Benq GH200, GH205 User Manual [ro]

Seria GH200/205 Cameră digitală Manual de utilizare
Drept de autor
Drept de autor 2012 BenQ Corporation. Toate drepturile rezervate. Nicio parte a acestei publicaţii nu poate fi reprodusă, transmisă, transcrisă, stocată într-un sistem de regăsire a informaţiilor sau tradusă într-o altă limbă sau limbaj informatic, în orice formă sau prin orice mijloace, electronice, mecanice, magnetice, optice, chimice, manuale sau de alt tip, fără acordul prealabil în scris al BenQ Corporation.
Toate celelate logouri, produse sau nume de companii indicate în acest manual pot reprezenta mărci comerciale înregistrate sau drepturi de autor ale companiilor respective şi sunt utilizate strict în scop informativ.
Exonerare de răspundere
BenQ Corporation nu face nicio declaraţie şi nu acordă niciun fel de garanţii, explicite sau implicite, cu privire la conţinutul acestui document şi refuză în mod explicit orice garanţii de mercantibilitate sau potrivire pentru un anumit scop. În plus, BenQ Corporation îşi rezervă dreptul de a revizui această publicaţie şi de a efectua modificări periodice ale conţinutului prezentei, fără obligaţia de a notifica vreo persoană cu privire la astfel de revizuiri sau modificări. Acest manual de utilizare are scopul de a oferi clienţilor informaţiile cele mai actualizate şi mai exacte, de aceea conţinutul său poate fi modificat periodic fără notificare prealabilă. Vizitaţi http://www.benq.com pentru cea mai recentă versiune a acestui manual.
2
Informaţii ecologice BenQ
Arsenic-free optical glass BFR/PVC-free casing plastics Eco-friendly ink printing in packaging box
㗇䠞ℰ⭍䎢䑪 ⠸㖀⣽⣚㗇㺛⋽昢䆪∩%)5󰶖 偁㰖Ṁ䃖39& 䎖ῄ❲㲠⢏⍗∞⋬墬䚹
䄈䠞ℰ⭟䎢䑪 ⠸冇⣽㮣䄈㺛⋽昢䆪≸%)5凮 偁㰖Ṁ䃖39& 䒗ῄ❲㲠⢏⍗∞⋬壄䚹
BenQ se dedică proiectării şi dezvoltării de produse mai ecologice ca parte a aspiraţiei sale de a realiza idealul viziunii corporatiste „Să aducem bucurie şi calitate vieţii” având ca scop suprem o societate cu emisii reduse de dioxid de carbon. Pe lângă respectarea cerinţelor şi a standardelor de reglementare internaţionale legate de gestionarea mediului înconjurător, BenQ nu a precupeţit niciun efort pentru aprofundarea iniţiativelor noastre în vederea încorporării designului ciclului de funcţionare în aspectele selectării materialelor, fabricaţiei, ambalării, transportului, utilizării şi eliminării produselor. Eticheta de informaţii ecologice BenQ listează aspecte cheie de design ecologic pentru fiecare produs, sperând să asigure o alegere ecologică informată a consumatorilor la achiziţionare. Consultaţi site-ul Web CSR BenQ la adresa http://csr.BenQ.com/ pentru detalii suplimentare privind angajamentele şi realizările ecologice ale BenQ.
3
Directiva WEEE
WEEE
Eliminarea echipamentelor electrice şi electronice uzate şi / sau a acumulatorului de către utilizatorii casnici din Uniunea Europeană.
Acest simbol de pe produs sau de pe ambalaj indică faptul că acest produs nu se tratează asemenea deşeurilor menajere. Trebuie să eliminaţi echipamentul uzat şi / sau acumulatorul ducându-le la centrele de colectare pentru reciclarea echipamentului electric şi electronic şi / sau a acumulatorului. Pentru informaţii suplimentare despre reciclarea acestui echipament şi / sau a acumulatorului, contactaţi administraţia locală, magazinul de unde aţi cumpărat echipamentul sau serviciul de salubritate. Reciclarea produselor contribuie la conservarea resurselor
Acumulat
Informaţii privind reciclarea: Vizitaţi http://www.benq.com/support/recycle pentru detalii.
naturale şi asigură faptul că produsul se reciclează într-o manieră care protejează sănătatea umană şi mediul înconjurător.
or
Notificare de reglementare CE
Confirmăm prin prezenta că acest dispozitiv îndeplineşte cerinţele Directivelor Consiliului privind armonizarea legislaţiilor statelor membre privind compatibilitatea electromagnetică (2004/108/CE); Directiva privind tensiunea joasă (2006/95/CE); Directiva privind restricţiile de utilizare a anumitor substanţe periculoase în echipamentele electrice şi electronice (2002/95/CE), Directiva EEE din Turcia; Regulamentul Comisiei (CE) nr. 1275/2008 de implementare a Directivei 2005/32/CE a Parlamentului European şi a Consiliului în ceea ce priveşte cerinţele în materie de ecoproiectare pentru consumul de energie electrică în modul standby şi oprit al echipamentelor electrice şi electronice de uz casnic şi de birou şi Directiva 2009/125/ CE a Parlamentului European şi a Consiliului de instituire a unui cadru pentru stabilirea cerinţelor în materie de proiectare ecologică aplicabile produselor cu impact energetic.
Declaraţie FCC
Acest echipament a fost testat şi s-a constatat încadrarea în limitele stabilite pentru dispozitivele digitale de clasă B, în conformitate cu partea 15 din Regulamentele FCC. Aceste limite au fost concepute pentru a asigura protecţie împotriva interferenţelor dăunătoare într-o locuinţă rezidenţială. Acest echipament generează, utilizează şi poate radia energie pe frecvenţă radio, iar dacă nu se instalează şi nu se utilizează conform instrucţiunilor, poate produce interferenţe dăunătoare comunicaţiilor radio. Totuşi, nu există nicio garanţie că într-o anumită locuinţă particulară nu se vor produce interferenţe. Dacă acest echipament produce interferenţe dăunătoare pentru recepţia de semnal radio sau TV, care pot fi determinate prin pornirea şi oprirea aparatului, sugerăm utilizatorului să încerce corectarea acestor interferenţe prin una sau mai multe dintre următoarele măsuri:
• Reorientaţi sau repoziţionaţi antena receptoare.
•Măriţi distanţa dintre echipament şi receptor.
4
• Conectaţi echipamentul la o ieşire de pe un circuit diferit de cel la care este conectat receptorul.
• Pentru ajutor, consultaţi distribuitorul sau personal tehnic radio/TV cu experienţă.
Acest dispozitiv este conform cu Secţiunea 15 din Regulamentul FCC. Funcţionarea dispozitivului este supusă următoarelor două condiţii: (1) acest dispozitiv nu poate cauza interferenţe dăunătoare şi (2) acest dispozitiv trebuie să accepte toate interferenţele recepţionate, inclusiv pe acelea care pot cauza o funcţionare nedorită. Avertizare FCC: Toate schimbările sau modificările care nu au fost aprobate în mod expres de partea responsabilă de conformitate pot anula autoritatea utilizatorului de a folosi acest echipament.
Avertisment şi notificare privind siguranţa
Înainte de a utiliza camera, vă rugăm să citiţi şi să vă asiguraţi că aţi înţeles pe deplin conţinutul acestei secţiuni. În cazul în care ignoraţi şi încălcaţi toate notificările privind siguranţa menţionate în această secţiune, garanţia pentru camera digitală ar putea fi anulată. Pe de altă parte, atât camera, cât şi dvs. şi alte persoane şi obiecte din jurul dvs. ar putea fi grav afectate, rănite sau s-ar putea afla în pericol de moarte.
Pentru siguranţa dvs.
•Nu lăsaţi camera şi accesoriile acesteia la îndemâna bebeluşilor sau a copiilor. În special unele componente mici, ca de exemplu cardurile de memorie SD şi acumulatorii, pot fi demontate şi înghiţite cu uşurinţă de către aceştia.
•Utilizaţi doar accesoriile originale pentru a evita orice riscuri la adresa sănătăţii sau a proprietăţii şi doar pe cele care întrunesc toate reglementările legale corespunzătoare.
• Nu demontaţi camera în nicio împrejurare.
• Atunci când utilizaţi bliţul, nu apropiaţi camera foarte mult de ochii unei persoane (mai ales de ochii bebeluşilor sau ai copiilor) sau ai unui animal. În caz contrar, în momentul aprinderii bliţului, lumina ar putea afecta văzul unei persoane sau ar putea irita animalele.
• De exemplu, acumulatorul poate exploda. Orice acumulator poate provoca deteriorări ale bunurilor, răniri sau arsuri în cazul în care bornele sale sunt expuse contactului cu un material conductor, ca de exemplu bijuterii, chei sau lănţisoare. Materialul poate închide un circuit electric şi poate deveni foarte fierbinte. Procedaţi cu grijă atunci când manevraţi orice acumulator încărcat, mai ales atunci când îl introduceţi în buzunar, geantă sau într-un recipient împreună cu obiecte metalice. Nu aruncaţi acumulatorii în foc, deoarece ar putea exploda.
• Pentru a preveni singur camera.
• Unele modele de camere digitale acceptă acumulatori de unică folosinţă. În cazul în care utilizaţi astfel de acumulatori, nu îi reîncărcaţi. În caz contrar, se poate produce o explozie sau un incendiu.
• Risc de explozie, dacă acumulatorul este înlocuit cu unul de tip incorect. Eliminaţi acumulatorii uzaţi conform instrucţiunilor.
şocurile electrice, nu încercaţi să dezasamblaţi sau să reparaţi
5
Garanţie
• Orice defecţiune sau eroare de sistem având drept cauză factori externi, ca de exemplu coliziuni, incendiu, inundaţie, murdărie, unezeală excesivă, cutremure şi alte evenimente de forţă majoră, precum şi utilizarea incorectă a sursei de electricitate sau utilizarea accesoriilor care nu sunt originale, conduc la anularea garanţiei.
• Numai utilizatorul este responsabil în cazul în care problemele (ca de exemplu pierderea datelor şi erorile de sistem) apar datorită aplicaţiilor software neinstalate din fabrică, a componentelor şi/sau a accesoriilor care nu sunt originale.
•Nu modificaţi camera. Orice modificare în interiorul camerei va conduce la pierderea garanţiei.
Cum să vă îngrijiţi camera
Ţineţi întotdeauna camera în husa sau sacul de piele însoţitor pentru o mai bună protecţie împotriva stropirii cu apă, murdăririi sau a loviturilor.
• Singurul mod de a înlocui acumulatorul şi cardul de memorie este să deschideţi capacul acumulatorului / cardului.
•Eliminaţi acumulatorii şi camerele doar în locurile prevăzute de către legile în vigoare din ţara dvs.
• Apa poate provoca incendii sau şocuri electrice. Prin urmare, depozitaţi camera într-un loc uscat.
•Dacă devine umedă, ştergeţi camera cât mai repede posibil cu o cârpă uscată.
• Apa sărată sau apa de mare poate provoca defecţiuni majore.
•Nu scăpaţi camera pe jos, nu o loviţi şi nu o zdruncinaţi. Dacă bruscaţi camera, puteţi deteriora placa de circuite electronice internă, deforma obiectivul sau strica mecanismul de retractare al obiectivului.
• Nu utilizaţi substanţe chimice dure, solvenţi de curăţare sau detergenţi puternici pentru curăţarea camerei.
• Este posibil ca obiectivul să ceea ce va conduce la imagini sau clipuri video neclare. Pentru a evita această problemă, curăţaţi obiectivul camerei înainte de a face fotografii sau de a înregistra clipuri video. De asemenea, este necesar să curăţaţi periodic obiectivul camerei.
•Dacă obiectivul este murdar, utilizaţi o perie pentru obiectiv sau o cârpă moale pentru curăţarea obiectivului.
• Nu atingeţi obiectivul cu degetele.
•Dacă o substanţă străină sau apa pătrunde în cameră, opriţi imediat alimentarea şi deconectaţi acumulatorii. Apoi, îndepărtaţi substanţa străină sau apa şi trimiteţi camera la un centru de service.
•Dacă aveţi date stocate în memoria internă sau pe cardul de memorie extern, trebuie să efectuaţi o copie de rezervă pe un computer sau pe un CD. În acest mod, aveţi o soluţie de rezervă pentru cazul în care pierdeţi datele.
•Dacă obiectivul nu se retrage în aparat, înlocuiţi mai întâi acumulatorii (în general, acest lucru se datorează acumulatorilor consumaţi). Apoi, obiectivul se va retrage
se murdărească de pete de grăsime de pe degete,
6
automat. Dacă în continuare obiectivul nu se poate retrage în interiorul camerei, contactaţi distribuitorul.
• În niciun caz nu împingeţi obiectivul înapoi cu mâna, deoarece astfel puteţi deteriora camera.
• Toate accesoriile originale sunt proiectate doar pentru utilizarea împreună cu modelul pe care l-aţi achiziţionat. Pentru a evita orice pericol sau deteriorare neprevăzută, nu utilizaţi aceste accesorii împreună cu alte modele sau mărci de camere.
• Înainte de prima utilizare a unui card de memorie, utilizaţi camera pentru a formata cardul.
• Nu uitaţi să glisaţi butonul de protejare la suprascriere (dacă este disponibil) în poziţia de deblocare. În caz contrar, toate datele (dacă există) de pe cardul de memorie sunt protejate, iar cardul nu poate fi editat sau formatat.
Mediul de utilizare
• Nu utilizaţi şi nu depozitaţi camera în condiţiile de mediu prezentate mai jos:
•Lumină directă a soarelui
• Locuri cu praf
• În aproprierea unei instalaţii de aer condiţionat, a unui încălzitor electric sau a altor
surse de căldură
• Într-o maşină închisă aflată în bătaia directă a soarelui
•În locaţii instabile
• Nu utilizaţi camera în exterior atunci când plouă sau ninge.
• Nu utilizaţi camera în apă sau în apropierea apei.
• Temperatura de funcţionare a camerei este de 0 - 40 grade Celsius. Dacă temperatura mediului ambiant se reduce, este normală micşorarea duratei de funcţionare.
• Capacitatea acumulatorilor camerei se va micşora la fiecare încărcare/golire.
• De asemenea, depozitarea la temperaturi prea ridicate sau prea joase va conduce la pierderea treptată a capacităţii acumulatorilor. Drept urmare, durata de funcţionare a camerei poate fi redusă substanţial.
•Încălzirea camerei în timpul funcţionării este normală, deoarece carcasa camerei poate conduce căldura.
Nu manevraţi brutal camera. Mai mult, protejaţi camera de impacturi puternice.
Pentru a evita căderea accidentală, ataşaţi cureluşa de mână de cameră şi ţineţi întotdeaua camera la încheietura mâinii.
7
Dacă acumulatorul se descarcă brusc şi obiectivul se retrage, protejaţi lentila obiectivului împotriva lovirii şi înlocuiţi imediat acumulatorul.
Când nu utilizaţi camera, opriţi-o întotdeauna şi asiguraţi-vă că
obiectivul s-a retras în mod corespunzător înainte de a pune camera în cutia de stocare. În cazul în care nu intenţionaţi să utilizaţi camera o perioadă mai mare de timp, scoateţi-i acumulatorii şi depozitaţi-i cu grijă.
Feriţi camera de contactul cu obiecte ascuţite şi evitaţi loviturile.
Atunci când nu utilizaţi camera, aşezaţi-o într-un loc stabil. Mai mult, nu supuneţi niciodată camera la presiuni şi feriţi-o de orice contact care ar putea să o deterioreze (de exemplu nu o ţineţi în buzunar).
8

Cuprins

Despachetare. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Ghid general . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Conţinutul ecranului . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
• Configurarea setărilor ecranului . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Înainte de a utiliza camera, încărcaţi acumulatorul.. . . . . . . . . . . . . . 17
• Pentru a încărca acumulatorul . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
•Încărcarea acumulatorului . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Configurarea setărilor de bază la prima pornire a camerei . . . . . . . . 22
Pregătirea unei cartele de memorie. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
• Cartele de memorie acceptate . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
• Pentru a introduce o cartelă de memorie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
• Pentru a formata (iniţializa) o cartelă de memorie nouă. . . . . . . . . . . . . . 25
Oprirea şi pornirea camerei . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
• Pentru a porni camera . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
• Pentru a opri camera . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Pentru a realiza o fotografie. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Vizualizarea instantaneelor . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Ştergerea Instantaneelor şi Filmelor . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
• Pentru a şterge un singur fişier. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
• Pentru a şterge anumite fişiere. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
• Pentru a şterge toate fişierele. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
• Tutorialul instantaneelor 32
Folosirea Panoului de control . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
Modificarea dimensiunii imaginii . . . . . . . . . . . . . . . (Dimensiune) . . 33
• Pentru a selecta dimensiunea imaginii instantaneului . . . . . . . . . . . . . . . 34
Utilizarea bliţului . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . (Bliţ). . 36
Utilizarea Temporizator . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . (Temporizator) . . 37
Utilizarea funcţiei de Urmărire faţă. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
Realizarea fotografiilor fără a-i deranja
pe ceilalţi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .(Modul silenţios) . . 39
Folosirea Modului simplu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
Realizarea fotografiilor cu Zoom . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
• Punctul de comutare între zoom-ul optic şi cel digital . . . . . . . . . . . . . . . 43
• Înregistrarea imaginilor video şi a sunetului 44
Pentru a înregistra un film . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
Realizarea unei fotografii în timpul unei filmări . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
Înregistrare audio exclusivă . . . . . . . . . . . . . . . . . . (Înregistrare). . 46
• Pentru a reda o înregistrare audio . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47
• Utilizarea Modului Scenă 48
Ce este Modul Scenă?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 48
• Câteva scene exemplificative . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 48
Pentru a înregistra o imagine în Modul Scenă. . . . . . . . . . . . . . . . . . 48
9
•Setări avansate 50
Utilizarea meniurilor de pe ecran . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50
Setările modului ÎNREG. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . (ÎNREG.) . . 52
• Selectarea unui Mod de focalizare . . . . . . . . . . . . . . . . . .(Focalizare) . . 52
• Modificarea formei cadrului de focalizare . . . . . . . . (Cadru focalizare) . . 54
• Folosirea funcţiei Secvenţă . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 55
• Reducerea efectelor camerei şi a mişcării subiectelor . . (Stabilizator) . . 55
• Specificarea Zonei de focalizare automată . . . . . . . . . . . . . (Zonă FA) . . 56
• Alocarea de funcţii pentru tastele [ ] şi [ ] . . . . . . . . . . . (Tastă S/D) . . 57
•Afişarea Grilei pe ecran . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . (Grilă) . . 57
• Folosirea Ajutorului pentru pictograme . . . . . . . . . (Ajutor pictograme) . . 57
• Configurarea setărilor implicite la pornire . . . . . . . . . . . . . . (Memorie) . . 58
Setările calităţii imaginii . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . (Calitate). . 59
• Specificarea calităţii imaginii instantaneului
(Calitate (Instantaneu)). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 59
• Corectarea luminozităţii imaginii . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . (Egaliz EV) . . 59
• Reglarea balansului de alb . . . . . . . . . . . . . . . . . . . (Ajustarea albului) . . 60
• Specificarea Sensibilităţii ISO . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . (ISO) . . 61
• Optimizarea luminozităţii imaginii . . . . . . . . . . . . . . . . . . .(D-Lighting) . . 61
• Folosirea filtrelor de culoare încorporate . . . . . . . . . . . . (Mod culoare) . . 61
• Vizualizarea Instantaneelor şi Filmelor 62
Vizualizarea instantaneelor . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 62
Vizionarea unui film . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 62
Mărirea unei imagini de pe ecran. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 63
Afişarea Meniului imaginilor. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 63
Vizualizarea instantaneelor şi filmelor pe un ecran
de televizor. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 64
•Alte funcţii de redare (RED.) 66
Folosirea Panoului de RED.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 66
Redarea unei expuneri de diapozitive
pe cameră . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . (Expunere diapozitive) . . 68
Redarea fără a-i deranja pe ceilalţi . . . . . . . . . . .(Modul silenţios) . . 69
Rotirea unei imagini . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .(Rotire) . . 69
Selectarea imaginilor pentru tipărire . . . . . . . . . . . . . . . . .(DPOF) . . 70
Protejarea unui fişier contra ştergerii . . . . . . . . . . . . . (Protecţia) . . 70
Redimensionarea unui instantaneu . . . .(Modificare dimensiune) . . 71
Decuprarea unui instantaneu . . . . . . . . . . . . . . . . (Compensare) . . 71
Adăugarea elementelor audio la un instantaneu . . (Notă vocală). . 72
• Pentru redarea sonorului instantaneului. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 72
Copierea fişierelor . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . (Copiere) . . 73
•Tipărirea 74
Conectarea direct la o imprimantă compatibilă PictBridge . . . . . . . . 74
10
Utilizarea DPOF pentru a specifica imaginile ce vor fi tipărite
şi numărul de exemplare . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 76
•Alte setări (Configurare) 77
Configurarea setărilor sonore ale camereo . . . . . . . . . . . (Sunete). . 77
Configurarea imaginii de pornire . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 78
Specificarea regulii de generare a seriei numerice
din denumirea fişierului . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . (Nr. fişier) . . 78
Configurarea setărilor orei internaţională . . . (Ora internaţională). . 79
Marcajul temporal al instantaneelor . . . . . . . . . . . . . . . . . .(Data) . . 80
Setarea ceasului camerei . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . (Reglare) . . 80
Specificarea formatului datei . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 81
Specificarea limbii de afişare . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .(Limba) . . 81
Configurarea setărilor pentru modul de hibernare . (Salvaţi LCD). . 82 Configurarea setărilor automate de economisire . .(Econ. electr.) . . 82
Configurarea setărilor [ ] şi [ ] . . . . . . . . . . . . .(ÎNREG./RED.). . 83
Dezactivarea ştergerii fişierelor . . . . . . . . . . . . . (
Configurarea setărilor protocolului USB . . . . . . . . . . . . . . .(USB) . . 84
Selectarea formatului imaginii şi a sistemului de
ieşire video . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . (Emisie TV). . 84
Formatarea memoriei interne sau a unei Cartele de
memorie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . (Formatare) . . 85
Resetarea camerei la valorile implicite . . . . . . . . . . . . (Resetare) . . 85
Dezactivare) . . 83
•Anexă 86
• Informaţii de siguranţă referitoare la acumulatori . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 86
• Informaţii despre depanare şi service. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 86
• Asistenţă tehnică . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 88
Specificaţii . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 89
11

Despachetare

Când despachetaţi camera, asiguraţi-vă că pachetul include toate articolele de mai jos. În cazul în care constataţi anumite lipsuri, contactaţi distribuitorul.
Cameră digitală
Cureluşă de mână Cablu USB
Husă (opţional) Ghid de pornire rapidă
Acumulator litiu-ion reîncărcabil
Adaptor alimentare AC
CD cu programul software şi cu Manualul utilizatorului
12

Ghid general

42135
67
[ ]
[
SET
]
[ ]
[ ]
[ ]
bk9 bl bm bn8
bqbr bp bobs
1 Buton zoom 2 Buton declanşator 3Bliţ 4 [Pornire/Oprire] 5 Lampă frontală 6Obiectiv 7Microfon 8 Buton [ ] (ÎNREG.) 9 Lampă posterioară 10Buton [ ] (Video) 11Orificiu cureluşă
12Port [USB/AV] 13Capac conector 14Buton [SET] 15Buton [ ] (Ştergere) 16Buton [ ] (RED.) 17Buton Comenzi
([ ][ ][ ][ ]) 18Ecran 19Orificii acumulator/
cartelă de memorie
20Orificiu trepied
Folosiţi acest orificiu când montaţi camera pe un trepied.
21Difuzor
ÎnapoiFaţă
btckcl
Jos
• Cameră
13

Conţinutul ecranului

9 bk bl bm
bp
834165
bs
2
bq
ck
bt
br
cl
7
bn bo
Pe ecran se afişează diferiţi indicatori, pictograme şi valori care vă informează cu privire la starea camerei.
• Această secţiune include exemple de afişaje, menite să vă prezinte locaţiile tuturor indicatorilor şi pictogramele care pot apărea pe ecran în diferitele moduri de utilizare. Acestea nu sunt afişaje pe care le veţi putea vedea efectiv pe ecranul camerei.
• Înregistrare instantaneu
1 Capacitate disponibilă în memoria pentru
instantanee
2 Capacitate disponibilă în memoria pentru
filme 3 Mod înregistrare 4 Configurare balans alb 5Secvenţă 6 Indicator deteriorare imagine 7 Dimensiune imagine instantaneu 8 Calitate imagine instantaneu 9 Calitate imagine film 10Bliţ 11Temporizator 12Urmărire faţă 13D-Lighting 14Sensibilitate ISO 15Dată/oră 16Egaliz EV 17Cadru de focalizare 18Indicator imprimare dată 19Indicator nivel acumulator 20Indicator stabilizator 21Mod Focalizare
14
• Buton declanşator apăsat până la jumătate
NOT
3 4
1
5
2
7 6
1
2
3
6
7
8
9
bk
bl
4 5
1
3
2
4
7
5
6
8
9
1 Mod înregistrare 2Bliţ 3 Sensibilitate ISO 4 Valoare diafragmă 5Viteză declanşator 6 Indicator stabilizator 7 Cadru de focalizare
• Valorile diafragmei, vitezei declanşatorului şi sensibilităţii ISO se vor modifica în portocaliu la apăsarea butonului declanşatorului până la jumătate, dacă Expunerea automată nu este corectă.
•Mod Simplu
1 Capacitate disponibilă în memoria pentru
instantanee 2 Dimensiune imagine instantaneu 3Bliţ 4 Temporizator 5 D-Lighting 6Dată/oră 7 Indicator imprimare dată 8 Indicator nivel acumulator 9 Cadru de focalizare 10Capacitate disponibilă în memoria pentru
filme 11Calitate imagine film
• Înregistrare filme
1 Mod înregistrare 2 Configurare balans alb 3 Capacitate disponibilă în memoria pentru
filme 4 Durată înregistrare film 5Bliţ 6 Valoare EV 7 Indicator nivel acumulator 8 Indicator înregistrare film 9 Mod Focalizare
15
• Vizualizare instantaneu
1 3
4 5
6 7
8 9
2
bk
2
1
3 4
5
6
1 Tip fişier 2 Indicator protecţie 3 Denumire director/fişier 4 Calitate imagine instantaneu 5 Dimensiune imagine instantaneu 6 Sensibilitate ISO 7 Valoare diafragmă 8Viteză declanşator 9Dată/oră 10Indicator nivel acumulator
• Redare filme
1 Tip fişier 2 Denumire director/fişier 3 Durată înregistrare film 4 Calitate imagine film 5Dată/oră 6 Indicator nivel acumulator

Configurarea setărilor ecranului

Puteţi activa şi dezactiva informaţiile de pe ecran apăsând butonul [ ] (AFIŞARE). Puteţi configura setări separate pentru modurile ÎNREG. şi RED..
Opţiune afişare informaţii activată
Opţiunile Afişare informaţii + Dată/oră activate
Opţiune afişare informaţii dezactivată
Afişează informaţii referitoare la setările imaginii, etc. (numai în modul ÎNREG.).
Pe lângă informaţiile referitoare la setările pentru instantanee, afişează şi informaţii despre setările pentru filme şi ecranul dată/oră.
•Puteţi specifica formatul de dată pe care doriţi să îl utilizaţi.
Nu se afişează informaţii
16

Înainte de a utiliza camera, încărcaţi acumulatorul.

2
1
Blocaj
Vă rugăm să reţineţi că acumulatorii camerelor noi nu sunt încărcaţi. Parcurgeţi paşii de mai jos pentru a introduce acumulatorul în cameră şi a-l încărca.
• Folosiţi numai acumulatorii furnizaţi sau acumulatori şi încărcătoare de tipul celor furnizate cu camera. Utilizarea altor tipuri de acumulatori sau încărcătoare poate deteriora camera şi anula garanţia.

Pentru a încărca acumulatorul

1. Deschideţi capacul
acumulatorului.
Glisaţi butonul capacului acumulatorului către marcajul OPEN (deschis) şi apoi deschideţi-l în modul indicat de săgeţile din imagine.
2. Introduceţi acumulatorul.
Introduceţi acumulatorul în compartiment, cu terminalul îndreptat spre interiorul camerei, orientându-l corect, în modul ilustrat. Împingeţi acumulatorul în interior până la fixarea sa cu blocajul.
3. Închideţi capacul
acumulatorului.
Închideţi capacul acumulatorului şi glisaţi butonul spre marcajul LOCK (blocare).
2
1
17

Încărcarea acumulatorului

[Pornire/Oprire]
Lampă
posterioară
Pentru încărcarea acumulatorului camerei, puteţi utiliza oricare dintre cele două metode de mai jos.
• Adaptor USB
• Conectarea la un calculator prin USB
• Pentru a încărca acumulatorul folosind adaptorul USB
1. Opriţi camera.
Verificaţi că pe monitorul camerei nu este afişat nimic. Dacă pe ecran nu apare nimic, apăsaţi butonul de [Pornire/Oprire] pentru a opri camera.
2. Conectaţi cablul USB la cameră, în modul ilustrat.
3. Conectaţi celălalt capăt la adaptorul
USB şi cuplaţi-l la o priză de alimentare sau la direct portul USB al calculatorului pentru a încărca acumulatorul.
Funcţionarea lămpii posterioare
Starea lămpii Descriere Roşu permanent Încărcare în curs
Roşu intermitent
Dezactivat Încărcare finalizată
Temperatură ambiantă în afara limitelor normale, problemă cu adaptorul USB-AC sau problemă cu acumulatorul
18
4. După ce încărcarea s-a finalizat, descărcaţi cablul USB de la cameră şi
Ecran
[Pornire/Oprire]
scoateţi cablul de alimentare din priză.
• Pentru încărcarea printr-o conexiune USB la un calculator
Acumulatorul introdus în cameră se încarcă ori de câte ori camera este conectată direct la un calculator prin cablul USB.
• În funcţie de configuraţia calculatorului dumneavoastră, este posibil să nu puteţi încărca acumulatorul camerei printr-o conexiune USB. În acest caz, se recomandă utilizarea adaptorului USB furnizat cu camera.
1. Opriţi camera.
Verificaţi că pe monitorul camerei nu este afişat nimic. Dacă pe ecran nu apare nimic, apăsaţi butonul de [Pornire/Oprire] pentru a opri camera.
IMPORTANT !
• La prima conectare a camerei la calculatorul dumneavoastră prin cablul USB, este posibil ca pe ecranul calculatorului să se afişeze un mesaj de eroare. În acest caz, deconectaţi şi reconectaţi cablul USB.
19
2. Cu calculatorul pornit,
NOT
Port USB
Cablu USB
(furnizat cu camera)
Port [USB/
AV]
Conector mare
Conector mic
Asigurându-vă că marcajul de pe conectorul
cablului USB este îndreptat către obiectiv,
conectaţi cablul la cameră.
Lampă
posterioară
conectaţi camera la acesta.
Lampa posterioară ar trebui să devină roşie, indicând începerea încărcării. Lampa posterioară se va stinge la finalizarea încărcării. Încărcarea completă durează aproximativ 130 de minute. Procesul poate dura mai mult, în funcţie de condiţiile de încărcare.
Funcţionarea lămpii posterioare
Starea lămpii Descriere Roşu permanent Încărcare în curs
Temperatură ambiantă în afara
Roşu intermitent
Dezactivat Încărcare finalizată
condiţiilor normale, încărcarea durează prea mult sau probleme cu acumulatorul
3. La finalizarea încărcării, deconectaţi cablul USB de la cameră şi apoi de
la calculator.
• Chiar dacă porniţi camera, acumulatorul se va încărca în continuare, dacă există o conexiune prin cablu USB la un calculator. Cu toate acestea, în acest caz, funcţionarea lămpii posterioare se va modifica în modul descris mai jos.
20
Funcţionarea lămpii posterioare
IMPORTANT !
Starea lămpii Descriere Roşu permanent Încărcare în curs
Roşu intermitent
Verde permanent Încărcare finalizată
•Încărcarea nu se efectuează în timp ce calculatorul conectat este în modul de hibernare.
•După începerea încărcării sau la un anumit interval de la iniţierea acestui proces poate apărea o eroare. O eroare de încărcare este indicată de aprinderea lămpii posterioare în roşu intermitent.
Temperatură ambiantă în afara condiţiilor normale, încărcarea durează prea mult sau probleme cu acumulatorul
Verificare putere rămasă acumulator
Pe măsură ce puterea acumulatorului este consumată, pictograma unui acumulator de pe ecran indică puterea rămasă, în modul ilustrat mai jos.
Putere rămasă Nivel ridicat Redus Indicator acumulator
21

Configurarea setărilor de bază la prima pornire a camerei

[Pornire/Oprire]
[] (Video)
La prima introducere a unui acumulator în cameră, va apărea un ecran de configurare a setărilor limbii de afişare, datei şi orei. Dacă data şi ora nu sunt setate corect, data şi ora de pe imagini vor fi şi ele incorecte.
IMPORTANT !
• Este posibil ca modelele de cameră comercializate în anumite zone geografice să nu accepte afişarea opţiunii de selectare a limbii.
1. Apăsaţi butonul [Pornire/Oprire] pentru
a porni camera.
2. Folosiţi [ ], [ ], [ ], şi [ ] pentru a
selecta limba dorită şi apăsaţi butonul
SET
[SET].
3. Folosiţi [ ] şi [ ] pentru a selecta un format de dată şi apăsaţi butonul
[SET].
Exemplu: 10 iulie 2012 AA/LL/ZZ 12/7/10 ZZ/LL/AA 10/7/12 LL/ZZ/AA 7/10/12
4. Setaţi data şi ora.
Folosiţi [ ] şi [ ] pentru a selecta setările pe care doriţi să le modificaţi şi apoi apăsaţi butoanele [ ] şi [ ] pentru a le schimba. Pentru a trece de la formatul de 12 ore la cel de 24 de ore, apăsaţi [ ] (Video).
5. După ce aţi setat data şi ora, folosiţi [ ] şi [ ] pentru a selecta “Aplicare”
şi apăsaţi butonul [SET].

Pregătirea unei cartele de memorie

Deşi camera include un spaţiu de memorie încorporat pe care îl puteţi utiliza pentru stocarea imaginilor şi filmelor, probabil că veţi dori să achiziţionaţi o cartelă de memorie disponibilă în comerţ, pentru spaţiu suplimentar de stocare. Camera nu este livrată cu o cartelă de memorie. Imaginile înregistrate cu o cartelă de memorie introdusă sunt memorate pe cartela respectivă. Dacă nu este introdusă nicio cartelă de memorie, imaginile sunt salvate în memoria încorporată.
22

Cartele de memorie acceptate

–Cartelă de memorie SD (Până la 2GB) –Cartelă de memorie SDHC (2GB-32GB) –Cartelă de memorie SDXC (32GB - 2TB)
Folosiţi unul dintre tipurile de cartele de memorie de mai sus.
• Tipurile de cartele de memorie menţionate mai sus sunt acceptate începând din mai 2011.
• Capacităţile indicate ale cartelelor de memorie reprezintă valori standard.
• Folosiţi numai cartele SD conform cu specificaţiile SD Card Association.
23

Pentru a introduce o cartelă de memorie

2
1
Faţă Înapoi
Faţă
1. Apăsaţi butonul [Pornire/Oprire]
pentru a opri camera şi apoi deschideţi capacul acumulatorului.
Glisaţi butonul capacului acumulatorului către marcajul DESCHIS şi apoi deschideţi-l în modul indicat de săgeţile din imagine.
2. Introduceţi o cartelă de memorie.
Aşezând cartela de memorie astfel încât partea frontală a acesteia să fie îndreptată în sus (către ecranul camerei), glisaţi-o complet în slot până când auziţi sunetul de blocare.
3. Închideţi capacul acumulatorului.
Închideţi capacul acumulatorului şi glisaţi butonul spre marcajul BLOCARE.
IMPORTANT !
• Nu introduceţi niciodată altceva decât cartele de memorie acceptate în slotul pentru cartelă.
• În cazul pătrunderii apei sau a oricăror alte obiecte străine în slotul cartelei de memorie, opriţi imediat camera, scoateţi acumulatorul şi contactaţi distribuitorul sau centrul de service autorizat.
24
2
1

Pentru a formata (iniţializa) o cartelă de memorie nouă

Înainte de a utiliza o cartelă de memorie nouă pentru prima dată, trebuie să o formataţi.
1. Apăsaţi butonul [Pornire/Oprire] pentru a porni camera şi apoi apăsaţi
[SET].
2. Folosiţi [ ] şi [ ] pentru a selecta a doua opţiune din Panoul de control
din (MENIU) de jos şi apoi apăsaţi butonul [SET].
3. Folosiţi [ ] şi [ ] pentru a selecta secţiunea “Configurare”.
4. Folosiţi [ ] şi [ ] pentru a selecta opţiunea “Formatare” şi apoi apăsaţi
[].
5. Folosiţi [ ] şi [ ] pentru a selecta opţiunea “Formatare” şi apoi apăsaţi
butonul [SET].
25

Oprirea şi pornirea camerei

[Pornire/Oprire]
Lampă posterioară
[ ] (RED.)
[ ] (ÎNREG.)

Pentru a porni camera

Pentru a porni camera şi a activa modul de ÎNREG.
Pentru a porni camera şi a activa modul de RED.
• Asiguraţi-vă că nu există obiecte care obstrucţionează sau intră în contact cu obiectivul în timpul extinderii acestuia. Dacă blocaţi extinderea obiectivului cu mâna, este posibil ca acesta să se defecteze.
•Dacă apăsaţi butonul [ ] (RED.) în timp ce vă aflaţi în modul de ÎNREG., camera va trece în modul RED.. Obiectivul se retrage la aproximativ 10 secunde de la comutarea de pe un mod pe altul.
•Salvaţi LCD şi Economie electr. vor decupla automat alimentarea dacă nu efectuaţi nicio operaţiune într-un interval de timp predefinit.
Apăsaţi butonul [Pornire/Oprire] sau
[] (ÎNREG.).
• Lampa posterioară va ilumina scurt în verde, iar obiectivul se va extinde.
Apăsaţi butonul [ ] (RED.).
• Lampa posterioară va ilumina scurt în verde şi pe ecranul camerei se va afişa o imagine stocată în memorie.

Pentru a opri camera

Apăsaţi butonul [Pornire/Oprire].
•Puteţi configura camera astfel încât aceasta să nu pornească la apăsarea butoanelor [ ] (ÎNREG.) sau [ ] (RED.). De asemenea, puteţi configura camera astfel încât aceasta să se oprească la apăsarea butoanelor [ ] (ÎNREG.) sau [ ] (RED.).
26

Pentru a realiza o fotografie

Ecran
Buton declanşator
[ ] (ÎNREG.)
Capacitate disponibilă în memoria
pentru instantanee
Pictograma modului Instantaneu
Unghi larg Fotografie de
la distanţă
Buton zoom
Lampă posterioară
Cadru de focalizare
Apăsarea până la jumătate
Apăsaţi încet
până când butonul se
opreşte.
Două semnale sonore (Imagine
în curs de focalizare.)
1. Apăsaţi butonul [] (ÎNREG.) pentru a porni camera.
Camera va intra în modul ÎNREG.. Asiguraţi-vă că pe ecran apare pictograma .
2. Îndreptaţi camera
către subiect.
Dacă doriţi, puteţi mări sau micşora imaginea.
3. Apăsaţi butonul
declanşatorului până la jumătate pentru a focaliza imaginea.
Când focalizarea s-a încheiat, camera va emite un semnal sonor, lampa posteriară va ilumina în verde, iar cadrul de focalizare se va colora în verde.
La apăsarea butonului declanşatorului până la jumătate, camera reglează automat expunerea şi focalizează subiectul către care este îndreptată în momentul respectiv. Pentru imagini de calitate superioară, este important să ştiţi ce presiune este necesară pentru apăsarea butonului declanşatorului până la jumătate sau complet.
27
Loading...
+ 63 hidden pages