Konica X60 User Manual [fi]

Konica Minolta Customer Support:
www.konicaminoltasupport.com
Konica Minolta Photo World:
www.konicaminoltaphotoworld.com
Liity Konica Minolta Photo World - palveluun tänään ilmaiseksi, ja astu Konica
Minolta - valokuvauksen kiehtovaan maailmaan.
Rekisteröidy nyt ja säästä 29,99 EUR.
© 2005 Konica Minolta Photo Imaging, Inc. under the Berne Convention
and the Universal Copyright Convention.
Printed in Germany 9979 2812 56/12984
KÄYTTÖOHJE
ENNEN ALOITTAMISTA
Kiitos tämän tuotteen ostamisesta. Ole hyvä ja varaa aikaa tämän käyttöohjeen lukemiseen, jotta voit nauttia kaikista uuden digitaalikamerasi ominaisuuksista.
Tarkasta pakkausluettelo ennen tämän tuotteen käyttämistä. Jos jotakin puuttuu, ota heti yhteys kamerakauppiaaseesi.
OIKEA JA TURVALLINEN KÄYTTÖ
Litium-ion akut
Tämä kamera toimii pienen, mutta tehokkaan litium-ioniakun avulla. Litium-ioniakun väärinkäyttö voi aiheuttaa vahinkoja tai vammoja sytyttämällä tulipalon, antamalla sähköiskun tai vuotamalla kemikaaleja. Lue ja ymmärrä kaikki varoitukset ennen akun käyttöä.
DiMAGE X60 digitaalikamera Litium-ion akku NP-700 Litium-ion akkulaturi BC-800 Käsihihna HS-DG 130 USB kaapeli USB-3 AV kaapeli AVC-500 Kameran käyttöohje Digitaalikameran ohjelmisto CD-ROM DiMAGE Master Lite käyttöohje CD-ROM Konica Minoltan kansainvälinen takuulappu
Käytä vain Konica Minoltan valmistamia ja markkinoimia akkuja, jotka on määritelty tässä ohjeessa. Varo vääriä akkuja; niiden käyttö vahingoittaa tuotetta ja voi aiheuttaa tulipalon.
Vaikka olemme pyrkineet varmistamaan tämän käyttöohjeen tietojen paikkansapitävyyden, Konica Minolta ei ota vastuuta mahdollisista virheistä tai puuttuvista tiedoista.
Konica Minolta on Konica Minolta Holdings, Inc:n rekisteröity tavaramerkki. DiMAGE on Konica Minolta Photo Imaging, Inc:n tuotemerkki. Apple, Macintosh, Power Macintosh ja Mac OS ovat Apple Computer Inc:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. QuickTime ja Quick Time logo ovat Apple Computer, Inc:n tuotemerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä, joita käytetään lisenssinvaraisesti. Microsoft, Windows, Windows XP ja NetMeeting ovat Microsoft Corporationin USA:ssa ja muissa maissa rekisteröimiä tuotemerkkejä tai tavaramerkkejä. Windows on viralliselta nimeltään Microsoft Windows Operating System. Pentium on Intel Corporationin rekisteröimä tavaramerkki. EasyShare on Eastman Kodak Companyn USA:ssa ja muissa maissa reksteröimä tuotemerkki tai tavaramerkki. Kaikki muut brändien ja tuotteiden nimet ovat omistajiensa tuotemerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.
2 3Ennen aloittamista
VAARA
• Älä saata akkua oikosulkuun, äläkä pura, vahingoita tai muuntele akkua.
• Älä saata akkua alttiiksi tulelle tai yli 60°C (140°F) kuumuudelle.
• Älä saata akkua alttiiksi vedelle tai kosteudelle. Vesi voi syövyttää tai vahingoittaa akun sisäisiä tur­valaitteita ja saada akun kuumentumaan, syttymään, halkeamaan tai vuotamaan.
• Älä pudota tai kolhi akkua. Kolhut voivat vahingoittaa akun sisäisiä turvalaitteita ja saada akun kuumentumaan, syttymään, halkeamaan tai vuotamaan.
• Älä säilytä akkua lähellä metalliesineitä tai sellaisen sisällä.
• Älä käytä akkua missään muussa laitteessa.
• Käytä vain akun omaa laturia ja varmista, että jännite vastaa laturiin merkittyä. Epäsopiva laturi tai jännite voi aiheuttaa vahinkoja tai vammoja sytyttämällä tulipalon tai antamalla sähköiskun.
• Älä käytä vuotavaa akkua. Jos akun nestettä joutuu silmään, huuhdo silmä heti runsaalla, puhtaalla vedellä ja ota yhteys lääkäriin. Jos akun nestettä pääsee iholle tai vaatteille, pese kontaktialue huolellisesti vedellä.
• Käytä akkua tai lataa se vain, kun ympäristön lämpötila on 0° - 40°C (32° - 104°F). Säilytä akkua vain sellaisessa paikassa, jonka lämpötila on –20° - 30°C (–4° - 86°F) ja kosteus on 45% - 85% RH.
VAROITUS
• Teippaa litium-ionakun kontaktipinnat oikosulun estämiseksi, kun hävität akun; noudata aina paikkakuntasi ongelmajätteen käsittelyohjeita akkuja hävittäessäsi.
• Jos akun latautuminen ei tapahdu määritellyssä ajassa, irrota laturi virtalähteestä ja lopeta lataami­nen välittömästi.
YLEISIÄ VAROITUKSIA JA VAROTOIMIA
Lue ja ymmärrä kaikki seuraavat varoitukset ja varotoimet käyttääksesi digitaalikameraa ja sen varusteita turvallisesti.
VAROITUS
• Käytä vain tässä käyttöohjeessa määriteltyä akkua.
• Käytä vain akun omaa laturia tai AC-adapteria ja varmista, että jännite vastaa laturiin merkittyä. Epäsopiva laturi, adapteri tai jännite voi aiheuttaa vahinkoja tai vammoja sytyttämällä tulipalon tai antamalla sähköiskun.
• Käytä laturin virtajohtoa vain siinä maassa, jossa se on myynnissä tai vastaa yleisesti maassa käytettävää. Epäsopiva jännite voi aiheuttaa vahinkoja tai vammoja sytyttämällä tulipalon tai anta­malla sähköiskun.
• Älä pura kameraa tai laturia. Laitteiden sisällä on korkejännitepiiri, johon koskeminen aiheuttaa vammoja antamalla sähköiskun.
• Irrota heti akku tai AC-adapteri ja lopeta kameran käyttö, jos kamera putoaa tai saa kolhun niin, että kameran sisäosat, erityisesti salaman sisäosat, tulevat näkyville. Salamassa on korkeajän­nitepiiri, joka voi antaa sähköiskun ja aiheuttaa vammoja. Vahingoittuneen laitteen tai osan käytön jatkaminen voi aiheuttaa vammoja tai tulipalon.
• Pidä akku, muistikortti sekä pienet osat, jotka voidaan nielaista, pienten lasten ulottumattomissa. Jos esine nielaistaan, ota välittömästi yhteys lääkäriin.
• Säilytä tätä laitetta lasten ulottumatomissa. Ole varovainen, kun lähellä on lapsia, jotta laite tai sen osat eivät aiheuta heille vahinkoa.
• Älä väläytä salamaa suoraan silmiä kohti. Välähdys voi vahingoittaa näköä.
• Älä väläytä salamaa ajoneuvon kuljettajaa kohti. Välähdys voi haitata huomiokykyä tai aiheuttaa hetkellisen sokeuden, mikä voi johtaa onnettomuuteen.
• Älä käytä kameran monitoria, kun kuljetat ajoneuvoa tai liikut muuten. Seurauksena voi olla vam­moja tai onnettomuus.
• Älä käytä näitä laitteita kosteassa ympäristössä tai märin käsin. Jos laitteisiin pääsee nestettä, irro­ta välittömästi akku tai muu virtalähde ja lopeta laitteen käyttö. Nesteen kanssa tekemisiin joutuneen laitteen käytön jatkaminen voi aiheuttaa vahinkoja tai vammoja sytyttämällä tulipalon tai antamalla sähköiskun.
• Älä käytä näitä laitteita, jos lähellä on syttyviä kaasuja tai nesteita, kuten paloöljyä, bensiiniä tai maaliohenteita. Älä käytä syttyviä aineita, kuten alkoholia, bensiiniä tai maaliohennetta laitteiden puhdistamiseen. Syttyvien puhdistusaineiden tai liuottimien käyttö voi aiheuttaa räjähdyksen tai tulipalon.
• Älä irrota AC-adapteria tai laturia vetämällä virtajohdosta. Tartu pistokkeeseen, kun irrotat johdon virtalähteestä.
• Älä vahingoita, väännä, muuntele tai kuumenna AC-adapteria tai laturin johtoa, äläkä aseta mitään painavaa niiden päälle. Vahingoittunut johto voi aiheuttaa vahinkoja tai vammoja sytyttämällä tuli­palon tai antamalla sähköiskun.
• Jos laitteista lähtee outoa hajua, ne kuumentuvat tai savuavat, lopeta käyttö välittömästi. Irrota heti akku varoen polttamasta itseäsi, sillä akku voi kuumentua käytössä. Vaurioituneen laitteen tai osan käytön jatkaminen voi aiheuttaa vammoja tai tulipalon.
• Toimita laitteet Konica Minoltan huoltoon, jos ne kaipaavat korjaamista.
• Tämän laitteen johdon käsittely voi altistaa lyijylle, jonka on todettu voivan aiheuttaa syöpää ja si­kiövaurioita tai muita hedelmällisyyteen liittyviä haittoja. Pese aina kätesi käsiteltyäsi johtoa.
4 5Oikea jaturvallinen käyttö
VAROTOIMI
Digital Camera:
Tested To Comply With FCC Standards
FOR HOME OR OFFICE USE
• Älä käytä tai säilytä näitä laitteita kuumassa tai kosteassa ympäristössä, kuten esim. auton han­sikaslokerossa tai tavaratilassa. Se voi vahingoittaa kameraa, laturia ja akkua, mikä voi aiheuttaa kuumentumisen, tulen, räjähdyksen tai vuotavan akkunesteen synnyttämiä palo- tai muita vammo­ja.
• Jos akku vuotaa, lopeta laitteen käyttö.
• Kameran, laturin ja akun lämpötila kohoaa pitkään käytettäessä. Ole varovainen, ettet saa palo­vammoja.
• Palovammoja voi syntyä, jos muistikortti tai akku poistetaan heti pitkän käytön jälkeen. Sammuta kamera ja anna sen viilentyä ensin.
• Älä valäytä salamaa, jos se koskettaa ihmistä, eläintä tai esineitä. Salamasta vapautuu runsaasti lämpöenergiaa, mikä voi aiheuttaa palovammoja.
• Älä anna minkään painaa LCD-monitoria. Vahingoittunut monitori voi aiheuttaa vammoja ja moni­torin neste voi aiheuttaa tulehduksia. Jos monitorin nestettä pääsee iholle, pese kontaktialue puh­taalla vedellä. Jos monitorin nestettä pääsee silmään, huuhdo silmä välittömästi runsaalla, puhtaal­la vedellä ja ota heti yhteys lääkäriin.
• Kiinnitä pistoke hyvin verkkovirtarasiaan, kun käytät AC-adapteria tai laturia.
• Älä käytä elektronisia muuntimia tai sovittimia laturin kanssa. Niiden käyttö voi aiheuttaa tulipalon tai vaurioittaa laitetta.
• Älä käytä AC-adapteria tai laturia, jos niiden johdot ovat vaurioituneet.
• Älä peitä AC adapteria tai laturia millään. Seurauksena voi olla tulipalo.
• Älä estä pääsyä AC adapterin tai laturin luo; esteet voivat estää verkkovirtajohdon irrottamisen hätätilanteessa.
• Irrota AC-adapteri tai laturi verkkovirrasta, kun niitä puhdistetaan tai ne eivät ole käytössä.
Seuraavat merkinnät voivat olla kamerassa:
Tämä merkki kamerassa takaa, että kamera täyttää EU:n määräykset laitteille, jotka voivat aiheuttaa sähköisiä häiriöitä. CE on lyhenne sanoista Conformité Européenne (European Conformity).
This Class B digital apparatus complies with Canadian ICES-003. FCC Compliance Statement Declaration on Conformity
DiMAGE X60
Responsible Party: Konica Minolta Photo Imaging USA Inc. Address: 725 Darlington Avenue, Mahwah, NJ 07430
This device complies with Part 15 of the FCC Rules. Operation is subject to the following two con­ditions: (1) This device may not cause harmful interference, and (2) this device must accept any interference received, including interference that may cause undesired operation. Changes or modi­fications not approved by the party responsible for compliance could void the user's authority to operate the equipment.
This equipment has been tested and found to comply with the limits for a Class B digital device, pursuant to Part 15 of the FCC Rules. These limits are designed to provide reasonable protection against harmful interference in a residential installation. This equipment generates, uses and can radiate radio frequency energy and, if not installed and used in accordance with the instructions, may cause harmful interference to radio communications. However, there is no guarantee that inter­ference will not occur in a particular installation. If this equipment does cause harmful interference to radio or television reception, which can be determined by turning the equipment off and on, the user is encouraged to try to correct the interference by one or more of the following measures:
• Reorient or relocate the receiving antenna.
• Increase the separation between the equipment and the receiver.
• Connect the equipment to an outlet on a circuit different from that to which the receiver is connected.
• Consult the dealer or an experienced radio/TV technician for help.
Do not remove the ferrite cores from the cables.
76 Oikea ja turvallinen käyttö
SISÄLLYSLUETTELO
Alkuvalmistelut -jakso selostaa, miten kamera otetaan käyttöön. Se sisältää tärkeää tietoa vir­talähteistä ja muistikorteista. Kameran perustoiminnot kerrotaan jaksossa kuvaustila - peruskäyttö sivuilla 21 - 31 sekä jaksossa toistotila - peruskäyttö sivuilla 32 - 35. Lue tiedonsiirtotila-jakso kokonaan ennen kuin liität kameran tietokoneeseen.
Monia tämän kameran ominaisuuksista säädellään valikkojen avulla. Jaksot valikoissa liikkumisesta selostavat lyhyesti, miten valikkoasetuksia muutetaan. Asetukset selostetaan heti valikossa liikku­misen jälkeen.
Liitteissä on vianetsintätaulukko, joka auttaa ymmärtämään kameran toimintaa. Myös tiedot kame­ran hoidosta ja säilytyksestä ovat liitteissä. Ole hyvä ja pidä tämä käyttöohje hyvin tallessa.
Osien nimet .........................................................................................................................................12
Alkuvalmistelut .....................................................................................................................................14
Akun lataaminen......................................................................................................................14
Akun asettaminen kameraan...................................................................................................15
Akun varauksen osoitin ...........................................................................................................16
Automaattinen virransäästö ....................................................................................................16
Verkkolaite (lisävaruste)...........................................................................................................17
Hihnan kiinnittäminen..............................................................................................................17
Muistikortin asettaminen ja poistaminen.................................................................................18
Sisäisen muistin osoitin...........................................................................................................19
Kameran virran kytkeminen.....................................................................................................19
Tietoja muistikorteista .............................................................................................................19
Päiväyksen ja kellonajan asettaminen.....................................................................................20
Kuvaustila - peruskäyttö ......................................................................................................................21
Kameran käsittely....................................................................................................................21
Kameran säätäminen kuvaukselle...........................................................................................21
LCD-monitorin näyttö..............................................................................................................22
Laukaisutärähdyksen varoitus.................................................................................................22
Zoomobjektiivin käyttö ............................................................................................................23
Peruskuvaus............................................................................................................................24
Automaattinen digitaalisen aiheohjelman valinta ....................................................................25
Tarkennuslukitus......................................................................................................................26
Tarkennusetäisyydet................................................................................................................26
Tarkennusmerkit ......................................................................................................................27
Tarkennuksen erikoistilanteet ..................................................................................................27
Salamakuvaustavat ..............................................................................................................................28
Salaman kantamat – Automaattinen kuvaus...........................................................................29
Salaman merkit........................................................................................................................29
Näyttönäppäin - kuvaustila .....................................................................................................29
Digitaaliset aiheohjelmat .........................................................................................................30
Pistetarkennus ........................................................................................................................31
Toistotila - peruskäyttö.........................................................................................................................32
Yhden kuvan katselun näyttö..................................................................................................32
Kuvien kääntäminen................................................................................................................33
Yksittäisten kuvien poistaminen..............................................................................................33
Näyttönäppäin - toistotila........................................................................................................34
Indeksikuvien toisto.................................................................................................................34
Suurennettu kuvakatselu.........................................................................................................35
Tallennustila - vaativa käyttö................................................................................................................36
Elokuvaus ................................................................................................................................36
Kuvansiirtotavat.......................................................................................................................37
Moniruutukuvaus .............................................................................................................37
Vitkalaukaisin ...................................................................................................................38
Jatkuva kuvaus................................................................................................................39
Liikkuminen tallennusvalikoissa ..............................................................................................40
Kuvakoko ja kuvanlaatu ..........................................................................................................42
Väritila......................................................................................................................................43
Valkotasapaino ........................................................................................................................44
Näppäintoimintojen räätälöinti ................................................................................................45
Perusasetusten palautus.........................................................................................................45
Kameran herkkyys – ISO.........................................................................................................46
Salaman kantamat ja kameran herkkyys ................................................................................46
Valonmittaustapa.....................................................................................................................47
Välitön kuvakatselu..................................................................................................................47
Valotuksen korjaaminen .........................................................................................................48
Äänimuistio..............................................................................................................................49
Päiväyksen merkintä ...............................................................................................................50
Digitaalinen zoom....................................................................................................................51
Tallennustila .............................................................................................................................52
Äänitys.....................................................................................................................................52
Ruutunopeus ja elokuvatiedostokoot......................................................................................53
Elokuvaustapa .........................................................................................................................53
8 9Sisällysluettelo
Toistotila - vaativa käyttö .....................................................................................................................54
Äänimuistioiden ja ääniliitteiden toistaminen ..........................................................................54
Elokuvien ja äänitysten toistaminen ........................................................................................55
Liikkuminen toistovalikossa.....................................................................................................56
Kuva- ja äänitiedostojen poistaminen.....................................................................................58
Ääniliite ....................................................................................................................................59
Tiedostojen lukitseminen.........................................................................................................60
Kuvien liittäminen toisiinsa......................................................................................................60
Kuvien kopiointi ja e-mail kopiointi .........................................................................................62
Kuvaesitys ...............................................................................................................................65
Häivevaihto..............................................................................................................................65
Rajattu kuva.............................................................................................................................66
Kuvakaappaus.........................................................................................................................67
Elokuvien editointi ...................................................................................................................68
Tietoja DPOF:stä .....................................................................................................................70
DPOF-asetukset .....................................................................................................................70
Päiväyksen tulostus.................................................................................................................71
Indeksitulostus ........................................................................................................................71
Asetustila .........................................................................................................................................72
Liikkuminen asetusvalikossa ...................................................................................................72
Valikkokieli...............................................................................................................................73
Monitorin kirkkaus...................................................................................................................74
Muistikortin alustaminen .........................................................................................................74
Tiedostonumeron muisti..........................................................................................................75
Kansion nimi............................................................................................................................75
Äänimerkit................................................................................................................................76
Tarkennuksen äänimerkki........................................................................................................76
Laukaisuääni............................................................................................................................76
Äänenvoimakkuus ...................................................................................................................76
Automaattinen virransäästö ....................................................................................................76
Videoulostulo...........................................................................................................................77
Kuvien katselu televisiossa .....................................................................................................77
Perusasetusten palautus.........................................................................................................78
Päiväys ja kellonaika ...............................................................................................................79
Tiedonsiirtotapa.......................................................................................................................79
Tiedonsiirtotila......................................................................................................................................80
Järjestelmävaatimukset...........................................................................................................80
Kameran liittäminen tietokoneeseen .......................................................................................81
Liittäminen: Windows 98 ja 98SE ...........................................................................................82
Automaattinen asennus...................................................................................................82
Asentaminen käsin...........................................................................................................83
Ajuriasennuksen poisto - Windows.........................................................................................85
Kansiorakenne.........................................................................................................................86
Kameran irroittaminen tietokoneesta ......................................................................................88
Windows 98 / 98 Second Edition....................................................................................88
Windows XP, 2000 Professional ja Me ............................................................................88
Macintosh ........................................................................................................................89
Muistikortin vaihto - tiedonsiirtotila.........................................................................................90
Automaattinen virransäästö - tiedonsiirtotila ..........................................................................90
Etäkamerakäytön järjestelmävaatimukset...............................................................................91
Etäkameran ajurin asennus .....................................................................................................91
Etäkameran liittäminen tietokoneeseen ..................................................................................92
Huomaa etäkamerakäytöstä ...................................................................................................93
PictBridge................................................................................................................................94
Huomaa tulostusvirheistä........................................................................................................95
Liikkuminen PictBridge valikossa............................................................................................96
Kodak EasyShare ohjelma ....................................................................................................100
DiMAGE Master Lite..............................................................................................................102
QuickTime järjestelmävaatimukset........................................................................................104
Liitteet .......................................................................................................................................104
Vianetsintä.............................................................................................................................104
Tietoja litium-ion laturin virtajohdosta ...................................................................................106
Hoito ja säilytys .....................................................................................................................106
Kameran hoito ...............................................................................................................106
Puhdistus.......................................................................................................................107
Säilytys...........................................................................................................................107
Akut................................................................................................................................107
Muistikortit .....................................................................................................................108
Ennen tärkeitä kuvauksia ja matkoja.............................................................................109
Käyttölömpötilat ja -olosuhteet .....................................................................................109
LCD monitorin hoito ......................................................................................................109
Tekijänoikeudet ..............................................................................................................109
Kysymykset ja huolto.....................................................................................................109
Tekniset tiedot .......................................................................................................................110
10 11Sisällysluettelo
OSIEN NIMET
Kamerasi on hienoviritteinen optinen laite. Tähdellä merkityt pinnat tulee pitää puhtaina. Ole hyvä ja
lue jakso kameran hoidosta ja säilyttämisestä (s. 106).
Zoomin vipu (s. 23)
DC liitäntä (s. 17)
Korttikotelon
kansi (s. 18)
USB-portti / AV-ulostulo
Toimintatavan kytkin (s. 21)
Laukaisin
Hihnan kiinnike (s. 17)
Salama* (s. 28)Vitkan merkkivalo. 38)
Mikrofoni
Objektiivi*
Objektiivin suojus / Pääkytkin
Merkkivalo
Kaiutin
LCD monitori*
Toistonäppäin (s. 32)
Säädin
Valikkonäppäin
Näyttönäppäin (s. 29, 34)
Jalustakierre Akkukotelon kansi (s. 15)
Osien nimet
1312
ALKUVALMISTELUT
AKUN LATAAMINEN
Litium-ionIakku on ladattava ennen kameran käyttämistä. Lue turvallisuusohjeet sivuilta 3 ja 4 ennen akun lataamista. Lataa akku vain kameran mukana tulleella laturilla. Akku on hyvä ladata ennen jokaista kuvauskertaa. Tiedot akun hoidosta ja säilytyksestä ovat sivulla 107.
Liitä virtajohto laturin takaosaan (1). Liitä johdon toinen pää nor-
1
Merkkivalo (2) palaa latauksen osoittimena. Valo sammuu, kun akku on latautunut. Latausaika on noin 90 minuuttia. Poista akku laturista. Irrota virtajohto pistorasiasta.
maaliin verkkovirtapistorasiaan. Mukana tuleva AC-johto on suun­niteltu myyntialueensa verkkovirtajännitteelle. Käytä johtoa vain sen myyntialueella. Lisätietoa virtakaapeleiden hankinnasta sivulla 106.
Aseta akku laturiin niin, että akun liittimet ovat eteenpäin. Laturin kiskojen on osuttava akun uriin. Työnnä akku laturiin.
2
AKUN ASETTAMINEN KAMERAAN
Tässä digitaalikamerassa käytetään yhtä NP-700 litium-ioniakkua. Lue turvallisuusohjeet sivuilta 3 ja 4 ennen akun käyttämistä. Akkua vaihdettaessa kameran tulee olla kytkettynä pois päältä (s. 19).
21 3
1. Työnnä akkukotelon kantta akun sivulle päin vapauttaaksesi turvalukituksen. Avaa kansi.
2. Työnnä akku koteloon liitinpää edellä.
3. Sulje akkukotelon kansi ja työnnä sitä kameraan päin niin, että turvalukitus kiinnittyy.
Kun akku on laitettu paikoilleen, näytölle saattaa ilmestyä ajan ja päivämäärän asetusta koskeva viesti. Kellonajan asetusta koskevat ohjeet ovat sivulla 20. Sisäänrakennettu akku säilyttää kellona­jan, kalenterin ja muistin asetukset noin kuuden päivän ajan, mikäli akku on ollut kamerassa noin 24 tuntia.
14 15Alkuvalmistelut
AKUN VARAUKSEN OSOITIN
Kamerassa on automaattinen akun varauksen osoitin, joka näkyy LCD-monitorissa. Kuvake muuttuu valkoisesta punaiseksi, kun virtaa on vähän.
AC ADAPTERI (LISÄVARUSTE)
Sammuta kameran virta aina kun vaihdat virtalähdettä.
Täyden akun osoitin - akussa on täysi lataus. Osoitin näkyy, kun kameran virta on kytkettynä.
Vajaan akun osoitin - akussa on osittainen lataus.
Heikon latauksen varoitus - akussa on hyvin vähän virtaa. Akku tulee vaih-
taa/ladata hyvin pian. Varoitus ilmestyy automaattisesti ja pysyy monitorissa akun vaihtoon asti. Elokuvaus ei ole mahdollista. Jos virran määrä alenee tästä edelleen kameran ollessa päällä, akun ehtymisestä kertova varoitus näkyy juuri ennen kuin kamera sammuu automaattisesti.
Jos virta ei riitä kameran käyttämiseen, LCD monitorin yläpuolella oleva merkkivalo muuttuu oranssiksi ja vailkkuu 3 s ajan kameraa käynnistettäessä tai akun ehtymisestä kertova viesti näkyy LCD monitorissa juuri ennen virran sammumista. Kamera ei laukea. Akku pitää ladata.
AUTOMAATTINEN VIRRANSÄÄSTÖ
Akun virran säästämiseksi kamera sammuu, jos sitä ei käytetä kolmen minuutin aikana. Virta palau­tuu painamalla laukaisinta tai toistonäppäintä. Automaattisen virransäästön ajankohdan voi muuttaa asetusvalikon osiosta 2 (s. 72). Kun kamera on liitettynä tietokoneeseen tai PictBridge-tulostimeen, automaattinen virransäästö tapahtuu 10 minuutin kuluttua, eikä asetusta voi muuttaa.
Verkkolaitteen AC-4 tai AC-5 avulla kamera saa virtaa pistorasias-
1
ta. Verkkolaitetta suositellaan käytettäväksi, kun kamera on liitet­tynä tietokoneeseen tai kun sitä käytetään paljon. Verkkolaite AC-4 sopii käytettäväksi Pohjois-Amerikassa, Japanissa ja Taiwanilla, AC-5 muilla alueilla. Verkkolaitetta ei voi käyttää akun lataamiseen.
1. Kytke verkkolaitteen miniliitin DC-liitäntään.
2. Kytke verkkolaitteen pistoke pistorasiaan.
HIHNAN KIINNITTÄMINEN
1
Pidä hihna aina ranteesi ympärillä sen varalta, että kamera sattuisi putoamaan vahingossa.
1. Työnnä hihnan pieni lenkki kameran rungossa olevan hihnan kiinnikkeen läpi.
2. Työnnä hihnan toinen pää pienen lenkin läpi ja kiristä hihna.
16 17Alkuvalmistelut
2
MUISTIKORTIN ASETTAMINEN JA POISTAMINEN
Katkaise aina virta kamerasta ja tarkista, että merkkivalo ei pala ennen kuin vaihdat muis­tikortin. Muutoin kortti voi vaurioitua ja tietoja hävitä.
Tässä kamerassa on n. 15MB sisäinen muisti, joten kuvia voi ottaa ilman muistikorttia. Lisämuistia saa asettamalla kameraan SD (Secure Digital) tai MultiMediaCard kortin. Kun kamerassa on kortti, kuvat tallentuvat sille. Lisätietoja muistikorteista on sivulla 108.
t
3. Kortin poistaminen: paina korttia syvemmälle koloonsa ja vapauta otteesi siitä. Nyt kortin voi vetää ulos.
4. Sulje korttikotelon kansi ja työnnä sitä kameraan päin niin, että se lukittuu.
4
3
1. Avaa korttikotelon lukitus työntämällä kotelon kantta kameran takaosaan päin. Avaa kansi.
2. Työnnä muistikortti kokonaan koloonsa ja vapauta otteesi siitä. Kortin tulee lukittua koloon.
Aseta kortti niin, että sen etikettipuoli on kameran takaosaan päin. Työnnä kortti aina suorassa, ei vinottain. Älä koskaan pakota korttia sisään. Jos kortti ei sovi, tarkista, että se on oikein päin. Jos MultiMediaCard asetetaan väärin päin, se lukittuu paikalleen, mutta kotelon kansi ei sulkeudu.
18 19Alkuvalmistelut
1
SISÄISEN MUISTIN OSOITIN
Kuvaus- ja toistotilassa sisäisen muistin osoitin näyttää, että sisäinen muisti on käytössä. Kun kameraan asetetaan muistikortti, sisäistä muistia ei voi käyttää eikä lukea.
2
KAMERAN KÄYNNISTÄMINEN
Kameraan kytketään virta avaamalla objektiivin suojus kuvan mukaisesti. Kun kameraan kytketään virta ensimmäisen kerran, päiväys ja kellonaika on säädettävä. Katso seuraava sivu. Monitori saattaa sammua muutamaksi sekunniksi, kun salama latautuu vir­ran ollessa kytkettynä kameraan.
Virta katkaistaan kamerasta työntämällä objektiivin suojus vas­takkaiseen suuntaan. Säilytä kameraa aina objektiivin suojus sul­jettuna.
PÄIVÄYKSEN JA KELLONAJAN ASETTAMINEN
Kun kameran paristot ja muistikortti asetetaan ensimmäistä kertaa, kameran kello ja kalenteri tulee säätää. Kuvan tallen­nuksen yhteydessä siihen liitetään kuvauksen päivämäärä ja kellonaika.
Jos kelloa ja kalenteria ei ole säädetty, esille tulee hetkeksi
1
Set date and time.
siitä kertova viesti aina kun kameran virta kytketään. Sama viesti näkyy myös, jos kellon ja kalenterin asetus palautuu alkuasetukseen, kun kameraa säilytetään pitkään ilman paristoja.
Valitse “Yes” vasen/oikea -näppäimillä (1). “No” peruu toimenpiteen.
KUVAUSTILA - PERUSKÄYTTÖ
Tämä jakso selostaa kuvaamisen perustoiminnot. Kameran saattaminen kuvausvalmiiksi on selostet­tu sivuilla 14 - 20.
KAMERAN KÄSITTELY
Käytä monitoria ja tartu kameraan tukevasti oikealla kädelläsi, tukien samalla kameran runkoa vasemmalla kädellä. Pidä kyynärpäät sivuillasi ja jalat hartianleveyden verran harallaan, jotta kamera pysyy vakaana.
Kun otat pystykuvia, pitele kameraa niin, että salama on objek­tiivin yläpuolella. Varo peittämästä objektiivia sormillasi tai kam­eran hihnalla.
NoYes
Date/Time set
01 . 01. 2005
00 : 00
MM / DD / YYYY
:sel.
:enter
:move
Date/Time -asetusnäyttö
Päiväyksen ja kellonajan asetuksen näytön voi avata asetusvalikon (setup) osiosta 2. Joillakin alueilla käyttäjien on asetettava myös valikkokieli. Kieli vaihdetaan asetusvalikon osasta 1 (s. 73).
20 21Alkuvalmistelut
Avaa “Date/Time set” näyttö painamalla säätimen keskinäppäintä.
Valitse muutettava tieto vasen/oikea -näppäimillä.
Säädä tietoa ylös/alas -näppäimillä.
Kytke kello ja kalenteri toimintaan painamalla sääti­men keskinäppäintä.
KAMERAN SÄÄTÄMINEN KUVAUKSELLE
Siirrä toimintatavan kytkin sopivaan asentoon.
Valokuvaus
Digitaaliset aihe­ohjelmat.
Elokuvan ja äänen tal­lennus (s. 36, 52).
LCD MONITORIN NÄYTTÖ
Tallennustapa Salamakuvaustavat (s. 28) Automaattisen aiheohjelman näyttö (s. 25) Kuvakoko (s. 42) Kuvanalaatu (s. 42) Akun varauksen osoitin (s. 16) Tarkennusalueen rajat Sisäisen muistin osoitin (s. 19) Kuvansiirtotapa (s. 37) Otoslaskuri (s. 43) Laukaisutärähdyksen varoitus Tarkennusmerkki (s. 27)
LAUKAISUTÄRÄHDYKSEN VAROITUS
Jos suljinajasta tulee niin pitkä, että kameralla ei voi kuvata vakaasti käsi­varalta, laukaisutärähdyksen varoitus ilmestyy monitoriin. Laukaisutärähdys aiheuttaa kuviin epäterävyyttä, mikä on voimakkaampaa objektiivin ollessa teleasennossa. Vaikka varoitus näkyy, kameran voi silti laukaista. Jos varoi­tus näkyy, aseta kamera jalustalle tai käytä kameran salamaa.
ZOOMOBJEKTIIVIN KÄYTTÖ
Kamerassa on ainutlaatuinen 6,3 - 18,9 mm:n zoomi. Se vastaa 38 - 114 mm:n objektiivia kinoka­merassa. Objektiivia säädetään kameran takana olevalla zoomvivulla.
Tuo aihe lähemmäs painamalla vipua oikealta (T) puolelta (1).
Laajenna kuvaa painamalla vipua vasemmalta (W) puolelta.
1
Zoomin osoitin
Zoomauksen jälkeen zoomin osoitin näkyy LCD-monitorissa kertoen zoomauksen määrän likimääräisesti.
Digitaalisen zoomin avulla zoomin tehoa voidaan lisätä. Digitaalinen zoom käyn­nistetään tallennustilan valikon osiosta 3 (s. 51).
Kuvausvihje
Zoomobjektiivi ei vaikuta vain siihen kuinka isona aihe näkyy kuvassa. Se vaikuttaa myös kuvan syväterävyyteen ja perspektiiviin. Syväterävyysalue muudostuu lähimmästä terävästä aiheesta etäisimpään terävään aiheeseen ulottuvasta alueesta. Kun objektiivia zoomataan teleeseen päin, syväterävyysalue pienenee, jolloin aihe erottuu taustastaan. Useimmat muo­tokuvat otetaan teleellä. Zoomattaessa laajakulmalle sekä kuvan etuala että sen tausta näyt­tävät terävämmiltä. Usein maisemakuvissa käytetään hyödyksi laajakulmien suurta syväterävyyttä. Laajakulmat luovat myös voimakkaan perspektiivivaikutelman, mikä lisää kuvan syvyyden tunnetta. Teleet kutistavat aiheen ja taustan välistä etäisyyttä ja luovat siten heikon perspektiivivaikutelman.
22 23Kuvaustila - peruskäyttö
PERUSKUVAUS
Kytke virta kameraan ja siirrä toimintatavan kytkin digitaalisen aihe­ohjelman tai tallennustilan asentoon. Molempien toimintatilojen käyt­tö on samanlaista.. Automaattinen digitaalisten aiheohjelmien valinta on käytössä vain, kun säädin on aiheohjelmien asennossa.
Kohdista tarkennusalue aiheeseesi. Tarkista, että aiheesi on oikealla tarkennusetäisyydellä (s. 26). Jos aihe on hyvin lähellä, käytä Super Makro -toimintoa (s. 30).
Lukitse tarkennus ja valotus painamalla laukaisin osittain alas. AF:n tunnistin (a) näkyy osoittamassa aihetta. Automaattinen digitaalisen aiheohjelman valinta valitsee sopivan valotustavan; ks. seuraava sivu.
AUTOMAATTINEN DIGITAALISTEN AIHEOHJELMIEN VALINTA
Automaattinen dhigitaalisten aiheohjelmien valinta valitsee joko ohjelmoidun AE:n tai jonkin neljästä digitaalisesta aiheohjelmasta. Digitaaliset aiheohjelmat optimoivat kameran asetukset eri tilanteissa ja olosuhteissa. Automaattinen digitaalisten aiheo­hjelmien valinta on käytössä vain kun toimintatavan kytkin on aiheohjelmien asennossa. Tietoja eri aiheohjelmista on sivulla 30.
Monitorin yläosassa näkyvä rivi harmaita osoittimia kertoo, että automaattinen digitaalisten aiheohjelmien valinta on käytössä.
Paina laukaisin osittain alas; AF-järjestelmä löytää aiheen ja automaattinen digitaalisten aiheohjelmien valinta valitsee valotus­ohjelman. Jos osoittimia ei näy, ohjelmoitu AE on käytössä. Ota kuva painamalla laukaisin pohjaan.
Tarkennus­alueen raja
Tarkennus-
merkki
Tarkennusmerkki on monitorissa valkoinen ja tarkennusalueen rajat muuttuvat punaisiksi ilmaisten, että tarkennus on lukittunut. Jos merkki on punainen, kamera ei pystynyt löytämään aihetta. Toista edelliset vaiheet.
Ota kuva painamalla laukaisin pohjaan. Tallentunutta kuvaa voidaan esikatsella pitämällä laukaisinta painettuna sen jälkeen kun kuva on otettu . Välitön katselutoiminto on myös käytettävissä (s. 47).
Merkkivalo muuttuu punaiseksi ja alkaa vilkkua osoittaen, että kuvatiedostoa siirretään muistikortille tai sisäiseen muistiin. Älä koskaan poista tai aseta muistikorttia tiedonsiirron aikana.
Ohjelmoitu AE (ei osoitinta)
Muotokuva
Urheilu
Maisema
Auringonlasku
Pitele kameraa vakaasti auringonlaskuohjelman aikana, koska valotusaika voi olla pitkä.
Kun digitaaliset aiheohjelmat ovat valittuina, jokin seitsemästä digitaalisesta aiheohjelmasta voidaan valita käsin käyttämällä säätimen vasen/oikea-näppäimiä ennen kuvan ottamista. Katso sivu 30.
2524 Kuvaustila - peruskäyttö
TARKENNUSLUKITUS
Tarkennuslukitusta käytetään, kun halutaan sommitella kuva niin, että aihe on kuvan laidalla, tarken­nusalueen ulkopuolella. Tarkennuslukitusta voi käyttää myös, jos kyseessä on erikoistilanne, jossa kamera ei pysty tarkentamaan aihetta. Toimintoa säädellään laukaisimesta.
Kohdista tarkennusalue aiheeseesi. Lukitse tarkennus painamalla laukaisin osittain alas ja pitämällä se siinä asennossa.
Monitorissa oleva tarkennusmerkki ja tarkennusalueen rajat osoittavat, milloin tarkennus on lukittuna.
Sommittele aihe uudelleen kuva-alalle nostamatta sormeasi laukaisimelta. Ota kuva painamalla laukaisin lopun matkaa alas.
TARKENNUSETÄISYYDET
Tarkennusetäisyydet riippuvat zoomauksen määrästä. Voit tarkentaa alla olevia lukemia lähemmäs, jos käytät Super Makro -toimintoa (s. 30).
TARKENNUSMERKIT
Tässä digitaalikamerassa on nopea ja tarkka automaattitarkennus. LCD-monitorin oikeassa alakul­massa oleva tarkennusmerkki kertoo tarkennuksen tilanteen. Kameran voi laukaista riippumatta siitä, pystyykö se tarkentamaan aiheen vai ei.
Tarkennus varmistunut - LCD-monitorin tarkennusmerkki on
valkoinen ja tarkennuksen rajat muuttuvat punaisiksi. Tarkennus on lukittunut
Tarkennus ei onnistu - LCD-monitorin tarkennusmerkki on
Tarkennusmerkki
Tarkennusalueen raja
punainen ja tarkennuksen rajat ovat valkoiset.
TARKENNUKSEN ERIKOISTILANTEET
Tietyissä tilanteissa kameran voi olla mahdotonta tarkentaa aihetta. Silloin tarkennuslukitusta (s. 26) voi käyttää niin, että tarkennetaan toiseen, oman aiheen kanssa samalla etäisyydellä olevaan aiheeseen ja kuva rajataan uudelleen ennen sen ottamista.
Laajakulma Tele
0,1m ~ ∞ (4 in. ~ ∞) 0,5m ~ ∞ (20 in. ~ ∞)
26 27Kuvaustila - peruskäyttö
Aihe on liian tumma. Kaksi eri etäisyyksillä
Tarkennusalueella ole­van aiheen kontrasti on heikko.
olevaa aihetta asettuu päällekkäin tarkennus­alueelle.
Aiheen lähellä on hyvin kirkas alue.
SALAMAKUVAUSTAVAT
Salamaa voidaan käyttää liikkumattomia kuvia otettaes­sa. Salamakuvaustapa valitaan painamalla kameran ta­kana olevaa säätimen ylös-näppäintä (1) niin, että haluttu toimintatapa tulee näkyville. Kytke toimintatapa paina­malla laukaisinta. Toiminnassa oleva salamakuvaustapa näkyy LCD-monitorin vasemmassa yläkulmassa. Kun kamera sammutetaan ja automaattiasetusten palautus (s.45) on toiminnassa, salamakuvaustavaksi palautuu automaattisalama ja siihen yhdistyvä punasilmäisyyden
1
Automaattisalama
Autom.salama ja puna­silmäisyyden vähennyys
Täytesalama
Salaman esto
Täytesalama
28 29
Kuvaustila - peruskäyttö
vähennys, jos se oli viimeksi käytössä. Jos se ei ollut käytössä, kamera palautuu salama-automatiikkaan. Kameraa ei voi laukaista salaman latautumisen aikana.
Automaattisalama - salama välähtää automaattisesti, kun valoa on vähän tai kuvataan vastavaloon.
Punasilmäisyyden vähennys - salama välähtää useita kertoja ennen valottavaa välähdystä, jotta silmien puner­tuminen kuvissa vähenisi. Käytetään kuvattaessa ihmisiä tai eläimiä niukassa valossa, jolloin esisalamat supistavat kuvattavien pupilliaukkoja ja vähemmän valoa pääsee heijastumaan retinasta.
Täytesalama - salama välähtää aina kuvaa otettaessa riippumatta vallitsevan valon määrästä. Täytesalamaa voi käyttää loiventamaan jyrkkiä, voimakkaan suoran valon tai auringonpaisteen aiheuttamia varjoja.
Salaman esto - salama ei välähdä. Käytä salaman estoa, kun salaman käyttö on kielletty, haluat vallitsevan valon valaisevan aiheen tai aihe on salaman ulottumat­tomissa. Laukaisutärähdyksen varoitus voi ilmestyä, kun salaman esto on valittuna (s. 22).
SALAMAN KANTAMAT - AUTOMAATTINEN KUVAUS
Kamera säätelee automaattisesti salaman tehoa. Oikean valotuksen takaamiseksi aiheen tulee olla salamakuvausalueella. Optisesta järjestelmästä johtuen salamakuvausalue on erilainen laajakulmalla ja teleellä. Salama kantamaa voi muuttaa kameran herkkyysasetuksen (ISO) avulla (s. 46).
Laajakulma Tele
0,2m ~ 2,4m (0,7 ft. ~ 7,9 ft.) 0,5m ~ 2,0m (1,6 ft. ~ 6,6 ft.)
SALAMAN MERKIT
LCD:n yläpuolella oleva merkkivalo kertoo salaman tilanteen. Kun valo on oranssi ja vilkkuu nopeasti, salama latautuu eikä kameraa voi laukaista.
NÄYTTÖNÄPPÄIN - KUVAUSTILA
Näyttönäppäin säätelee LCD:n näyttöä. Näppäimen painallus vaihtelee kaikkien tietojen näyttöä ja vain päivittyvän kuvan näyttöä. Jos näyttönäppäin pidetään alhaalla, esille tulee LCD:n kirkkaus­säädön näyttö, ks s. 74.
Täysi näyttö Vain päivittyvä kuva
DIGITAALISET AIHEOHJELMAT
Digitaaliset aiheohjelmat optimoivat kameran valotuksen, valkotasapainon ja kuvaprosessoinnin tietyille aiheille ja tilanteille.
Yömuotokuva – tuottaa syviä, hienosävyisiä kuvia yönäkymistä. Jalustan käyttö on suositeltavaa. Salamaa käytettäessä aiheen ja taustan valotus tasapainottuvat. Salamaa voi käyttää vain, kun aihe on lähellä, esim. otettaessa muotokuva. Salamaa käytettäessä kuvattavia tulee pyytää olemaan liikkumatta salaman välähdyksen jälkeen; valotus jatkuu edelleen taustan saamiseksi mukaan kuvaan.
Automaattinen valinta
Muotokuva
Urheilu
Maisema
Auringonlasku
Yömuotokuva
Teksti
Supermakro
Automaattikuvaus (ei kuvaketta)
Aseta toimintatavan kytkin digitaalisten aiheohjelmien tilaan.Valitse sopiva aiheohjelma painamalla vasen/oikea­näppäimiä; toiminnassa oleva aiheohjelma näkyy moni­torin yläosassa. Katso lisätietoja automaattisesta digitaa­listen aiheohjelmien valinnasta sivulta 25.
Muotokuva – optimoi kameran tuottamaan lämpimät, pehmeät ihosävyt ja saa kuvan taustan piirtymään hieman pehmeästi. Useimmat muotokuvat ovat parhaimmillaan teleellä kuvattuna; pidempi polttoväli ei liioittele kasvoja ja pienempi syväterävyys pehmentää kuvan taustan. Käytä täytesalamaa vähentämään jyrkkiä varjoja suorassa auringonvalossa ja vastavalossa.
Urheilu – käytetään toiminnan tallentamiseen lyhentämällä sulji­naikaa. Salamaa käytettäessä aiheen tulee olla salaman kantamalla (s. 29). Tapahtumien kuvaamisessa yksijalka on kätevämpi kuin tavallinen kamerajalusta.
Maisema – optimoi kameran tuottamaan teräviä, värikkäitä maise­makuvia. Käytetään, kun ulkona on kirkas valaistus.
Auringonlasku – optimoi kameran tuottamaan runsasvärisiä, lämpimiä kuvia auringonlaskuista. Kun aurinko on horisontin yläpuolella, älä suuntaa kameraa suoraan aurinkoa kohti pitkiksi ajoiksi. Kirkas valo voi vahingoittaa CCD:tä. Sammuta kamera tai peitä objektiivi otosten välillä.
Teksti - käytetään kuvattaessa valkoisella pohjalla olevia mustia tekstejä tai viivapiirroksia.
Supermakro - käytetään lähikuviin, joita otetaan lyhimmillään 5 cm:n etäisyydeltä. Kun tämä vaih-
toehto on valittu, kamera zoomaa automaattisesti supermakroasentoon ; zoomasetusta ei voi muut­taa. Lähietäisyyksillä salama voi aiheuttaa ylivalotuksen tai tuottaa epätasaisen valaistuksen. Aseta salamakuvaustavaksi salaman esto (s. 28). Jalustan käyttö on suositeltavaa.
Automaattinen tallennus - kun digitaaliset aiheohjelmat on kytketty pois päältä, kamera käyttää ohjelmoitua automaattivalotusta.
PISTETARKENNUS - AF
Piste-AF:ää käytetään valikoivaan tarkennukseen. Sekä tarkennus että valotus määrittyvät piste­AF:n alueen mukaisesti. Kun automaattiasetusten palautus (auto reset, s. 55) on toiminnassa, piste­AF:n alue palautuu laajaksi tarkennusalueeksi kun kamera suljetaan. Pistetarkennusta voi käyttää myös elokuvauksessa. Digitaalisen zoomauksen (s. 51) yhteydessä piste-AF:n alue kasvaa.
Tuo pistetarkennuksen alue esille pitämällä säätimen keskinäppäin alaspainettuna; keskinäppäin vaihtelee pis­tetarkennuksen ja laajan tarkennusalueen käyttöä.Ota kuva kuten sivulla 24 selostetaan.
Jos monitorissa näkyy vain päivittyvä kuva, laajan tar­kennusalueen ja pistetarkennuksen vaihtelu palauttaa näyttöön kaikki tiedot.
3130 Kuvaustila - peruskäyttö
TOISTOTILA - PERUSKÄYTTÖ
Kuvia voidaan katsella toistotilassa. Toistotilaan liittyy lisätoimintoja, ks. sivu 54. Kuvien toistamisek­si kameraa ei tarvitse käynnistää objektiivin suojusta siirtämällä.
Paina toistonäppäintä, kun haluat katsella tallennettuja kuvia (1). Jos kamerassa ei ole virtaa, paina näppäintä, kunnes monitori käynnistyy.
1
Selaa kuvia säätimen vasen/oikea -näppäinten avulla (2).
KUVIEN KÄÄNTÄMINEN
Painamalla säätimen alas-näppäintä (1) voit kääntää kuvaa 90° vasemmalle, 90° oikealle ja vaakatasossa. Kuva näkyy valitun suuntaisesti, kunnes asetusta muutetaan.
1
Kun haluat palata kuvaustilaan tai sammuttaa kameran, paina toistonäppäintä uudelleen.
2
Jos haluat katsella sisäisessä muistissa olevia kuvia, poista muistikortti kamerasta.
YHDEN KUVAN KATSELUN NÄYTTÖ
Toimintatavan osoitin
Kuvausaika
Kuvauspäivä
Äänityksen osoitin
Lukituksen osoitin (s. 60)
DPOF-asetuksen osoitin (s. 70)
E-mail kopion osoitin (s. 62)
32 Toistotila - peruskäyttö
Suurennuksen näyttö (s. 35)
Kansion numero - tiedoston numero (s. 86)
Ruutunumero / kuvien kokonaismäärä
Kuvakoko (s. 42) Kuvanlaatu (s. 42) Akun varaus (s. 16) Sisäisen muistin osoitin (s. 19)
YKSITTÄISTEN KUVIEN POISTO
Näkyvillä olevan kuvan voi poistaa painamalla säätimen ylös-näppäintä. Esiin tulee varmennusnäyttö.
Korosta ”Yes vasen/oikea -näppäimillä. “No” peruu toimenpiteen.
Poista tiedosto painamalla säätimen keskinäp­päintä.
Delete this frame?
Yes No
1
33
Loading...
+ 39 hidden pages