Kenwood DVF-3060K User Guide [nl]

DVD/VCD/CD-SPELER
DVF-3060
GEBRUIKSAANWIJZING
B60-5235-08 00 (E) AP 01/10
2
Inleiding
Alvorens het apparaat op het stopcontact aan te sluiten
Let op : Om veilige bediening te waarborgen, dient deze bladzijde zorgvuldig te worden doorgelezen.
De spanningsvereiste van het toestel zijn zoals hieronder aangegeven.
............................................................... 110 - 240 V wisseletroom
Batterij niet Weggooien, maar Inleveren als KCA
Voorbereiding
Veiligheidsmaatregelen
Let op : Om veilige bediening te waarborgen, dient deze bladzijde zorgvuldig te worden doorgelezen.
WAARSCHUWING : STEL HET APPARAAT NIET BLOOT AAN REGEN OF
VOCHT OM BRAND OF EEN GEVAARLIJKE ELEKTRISCHE SCHOK TE VOORKOMEN.
CAUTION
RISK OF ELECTRIC SHOCK
DO NOT OPEN
EEN BLIKSEMPIJL IN EEN GELIJKZIJDIGE DRIEHOEK BETEKENT DE AANWEZIGHEID VAN NIET GEISOLEERDE”GEVAARLIJKE SPANNINGEN” IN HET INWENDIGE VAN HET APPARAAT. DEZE SPANNINGEN KUNNEN ZO GROOT ZIJN DAT ZE HET GEVAAR VAN EEN ELEKTRISCHE SCHOK OPLEVEREN.
EEN UITROEPTEKEN IN EEN GELIJKZIJDIGE DRIEHOEK MAAKT DE GEBRUIKER EROP ATTENT DAT ER BELANGRIJKE BEDIENING/ONDERHOUDSINFORMATIE IN DE BIJGEVOEGDE LITE­RATUUR IS.
Laserproductmarkering
CLASS 1
LASER PRODUCT
LET OP: VERWIJDER HET DEKSEL (OF DE ACHTERKANT) NIET OM EEN ELEK­TRISCHE SCHOK TE VOORKOMEN. IN HET INWENDIGE ZIJN GEEN DOOR DE GEBRUIKER REPAREERBARE ONDERDELEN AANWEZIG. LAAT ALLE REPARATIES OVER AAN HIERTOE BEVOEGDE PERSONEN.
Deze markering geeft aan dat dit product is ingedeeld in Laserproduct-klasse 1. Dit betekent dat er geen gevaar bestaat voor gevaarlijke stralen buiten het product. Locatie: Achterpaneel
Inleiding
Uitpakken
Pak het apparaat zorgvuldig uit en controleer of geen van de accessoires ontbreekt. Indien een of meer accessoires ontbreken, of indien het apparaat beschadigd is of niet werkt, stel dan meteen uw handelaar hiervan op de hoogte. Indien uw apparaat rechtstreeks aan u werd toegezonden, stel dan onmiddellijk het ransportbedrijf op de hoogte. Het is aan te raden dat u de originele verpakking bewaart voor het geval de appa­raat in de toekomst nogmaals vervoerd moet worden.
Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor eventuele naslag in de toekomst.
Accessoires
Controleer of de volgende accessoires aanwezig zijn.
Audio/video-aansluitsnoer (rood, wit, geel)..(1) Batterijen (R6/AA) ...(2)Afstandsbediening..(1)
Coaxiale kabel ...(1)
3
Voorbereiding
4
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Let op : Om veilige bediening te waarborgen, dient deze bladzijde zorgvuldig te worden doorgelezen.
Lees alle veiligheidsinformatie en bedieningsaanwijzingen grondig door alvorens het apparaat in gebruik te nemen. Neem alle waarschuwingen die op het apparaat vermeld staan in acht alsook de instructies in de gebruiksaanwijzing. Bewaar de gebruiksaanwijzing voor eventuele naslag in de toekomst.
1. Voeding – Dit apparaat mag uitsluitend op de voedingsbron
worden aangesloten die in de gebruiksaanwijzing of op het apparaat staat vermeld. Raadpleeg uw handelaar of het elektriciteitsbedrijf indien u niet zeker bent van de spanning in uw huis. Zie de gebruiksaanwijzing voor apparaten die via batterijen of andere bronnen van spanning worden voorzien.
2. Bescherming van het netsnoer – Leg het netsnoer zo dat er
niet over gelopen wordt en het snoer niet klem komt te zitten. Let vooral goed op de plaats waar de stekker in het stopcontact wordt gestoken, op de stekker zelf en op de plaats waar het snoer uit het apparaat komt. Nooit aan het snoer trekken e.d.
3. Ventilatie – De openingen in de ombouw van het apparaat
dienen voor de ventilatie en zorgen dat het toestel niet door
Voorbereiding
oververhitting verkeerd zou kunnen gaan functioneren. Blokkeer deze openingen niet en dek ze niet af met een kleedje of dergelijk. Stel het apparaat zodanig op dat er een goede doorstroming van lucht kan plaatsvinden. Leg geen grammofoonplaten of een kleedje op het apparaat. Houd minimaal 10 cm afstand tot de muur. Zet het apparaat niet op een bed, divan, kleedje of iets dergelijks daar hierdoor de ventilatie-openingen afgesloten kunnen worden. Plaats het apparaat niet in een afgesloten kast, boekenkast of dicht rek tenzij de fabrikant uitdrukkelijk heeft vermeld dat het rek hiervoor geschikt is en de ventilatie niet wordt gehinderd.
4. Water en vocht - Stel het toestel niet bloot aan druipend of
spattend water - bijvoorbeeld naast een bad, wastafel, aanrecht, of gootsteen, in een natte kelder; bij een zwembad enz. Zet geen voorwerpen met vloeistoffen, zoals een bloemenvaas, op het toestel.
5. Temperatuur – Het is mogelijk dat het apparaat niet goed
functioneert bij lage temperaturen of temperaturen onder het vriespunt. De beste omgevingstemperatuur is hoger dan +5°C.
11. Vreemde geur – Als het apparaat vreemd ruikt of rook
uitstoot, moet het apparaat onmiddellijk worden uitgeschakeld (OFF) en de stekker uit het stopcontact worden getrokken. Raadpleeg hierna uw dealer of dichtstbijzijnde servicecentrum.
12. Beschadigingen die vakkundige hulp vereisen – In de
volgende gevallen dient contact te worden opgenomen met een erkende vakman voor het uitvoeren van reparaties:
A. Als het netsnoer of de netstekker beschadigd is. B. Als een voorwerp op het apparaat gevallen is of er vloeistof
in het apparaat terechtgekomen is.
C. Als het apparaat aan regen blootgesteld heeft gestaan. D. Als het apparaat niet normaal functioneert en de handelingen
zoals in de gebruiksaanwijzing beschreven zijn opgevolgd. Maak alleen instellingen met regelaars die in de gebruiksaanwijzing zijn beschreven.Een onjuiste afstelling van andere regelaars kan het apparaat mogelijk beschadigen. Onjuiste instellingen dienen door erkend onderhoudspersoneel te worden gerepareerd zodat het apparaat weer normaal functioneert.
E. Als het apparaat gevallen is of de behuizing beschadigd
is.
F. Als de prestaties van het apparaat zienderogen achteruit
gaan.
13. Service–werkzaamheden – De gebruiker mag uitsluitend de
service–werkzaamheden uitvoeren die in de gebruiksaanwijzing beschreven zijn. Het uitvoeren van eventuele andere werkzaamheden dient te worden overgelaten aan de vakman.
14. Elektriciteitskabels – Buitenantennes dienen uit de buurt van
elektriciteitkabels, andere elektrische circuits of spanningcircuits te worden geïnstalleerd. Let tevens op dat de antenne niet op deze kabels of circuits kan vallen.Voorkom fatale schokken en let op bij het installeren van antennes dat u geen hoogspanningskabels, elektriciteitkabels en circuits aanraakt.
15. Netuitgangen – Op de netuitgangen op het achterpaneel mag
geen apparatuur worden aangesloten met een groter opgenomen vermogen dan de voorgeschreven waarde. Sluit op de netuitgangen ook geen normale huishoudelijke apparatuur aan (zoals een strijkijzer of broodrooster) daar dit brand of een elektrische schok zou kunnen veroorzaken.
6. Hitte – Houd het apparaat uit de buurt van warmtebronnen
zoals radiators, verwarmingselementen, kachels of andere apparatuur (zoals versterkers) die warmte uitstraalt. Zet geen voorwerpen met open vuur, zoals een kaars of lampion op of in de buurt van het apparaat.
7. Elektrische schok – Als een metalen voorwerp zoals een
haarspeld of naald in het inwendige van het aparaat wordt gehouden, kan een gevaarlijke elektrische schok ontstaan. Voor gezinnen met kinderen geldt, dat er goed op gelet moet worden dat de kinderen nooit een voorwerp (vooral metaal) in het apparaat steken.
8. Verwijderen van de behuizing – Maak de behuizing nooit
open. Worden abusievelijk inwendige onderdelen aangeraakt, dan kan dit resulteren in een gevaarlijke elektrische schok.
9. Reinigen – Haal alvorens het reinigen de stekker van het
toestel uit het stopcontact. Gebruik geen vluchtige middelen zoals alcohol, verfverdunner, wasbenzine, spiritus e.d. om de buitenkant van het apparaat te reinigen. Gebruik een schoon droog doekje.
10. Onweer – Haal voor de veiligheid de stekker uit het stopcontact
en ontkoppel de antenne of de kabel indien u het apparaat voor langere tijd niet gebruikt of in geval van onweer. U voorkomt zo dat het apparaat door lichtflitsen, onweer of andere oorzaken wordt beschadigd.
16. Overschrijding – Overschrijd de capaciteit van stopcontacten,
stekkerdozen, verlengsnoeren, etc.niet daar dit kan resulteren in brand of een elektrische schok.
17.Bevestiging – Voorkom problemen en gebruik geen
bevestigingsonderdelen die niet door de fabrikant zijn aanbevolen.
18. Vervangende onderdelen – Indien een bepaald onderdeel
dient te worden vervangen, dient alleen een origineel, door de fabrikant aanbevolen onderdeel of een onderdeel met exact dezelfde karakteristieken te worden gebruikt. Andere onderdelen leveren mogelijk problemen op of kunnen brand of een beschadiging veroorzaken. Controleer dat het onderhoudspersoneel de juiste onderdelen heeft gebruikt.
19. Veiligheidstest – Na reparatie of onderhoud van dit apparaat,
dient u een veiligheidstest door het onderhoudspersoneel te laten uitvoeren, zodat u kunt controleren dat het apparaat juist functioneert.
5
Voorbereiding
6
Speciale kenmerken en Inhoud
Speciale kenmerken
Dans ce document, les différentes particularités sont repérées par les icône suivantes.
: Beschrijving van een functie die voor DVD kan worden gebruikt. : Beschrijving van een functie die voor CD kan worden gebruikt. : Beschrijving van een functie die voor VCD kan worden gebruikt.
Betere beeldkwaliteit dan S-VHS video en LaserDiscs
Betere geluidskwaliteit dan normale CD’s
Geschikt voor grafisch gebruikersinterface (GUI)
Voorbereiding
Diverse DVD weergavefuncties
Compatibel met DTS digitaal uitgangssignaal
Let op : Om veiligheidsredenen dienen de bladzijden voorzien van het teken
Inhoud
zorgvuldig te worden doorgelezen.
Voorbereiding
Inleiding ............................................................................................... 2
Alvorens het apparaat op het stopcontact aan te sluiten ...... 2
Veiligheidsmaatregelen ................................................................ 2
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN ........................ 4
Speciale kenmerken en Inhoud ...................................................... 6
Speciale kenmerken............................................................................... 6
Inhoud ........................................................................................................ 6
Afspeelbare discs .............................................................................. 7
Opnamesystemen en typen van afspeelbare discs ......................... 7
Discs die niet kunnen worden gebruikt .............................................7
Pictogrammen op DVD VIDEO’s ........................................................... 7
Regiocodes ......................................................................................... 8
Regiocodes in de wereld ....................................................................... 8
Videoformaten .................................................................................... 9
Belangrijke gegevens ..................................................................... 10
Onderhoud ............................................................................................... 10
Ter referentie .........................................................................................10
Aansluitingen ................................................................................... 11
Aansluiten op een TV met een video (composiet) ingangsaansluiting
Aansluiten op een TV met een S-video ingangsaansluiting........ 11
Aansluiten op een TV met een SCART ingangsaansluiting ......... 12
Aansluiten op een audio-component ................................................ 12
Bedieningsorganen en indicators................................................ 13
Gebruik van de afstandsbediening .............................................. 14
Gebruik
Afspelen van een disc .................................................................... 16
Basisbediening ......................................................................................16
Speciale weergavefuncties ................................................................17
Gebruik van de beeldscherm-aanduidingen ............................. 19
Kiezen van een titel ..............................................................................20
Kiezen van een hoofdstuk of track .................................................... 20
Kiezen van de
Kiezen van de ondertiteling-taal .........................................................21
Kiezen van de kijkhoek (perspectief) ................................................ 22
Gebruik van de intro-weergavefunctie ............................................ 22
Gebruik van de bladwijzers ..................................................................23
geluidsspoor-taal ................................................................
... 11
Herhaalde weergave ..........................................................................................
A-B herhaalfunctie .............................................................................................
Willekeurige weergave .....................................................................................
Programma-weergave .................................................................... 26
Systeeminstellingen ....................................................................... 28
Instellingenmenu ...................................................................................28
Kiezen van de geluidsspoor-taal .......................................................... 29
Kiezen van de ondertiteling-taal ..........................................................29
Kiezen van de menutaal ...................................................................................
Instellen van het weergave-restrictieniveau ....................................... 30
Wachtwoord ........................................................................................................
TV aspect .............................................................................................................
Dynamisch bereik ................................................................................... 34
Digitale audio-uitgang ........................................................................... 34
Lineaire PCM .......................................................................................... 35
Menu-weergave .............................................................................. 36
Hiërarchische structuur van VCD-menu’s (P.B.C.) .........................36
Weergeven zonder gebruik van de menu-weergavefunctie
(bij een P.B.C.-compatibele VCD) (P.B.C. On of Off) ..................37
Kiezen van het geluidskanaal ............................................................ 37
MP3 functie ....................................................................................... 38
Richtlijnen voor MP3 ............................................................................ 38
MP3- bestanden afspelen....................................................................39
Kiezen van MP3 bestanden ................................................................. 40
MP3 herhaalde weergave.....................................................................41
MP3 willekeurige weergave ................................................................ 41
MP3 Programma-weergave .................................................................. 42
Lijst met taalcodes voor DVD menu .............................................43
24 24 25
30
31 33
Meer informatie
Oplossen van problemen................................................................ 44
Technische gegevens ..................................................................... 47
21
Afspeelbare discs
Opnamesystemen en typen van afspeelbare discs
Met dit toestel kunt u behalve de muziek van CD’s ook de hieronder getoonde discs met bijvoorbeeld video-opna­men van films en concerten weergeven met een hoge kwaliteit.
7
Afspeelbare disc
Markering op disc
Discformaat
Weergavekant
Video + Audio
Inhoud
Audio
DVD VIDEO CD (CD-R, CD-RW)
8cm
één kant of beide
kanten
Ongeveer 41 min.
(1 kant, 1 laag)
Ongeveer 75 min.
(1 kant, 2 lagen)
Ongeveer 82 min.
(2 kanten, 1 laag)
Ongeveer 150 min.
(2 kanten, 2 lagen)
12cm
één kant of beide
kanten
Ongeveer 133 min.
(1 kant, 1 laag)
Ongeveer 242 min.
(1 kant, 2 lagen)
Ongeveer 266 min.
(2 kanten, 1 laag)
Ongeveer 484 min.
(2 kanten, 2 lagen)
8cm
slechts één kant slechts één kant
Max. 20 min. digitaal Max. 74 min. digitaal
12cm
VCD
12cm
slechts één kant
Max. 74 min.
MP3 medium die u met dit apparaat kunt afspelen (CD-R, CD-RW) °
Discs die niet kunnen worden gebruikt
De volgende discs kunnen niet met deze speler worden weergegeven.
DVD AUDIO discs DVD-ROM discs DVD-R/DVD-RAM/DVD-RW discs CD-ROM discs VSD discs S-VCD discs
÷ Een DVD VIDEO disc met een regiocode die niet overeenkomt met die van dit toestel, of zonder regiocode. Zie "Regiocodes"
voor meer informatie.
÷ Wanneer het videoformaat van een disc niet overeenkomt met dat van de gebruikte tv, kan de disc niet normaal worden
weergegeven. Zie "Videoformaten" voor meer informatie.
÷ Het is mogelijk dat dit toestel niet in staat zal blijken bepaalde CD-R/RW discs af te spelen, afhankelijk van de karakteristieken
van die discs, de opname-omstandigheden enz.
(Uitgezonder MP3 disc [ ISO 9660 niveau 1])
8
CDV discs (uitsluitend het audiogedeelte kan worden weergegeven) CD-G/CD-EG/CD-EXTRA discs (uitsluitend het audiogedeelte kan worden weergegeven) Photo CD discs (Probeer deze discs beslist niet weer te geven.)
9
Voorbereiding
Pictogrammen op DVD VIDEO’s
Pictogram
Toont de code van het gebied waar deze disc kan worden afgespeeld.
Aantal talen voor de tekst van de audiofunctie. Het nummer in het pictogram toont het aantal. (max. 8 talen)
Aantal talen voor de ondertitels. Het nummer in het pictogram toont het aantal beschikbare talen voor de on­dertitels. (max. 32 talen)
Aantal hoeken voor de perspectieffunctie. Het nummer in het pictogram toont het aantal beschikbare hoeken. (max. 9 hoeken)
Kiesbare aspectverhoudingen. "LB" staat voor "Letter en Box" en "PS" voor "Pan/Scan". •‹ In geval van deze ter voorbeeld gegeven aanduiding, kan het 16:9 beeld met het letterbox-formaat worden weergegeven.
Beschrijving
8
Regiocodes
Iedere speler uit deze reeks heeft een bepaalde regiocode, die gebaseerd is op het land waar de speler gaat worden gebruikt. Wanneer de speler voor weergave van DVD VIDEO’s wordt gebruikt, kunt u uitsluitend DVDVIDEO’s afspe­len die dezelfde regiocode hebben. De regiocode van deze speler staat op het achterpaneel van de speler.
Regiocodes in de wereld
DVD-spelers zijn voorzien van een regiocode in overeenstemming met het land of gebied voor export en gebruik. Zie de volgende kaart.
Voorbereiding
Disc voor professioneel gebruik (in-flight service van bepaalde luchtvaartmaat­schappijen)
Regiocodes van van DVD VIDEO's die die met deze speler kunnen worden afgespeeld
Deze speler is geschikt voor weergave van een DVD VIDEO die dezelfde code heeft als de overeenkomende code van de speler die in de tabel hierboven wordt vermeld, en een markering die de regiocode van de speler bevat of de “ALL” markering die hieronder wordt afgebeeld. Ook wanneer er geen specifieke code op de DVD VIDEO vermeld is ver­meld, is het mogelijk dat deze niet met deze speler kan worden weergegeven vanwege bepaalde restricties.
Restricties vanwege verschillen in discs
Bepaalde DVD’s en VCD’s kunnen uitsluitend met bepaalde weergavefuncties worden afge­speeld, in overeenstemming met de intenties van de fabrikant van de software. Deze speler geeft discs weer in overeenstemming met de intenties van de software-fabrikant en bepaalde functies kunnen derhalve niet voor bepaalde discs worden gebruikt. Lees de aanwijzingen die bij iedere disc worden geleverd. Indien een “Verbod-pictogram” op het scherm van de aange­sloten TV wordt getoond, betekent dit dat de geplaatste disc bepaalde restricties heeft.
Verbod-pictogram
Videoformaten
Er zijn grofweg twee systemen voor het tv en het disc­signaal (NTSC en PAL).
Welk systeem u gebruikt hangt af van het gebied of het land waar u zich bevindt.
Dit toestel reproduceert NTSC discs in het NTSC formaat en PAL discs in het PAL formaat.
÷ Als het videoformaat van uw tv niet overeenkomt met dat van de gebruikte disc, zal het beeld niet goed weergegeven kunnen
worden. Om deze reden moet u discs kiezen die kunnen worden afgespeeld op de tv die u gebruikt (afhankelijk van het gebied of het land waar u zich bevindt).
Controleren van het videoformaat
Controleer het videoformaat van de VCD en DVD discs die u met dit toestel wilt afspelen als volgt.
Tv formaten in een aantal landen
Videoformaat tv
NTSC
PAL
Belangrijkste landen en gebieden
Japan, Taiwan, Korea, VS, Canada, Mexico, Filippijnen, Chili enz.
China, Groot-Brittannië, Duitsland, Neder­land, Australië, Nieuw Zeeland, Koeweit, Singapore enz.
9
Voorbereiding
1 Controleer of de videoformaten van de ge-
bruikte tv en disc met elkaar overeenkomen.
÷ Raadpleeg de handleiding van de tv en de disc voor
meer informatie hieromtrent.
2 Als de tv kan worden omgeschakeld tussen NTSC
en PAL, dient u de tv in te stellen aan de hand van het door de disc gebruikte systeem.
Videoformaat tv
Alleen NTSC
Alleen PAL
Omschakelbaar
NTSC/PAL
Correcte video-weergave is niet mogelijk als de video-
formaten van de tv en de disc niet met elkaar overeenko­men.
Videoformaat af te
spelen disc
NTSC
PAL
NTSC/PAL
Wanneer de videoformaten verschillen :
Probeer de disc af te spelen. Als de videoformaten van de disc en de tv niet met elkaar overeenkomen, is het mogelijk dat het weergegeven beeld zwart-wit wordt of zoals hieron­der aangegeven
De boven en onderranden vallen weg.
Aan de boven-en onderrand verschijnen zwarte balken.
Het beeld rolt omdat de synchronisa­tie niet overeenkomt.
10
Belangrijke gegevens
Onderhoud
Onderhoud van het toestel
Veeg het voorpaneel of de behuizing indien nodig met een zachte droge doek schoon. Gebruik geen thinner, benzine, alcohol voor het reinigen. Dit soort middelen tast namelijk de behuizing aan.
Ter referentie
Voorzorgen voor het behandelen van discs
Behandelen
Houd de disc zodanig vast dat u de
Voorbereiding
Sticker
Plaksel
weergavekant niet aanraakt.
Kant met label
Weergavekant
Plak geen papier of plakband op de weergavekant of de kant met het label van de disc.
Reinigen
Veeg de disc met een zacht, katoenen doek (of
dergelijke) vanuit het midden in een rechte lijn
naar de buitenkant af indien er vingerafdrukken
of vuil op de disc zijn.
Meer over contactreinigers
Gebruik geen contact-reiniger daar deze een problemen kan veroorzaken. Pas vooral op met contact-reinigers die olie bevatten daar deze de plastic onderdelen kunnen aantasten.
Speel nooit een kromme of vervormde disc af
Tijdens weergave draait de disc met hoge snelheid in de speler. Voor-
kom problemen en gebruik derhalve nooit een kromme of vervormde
disc of een disc die met lijm of plakband in gerepareerd. Gebruik beslist
geen discs die niet rond zijn daar deze een onjuiste werking veroorza-
ken.
Accessoires voor discs
Discaccessoires (stabilisator, beschermvel, beschermring, etc.) die voor
een betere geluidskwaliteit of het beschermen van de disc in de handel
verkrijgbaar zijn, en discreinigers mogen niet met dit systeem worden
gebruikt om problemen en een onjuiste werking te voorkomen.
Opslag
Haal een disc uit de speler indien u deze disc voor langere tijd niet zult afspelen. Plaats de disc in het oorspronkelijke doosje of de hoes.
Maatregelen na het vervoeren
Voer alvorens het toestel te transporteren of te verplaat­sen de volgende handelingen uit.
1. Druk de POWER ON/OFF toets naar ON zonder een disc in het toestel geplaatst.
2. Wacht een paar sekonden en kontroleer dat het display is zoals hiernaast afgebeeld.
3. Druk de POWER ON/OFF toets naar OFF.
Voorzorgen voor condens
Condens (of vocht) wordt mogelijk in het toestel gevormd wanneer
er een groot temperatuursverschil tussen het inwendige van het
toestel en de omgeving is. Het toestel functioneert mogelijk niet juist
wanneer er condens in het toestel is gevormd. U moet in dat geval
een paar uur wachten en het toestel pas in gebruik nemen wanneer
de condens is verdampt.]
Let vooral bij de volgende omstandigheden goed op:
Er is gauw sprake van condensatie wanneer het toestel naar een
andere ruimte met een groot verschil in temperatuur wordt verplaatst,
wanneer de kamer zeer vochtig is, etc.
Aansluitingen
Maak de aansluitingen zoals aangegeven in het onder­staande schema. Raadpleeg bij het aansluiten van de andere componen­ten eveneens de gebruiksaanwijzingen van de betref­fende componenten.
Let op:
Steek de stekker pas in het stopcontact nadat alle aansluitin­gen voltooid zijn.
LET OP
Let er op dat u de volgende instructies opvolgt, zo niet, dan kan de ventilatie geblokkeerd raken hetgeen schade of brandgevaar kan veroorzaken.
÷ Zet geen voorwerpen die de warmteuitstraling kunnen belemmeren op het apparaat. ÷ Laat ruimte rond het apparaat (gemeten van de grootste buitenafmetingen inclusief de uitsteeksels), gelijk aan of groter dan, zoals hieronder
aangegeven.
Bovenkant: 50 cm Zijkant: 10 cm Achterkant: 10 cm
Aansluiten op een TV met een video (composiet) ingangsaansluiting
TV
Onjuist functioneren van de microcomputer
Zie "Oplossen van problemen" voor het terugstellen van de micro­computer wanneer de aanduidingen op het display onjuist zijn of het toestel niet goed functioneert en de verbindingen juist zijn gemaakt.
r
11
Voorbereiding
Audio/video-aansluitsnoer
Aansluiten op een TV met een S-video ingangsaansluiting
TV
Audio-aansluitsnoer
S-video-aansluitsnoer
12
Opmerkingen
Aansluiten op een TV met een SCART ingangsaansluiting
TV
SCART kabel
Voorbereiding
Aansluiten op een audio-component
TV
AV-receiver of versterker
Aansluitingen
S-video-/video-aansluitsnoer
Opmerkingen
Opmerkingen
Coaxiale of optische kabel
Audio-aansluitsnoer
1. Mocht er een extra systeemcomponent worden aangesloten, raadpleeg dan tevens de gebruiksaanwijzing van die com­ponent.
2. Steek de optische glasvezelkabel recht in de aansluiting totdat de kabel vastklikt.
3. Een glasvezelkabel mag niet worden opgerold, geknikt of samengebundeld.
Bedieningsorganen en indicators
TITLE indicator
Weergave/pauze-indicator
Vergrendeling­indicator
RANDOM indicator REPEAT indicator
REPEAT REPEAT 1 REPEAT ALL REPEAT A-B
CHAPTER indicator TRACK indicator HOUR indicator MINUTE indicator SECOND indicator
Display
RESUME indicator INTRO indicator Programma-indicator P.B.C. indicator
Informatiedisplay
13
SEARCH indicator
Voorbereiding
DVD indicator VCD indicator CD indicator MP3 indicator
1 Aan/uit-schakelaar (POWER ON/OFF)
^
Disclade ^
2
Open/dicht-toets (0) ^
3
Springtoetsen
4
(4(PREV.), ¢ (NEXT))
&
Instellen van de display-helderheid (DIMMER)
U kunt de helderheid van de aanduidingen in het display wijzigen.
DIMMER
11
Zoektoetsen (
5
Weergave/pauzetoets (6) ^
6
Stoptoets (
7
Bij meermalen indrukken van de DIMMER toets worden de onderstaande instellingen doorlopen.
1 Gedimd 2 Licht niet op 3 Helder
¡¡
1,
¡) &
11
¡¡
77
7) ^
77
14
Opmerkingen
Gebruik van de afstandsbediening
Toetsen op de afstandsbediening die dezelfde naam als de overeenko­mende toetsen op het hoofdtoestel hebben, functioneren als de toetsen op het hoofdtoestel.
Voorbereiding
Model : RC-D0307 (Infraroodzendsysteem)
Plaatsen van de batterijen
1 Cijfertoetsen ) 2 CLEAR toets ( 3 SUBTITLE toets ¡
(SUBTITLE) ON/OFF toets
¡
4 Omhoog (5), omlaag (),
links (2) en rechts (3) cursortoetsen (•
5 P.MODE toets §
RANDOM toets
6 Vertraagde weergave-
toetsen (voorwaarts/ terugwaarts) (SLOW) & Staptoetsen (stap terugwaarts/stap voor­waarts) (STEP) &
7 1-toets/¡-toets (Zoek-
toetsen) & 4 (PREV.) -toets/¢ (NEXT)-toets (Spring­toetsen) &
8 REPEAT toets ¢
A-B herhaaltoets (A-B)
¢
9 DIMMER toets # 0 MENU toets ! ON SCREEN toets ( @ TOP MENU toets
^,‡
# AUDIO toets ¡,‡ $ ANGLE toets % RETURN toets
ENTER toets (
^ 7 (Stop) toets ^
6 (Weergave/pauze) toets ^
1 Verwijder het deksel.
2 Plaats de batterijen.
÷ Plaats twee R6/LR6 ("AA" formaat) batterijen
Bediening
Steek de stekker van het netsnoer in een stopcontact, druk de POWER ON/OFF toets van het hoofdtoestel op ON en druk vervolgens op de toets van de afstandsbe­diening voor de gewenste bediening.
÷ Bij gebruik van meerdere toetsen van de afstandsbediening
direct achter elkaar, wacht steeds tenminste 1 seconde alvo­rens op de volgende toets te drukken.
1. De bijgeleverde batterijen hebben een korte levensduur en zijn alleen bedoeld om de werking van het systeem te contro-
Opmerkingen
Opmerkingen
leren.
2. Als het bereik van de afstandsbediening afneemt dienen beide batterijen tegelijk te worden vernieuwd.
3. Het afstandsbedieningssysteem zal mogelijk worden verstoord als direct zonlicht of een sterke lichtbron zo als een TL­lamp direct op het ontvangstvenster op het voorpaneel schijnt. Verander in een dergelijk geval de positie van het systeem of de lichtbron.
3 Sluit het deksel.
en let daarbij op de + en - aanduidingen.
Afstandsbedieningssensor
6m
Referentie bedieningsbereik
DVF-3060 (NE/E)
15
Voorbereiding
Loading...
+ 33 hidden pages