Juno JDK 5535 User Manual [nl]

Istruzioni per l’uso Operating Instructions Mode d’emploi Bedienungsanleitung Gebruiksaanwijzing Manual de instrucciones
Eerste deel - INSTRUCTIES VOOR DE INSTALLATIE
Deze kap is geschikt om aan de muur te worden geïnstalleerd, boven een kookplaat die tegen een wand is geplaatst. Hij kan worden gebruikt in de afzuigversie (afvoer naar buiten) of in de filterversie (recycling binnen).
Vanwege de gecompliceerdheid en het gewicht van het apparaat raadt men aan de installatie te laten uitvoeren door gespecialiseerde vakmensen, terwijl rekening gehouden dient te worden met alle voorschriften van de bevoegde autoriteiten voor wat betreft de afvoer van de weg te leiden lucht. De fabrikant wijst iedere verantwoordelijkheid voor schade die te wijten is aan een niet correcte of niet volgens de regels uitgevoerde installatie, af.
2 - ONDERDELEN
De wasemkap bestaat uit (afb. 1):
2.1 - 1 wasemkap C compleet met bedieningen, verlichting en ventilatorgroep
2.2 - 1 telescopische schouw gevormd door:
1 bovenste halve buis S 1 onderste halve buis I
2.3 - 1 één metalen dop T
2.4 - 1 zakje met:
1 beugel 1 voor bevestiging van de wasemkap 1 beugel 2 voor bevestiging van de schouw, schroeven, pluggen en documenten 1 metalen inzetstuk voor de schouw L
2.5 - 1 spatscherm B (optie)
3 - WAARSCHUWINGEN VOOR DE VEILIGHEID
3.1 - Sluit het apparaat niet aan op pijpen die door verbranding ontstane rook afvoeren (verwarmingsketels, open haarden enz...).
3.2 - Controleer of de spanning van het elektriciteitsnet overeenstemt met de spanning die op het gegevensplaatje aan de binnenkant van de kap staat aangegeven.
3.3 - Verbind de afzuigkap met het elektriciteitsnet door een tweepolige schakelaar aan te brengen met een opening van de contacten van ten minste 3 mm.
3.4 - Vergewis U ervan dat het elektriciteitsnet in huis een correcte aarding heeft.
3.5 - De minimum veiligheidsafstand tussen de kookplaat en de kap is 65 cm.
3.6 - Flamboyeer niet onder de afzuigkap.
3.7 - Houdt frituurpannen onder controle gedurende het gebruik: de oververhitte olie zou kunnnen ontvlammen.
3.8 - Voordat U welke reinigings- of onderhoudswerkzaamheden dan ook gaat uitvoeren, dient U de stekker uit het stopcontact te trekken of de hoofdschakelaar uit te schakelen.
3.9 - In het geval waarin in het vertrek zowel de afzuigkap als niet door elektriciteit aangedreven (b.v. gasapparaten) apparaten worden gebruikt, dient men te zorgen voor een aangepaste ontluchting van het vertrek. Een juist gebruik zonder risico’s bereikt men wanneer de maximum depressie van het vertrek de 0,04 mbar niet overschrijdt; men voorkomt op deze manier een terugkeer van de vrijkomende gassen.
4 - MONTAGE
Om de montage te vergemakkelijken zijn de handelingen in de volgende vijf stappen verdeeld, die achtereenvolgens moeten worden uitgevoerd.
4.1 - Montage van de bevestigingsbeugels
4.2 - Montage van de wasemkap
19
4.3 - Electrische aansluiting en controle van de diverse functies
4.4 - Montage van de afvoer
4.5 - Montage van de telescopische schouw
4.1 - Montage van de bevestigingsbeugels (optie zie afb. 2 a-b):
1 - Teken vanuit het midden van de kookplaat een loodrechte verticale lijn naar het plafond (afb. 2a
en 2b).
2 - Positie van bevestigingsbeugel 1
a - Plaats bevestigingsbeugel 1 tegen de muur; het middelpunt van de beugel moet samenvallen met de loodlijn. De afstand tussen de beugel en de kookplaat hangt af van het gebruik van een spatscherm: 1 - met spatscherm bedraagt de hoogte d = 197 mm + H mm, waarbij H de hoogte is van het zichtbare gedeelte van het spatscherm. Dit hangt af van het type spatscherm dat gebruikt wordt (afb. 2a). 2 - zonder spatscherm bedraagt de hoogte minimaal d = 847 mm (afb. 2b).
N.B. Bevestigingsbeugel 1 moet horizontaal gemonteerd worden.
b - Markeer het middelpunt van de boorgaten op de muur.
3 - Plaatsing van de beugels 2
a - Zet één van de beugels 2 tegen de muur op ongeveer 1 of 2 mm van het plafond of van de bovengrens, terwijl U het midden ervan op de verticale lijn brengt. b - Geef op de muur de twee ogen van de beugel aan. c - Zet de andere beugel 2 tegen de wand op de verticale lijn, op een afstand X gemeten zoals in afb. 2, op dezelfde hoogte als de bovenste halve buis S die bij de afzuigkap geleverd wordt. De maat X kan verschillende waarden hebben, al naar gelang de verschillende beschikbare lengtes van de bovenste halve buis. d - Geef op de wand het midden van de ogen van de beugel aan.
4 - Met een boortje van Ø 8 mm alle aangegeven punten boren.
De beugels 1 - 2 goed vastzetten door gebruik te maken van de pluggen Ø 8 mm en de bijbehorende schroeven.
5 - Ruggedeelte (optional)
De afstand van de afzuigkap vanaf de kookplaat wordt bepaald, in dit geval, door de hoogte van het ruggedeelte F en door de eventuele op-staande rand van de kookplaat. Het ruggedeelte moet worden gemonteerd vòòr de afzuigkap, en, als men hem zowel boven als onder wenst te bevestigen tegen de wand, is het noodzakelijk hem op de juiste hoogte te monteren, voor de montage van de basis of tenminste van de daarbij behorende plaat. Aangezien het om een gecompliceerde operatie gaat, dient deze uitsluitend door de keukeninstallateur of door vakbekwaam personeel te worden uitgevoerd, dat alle afme-tingen van de meubels kent. Indien men alleen de bovenkant wil vastzetten, dient men als volgt te werk te gaan: a - Zet het ruggedeelte op de plaat van de basis zoals op afb. 2a, breng hem in contact met de wand en plaats hem goed op het midden van de basis. b - Geef het midden van de twee boringen van de bovenste strook aan. c - Boor de wand met een boortje van Ø 8 mm en bevestig het ruggedeelte door gebruik te maken van de pluggen Ø 8 mm en de bijgeleverde schroeven. d - De eventuele stabilisatie van het onderste deel wordt, indien nodig, overgelaten aan de installateur.
4.2 - Montage van de wasemkap (afb. 3)
1 - Draai de twee schroeven V (op de aanhaakpunten van de wasemkap) tot ongeveer halverwege vast. 2 - Haak het achterste deel van de wasemkap aan de bevestigingsbeugel 1, die in de muur verankerd is. 3 - Draai aan de schroeven V om de kap verticaal en horizontaal te plaatsen. 4 - Installeer en span de centrale bevestigingsschroef (bijgeleverd) V1 voor de definitieve blokkering.
4.3 - Aansluiting op het elektriciteitsnet en controle van de werking
1 - Het is noodzakelijk de waarschuwingen 3.2, 3.3, 3.4 van paragraaf 3 met betrekking tot de veiligheid
nauwgezet te respecteren.
2 - Als de elektrische aansluiting eenmaal is uitgevoerd, dient de correcte werking van de verlichting,
20
de ontsteking van de motor en de wisseling van de snelheden te worden gecontroleerd.
4.4 - Afzuigende of filterende aansluiting
1 - Afzuigende aansluiting
a - De afzuigkap kan worden aangesloten op externe bebuizing met behulp van een slang of buis met Ø 120 mm; de keuze hiervan wordt overgelaten aan de installateur. b - De uitgang van de lucht aansluiten op de externe bebuizing met een slang of buis die bevestigd moeten worden met een geschikt buisklem. Het juiste en noodzakelijk materiaal voor deze laatste operatie dient te worden verschaft door de installateur (Fig. 4). c - Verwijder de eventuele aktieve koolfilters (zie paragraaf 3.3. 2e deel).
2 - Filterende aansluiting
a - De gefilterde lucht wordt in het vertrek teruggebracht door de twee roosters aan de zijkanten op het onderste schouwelement I, die rechtstreeks in het metaal gemaakt zijn. b - Monteer de metalen dop T op de onderste halve buis I met de twee schroeven die bij de accessories geleverd zijn (afb. 5).
4.5 - Montage van de telescoopschoorsteen (afb. 6)
Om de bovenste halve buis S aan te brengen, dient u de twee zijstukken een stukje verder uit elkaar te trekken, hen achter de beugels 2 te haken en te weer sluiten tot aan de aanslag. Bevestig de halve buis aan de beugels 2 met vier van de bij de accessoires geleverde schroeven. Op de zelfde wijze de onderste halve buis I aanbrengen tussen de onderste beugel 2 en de wand, let erop dat het schouwelement I aan de basis in de opening in het wasemkaplichaam past. N.B. De bevestiging van de beide schouwelementen S en I aan de beugels 2 vindt plaats door de elementen vast te drukken.
2e deel - INSTRUCTIES VOOR HET GEBRUIK EN HET ONDERHOUD
1 - WAARSCHUWINGEN VOOR DE VEILIGHEID
Het is absoluut noodzakelijk alle waar-schuwingen die beschreven zijn in paragraaf 3 van het eerste deel - instructies voor de installatie, te respecteren. Bovendien is het erg belangrijk bijzondere aandacht te schenken tijdens het gebruik en het onderhoud,
aan de volgende opmerkingen:
1.1 - De antivetfilters en de aktieve koolfilters nauwgezet en op tijd onderhouden volgens de raadgevingen van de fabrikant of vaker, indien er sprake is van intensief gebruik (meer dan 4 uur per dag).
1.2 - Laat geen grote vlammen onbedekt terwijl de afzuigkap in werking is: wanneer U pannen van het vuur haalt, de vlam doven of in ieder geval, gedurende korte tijd en onder bewaking, op het minimum zetten.
1.3 - Regel de vlam altijd zodanig dat deze niet aan de zijkant van de pan omhoog komt: men bespaart energie en men voorkomt gevaarlijke warmteconcentraties.
1.4 - Gebruik het apparaat niet voor oneigenlijke doeleinden; het is uitsluitend ontworpen om keukenluchtjes tegen te gaan.
2 - GEBRUIK
1 - Bedieningspaneel (afb. 7)
Het schema van de knoppen is als volgt: TOETS L = Schakelt de verlichting aan en uit TOETS M = Schakelt de motor aan en uit TOETS V = Bepaalt de bedrijfssnelheid, onderverdeeld in: 1 =Minimum snelheid, geschikt voor een continue bijzonder geruisloze luchtverversing, wanneer er weinig kookluchten zijn.
21
Loading...
+ 7 hidden pages