Besafe IZI COMBI User Manual [ro]

ORIENTARE CU SPATELE ŞI CU FAŢA ÎN SENSUL DIRECŢIEI DE MERS
MANUALUL UTILIZATORULUI
ECE R44 04
GRUPĂ GREUTATE VÂRSTĂ
0+/1 0-18 kg 6m-4y
1
2
3
Vă mulţumim pentru că aţi ales BeSafe iZi Combi.
BeSafe a proiectat acest scaun cu mare grijă, pentru a asigura protecţia necesară copilului dv. în acestă etapă de viaţă.
Este important să citiţi aceste instrucţiuni ÎNAINTE de instalarea
!
scaunului. Instalarea incorectă a scaunului poate pune copilul dv. în pericol.
Cuprins
Informaţii importante 3 Pregătirea pentru instalare 4 Orientarea cu faţa în sensul opus al direcţiei de mers pe locul din spate sau din faţă: pregătirea 5 Orientarea cu faţa în sensul opus al direcţiei de mers pe locul din spate: Instalarea 9 Orientarea cu faţa în sensul opus al direcţiei de mers pe locul din faţă: Instalarea 12 Detaşarea scaunului 14 Instalarea centurii la scaunul orientat cu faţa în sensul direcţiei de mers. 15 Detaşarea scaunului 16 Aşezarea copilului 17 Poziţia de somn 18 Detaşarea şi montarea husei textile 19 Instrucţiuni de întreţinere 21 Atenţie: utilizări incorecte 21 Sfaturi importante 22 Informaţii referitoare la centrele de vânzare a produsului 23 Garanţia 24
Informaţii importante
Este INTERZISĂ instalarea scaunului pe locul pasagerului • din faţă atunci când AIRBAGUL ESTE ACTIVAT. iZi Combi poate  instalat cu faţa în sensul opus al direcţiei • de mers, cu ajutorul centurii de siguranţă cu prindere în 3 puncte cu care este dotat vehiculul, aprobată potrivit Reglementărilor NU/CEEE Nr. 16 sau potrivit altor standarde echivalente. iZi Combi poate  instalat cu faţa în sensul direcţiei de mers cu ajutorul centurii • de siguranţă cu prindere în 3 puncte cu care este dotat vehiculul, aprobată potrivit Reglementărilor NU/CEEE Nr. 16 sau potrivit altor standarde echivalente. iZi Combi este aprobat pentru grupele 0+ şi 1, orientat cu faţa în sensul opus al • direcţiei de mers, pentru o greutate de 0-18 kg şi pentru grupa 1, orientat cu faţa în sensul direcţiei de mers, pentru o greutate de 9-18 kg. Vericaţi pe lista vehiculelor dacă folosirea acestui scaun este recomandat • pentru modelul vehiculului dv. Centura de siguranţă trebuie întotdeauna asigurată atunci când copilul se aă • în scaun. Centura de siguranţă nu trebuie să e prea largi şi să nu e răsucite.• Husa textilă a scaunului este prevăzută cu magneţi în zonele marcate cu • portocaliu. Magneţii pot inuenţa funcţionarea unor echipamente electronice, cum ar , de exemplu, stimulatoarele cardiace. Suportul pentru podea trebuie întotdeauna folosit atunci când scaunul este • instalat cu faţa în sensul opus al direcţiei de mers . Vericaţi dacă suportul pentru podea este tensionat până la maxim. Când scaunul este instalat cu faţa în sensul direcţiei de mers, nu este necesară folosirea suportului pentru podea şi a braţului frontal. Recomandăm folosirea cât mai îndelungată a scaunului în varianta de • instalare cu faţa în sensul opus al direcţiei de mers. Recomandăm folosirea acestui scaun numai pentru copiii care pot sta în şezut, • adică pentru cei care au împlinit vârsta de 6 luni. Pentru copiii mai mici de 1 an şi/sau cu greutatea de până la 10 kg, recomandăm • xarea scaunului în poziţia maximă de rabatare şi folosirea suportului rigid şi a pernei. Atunci când greutate copilului depăşeşte 18 kg sau când umărul acestuia • depăşeşte punctul maxim de prindere al centrurilor de siguranţă copilul trebuie aşezat într-un alt scaun, pentru grupa 2/3. După un accident, scaunul trebuie înlocuit. Chiar dacă poate părea intact, în • eventualitatea producerii unui alt accident, este posibil ca scaunul să nu mai poată asigura protecţia necesară copilului dv.
!
3
4
5
Pregătirea pentru instalare
Componentele de bază
Suport pentru podea
Sistem de prindere a curelei de ancorare (2x) Ştift pentru blocare a suportului pentru podea Cârlig pentru prinderea curelei de pe suportului pentru podea
Mâner de acţionare a tetierei Capace de prindere a centurilor (2x) Tetieră reglabilă Centuri de siguranţă Dispozitiv central de xare a centurilor Indicator de tensionare a centurii (dacă există în dotare)
Sistem central de reglare a centurilor Pârghie de rabatare Braţ frontal Cârlig de ghidare a centurii Mecanism de blocare a braţului frontal Dispozitiv de ghidare a centurii (2x)
Curea de ancorare (2x)
Orientare cu faţa în sensul opus de mers pe bancheta din faţă sau cea din spate: pregătirea
Este INTERZISĂ instalarea scaunului pe locul pasagerului din faţă atunci când AIRBAGUL ESTE ACTIVAT.
Atunci când montaţi scaunul pe locul din faţă al vehiculului, reglaţi spătarul
1-
în poziţie verticală. Atunci când montaţi scaunul pe bancheta din spate al vehiculului, împingeţi locul din faţă înainte cât mai mult posibil.
Montaţi suportul frontal introducând cele două ştifturi în oriciile prevăzute
2-
pe cârligul de ghidare a centurii. Cu ajutorul mânerului de acţionare, trageţi braţul frontal în interior, până în punctul de oprire indicat. Mânerul de acţionare este folosit pentru a regla braţul în ambele direcţii. Pentru modicarea direcţiei, mişcaţi butoanele (vezi cercul de culoare roşie) prevăzute pe mânerul de acţionare în sus sau în jos (1).
(1)
!
Asamblaţi suportul pentru podea înainte de instalarea scaunului în
3-
interiorul vehiculului.
Clemă de prindere a centurii (2x)
5
6
7
Suportul pentru podea trebuie să treacă prin inelul de prindere a curelei.
4-
Inelul de prindere a curelei trebuie introdus la rândul lui în cârligul de pe suportul pentru podea (2).
În această fază nu strângeţi încă ştiful
5-
de blocare.
Înainte de a putea instala scaunului în interiorul vehiculului, trebuie să
6-
montaţi 2 curele de ancorare care vor  prinse cu ajutorul elementelor de xare din partea din spate a scaunului pentru copii. Curelele de ancorare trebuie prinse de caroseria vehiculului. Prinderea poate  realizat în 4 moduri diferite.
Prima alternativă: folosind şinele de glisare a locului din faţă
Demontaţi şuruburile de prindere din cele 2 puncte
a-
de prindere spate/faţă aate pe şinele de glisare a locului din faţă al vehiculului.
Elementele de ataşare trebuie să treacă pe
b-
dedesubtul şinei de pe şasiul locului din faţă al vehiculului. Montaţi la loc şuruburile de prindere şi strângeţi bine (3).
Treceţi inelul de prindere a curelei cu care
c-
este prevăzută cureaua de ancorare prin deschiderea elementului de ataşare. Apoi treceţi dispozitivul de blocare a curelei de ancorare prin inelul de prindere a curelei şi trageţi cu putere (4).
A doua alternativă: folosind şinele de glisare a locului din faţă
Înfăşuraţi o curea de ancorare în jurul ecărei
a-
şine de glisare a locului din faţă al vehiculului, trecând dispozitivul de blocare a curelei de
(5)
ancorare prin inelul de prindere a curelei. Strângeţi bine (5).
(2)
Încrucişaţi curelele de ancorare pe sub locul
b-
din faţă al vehiculului.
A treia alternativă: folosind locul din faţă
Introduceţi inelul de prindere a curelei prin deschiderea aată între perna
a-
şi spătarul locului din faţă al vehiculului. Apoi treceţi dispozitivul de blocare prin inelul de prindere a curelei şi strângeţi (6).
Încrucişaţi curelele de ancorare pe sub locul din faţă al vehiculului (6).
b-
(6)
(3)
(4)
Loading...
+ 9 hidden pages