Lg MH-6327AR, MH-6327ARS, MH-6327ARK, MS2327AR, MS2327ARS User Manual

...

CUPTOR CU MICROUNDE

MANUAL DE UTILIZARE PENTRU CUPTOR CU MICROUNDE

Citi^i cu aten^ie acest manual de utilizare ¶nainte de operare.

Componentele cuptorului

1.Panoul frontal

2.Fereastra de vizualizare

3.Dispozitiv etan≥are u≥™

4.Sistem de blocare pentru siguran^™

5.Panou de control

6.T™vi^™ de sticl™

7.Suport rol™

8.Gr™tar

6 7

8

2

Lg MH-6327AR, MH-6327ARS, MH-6327ARK, MS2327AR, MS2327ARS User Manual

Panoul de control

3

4

3

4

 

1

 

1

2

 

2

 

 

5

 

5

6

 

6

 

Selector putere

Permite selectarea puterii dorite.

Buton pentru selectarea timpului

Permite selectarea timpului de preparare dorit.

Ceas

Decongelare

Start

Stop

3

PRECAUŢII PENTRU A EVITA O POSIBILĂ EXPUNERE LA ENERGIA EXCESIVĂ DEGAJATĂ DE MICROUNDE

Nu puteţi folosi cuptorul cu uşa deschisă, din cauza dispozitivelor de siguranţă implantate în mecanismul uşii, care opresc orice funcţia de preparare termică în timp ce uşa este deschisă. Folosirea cuptorului cu uşa deschisă poate da naştere la o expunere nocivă la energia degajată de microunde. Este important să nu forţaţi dispozitivele de siguranţă.

Nu aşezaţi nici un obiect între partea frontală a cuptorului şi uşă şi nu lăsaţi reziduurile alimentare sau de la curăţare să se adune pe suprafeţele de etanşare.

Nu folosiţi cuptorul dacă este defect. Este important mai ales ca uşa cuptorului să se închidă bine şi să nu existe deteriorări la: (1) uşă (îndoită), (2) balamale şi zăvoare (rupte sau slăbite),

(3) dispozitivele de etanşare a uşii şi suprafeţele de etanşare.

Cuptorul nu trebuie ajustat sau reparat decât de personalul calificat de la service.

ATENŢIE

Când încălziţi lichide, de exemplu supe, sosuri şi băuturi în cuptorul cu microunde, poate avea loc o fierbere eruptivă întârziată, fără ca bulele de fierbere să fie vizibile. Acest lucru poate face lichidul fierbinte să dea în foc. Pentru a preveni apariţia unei astfel de situaţii, parcurgeţi următorii paşi:

1.Evitaţi să folosiţi recipiente cu laturile drepte şi cu gâtul subţire.

2.Nu supraîncălziţi.

3.Amestecaţi lichidul înainte de a aşeza recipientul în cuptor şi din nou la jumătatea timpului de încălzire.

4.După încălzire, lăsaţi-l să stea în cuptor puţin timp. Amestecaţi sau agitaţi conţinutul (mai ales biberoanele şi mâncarea pentru bebeluşi) şi verificaţi cu grijă temperatura înainte de consum.

Instalare

1.Îndepărtaţi toate materialele de ambalare şi accesoriile.

2.Aşezaţi cuptorul pe o suprafaţă plană, având minimum 85 cm deasupra podelei, un spaţiu de cel puţin 30 cm deasupra şi 10 cm în spate pentru a permite o ventilare corectă. Partea laterală a cuptorului trebuie menţinută curată, deoarece aici se află orificiile pentru ventilare. Partea din faţă a cuptorului trebuie să se afle la cel puţin 8 cm de marginea suprafeţei, pentru a preveni înclinarea.

Pe partea de sus sau pe o latură a cuptorului există un orificiu de evacuare. Blocarea orificiului poate conduce la defectarea cuptorului.

3.Introduceţi cuptorul într-o priză cu voltaj standard. Asiguraţi-vă că circuitul electric are cel puţin

10 amp (13 amp pentru modelele MB-4337AR/MB-4337ARS/MB-4337ARB/MH-6337AR /MH-6337ARS/MH-6337ARB )şi că cuptorul este singurul aparat aflat pe circuit.

NOTĂ: • ACEST APARAT NU TREBUIE FOLOSIT ÎN SCOPURI DE CATERING COMERCIAL.

ATENŢIE: ACEST APARAT TREBUIE ÎMPĂMÂNTAT

Firele din cablul de alimentare sunt colorate în conformitate cu următorul cod:

Albastru – nul Maro – fază

Verde şi galben – împământare

În cazul în care cablul de alimentare este deteriorat, trebuie înlocuit de producător sau de agentul său de service, ori de către o persoană similară calificată, pentru a evita orice riscuri.

4

Precauţi

1.Nu încercaţi să forţaţi sau să faceţi ajustări ori reparaţii la uşă, panoul decontrol, comutatoarele dispozitivelor de siguranţă sau la orice piesă a cup torului. Este riscant ca cineva să efectueze operaţiuni de întreţinere sau reparaţii care implică scoaterea oricărui capac care oferă protecţie împotriva expunerii la energia microundelor. Reparaţiile trebuie efectuate numai de către

un tehnician calificat de la service.

2.Nu folosiţi cuptorul dacă este gol. Cel mai bine este să lăsaţi un pahar cu apă în cuptor, atunci când nu îl folosiţi. Apa va absorbi în siguranţă toată energia microundelor, dacă cuptorul este pornit din greşeală.

3.Nu uscaţi textile în cuptorul cu microunde, deoarece se pot carboniza sau arde dacă sunt încălzite un timp prea îndelungat.

4.Nu preparaţi alimente ambalate în prosoape de hârtie decât dacă există instrucţiuni în acest sens în cartea de bucate pentru alimentul pe care îl preparaţi.

5.Nu folosiţi ziare în locul prosoapelor de hârtie pentru preparare.

6.Nu folosiţi recipiente din lemn. Acestea se pot

încinge şi arde. Nu folosiţi recipiente ceramice care au încrustaţii metalice (de exemplu aur sau argint).Scoateţi întotdeauna legăturile metalice. Obiectele metalice pot forma un arc electric în cuptor , ceea ce poate conduce la deteriorări grave.

7.Nu folosiţi la cuptor prosoape de bucătărie,

şerveţele sau alte materiale de obstrucţionare aşezate între uşă şi marginile frontale ale cuptorului, deoarece pot avea loc astfel scurgeri de energie cu microunde.

8.Nu folosiţi produse din hârtie reciclată, deoarece acestea pot conţine impurităţi care ar putea da naştere la scântei şi / sau foc dacă sunt utilizate la gătit.

9.Nu clătiţi platanul punându-l în apă imediat după preparare. Se poate sparge sau deteriora.

10.Cantităţile mici de alimente necesită un timp mai scurt de preparare sau de încălzire. Dacă se foloseşte timpul normal, alimentul se poate supraîncălzi şi arde.

11.Asiguraţi-vă că aşezaţi cuptorul astfel încât partea din faţă a uşii să fie la o distanţă de 8 cm sau mai mult în spatele marginii suprafeţei pe care este plasat,pentru a evita răsturnarea accidentală a aparatului.

12.Înainte de preparare, înţepaţi coaja cartofilor, merelorsau fructelor şilegumelor similare.

13.Nu preparaţi ouă în coajă. Se va forma presiune în interiorul o

14.Nu încercaţi să frigeţi cu multă grăsime în cuptor.

15.Scoateţi ambalajul din plastic al alimentelor înainte de preparare sau decongelare. Reţineţi că totuşi, în unele cazuri, alimentele trebuie să fie acoperite cu un film din plastic, pentru încălzire sau preparare.

16.Dacă uşa cuptorului sau dispozitivele de etanşare sunt deteriorate, cuptorul nu trebuie folosit până nu este reparat de către un tehnician calificat de la service.

17.Dacă observaţi fum, opriţi sau deconectaţi cuptorul de la priză şi ţineţi uşa cuptorului închisă pentru a stinge o eventualăflacără.

18.Când se încălzesc sau se prepară alimente în recipiente de unică folosinţă din plastic, hârtie sau alte materiale inflamabile, verificaţi cuptorul frecvent,din cauza posibilităţii de iscare a unui foc.

19.Permiteţi-le copiilor să folosească cuptorul fără corespunzătoare, astfel încât copilul să poată utiliza cuptorul în siguranţă şi să înţeleagă riscurile unei operări inadecvate.

20.Lichidele şi alte alimente nu trebuie încălzite în recipiente etanşe, deoarece este posibil să explodeze.

21.Folosiţi numai ustensile potrivite pentru utilizare în cuptoarele cu microunde.

22.Când încălziţi alimente aflate în recipiente din plastic sau hârtie, supravegheaţi cuptorul, din cauza posibilităţii de aprindere.

23.Dacă observaţi fum, opriţi aparatul sau scoateţi-l din priză şi ţineţi uşa deschisă pentru ca eventualele flăcări să se stingă.

24.Încălzirea băuturilor la microunde poate provoca o fierbere puternică întârziată şi prin urmare trebuie să fiţi precauţi când manipulaţi recipientul.

25.Conţinutul biberoanelor şi al recipientelor cu mâncare pentru bebeluşi trebuie scuturate sau agitate, iar temperatura verificată înainte de consum, pentru a evita arsurile.

5

Precauţi

26.Ouăle în coajă şi cele întregi fierte tari nu trebuie încălzite în cuptorul cu microunde, deoarece pot exploda, chiar şi după ce încălzirea propriu-zisă a luat sfârşit.

27.Detalii pentru curăţarea garniturilor uşii, cavităţilor şi părţilor adiacente.

28.Cuptorul trebuie curăţat cu regularitate,

îndepărtând orice resturi alimentare depuse.

29.În cazul în care cuptorul nu este menţinut curat, acest lucru poate conduce la deteriorarea suprafeţei, ceea ce ar putea afecta durata de exploatare a aparatului şi ar putea da naştere la riscuri.

30.Folosiţi numai sonde de temperatură recomandate pentru acest cuptor (pentru aparate care dispun de facilitatea de a folosi o sondă sensibilă la temperatură).

31.Dacă există elemente de încălzire, în timpul utilizării aparatul devine fierbinte. Trebuie să fiţi precauţi pentru a evita atingerea elementelor de încălzire din interiorul cuptorului.

32.Aparatul nu este destinat utilizării de către copii mici sau persoane cu infirmităţi fără supraveghere.

-ATENŢIE: Dacă uşa sau garniturile uşii sunt deteriorare, cuptorul nu trebuie folosit până când nu este reparat de către o persoană competentă.

-ATENŢIE: Este riscant pentru orice altă persoană decât cea competentă să execute lucrări de service sau de depanare care implică scoaterea capacului care oferă protecţie împotriva expunerii la energia microundelor.

-ATENŢIE: Lichidele şi alte alimente nu trebuie încălzite în recipiente etanşe, deoarece este posibil să explodeze.

-ATENŢIE: Permiteţi-le copiilor să folosească cuptorul fără supraveghere numai dacă au fost oferite instrucţiunile corespunzătoare, astfel încât copilul să poată utiliza cuptorul în siguranţă şi să înţeleagă riscurile unei operări inadecvate.

6

Loading...
+ 12 hidden pages