AEG EFI640G/GB User Manual [el]

Page 1
Οδηγίες χρήσης
EFI 635 EFI 640
GR
Page 2
Περιεχόµενα GR
Για τον τεχνικό 3 Για τον χρήστη 3
Λειτουργία απορρόφησης 5 Λειτουργία ανακύκλωσης 6
Σωστός εξαερισµός 7
Καθαρισµός 8 Μεταλλικό φίλτρο λίπους 8 Άνοιγµα του µεταλλικού φίλτρου λίπους 8 Αφαίρεση του φίλτρου 8 Φίλτρο άνθρακος 9 Αλλαγή της λάµπας φωτισµού 9
Εάν ο απορροφητήρας δεν λειτουργεί 10
Πριν να επικοινωνήσετε µε το σέρβις 11 Σέρβις και ανταλλακτικά 12
Τεχνικά χαρακτηριστικά 13 Εγκατάσταση 13
Ξεπακετάρισµα 13 Τοποθέτηση 13 Ηλεκτρική σύνδεση 13 Στήριξη συµπεριλαµβανόµενου των εξαρτηµάτων 14 Στερέωση ξύλινης επένδυσης στο καπάκι 14 Στήριξη του απορροφητήρα ανάµεσα στα ντουλάπια 15 Στήριξη του απορροφητήρα στο τοίχο 14
Πριν να χρησιµοποιήσετε τον απορροφητήρα σας συνιστούµε να διαβάσετε όλες τις οδηγίες χρήσεως µέσα από τις οποίες σας δίνεται µια άµεση περιγραφή του απορροφητήρα και των λειτουργιών του. Για να αποφύγετε τους κινδύνους, οι οποίοι είναι πάντα παρόντες όταν χρησιµοποιείτε ένα ηλεκτρικό προϊόν, είναι πολύ σηµαντικό ο απορροφητήρας να εγκατασταθεί σωστά και να διαβάσετε τις οδηγίες ασφαλείας προσεκτικά για να αποφύγετε την λανθασµένη χρήση και τους κινδύνους. Φυλάξτε τις οδηγίες χρήσεως και διατηρήστε τις διαθέσιµες για χρήση του απορροφητήρα.
2
Page 3
Οδηγίες ασφαλείας
Για τον τεχνικό
Όταν χρησιµοποιείται ως µονάδα απορρόφησης, ο απορροφητήρας πρέπει να τοποθετηθεί σε σωλήνα διαµέτρου:
- 100 mm για τον EFI 635
- 120 mm για τον EFI640
Προσοχή : Η σωλήνας δεν διατίθεται και θα πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά.
Όταν εγκαθίσταται ο απορροφητήρας, βεβαιωθείτε ότι τηρείτε πιστά τις παρακάτω ελάχιστες αποστάσεις από το πάνω άκρο της επιφάνειας των εστιών:
ηλεκτρική κουζίνα 550 mm κουζίνα υγραερίου 650 mm
Τα εθνικά στάνταρ στα συστήµατα καύσης υγρών καυσίµων προσδιορίζουν ότι η µέγιστη υποπίεση χώρου δεν πρέπει να ξεπερνά τα 0,04 bar.
Ο εξαερισµός δεν πρέπει να τοποθετηθεί σε καµινάδα εξαγωγής καπνού ή καµινάδα εξαγωγής υγραερίου. ∆εν επιτρέπεται σε καµία περίπτωση η τοποθέτηση του εξαερισµού σε σηµείο που προορίζεται για τον εξαερισµό κλειστών χώρων όπου υπάρχουν εγκαταστηµένα συστήµατα καύσης υγρού καυσίµου.
Είναι σκόπιµο να απευθυνθείτε για άδεια από τους τοπικούς φορείς, όταν επιθυµείται να τοποθετήσετε τον εξαερισµό σε καµινάδα εξαγωγής καπνού ή καµινάδα εξαγωγής υγραερίου που δεν έχουν χρησιµοποιηθεί ποτέ. Για την εξαγωγή του αέρα πρέπει να τηρηθούν οι τοπικοί κανονισµοί.
Στην λειτουργία εξαγωγής αέρα πρέπει να φροντίσετε για καλό άνοιγµα αερισµού ίδιου µεγέθους µε το άνοιγµα του εξαερισµού.
Κρατικοί κανονισµοί επιβάλλουν περιορισµούς στην ταυτόχρονη σύνδεση απορροφητήρα και συστηµάτων καύσης υγρού καυσίµου, ξυλόσοµπας ή σόµπας γκαζιού σε µια καµινάδα, στον ίδιο χώρο.
Η ταυτόχρονη, ακίνδυνη, λειτουργία συσκευών που συνδέονται σε καµινάδα και απορροφητήρων, επιτρέπεται µόνο όταν στο χώρο/διαµέρισµα υπάρχει κατάλληλο άνοιγµα αερισµού περίπου 500-600 cm οπότε στην περίπτωση λειτουργίας του απορροφητήρα αποφεύγεται η υποπίεση.
Σε περίπτωση αµφιβολιών ενηµερωθείτε από την αρµόδια υπηρεσία.
Επειδή σε χώρους όπου υπάρχει εγκατάσταση συστηµάτων καύσης υγρού καυσίµου ισχύει ο κανόνας ότι «το άνοιγµα του αερισµού πρέπει να είναι τόσο όσο και το άνοιγµα του εξαερισµού», ένα άνοιγµα µεγαλύτερο από 500-600 cm µπορεί να µειώσει την απόδοση της λειτουργίας απορρόφησης αέρα του απορροφητήρα.
2
, που να αερίζεται από έξω,
2
Η λειτουργία ανακύκλωσης αέρα είναι απλούστερη και δεν αφορά στις πιο πάνω περιπτώσεις ασφαλείας.
Η λειτουργία της ανακύκλωσης αέρα είναι σωστή όταν προσέξετε τα εξής:
- κοντό και ίσιο σωλήνα εξαγωγής
- όσο το δυνατόν λιγότερα τσακίσµατα του σωλήνα
- µην εγκαθιστάτε τους σωλήνες µε οξείες γωνίες, πρέπει να ακολουθούν ελαφρές κυρτώσεις
- όσο το δυνατόν µεγαλύτερη διάµετρο του σωλήνα (κατά προτίµηση όση είναι η διάµετρος της εξόδου).
Αν δεν τηρηθούν οι πιο πάνω υποδείξεις αυξάνεται ο θόρυβος λειτουργίας της συσκευής και µειώνεται η απόδοση της λειτουργίας απορρόφησης αέρα του απορροφητήρα.
3
Page 4
Για τον χρήστη
Ο απορροφητήρας είναι σχεδιασµένος για να
απορροφά τις δυσάρεστες µυρωδιές από την κουζίνα και όχι τον ατµό.
Προσέχετε να είναι οι εστίες οι οποίες βρίσκονται σε
λειτουργία πάντα καλυµµένες, ώστε να µη καταστραφεί ο απορροφητήρας από την υπερβολική θερµοκρασία τους. Αποφεύγετε ακάλυπτες εστίες φωτιάς π.χ. σε κουζίνες λαδιού ή γκαζιού.
Κατά τη διάρκεια του τηγανίσµατος πρέπει να
επιτηρείτε την διαδικασία.
Στο λάδι που τηγανίζετε µπορεί να δηµιουργηθεί
ανάφλεξη.
Σε λάδι που έχει χρησιµοποιηθεί πολλές φορές µπορεί
να δηµιουργηθεί ανάφλεξη πιο εύκολα.
Το φλαµπέ απαγορεύεται κάτω από τον απορροφητήρα.
Σε όλες τις εργασίες που γίνονται στον
απορροφητήρα πρέπει προηγουµένως να τον έχετε αποσυνδέσει από το ρεύµα.
Η τακτική αλλαγή των φίλτρων είναι πολύ
σηµαντική. Σε περίπτωση συγκέντρωσης λίπους στα φίλτρα µπορεί να δηµιουργηθεί πυρκαγιά.
Η συσκευή δεν θα πρέπει να χειρίζεται από παιδιά ή µη
ικανά άτοµα χωρίς επίβλεψη.
Τα παιδιά θα πρέπει να επιβλέπονται ώστε να µην
παίζουν µε την συσκευή.
Προσοχή- Σιγουρευτείτε ότι έχετε αποσυνδέσει τον
απορροφητήρα από την παροχή ρεύµατος πριν αλλάξετε την λάµπα για να αποφύγετε πιθανή ηλεκτροπληξία.
Η συσκευή έχει σήµανση σύµφωνα µε την οδηγία της
Ευρωπαϊκής ένωσης 2002/96/EC για την απόρριψη ηλεκτρικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισµού (WEEE).
Το σύµβολο συσκευασία του υποδεικνύει ότι δεν πρέπει να µεταχειρίζεστε το προϊόν αυτό ως οικιακό απόρριµµα. Αντιθέτως θα πρέπει να παραδίδεται στο κατάλληλο σηµείο συλλογής για την ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισµού. Εξασφαλίζοντας ότι το προϊόν διατίθεται σωστά, συµβάλετε στην αποτροπή ενδεχόµενων αρνητικών συνεπειών για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία, οι οποίες θα µπορούσαν διαφορετικά να προκληθούν από ακατάλληλο χειρισµό απόρριψης αυτού. Για λεπτοµερέστερες πληροφορίες σχετικά µε την ανακύκλωση του προϊόντος αυτού επικοινωνήστε µε το δηµαρχείο της περιοχής σας, την τοπική υπηρεσία αποκοµιδής σκουπιδιών ή µε το κατάστηµα όπου αγοράσατε την συσκευή
στο προϊόν ή επάνω στη
4
Page 5
Περιγραφή της συσκευής
Λειτουργία απορρόφησης
Ο απορροφητήρας παραδίδεται ως συσκευή ανακύκλωσης
του αέρα και µπορείτε αφαιρώντας το φίλτρο ενεργού άνθρακα το οποίο είναι τοποθετηµένο µέσα στον απορροφητήρα να την µετατρέψετε σε συσκευή απορρόφησης.
Λειτουργία απορρόφησης
Ο αέρας εξάγεται µέσω ενός σωλήνα, ο οποίος πρέπει να
εφαρµοσθεί σε µια φλάντζα σύνδεσης. Eικ.1
Προσοχή: Ο σωλήνας δεν παρέχεται και θα πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά.
Αφαίρεση του φίλτρου άνθρακα: EFI 635
Ανοίξτε την σχάρα απορρόφησης : µετακινήστε τα δύο κουµπώµατα προς τα µέσα (προς την κατεύθυνση “OPEN” ) και απελευθερώστε την σχάρα προς τα κάτω. Εικ2α.
EFI 640
Αφαιρέστε τα φίλτρα λίπους : πρώτα τραβήξτε τα χερούλια προς τα πάνω, µετά βγάλτε τα φίλτρα προς τα έξω. Εικ. 2b.
Περιστρέψτε το φίλτρο άνθρακα αριστερόστροφα για να το ελευθερώσετε από την θέση του και αφαιρέσετε το. Εικ.3
Προσοχή!
EFI 635: ένα φίλτρο άνθρακα EFI 640: δύο φίλτρα άνθρακα
Τοποθέτηση της σχάρας απορρόφησης (EFI 635): θα πρέπει να τοποθετηθεί πάνω µεταξύ των κατάλληλων οδηγών µέχρι να σταθεροποιηθεί, και αφού έχετε τοποθετήσει την σχάρα στον απορροφητήρα και από την κάτω της πλευρά µετακινήστε τα κουµπώµατα προς τα έξω (στην θέση “CLOSED”. Εικ2α.
Τοποθέτηση του φίλτρου λίπους (EFI 640): θα πρέπει να τοποθετηθούν πάνω µεταξύ των κατάλληλων οδηγών µέχρι να σταθεροποιηθούν, και αφού έχετε τοποθετήσει την σχάρα στον απορροφητήρα και από την κάτω της πλευρά. Εικ2b.
Για να έχετε καλύτερη απόδοση ο σωλήνας εξαγωγής θα πρέπει να έχει την ίδια διάµετρο µε το άνοιγµα εξαγωγής.
5
Page 6
Περιγραφή της συσκευής
Λειτουργία ανακύκλωσης
Ο αέρας φιλτράρεται µέσα από ένα φίλτρο άνθρακα και
επιστρέφει στην κουζίνα.
Τοποθετήστε τον εκτροπέα (deflector) για να καλύψετε
το άνοιγµα εξαγωγής του απορροφητήρα. Στερεώστε τον µε µια (EFI635) ή µε δύο βίδες (EFI640).
Εάν ο απορροφητήρας τοποθετηθεί µέσα σε ντουλάπι
τότε χρησιµοποιήστε ένα κοµµάτι σωλήνα να κατευθύνετε τον αέρα πάνω από το ντουλάπι. Στερεώστε τον εκτροπέα στο άνοιγµα του πάνω µέρος του ντουλαπιού. Στερεώστε µε δύο βίδες. Ο αέρα θα πρέπει να κατευθύνεται προς τον τοίχο.
6
Page 7
Πίνακας ελέγχου
Για καλύτερα αποτελέσµατα χρησιµοποιείτε την χαµηλή
ταχύτητα για κανονικές συνθήκες και την υψηλή όταν οι µυρωδιές είναι πολύ έντονες. Σας προτείνουνε να ανοίγετε τον απορροφητήρα λίγη ώρα πριν το µαγείρεµα, για να έχετε έτσι χαµηλότερη υποπίεση στην κουζίνα. Ο απορροφητήρας θα πρέπει να µένει ανοικτός για περίπου 15 λεπτά µετά το µαγείρεµα ή µέχρι να φύγουν οι οσµές. Οι διακόπτες ελέγχου βρίσκονται στο µπροστινό πάνελ της συσκευής:
Ο διακόπτης φωτός (light switch) θέτει τον φωτισµό
εντός/εκτός λειτουργίας.
Ο διακόπτης µοτέρ (motor switch) θέτει το µοτέρ
εντός/εκτός λειτουργίας και επιλέγετε µια από τις τρεις ταχύτητες λειτουργίας.
Ο απορροφητήρας είναι εξοπλισµένος µε ένα µικρο-διακόπτη ο οποίος βρίσκεται κάτω από τον κατώτερο οδηγό της πρόσοψης στο δεξιό µέρος. Με αυτό τον διακόπτη η συσκευή ενεργοποιείται και απενεργοποιείται αυτόµατα µε το άνοιγµα και κλείσιµο του πτυσσόµενου πάνελ, αρκεί να έχει προηγουµένως καθοριστεί η ταχύτητα απορρόφησης και ο διακόπτης του φωτισµού να βρίσκεται στην θέση Ι.
Σωστός εξαερισµός
Για να λειτουργήσει ο απορροφητήρας αποδοτικά, θα πρέπει να υπάρχει χαµηλή υποπίεση στην κουζίνα. Είναι σηµαντικό να έχετε τα παράθυρα της κουζίνας κλειστά και ανοικτό ένα παράθυρο διπλανού δωµατίου.
7
Page 8
Πίνακας ελέγχου
Πριν αρχίσετε τον καθαρισµό πρέπει να αποµονώσετε την συσκευή από το ρεύµα.
Καθαρισµός του απορροφητήρα
Καθαρίστε το εξωτερικό του απορροφητήρα µε ένα
υγρό πανί και νερό µε µαλακό καθαριστικό.
Πότε µην χρησιµοποιείτε διαβρωτικά, λειαντικά ή
εύφλεκτα καθαριστικά ή καθαριστικά που περιέχουν λευκαντικό.
Ποτέ µην βάζετε αιχµηρά αντικείµενα στην σχάρα του
κινητήρα.
Το πλαίσιο διακοπτών και το πλέγµα του φίλτρου για
τα λίπη να τα καθαρίζετε µόνο µε ένα νωπό πανί µε απαλό απορρυπαντικό.
Είναι σηµαντική η τακτική αλλαγή φίλτρων και η
τήρηση του καθαρισµού ανά τακτά χρονικά διαστήµατα. Λόγω συσσώρευσης λίπους µπορεί να προκληθεί πυρκαγιά.
Φίλτρο λίπους
Τα φίλτρα λίπους απορροφούν τα µόρια λίπους που
παράγονται από το µαγείρεµα και θα πρέπει πάντοτε να χρησιµοποιούνται στην λειτουργία εξαγωγής και ανακύκλωσης. Το συνθετικό φίλτρο λίπους είναι πολύ λεπτό (περίπου 1 χιλ.) και είναι τοποθετηµένο στο εσωτερικό της σχάρας υποστήριξης του.
Το φίλτρο θα πρέπει να αλλάζει µια φορά το µήνα.
Η σχάρα θα πρέπει να καθαρίζεται µε χλιαρό νερό και
ελαφρό µη λειαντικό καθαριστικό κάθε φορά που αλλάζετε το φίλτρο.
Μπορείτε να προµηθευτείτε το φίλτρο από τα κέντρα
τεχνικής εξυπηρέτησης.
Άνοιγµα της σχάρας (µόνο στον EFI 635)
µετακινήστε τα δύο κουµπώµατα προς το κέντρο
(προς την κατεύθυνση “OPEN” ) και απελευθερώστε την σχάρα προς τα κάτω. Εικ5α.
Για να τοποθετήσετε το φίλτρο: θα πρέπει να
τοποθετηθεί πάνω µεταξύ των κατάλληλων οδηγών µέχρι να σταθεροποιηθεί, και αφού έχετε τοποθετήσει την σχάρα στον απορροφητήρα και από την κάτω της πλευρά µετακινήστε τα κουµπώµατα προς τα έξω (στην θέση “CLOSED”).
Αφαίρεση των φίλτρων λίπους :
πρώτα τραβήξτε τα χερούλια προς τα πάνω, µετά
βγάλτε τα φίλτρα προς τα έξω. Εικ. 5b.
Για να τοποθετηθούν ξανά: θα πρέπει να
τοποθετηθούν πάνω µεταξύ των κατάλληλων οδηγών µέχρι να σταθεροποιηθούν, και αφού έχετε τοποθετήσει την σχάρα στον απορροφητήρα και από την κάτω της πλευρά. Εικ. 5b.
Αφαίρεση του φίλτρου:
Αφαιρέστε τα στηρίγµατα (stops) για να βγάλετε το φίλτρο. Εικ.6
Προσοχή
Αν δεν ληφθούν υπόψη τα πιο πάνω για τον καθαρισµό
της συσκευής και για την αλλαγή των φίλτρων, υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς. Πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε τις πιο πάνω υποδείξεις!
Ο κατασκευαστής δεν αναλαµβάνει ευθύνη για φθορές
στον κινητήρα ή φωτιά η οποία προκλήθηκε από µη σωστή συντήρηση ή µη συµµόρφωση στις παραπάνω υποδείξεις ασφαλείας.
8
Page 9
Φίλτρο άνθρακα
Το φίλτρο άνθρακα πρέπει να χρησιµοποιηθεί όταν
θέλετε ο απορροφητήρας να λειτουργήσει σαν συσκευή ανακύκλωσης αέρα.
Για τον λόγο αυτό πρέπει να τοποθετηθεί γνήσιο φίλτρο
ενεργού άνθρακα (ειδικό εξάρτηµα).
Το φίλτρο άνθρακα δεν πλένεται ούτε
ξαναενεργοποιείται.
Το φίλτρο άνθρακα θα πρέπει να αντικαθιστάται κάθε 12
µήνες κάτω από κανονικές συνθήκες χρήσης.
Μπορείτε να προµηθευτείτε ανταλλακτικό φίλτρο
άνθρακα από τα κέντρα τεχνικής εξυπηρέτησης.
Τοποθέτηση
Αφαιρέστε τη σχάρα ή το µεταλλικό φίλτρο λίπους.
Τοποθετήστε το φίλτρο άνθρακα για να καλύψετε τη σχάρα που προστατεύει τον κινητήρα (Μόνο στο EFI635: Το βέλος που είναι τυπωµένο στο φίλτρο άνθρακα θα πρέπει να αντιστοιχεί µε αυτό που είναι τυπωµένο στην βάση τοποθέτησης. Εικ.7 Περιστρέψτε το φίλτρο δεξιόστροφα για να κλειδώσει στη θέση του. Τοποθετήστε τη σχάρα ή το µεταλλικό φίλτρο λίπους.
Για να αφαιρέστε το φίλτρο ακολουθήστε την
αντίστροφη διαδικασία.
Για την παραγγελία του φίλτρου πρέπει να αναφέρεται
τον κωδικό του µοντέλου και τον αριθµό σειράς του απορροφητήρα. Τα στοιχεία αυτά θα τα βρείτε στον πίνακα τύπου της συσκευής, στο εσωτερικό της.
Το φίλτρο µπορείτε να το παραγγείλετε στο τµήµα
τεχνικής εξυπηρέτησης.
Αλλαγή της λάµπας φωτισµού
Αποµονώστε την συσκευή από το ρεύµα.
Αφαιρέστε τη σχάρα ή το µεταλλικό φίλτρο λίπους
Αντικαταστήστε την παλιά λάµπα µε µία νέα ίδιου
τύπου.
Τοποθετήστε τη σχάρα ή το µεταλλικό φίλτρο λίπους.
Αν η λάµπα δεν φωτίζει, ελέγξτε πρώτα αν την έχετε
βιδώσει σωστά πριν καλέσετε το τµήµα τεχνικής υποστήριξης.
9
Page 10
Τι θα κάνω εάν……
Εάν η συσκευή σας δεν δουλεύει σωστά κάντε τους παρακάτω ελέγχους
Σύµπτωµα Λύση
Ελέγξτε: Ο απορροφητήρας είναι συνδεδεµένος µε την παροχή
Ο απορροφητήρας δεν ξεκινάει….
Ο απορροφητήρας δεν λειτουργεί.
Ο απορροφητήρα απενεργοποιείται κατά την διάρκεια της λειτουργίας ….
ρεύµατος. Ελέγξτε αν έχετε επιλέξει ταχύτητα του ανεµιστήρα. Ελέγξτε: Η ταχύτητα που έχει επιλεγεί είναι κατάλληλη για την περίσταση. Τα φίλτρα λίπους είναι καθαρά. Η κουζίνα εξαερίζεται επαρκώς. Εάν έχετε επιλέξει την λειτουργία της ανακύκλωσης ελέγξτε αν το φίλτρο άνθρακα εξακολουθεί να είναι αποτελεσµατικό. Εάν έχετε επιλέξει την λειτουργία εξαγωγής ελέγξτε αν τα ανοίγµατα δεν είναι φραγµένα. Ενεργοποιείται η ασφάλεια. Σβήστε την εστία και περιµένετε να επανέρθει η συσκευή στις αρχικές της ρυθµίσεις (reset). Εάν ο απορροφητήρας είναι εγκατεστηµένος πιο χαµηλά από το επιτρεπόµενο ύψος που αναγράφουν οι οδηγίες εγκατάστασης τότε ο κινητήρας θα σταµατάει συχνά, πράγµα που θα φθείρει τον απορροφητήρα.
Εάν παρόλο τους παραπάνω ελέγχους το πρόβληµα παραµένει τότε επικοινωνήστε µε το τµήµα τεχνικής εξυπηρέτησης δίνοντας το µοντέλο και το σειριακό αριθµό (serial number)
Εξυπηρέτηση πελατών
Αν υπάρχουν απορίες ή βλάβες µπορείτε να απευθυνθείτε στο τµήµα τεχνικής εξυπηρέτησης .
Στο τηλεφώνηµα δώστε τα εξής στοιχεία:
1. Κωδικός Μοντέλου συσκευής
2. Σειριακό αριθµό (E-Nr).
3. Αριθµό κατασκευής (F-Nr.)
Τα στοιχεία αυτά θα τα βρείτε στον πίνακα τύπου συσκευής στο εσωτερικό της
10
Page 11
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΓΓΥΗΣΗΣ
Το πιστοποιητικό αυτό δεν βλάπτει τα δικαιώµατα που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 1999/44/EC και την Ελληνική νοµοθεσία για τα οποία ο Καταναλωτής είναι και παραµένει κάτοχος.
∆ιάρκεια και όροι ισχύος της εγγύησης
Ο Εταιρεία εγγυάται την καλή λειτουργία της συσκευής, σύµφωνα µε τις προδιαγραφές του Κατασκευαστή, και την µη ανεπάρκεια των υλικών που χρησιµοποιήθηκαν για την κατασκευή της. Κατά τη διάρκεια ισχύος της εγγύησης η εταιρεία δεσµεύεται να επαναφέρει τη συσκευή σε οµαλή λειτουργία, επισκευάζοντας ή αντικαθιστώντας κάθε τυχόν ελαττωµατικό µέρος χωρίς χρέωση στον Καταναλωτή. Η εγγύηση έχει διάρκεια 24 µήνες από την ηµεροµηνία αγοράς της συσκευής και για να έχει πλήρη ισχύ θα πρέπει:
η ηµεροµηνία αγοράς να αποδεικνύεται από θεωρηµένο έγγραφο αγοράς (τιµολόγιο ή απόδειξη λιανικής) στο οποίο
να αναγράφονται το όνοµα του πωλητή, η ηµεροµηνία αγοράς και τα στοιχεία ταυτότητας της συσκευής (είδος, τυπολογία).
η συσκευή να χρησιµοποιείται για οικιακούς σκοπούς και σε κάθε περίπτωση όχι στα πλαίσια επιχειρηµατικών και
επαγγελµατικών δραστηριοτήτων.
όλες οι εργασίες εγκατάστασης και σύνδεσης της συσκευής στα δίκτυα ενέργειας (ηλεκτρισµού, ύδρευσης, αερίου) να
γίνονται ακολουθώντας λεπτοµερώς τις οδηγίες που αναγράφονται στις Οδηγίες Χρήσης και στα ενδεχόµενα Έγγραφα Οδηγιών για την εγκατάσταση.
όλες οι εργασίες χρήσης της συσκευής, όπως και η περιοδική συντήρηση να γίνονται σύµφωνα µε τις οδηγίες και τους
όρους που αναγράφονται στο Βιβλίο µε τις Οδηγίες Χρήσης.
οποιαδήποτε επισκευή ή γενικά επέµβαση να πραγµατοποιείται από προσωπικό των Εξουσιοδοτηµένων από την
εταιρεία Κέντρων Τεχνικής Εξυπηρέτησης και τα ανταλλακτικά που χρησιµοποιούνται να είναι τα γνήσια. Ο Καταναλωτής µπορεί να απευθύνεται στα τµήµατα Τεχνικής Εξυπηρέτησης της εταιρείας ή το πλησιέστερο Εξουσιοδοτηµένο Κέντρο Τεχνικής Εξυπηρέτησης. Η ενδεχόµενη επισκευή ή αντικατάσταση µερών της συσκευής ή της ίδιας της συσκευής δεν παρατείνουν την διάρκεια της παρούσας εγγύησης, η οποία συνεχίζει, σε κάθε περίπτωση, έως την λήξη των 24 µηνών .
Όροι εξαίρεσης
∆εν καλύπτονται από την παρούσα Εγγύηση οι επεµβάσεις, οι επισκευές και τα ενδεχόµενα ανταλλακτικά µέρη που θα αποδειχθούν ελαττωµατικά λόγω:
εσφαλµένης εγκατάστασης
ακαταλληλότητας συνθηκών λειτουργίας (χαρακτηριστικά, ιδιότητες και σύσταση των προϊόντων ενέργειας)
αµέλειας και απροσεξίας κατά την χρήση
• µη τήρησης των Οδηγιών Χρήσης και Συντήρησης
συντήρησης ή επισκευών οι οποίες έγιναν από µη εξουσιοδοτηµένο προσωπικό
χρήσης µη γνήσιων ανταλλακτικών και αναλωσίµων
ζηµιών κατά την µεταφορά της συσκευής
ζηµιών από περιστατικά και/ή γεγονότα που προήλθαν λόγω ανωτέρας βίας
Η παρούσα Εγγύηση δεν επεκτείνεται στις συσκευές που πωλούνται ή χρησιµοποιούνται σε µία ξένη χώρα. Συνεπώς, σε περίπτωση που κατά την διάρκεια της εγγύησης γίνει µια τεχνική επέµβαση ή επισκευή από το προσωπικό των τµηµάτων Τεχνικής Εξυπηρέτησης ή των Εξουσιοδοτηµένων Κέντρων Τεχνικής Εξυπηρέτησης της εταιρείας µας, κατόπιν αιτήσεως του καταναλωτή, σχετικά µε όσα αναφέρονται παραπάνω, το κόστος επέµβασης και των ανταλλακτικών θα επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τον Καταναλωτή.
Περιορισµοί της ευθύνης του Κατασκευαστή
Ο κατασκευαστής αποποιείται κάθε ευθύνης για ενδεχόµενες βλάβες που µπορεί να προέρχονται, άµεσα ή έµµεσα, από άτοµα, πράγµατα ή ζώα, λόγω µη τήρησης όλων των οδηγιών που αναγράφονται στο σχετικό Βιβλίο Οδηγιών Χρήσης και που αναφέρονται ειδικά στο ζήτηµα εγκατάστασης, χρήσης και συντήρησης της συσκευής.
Electrolux Service sa Service και Ανταλλακτικά
Θεσσαλονίκη: Λήµνου 4 Τηλ. 2310 561970-3, 2310 561981-2 Αθήνα: Αγ. Γερασίµου 2 & Τριών Ιεραρχών 1, Άλιµος Τηλ. 210 9854876-7
11
Page 12
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Μοντέλα EFI 640 EFI 635
∆ιαστάσεις (cm) :
Ύψος 40 40
Πλάτος 59,8 59,8
Βάθος 27 27
Μέγιστη κατανάλωση ισχύος (W)
Κινητήρας (W) 2 x 140 1 x 120
Φωτισµός (W) 2 x 40 (E14) 2 x 40 (E14)
Καλώδιο (cm)
Ηλεκτρική σύνδεση (V)
∆ιατηρούµε το δικαίωµα αλλαγών στην κατασκευή και στους χρωµατισµούς στα πλαίσια της τεχνικής εξέλιξης.
360 200
150 150
230 230-240
Εγκατάσταση
Ξεπακετάρισµα
Ελέγξτε εάν ο απορροφητήρας είναι χτυπηµένος. Οι καταστροφές από τη µεταφορά, τα λάθη και οτιδήποτε µπορεί να λείπει πρέπει αµέσως να αναφέρονται στον προµηθευτή σας. Προσέξτε τα υλικά συσκευασίας, ώστε να µην παίζουν µ΄ αυτά τα µικρά παιδιά.
Τοποθέτηση
Ο απορροφητήρας µπορεί να στερεωθεί στον τοίχο. Όταν κάνετε την εγκατάσταση ο απορροφητήρας δεν πρέπει να είναι λιγότερο από 55 εκ. πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα ή 65 εκ. πάνω από την κουζίνα γκαζιού ή µικτή. (εικ. 8) Ο απορροφητήρας µπορεί να εγκατασταθεί και πάνω από τα παραπάνω ύψη αλλά για την καλύτερη απόδοση του θα πρέπει να κρατηθούν οι προτεινόµενες αποστάσεις για τον κάθε τύπο εστίας.
Ηλεκτρική σύνδεση
Υποδείξεις ασφαλείας για τον ηλεκτρολόγο
Πριν τη σύνδεση βεβαιωθείτε ότι η τάση του ρεύµατος του σπιτιού είναι ίδια µε τα στοιχεία αυτά της συσκευής. Μόνιµη σύνδεση µε το ρεύµα πρέπει να γίνει µόνο από ειδικευµένο ηλεκτρολόγο. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι χρειάζεται εγκατάσταση µε ανοίγµατα επαφής τουλάχιστον 3mm. Βλάβες που προκαλούνται από την µη τήρηση των πιο πάνω υποδείξεων, η εταιρεία δεν αναλαµβάνει ευθύνη.
12
Page 13
Εγκατάσταση
Επιπρόσθετα για την εγκατάσταση (περιέχονται στην συσκευασία)
1 εκτροπέας (deflector) 1 φλάντζα 100 mm (EFI635) ή 120 mm (EFI640) 2 πλαστικές ροδέλες για τον διαχωριστή 4 βύσµατα για τον τοίχο 2 βίδες 5 x 45 mm µε κυλινδρικά κεφάλια για χρήση στο τοίχο (κάτω µοντάρισµα) 2 βίδες 5 x 45 mm για χρήση στο τοίχο (σταθεροποίηση των αγκίστρων) 2 άγκιστρα 1 κλειδί Allen 1 βίδα 2,9 x 9,5 mm (µόνο στο EFI 635- για σταθεροποίηση του εκτροπέα στο άνοιγµα εξαγωγής) 2 βίδες 3,5 x 9,5 mm (για σταθεροποίηση του διαχωριστή στον απορροφητήρα) 2 βίδες 4,2 x 35 mm (µόνο στο EFI 635- για σταθεροποίηση του απορροφητήρα στο πάνω µέρος του ντουλαπιού) 2 βίδες 2,9 x 13 mm (µόνο στο EFI 640- για σταθεροποίηση
του εκτροπέα στον απορροφητήρα ή στο πάνω µέρος του ντουλαπιού)
4 βίδες 4,5 x 16 mm (για σταθεροποίηση των πλαϊνών) 8 βίδες 4,5 x 13 mm (για σταθεροποίηση ξύλινου πάνελ στην πόρτα του ντουλαπιού )
Τοποθέτηση επένδυσης στην µετώπη
Βγάλτε την σχάρα εξαγωγής
Αφαιρέστε την µετώπη (ελευθερώστε τα κουµπώµατα Ι-
Εικ 9)
Εφαρµόστε τον διάγραµµα Ν3 στο πίσω µέρος του
ντουλαπιού (Εικ. 10,J- το βέλος στο διάγραµµα θα πρέπει να βλέπει το πάνω µέρος του ντουλαπιού), κάντε τυφλές τρύπες ως φαίνεται στην εικόνα. (Κ – Εικ 10)
Τοποθετήστε την µετώπη στην επένδυση και
σταθεροποιήστε µε 8 βίδες (Εικ. 10 , L)
Τοποθετήστε το κάλυµµα στον απορροφητήρα πρώτα από
την πάνω πλευρά (Εικ. 11-Μ1), µετά την κάτω πλευρά (Εικ. 11-Μ2)
Όπου ο απορροφητήρας διαθέτει περιστρεφόµενα
κουµπώµατα, αυτά θα πρέπει να γυρίσουν προς την αντίστροφη κατεύθυνση έτσι ώστε η µετώπη να µην αποκολληθεί κατά λάθος κατά την κανονική λειτουργία. Εικ.9
13
Page 14
Εγκατάσταση του απορροφητήρα µεταξύ των ντουλαπιών
Χρησιµοποιήστε το διάγραµµα Ν2 για να κάνετε τις
τρύπες. Τοποθετήστε το διάγραµµα στο πλαϊνό µέρος του ντουλαπιού (στο δεξιό ντουλάπι – θα πρέπει να είναι εµφανές το γράµµα Β στο διάγραµµα) – (στο αριστερό ντουλάπι - θα πρέπει να είναι εµφανές το γράµµα C στο διάγραµµα). Κάνετε τις τρύπες ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΛΑΠΙΟΥ
Στερεώστε τον απορροφητήρα µε 4 βίδες (Εικ.12, P),
τοποθετήστε την φλάντζα σύνδεσης και το σωλήνα εξαγωγής (ή τον εκτροπέα αν παρέχεται) στην έξοδο του απορροφητήρα, στερεώστε τον κάτω βραχίονα στήριξης (Εικ. 12-13, Q) στον απορροφητήρα µε δύο βίδες και πλαστικές ροδέλες (Εικ 14, Τ).
Προσοχή! Αν είναι απαραίτητο ο απορροφητήρας µπορεί να στερεωθεί στο πάνω µέρος ντουλαπιού µε δύο βίδες. ∆ιασφαλίστε άνοιγµα για τον σωλήνα εξαερισµού (ή για την ανακύκλωση αέρα) και για το καλώδιο ρεύµατος. Εικ13a –b .
14
Page 15
Εγκατάσταση του απορροφητήρα στον τοίχο
Χρησιµοποιήστε το διάγραµµα Ν1, τρυπήστε όπως
υποδεικνύεται. Τοποθετήστε τα δύο άγκιστρα στις πάνω τρύπες (Εικ 14, R1) και δύο βύσµατα στις κάτω τρύπες (Εικ. 14, R2).
Στερεώστε το κάτω βραχίονα στήριξης στο τοίχο µε δύο
βίδες (Εικ. 12-14,Q).
Κρεµάστε τον απορροφητήρα στον τοίχο, ρυθµίστε την
θέση του (Εικ.14 βίδες S1 για κάθετη ρύθµιση, βίδες S2 για ρύθµιση βάθους)
Τοποθετήστε την φλάντζα σύνδεσης και το σωλήνα
εξαγωγής (ή τον εκτροπέα αν παρέχεται) στην έξοδο του απορροφητήρα, στερεώστε τον κάτω βραχίονα στήριξης (Εικ. 12-13, Q) στον απορροφητήρα µε δύο βίδες και πλαστικές ροδέλες (Εικ 14, Τ).
Πρόσβαση στις βίδες που στερεώνουν τον κάτω βραχίονα
θα έχετε από τις τρύπες που βρίσκονται µέσα στον απορροφητήρα (Εικ. 14, U).
15
Page 16
The Electrolux Group. The world´s No.1 choice.
The Electrolux Group is the world´s largest producer of powered appliances for kitchen, cleaning and outdoor use. More than 55 million Electrolux Group products (such as refrigerators, cookers, washing machines,vacuum cleaners, chain saws and lawn mowers) are sold each year to a value of approx. USD 14 billion in more than 150 countries around the world.
© Electrolux 2003
LI2VWA
Loading...