AEG EDC310M User Manual [fi]

- 16 -
Sisällys
Käyttäjälle
Pakkauksen purkaminen 17
– Vauriot 17 – Materiaalien merkinnät 17 – Varusteet 17 – Lisävarusteet 17
– Asennus ja huolto 18 – Kuivausrummun käyttö 18 – Kuivausrummun hävittäminen 18
Yleistä pesusta ja kuivauksesta 19 Tuotteen kuvaus 20-21 Käyttö 22
– Ennen ensimmäistä käyttökertaa 22 – Kapasiteetti 22 – Tekstiilien painoja 22
Ohjelmakaavio 23
– Energiankulutus 23
– Suodattimien puhdistus 24 – Kondensorin puhdistus 24 – Vesisäiliön tyhjennys 25
Jos kone ei toimi 26 Huolto 27
– Huolto ja varaosat 27 – Kuluttajaneuvonta 27 – Takuu 27
Asentajalle
Tekniset tiedot 27 Asennus 28-29
– Kuivausrummun sijoitus 28 – Sijoitus pöytätasolle 28 – Sähkökytkennät 28 – Seinäasennus 29
- 17 -
Pakkauksen purkaminen
Vauriot
Ilmoita kuljetusvaurioista välittömästi sille, joka vas­tasi kuljetuksesta. Tarkista, ettei kuivausrummussa ole vaurioita. Ilmoita heti myyjälle mahdollisista vau­rioista, vioista tai puuttuvista osista. Älä koskaan jätä pakkausmateriaalia niin, että pikkulapset pää­sevät leikkimään sillä.
Materiaalien merkinnät
Kaikki pakkausmateriaalit ovat ympäristöystävällisiä. Eri muovilajit on merkitty ja ne voidaan kierrättää:
• PE tarkoittaa polyeteenimuovia. Siitä on valmis­tettu kuivausrumpua ympäröivä pussi ja käyttö­ohjeen pussi.
• PS tarkoittaa muotoon puristettua polystyreeniä. Pakkauksen iskua suojaavat osat on valmistettu siitä.
Pahviosat on valmistettu kierrätettävästä pape­rista ja ne voidaan jättää pahvinkeräyspisteeseen. Kuivausrumpu sisältää 7,1 kg muovi- ja kumiosia. Näistä 87 % on varustettu materiaalimerkinnöin kuivausrummun hävitystä ja osien kierrätystä varten. Merkinnät on tehty kansainvälisten standardien mukaan.
Varusteet
Asennussarja seinäasennusta varten Kaatumissuoja, johon kuuluu: 1 seinäkoukku 1 muovitulppa
Lisävarusteet
Asennussarja pesutorniasennusta varten 150 62 99-00 Tyhjennysletku 5647 12 28-10 Lisävarusteet voit tilata tuotteen ostopaikasta tai jälleenmyyjältä. (Tilatessasi ilmoita yllä mainittu osanumero).
Lue käyttöohje ja sen huomautukset, neuvot
ja varoitukset huolellisesti ennen kuivaus­rummun asennusta ja käyttöönottoa. Näin varmis­tat, että kuivausrumpu toimii oikein ja saat siitä suurimman hyödyn. Kaikkien kuivausrumpua käyttävien on tunnettava laitteen käyttö- ja turvalli­suusominaisuudet. Säästä käyttöohje ja anna sen seurata kuivausrummun mukana muutossa tai omistajan vaihtuessa.
Asennus ja huolto
• Kylpyhuoneeseen asennettaessa kuivausrumpua
ei saa sijoittaa 60 cm lähemmäksi kylpyammetta. Jos kuivausrumpu asennetaan kylpyhuoneeseen ilman kiinteää asennusta, on käytettävä maa­sulkukatkaisinta.
• Kaikki asennus- ja huoltotoimenpiteet on annet-
tava pätevän ammattihenkilön tehtäväksi. Asian­tuntemattoman henkilön tekemät toimet voivat heikentää koneen toimintaa sekä aiheuttaa omaisuus- ja henkilövahinkoja.
• Huolto- ja korjaustyöt tulee antaa Huoltoluxin
tai sen valtuuttaman huoltoliikkeen tehtäviksi. Käytä vain heidän toimittamiaan varaosia. Älä koskaan yritä korjata konetta itse.
• Varmista, ettei liitäntäjohto ole puristuksessa
koneen alla ja että luukun alareunassa oleva tuuletusaukko on vapaana, jos kone on sijoi­tettu matolle.
• Säädettäviä jalkoja ei saa irrottaa, ne varmis-
tavat että koneen alla on riittävä tuuletus.
Kuivausrummun käyttö
• Kuivausrumpu on tarkoitettu ainoastaan nor­maalien käyttövaatteiden kuivaamiseen ja tämän käyttöohjeen mukaan. Sen käyttäminen muuhun tarkoitukseen voi johtaa henkilö- tai omaisuusvahinkoihin.
• Kuivausrummun käyttäjän tulee olla aikuinen. Älä anna lasten leikkiä sillä tai koskea säätimiin ja liikkuviin/irrotettaviin osiin.
• Älä ylikuormita laitetta (ks. kohtaa ”Käyttö”).
• Pyykki, jota on käsitelty kemikaaleilla esim. tahranpoistoaineilla tai vastaavilla, on pestävä ennen sen kuivaamista kuivausrummussa. Näistä aineista haihtuvat höyryt voivat aiheuttaa paloriskin.
• Kuivausrumpuun ei myöskään saa laittaa: – Tyynyjä, untuvatuotteita yms. (ne sitovat
lämpöä ja voivat aiheuttaa ylikuumenemista). – Villaa, huopaantumisen takia. – Erityisen arkoja kankaita kuten tekokuituisia
verhoja, silkkiä jne. – Vaahtokumista tai kumimaisesta aineesta
valmistettuja vaatteita.
• Ota tavaksi puhdistaa kondensori säännöllisesti. Kun se pidetään mahdollisimman puhtaana, toimii kone tehokkaammin ja kuivausaika lyhenee.
• Kytke kuivausrumpu pois päältä aina käytön jälkeen.
• Tarkista aina ennen kuivattavan pyykin laittamista koneeseen, ettei rummussa ole vieraita esineitä tai lemmikkieläimiä.
• Älä koskaan käynnistä kuivausrumpua ilman että nukkasuodatin on puhdistettu ja asetettu takaisin paikalleen, tai jos se on vahingoittunut (voi aiheuttaa ylikuumenemista, pyykki voi vahingoittua).
Kuivausrummun hävittäminen
• Irrota kuivausrumpu pistorasiasta ja katkaise liitäntäjohto laitteen päästä. Älä anna lasten leikkiä katkaistulla liitäntäjohdolla.
• Selvitä kotikuntasi viranomaisilta, mihin voit viedä vanhan kuivausrumpusi, tai kysy asiaa huoltoliikkeestä.
- 18 -
Turvaohjeita
- 19 -
Yleistä pesusta ja kuivauksesta
Lajittele
Lajittele pyykki aina tekstiililaadun (katso vaatteiden pesumerkintöjä) ja haluamasi kuivuusasteen mukaan. Aseta vaatteet ilmavasti rumpuun. Sulje vetoketjut ja solmi irtonaiset nauhat. Pussilakanoiden ja tyyny­liinojen nauhat on solmittava yhteen, etteivät pie­nemmät vaatteet joudu niiden sisään.
Linkoa
Pyykin tulee olla hyvin lingottua. Suosittelemme, että käytät pesukonetta, jonka linkousnopeus on vähintään 800 kierr./min, tai erillistä linkoa. Mitä tehokkaampi linkous, sitä nopeampi ja energiaa säästävämpi rumpukuivaus. Myös itsesiliäviksi käsiteltyjä vaatteita kuten paitoja tulee lingota 10 - 30 sekuntia ennen rumpukuivausta.
Täytä oikein
Liian täydessä rummussa vaatteet rypistyvät. Vajaa kuivausrumpu toimii epätaloudellisesti.
Nukka
Kun käytät kuivausrumpua ensimmäisen kerran, hämmästyt, miten paljon nukkaa kertyy. Se on täysin normaalia eikä tarkoita, että vaatteet olisivat rummussa kuluneet. Tekstiilejä käytettäessä ja pes­täessä käsin ja koneella niistä irtoaa kuituja ja nukkaa, mutta ne jäävät kiinni kankaan pintaan. Pyykkinarulla kuivattaessa tuuli vie kuidut mennessään.Kuivaus­rummussa nukka kerääntyy suodattimeen ja turpoaa kuivauksessa. Tällä seikalla on suuri merkitys astmasta tai aller­giasta kärsiville ihmisille.
Kutistuminen
Laadusta riippuen, ennen kaikkea trikootekstiilien herkkyys kutistua vaihtelee. Kutistumisen ehkäise­miseksi vaatteita ei saa kuivata liikaa. Mahdollinen kutistuminen voidaan korjata venyttämisellä. Hankkiessasi uusia trikoovaatteita pidä tämä mieles­säsi, kun valitset kokoa.
Tärkätyt tekstiilit
Myös tärkätyt tekstiilit voi kuivata kuivausrummussa. Jotta tulos olisi hyvä, valitse kuivausaika, joka jättää tekstiilit sopivan kosteiksi, esim. ”silityskuiviksi”. Ohjelman loputtua pyyhi rummun sisäpinta puhtaaksi kostealla liinalla. Pyyhi sitten kuivaksi niin, ettei rumpuun jää tärkkiä.
Mitä ei pidä kuivata rummussa
Erikoisen arkoja tekstiilejä kuten tekokuituverhoja, villavaatteita, silkkiä, metalliosia sisältäviä tekstiilejä eikä nailonsukkia. Sellaisia tekstiilejä, jotka koostuvat suurelta osin höyhenistä tai untuvasta, solumuovista tai kumimai­sesta aineesta, ei saa kuivata kuivausrummussa.
Tietenkään rummussa ei saa kuivata sellaisia tekstiilejä, jotka eivät siihen sovellu. Ne on yleensä merkitty tällä merkillä.
Palovaarallisilla nesteillä (pesubensiinillä, alkoholilla, tahranpoistoaineella) käsitel­tyjä tekstiilejä ei saa kuivata kuivausrum­mussa palovaaran vuoksi. Noudata aina tekstiilien valmistajien ohjeita.
Voidaan kuivata kuivausrummussa
Kuivaus tasaisella alustalla
Loading...
+ 10 hidden pages