wit-expansie ingesteld worden. Zie afbeelding hieronder.
Hiermee kunnen verschillende blokkeringen van de DVB-T ingesteld worden. Wanneer het Instelmenu geblokkeerd is, kan het hoofdmenu alleen geopend worden door het inbrengen van het juiste paswoord. Ook zenders kunnen geblokkeerd worden. Gebruik het paswoord om het programma te blokkeren en om de niveau van de blokkering (censuur) in te stellen. U kan hier het paswoord wijzigen. Het standaard paswoord is 8888.
Timer functie
Timer functie
‘Event edit' pagina
De gebruiker kan de datum, de tijd en de frequentie instellen om de DVB-T automatisch op te starten met een bepaalde zender. De start en stoptijd zijn afhankelijk van de in het toestel ingestelde tijd. (1) Druk <ROOD> toets om in de 'event edit' pagina te komen. (2) Druk <up/down> toetsen om de rij van het event dat ingesteld moet worden, te kiezen. (3) Druk <links/rechts/0-9> om de gegevens te wijzigen. (4) Druk <OK> om vast te leggen. Als er een conflict is met een andere geprogrammeerde instelling, wordt dit via een bericht meegedeeld. Als de datum en de tijd voorbij zijn, schakelt de DVB-T automatisch over op de gekozen zender. Het programma kan tijdens de weergave stopgezet worden. Zie afbeelding hieronder.
9
10
Update software
Update de software door gebruik te maken van de ingebouwde kaartlezer of de USB­poort. Selecteer .ssu.file om te updaten.
Standaardwaarden terugzetten
Hiermee kunnen de fabrieksinstellingen van de DVB-T terug ingesteld worden. Alle persoonlijke instellingen en het geheugen worden gewist.
TV/RADIO
Hoofdmenu TV
TV-lijst
Lijst
Er kan gekozen worden tussen twee types zenders: TV of Radio. De bediening van de Lijst en de Gids zijn identiek voor TV en Radio. Hieronder het voorbeeld voor TV. Zie afbeelding hieronder.
De gebruiker kan bepaalde functies in de lijst bedienen. Het resultaat wordt weergegeven. (1) Druk <links/rechts> toetsen om 'Tool' te selecteren. (2) Druk <up/down> om de zender te kiezen. (3) Druk <ROOD/GROEN/GEEL/BLAUW/1-8> om te bedienen. Zie afbeelding TV-lijst.
Voorkeuren
De gebruiker kan snel doorheen de zenders lopen door gebruik te maken van een voorkeurfilter. Er is keuze uit 8 verschillende voorkeurfilters: nieuws, sport, film, muziek, shopping, reizen, jongen en meisje. (1) Druk <up/down> om de zender te kiezen. (2) Druk <links/rechts> om de voorkeuroptie te kiezen. (3) Druk <1-8> om het type voorkeurfilter te kiezen. (4) Druk <GEEL> om te bevestigen en vast te leggen. De zenderstatus wordt hierna gewijzigd. Druk <links/rechts/geel> toets in om te bevestigen en vast te leggen. Zie afbeelding Voorkeurpagina.
Voorkeurpagina
Blokkering pagina
Blokkering
Wanneer een zender geblokkeerd is, kan deze bekeken worden na het paswoord ingebracht te hebben. (1) Druk <up/down> om de zender te kiezen. (2) Druk <links/rechts> om de blokkeringsoptie te kiezen. (3) Druk <OK> om de blokkering in te stellen. (4) Druk <GEEL> om te bevestigen en vast te leggen. (5) De zenderstatus wordt hierna gewijzigd. Druk <links/rechts/geel> toets in om te bevestigen en vast te leggen. Zie afbeelding Blokkering pagina.
Bewerken
De gebruiker kan de naam van de zender wijzigen, maximaal 16 karakters. (1) Druk <up/down> om de zender te kiezen. (2) Druk <links/rechts> om de Edit optie te kiezen. (3) Druk <OK> om de infopagina van de zender af te beelden. (4) Druk <OK> om de zendernaam te wijzigen. (5) Druk <links/rechts/OK/0-9) om de letter of het cijfer te kiezen. (6) Druk <OK> op 'Save' om terug te gaan naar de infopagina van de zender. (7) Druk <ROOD> om vast te leggen en terug te gaan naar de lijst. Indien bij stap (7) op <exit> wordt gedrukt wordt er teruggegaan naar de lijst zonder de gegevens vast te leggen. Zie afbeelding hieronder.
Edit selectie
Editing
11
12
Skip (overspringen)
Annuleren
Zoeken
Gids
Met skip wordt een zender overgesprongen bij gebruik van zender up/down.
Met annuleren wordt een zender uit het geheugen gewist. Om de zender terug te hebben, dient handmatig gezocht te worden.
De gebruiker kan een zender vinden door een deel van de naam in te voegen.
Gids wordt ook EPG (Electronic Program Guide) genoemd en toont informatie over de zender. De gids voor TV en Radio zijn gelijkaardig. Zie figuur hieronder. (1) Druk <up/sown> om de zender te kiezen. (2) Druk <links/rechts> om de datum te wijzigen.
TV gids
Multimedia
MULTIMEDIA
Voor multimedia dient gebruik gemaakt te worden van de ingebouwde kaartlezer of USB-poort. Kies voor Mijn Album, Mijn Muziek, Mijn Film. Zie afbeedling Multimedia.
Mijn Album
Thumbnail
Hiermee kan u JPG foto's weergeven. Als er zich geen foto's in de folder bevinden, wordt gestart in Thumbnail modus. Of er wordt gestart in Folder modus.
Geeft JPG info (breedte, hoogte en datum) van de geselcteerde foto. Zie afbeelding Thumbnail modus. Druk <up/down/links/rechts> om een andere foto te kiezen. Druk <BLAUW> om doorheen de folders en files (foto's) te bladeren.
Thumbnail modus Folder modus
Folder
De gebruiker kan door folders en files bladeren. Geeft ook JPG info over de geselecteerde foto. Zie afbeelding Folder modus.
· Druk <up/down/links/rechts/OK> om door de folders en files te bladeren.
· Druk <OK> om de geselcteerde foto te bekijken.
· Druk <exit> om terug te gaan naar de Thumbnail modus met foto's uit de huidige folder of keer terug naar het Hoofdmenu.
Zoom
Bekijk en vergroot de foto's op 100% vanaf Thumbnail of Folder modus.
· Druk <GROEN> om MP3 weergave te kiezen
· Druk <ROOD> om op de foto in te zoomen.
· Druk <GEEL>/Blauw> om het beeld te spiegelen.
· Druk <up/down> om de volgende of vorige foto weer te geven.
· Druk <links/rechts> om de foto te roteren.
· Druk <OK> om naar de diapresentatie te gaan. De foto's kunnen ingezoomd worden op 25%, 50%, 100%, 150%, 200%. Als de zooming meer dan 100% is, druk <up/down/links/rechts> om het beeld te verplaatsen. Zie afbeelding Zoom pagina
Zoom pagina
13
14
Diapresentatie
Diaweergave van alle foto's in de huidige folder vanuit zoom modus.
· Druk <ROOD> om weer te geven fo te pauzeren.
· Druk <GROEN> om MP3 te selecteren voor de diapresentatie.
· Druk <GEEL> om de herhaling in te stellen.
· Druk <BLAUW> om het tijdsinterval tussen de dia's in te stellen. Er zijn drie snelheden: snel, medium en traag.
· Druk <up/down> om direct naar de vorige of volgende foto te gaan. Zie afbeelding Pagina Diapresentatie
Pagina Diapresentatie
Pagina Muziek
Mijn Muziek
Mijn Film
Voor de weergave van AVI/MPG files
SPELLETJES
Er bevinden zich drie items onder spelletjes: Gomoku, Calendar en Calculator
Hiermee kan MP3 weergegeven worden. Druk <up/down/links/rechts/OK> om doorheen de folders en files (Mp3) te bladeren. Druk <OK> om een MP3 file weer te geven. Druk <ROOD> om de MP3 file weer te geven of te pauzeren. Druk <GROEN> om de MP3 file te stoppen. Druk <GEEL> om alleen de geselecteerde MP3 file te herhalen. Druk <BLAUW> om de MP3 file in de huidige folder versneld weer te geven. Druk <links/rechts> om het volume te regelen. Druk <mute> om het geluid te dempen. Tijdens de weergave van MP3 toont het scherm de vooruitgang, de speeltijd en de totale tijd. Zie afbeelding Pagina Muziek
Berichten
Er bestaan berichten om de gebruiker te informeren over de huidige conditie.
Geen signaal: de draagbare DVB-T ontvangt geen signaal, bv omdat de kabel niet is aangesloten.
Geen inhoud: het programma heeft geen inhoud om weer te geven.
Inhoud gecodeerd: het programma is gecodeerd voor betaling, contacteer uw provider om te weten hoe het gedecodeerd kan worden.
Antenne overladen: het vermogen van de antenne is overladen.
HDTV niet ondersteund: deze draagbare DVB-T ondersteunt geen HDTV. Als de programma-inhoud HDTV is, zal deze boodschap verschijnen.
Geblokkeerd: de zender is geblokkeerd. Gebruiker moet het paswoord inbrengen om de zender te deblokkeren.
Apparaat is verwijderd: wanneer er zich geen apparaat (SD kaart of USB) aangesloten is, verschijnt dit bericht.
U kan het automatisch uitschakelen instellen in de instelpagina. Als voor deze functie de positie ON is gekozen en het toestel is in werking via de stroomadapter, zal het, indien er gedurende vier uur geen bediening is gebeurd, automatisch uitschakelen. Als het toestel zich automatisch gaat uitschakelen, verschijnt er op het scherm de tekst “indien geen bediening automatisch uitschakelen binnen 10 minuten”. Indien u toch verder wil kijken, moet u de ON/OFF schakelaar opnieuw naar de ON positie schuiven. Om deze functie uit te schakelen, kies voor OFF in de instelpagina.
Automatisch uitschakelen
Loading...
+ 17 hidden pages