AEG RA0650, EA0300C, EA0300C, EA0600C, EA0610C User Manual [nl]

...
207.4460.02
EA0300C EA0600C EA0610C EA3100 EA0301C EA0601C EA0611C EA3200 EA0302C EA0602C EA0612C EA3210
ENGLISH ENGLISH
FRENCH FRANÇAIS
DUTCH NEDERLANDS
GERMAN DEUTSCH
NORWEGIAN NORSK
DANISH DANSKE
FINISH SUOMENKJELINEN VERSIO
SPANISH ESPAÑOL
PORTUGUESE
PORTOGUÈS
ITALY
ITALIANO
2...7
8...11
12...15
16...19
20...22
23...25
26...29
30...32
33...36
37...40
41...46
USER'S HANDBOOK
NOTICE D'UTILISATION
HANDLEIDING
GEBRAUCHSANWEISUNG
BRUKSANVISNING
BETJENINGSVEJLEDNING
HÄNDBOK
KÄYTTÖOHJE
MANUAL
MANUAL
MANUALE
Huishoudelijke koel- en/of vriesapparaten zijn uitsluitend bedoeld voor het bewaren en/of invriezen van eet- of drinkbare producten. Het gebruik voor andere doeleinden kan schade of letsel tot gevolg hebben.
Dit apparaat is bedoeld en gemaakt voor het gebruik door volwassenen. Het is gevaarlijk om kinderen het apparaat te laten bedienen of als speelgoed te laten gebruiken.
Een eventueel noodzakelijke wijziging aan de elektrische huisinstallatie of het aansluitsnoer, ten behoeve van de installatie van dit apparaat, mag uitsluitend door een daartoe bevoegd persoon uitgevoerd worden. Het betreffende stopcontact dient, ook na eventuele onder- of inbouw, gemakkelijk bereikbaar te zijn. Werkzaamheden welke door personen zonder de noodzakelijke kennis uitgevoerd worden, kunnen schade of letsel tot gevolg hebben.
Laat inspectie- en/of herstelwerkzaamheden uitvoeren door de servicedienst van de fabrikant of door een door de fabrikant bevoegd verklaarde servicedienst en laat geen andere dan originele DISTRIPATRS­onderdelen plaatsen.
Het is gevaarlijk om, in welke vorm dan ook, dit apparaat of de eigenschappen daarvan te veranderen.
Overtuig u ervan dat het apparaat niet op het aansluitsnoer staat. De warmte welke het apparaat aan de spijzen en dranken onttrekt, moet
onbelemmerd aan de omgeving afgestaan kunnen worden. Slechte ventilatie onder, achter en boven het apparaat resulteert in slechte koel­en/of vriesprestaties door ongewild tijdelijk uitschakelen van de compressor of onjuiste werking van de absorbsie-unit.
Plaats het apparaat met z'n achterkant zo dicht mogelijk bij een muur. Hiermee voorkomt u verbrandingsletsel door aanraking van de hete tot zeer hete delen.
Neem vóór u aan ontdooien, schoonmaakwerkzaamheden of het verwisselen van het, eventueel aanwezige, verlichtingslampje begint altijd de stekker uit het stopcontact.
Volg de raadgevingen van de fabrikant op met betrekking tot waar en hoe u spijzen en dranken bewaart of invriest. Ontdooide diepvriesproducten mogen, om gezondheidsredenen, niet wederom ingevroren worden.
De vriezende binnenwanden of -vlakken in het apparaat bevatten koelmiddel. Plaats geen scherpe voorwerpen tegen zo'n wand of vlak en schraap evenmin met metalen voorwerpen rijp of ijs af. Lekkage kan het gevolg zijn, hetgeen een onherstelbare schade aan het apparaat en bederf van levensmiddelen veroorzaakt.
Afhankelijk van de wijze van transport kan olie vanuit de compressor in het koelcircuit gevloeid zijn. Wacht, na het plaatsen van het apparaat, ten minste een half uur alvorens de stekker in het stopcontact te steken. Na achteroverliggend vervoer ten minste een halve dag. Daarmee geeft u de olie de gelegenheid in de compressor terug te vloeien. Apparaten welke van een absorptie-unit voorzien zijn kunnen direct in bedrijf genomen worden. Controleer circa 24 uur na het in bedrijf stellen of het apparaat naar behoren werkt.
Dit apparaat is zwaar. Delen van randen aan achter- en onderkant kunne scherp zijn. Wees voorzichtig bij het tillen.
Plaats geen koolzuurhoudende of mousserende dranken in het vriesvak, het vriesgedeelte of de vriezer, de blikjes of flesjes kunnen door bevriezing van de inhoud exploderen.
Plaats NOOIT explosieve stoffen in het apparaat, zoals gasvullingen, benzine, ether, aceton enzovoorts.
Het direct vanuit een vriesvak, vriesgedeelte of vriezer consumeren van ijslollies en dergelijke, kan verbranding van de mondhuid tot gevolg hebben; wacht even.
Tracht, in geval van storing of een defect, dit apparaat niet zelf te repareren. Reparaties welke door niet-deskundige personen uitgevoerd worden, kunnen tot schade of letsel leiden. Raadpleeg ELGROEP SERVICE of een door de fabrikant bevoegd verklaarde servicedienst.
AFDANKEN. Verwijder de deur(en) of het deksel en knip het aansluitsnoer af, zodat, in afwachting van wegbrengen of weghalen, spelende kinderen er zich niet in op kunne, sluiten of aan een elektrische schok bloot kunnen staan. SLOOP. Dit apparaat bevat CFK's en, eventueel, ammoniak welke geacht worden schadelijk voor het milieu te zijn indien ze, tijdens onzorgvuldig slopen of verschrotten, vrij komen. Ten tijde van het afdrukken dient u zich te laten informeren op welke wijze dat moet gebeuren
WAARSCHUWINGEN EN BELANGRIJKE ADVIEZEN VOOR HUISHOUDELIJKE KOEL- EN VRIESAPPARATEN
Het is uiterst belangrijk dat het bij het apparaat behorende instructieboekje bewaard blijft. Zou het apparaat door u aan iemand anders gegeven of verkocht worden, of zou het apparaat in het huis van waaruit u verhuist achterblijven, dan dient de nieuwe gebruik(st)er over het instructieboekje en de daarin opgenomen waarschuwingen te kunnen beschikken. Deze waarschuwingen zijn bedoeld voor uw en andermans veiligheid. U wordt geacht ze gelezen te hebben, alvorens u het apparaat installeert en/of in gebruik neemt.
HANDLEIDING
Afmeting
Het is belangrijk, dat u deze handleiding eerst in zijn geheel goed doorleest, voordat u de koelkast installeert en in gebruik neemt.
VEILIGHEIDSMAATREGEL
Een oude koelkast is vaak een gewild speeldomein voor kinderen. In het verleden is het al eens voorgekomen, dat kinderen zichzelf per ongeluk opsluiten. Neem geen risico. Verwijder even de deur van uw oude kast, voordat u deze op straat zet.
WAAR MOET U VOORAL OP MOET LETTEN BIJ HET INSTALLEREN
Deze koelkast is uitgerust met een absorptie-aggregaat, dat absoluut geruisloos functioneert. De koelkast kunt u vrijstaand gebruiken, maar kan ook worden ingebouwd. In dat laatste geval dient u onderstaande voorschriften nauwkeurig te volgen. Om zeker te zijn van de best mogelijke koeling, moet u vooral op deze punten letten:
1) Zorg altijd voor voldoende ventilatie aan de achterzijde van de koelkast.
2) Let er op dat de warme lucht, afkomstig van het aggregaat (achterzijde), zonder enige belemmering via de ventilatie-opening kan wegstromen.
3) De koelkast dient in beide richtingen waterpas te staan.
Als de koelkast wordt ingebouwd, doe het dan zo dat de koelkast in geval van reparatie gemakkelijk verwijderd kan worden, zonder kans op beschadigingen aan uw interieur.
De koelkast moet zo geïnstalleerd worden, dat het absorptie-aggregaat altijd in open verbinding staat met de ventilatie-opening. Plaats de koelkast zo, dat de ventilatie-opening niet uitkomt op een radiator, televisietoestel of andere warmtebron. Immers, de warmteafvoer van het aggregaat zou daardoor belemmerd kunnen worden. Bouw nooit twee koelkasten boven elkaar in, tenzij iedere koelkast over een afzonderlijke ventilatie­opening beschikt. In de afbeeldingen op pagina 47 ziet u 3 verschillende inbouwmethoden. De aangegeven afmetingen zijn minimum meten.
Afbeelding 1 (pagina 47). De koelkast staat op een plank.
In deze opstelling krijgt uw koelkast voldoende ventilatie, als u zorgt voor een opening onder de koelkast van ten minste 105 mm hoog en wel over de volle breedte van de koelkast. Let er op dat er een open verbinding bestaat tussen deze opening en het aggregaat aan de achterzijde.
Afbeelding 2-3 (pagina 47). De koelkast wordt in wandopstelling geplaatst.
Over de gehele breedte van de koelkast moeten ventilatiedoorlaten (min. 425 mm) worden gecreëerd met een diepte van minimaal 105 mm. De openingen worden gewoonlijk afgedekt met roosters, die elk een vrije ventilatieruimte van ten minste 200 cm2 moeten hebben.
Draairichting van de deuren
Afhankelijk van de plaats van uw koelkast kan het wenselijk zijn om de scharnieren te verplaatsen om de draairichting van de deuren te veranderen. Instructies zie pagina 15.
12
13
Het deurpaneel
Als u wilt, kunt u het buitenpaneel van de deuren verwijderen en vervangen door een ander paneel (niet verkrijgbaar bij Electrolux) dat in uw interieur past. Instructies zie pagina 15.
Aansluiten op 230 Volt
De koelkast mag alleen op de netspanning worden aangesloten via een geaard stopcontact. Dit stopcontact dient in overeenstemming met de geldende voorschriften te zijn aangebracht. Controleer eerst op het label van de koelkast of deze geschikt is voor 230 Volt, voordat u'm aansluit.
DE KOELKAST AANZETTEN
Steek de stekker in het stopcontact, zet de koelkast aan en stel de thermostaatknop (binnenin de koelkast) in op stand 3 of 4. Na ongeveer een uur zult u merken dat de koelkast koelt. De koelkast is voorzien van een absorptie-eenheid die volledig geruisloos functioneert. Bij het aanzetten zal dan ook niets worden gehoord. Ook modellen met automatische ontdooiing zullen na ongeveer een uur koelen, tenzij tijdinstelling bij het aanzetten toevallig op ontdooien stond. In dit geval zal het koelen pas na 2 tot 3 uur aanvangen. De temperatuur in de koelkast zal worden beïnvloed door de kamertemperatuur, de ruimte waar de koelkast wordt geplaatst en het aantal keren dat de deur wordt geopend. Bijstellen van de thermostaatknop kan noodzakelijk zijn.
Temperatuurregeling
Wanneer de thermostaat op stand 3 of 4 wordt geplaatst zal de temperatuur in de koelkast bij een normale omgevingstemperatuur tussen 0 en 7°C zijn. Bij model EA0600C/601C/602C/EA3200 zal de temperatuur in het vriesvak -12°C of lager zijn. Wanneer u een nog lagere temperatuur wenst kunt u de thermostaatknop rechtsom op een hoger nummer draaien. Voor een hogere temperatuur dient u de knop linksom te draaien.
HET GEBRUIK VAN DE KOELKAST
De koelkast is bedoeld voor het bewaren van normale levensmiddelen zoals melk, dranken enz. In de deur van de 60 liter-modellen is bovendien nog een extra ruimte aangebracht voor het bewaren van flessen, potjes en pakjes. Levensmiddelen moeten bij voorkeur worden bewaard in afgesloten dozen of plastic zakken, ofwel ingepakt zijn in huishoudfolie. Vloeistoffen moet u altijd afdekken. Het voorkomt dat de producten elkaars smaak gaan aannemen en bovendien wordt daardoor de rijpvorming op de koelelementen beperkt. Rijpvorming is het gevolgd van vocht en waterdamp, afkomstig van de levensmiddelen die u bewaart. Teveel rijpvorming belemmert niet alleen de goede werking van de koelkast, ook zal het energieverbruik daardoor toe gaan nemen.
Aanbevolen bewaartijden voor verse levensmiddelen.
Bewaartijden variëren al naar gelang het soort en de versheid van de waren op het moment dat u ze in de koelkast legt. Maar geen enkel product mag langer
worden bewaard dan de hieronder vermelde tijden: Aanbevolen maximale bewaartijden voor het koelgedeelte.
Levensmiddelen Bewaartijd
Ongebraden vers vlees
gevogelte, rund- en lamsvlees 3-5 dagen varkensvlees 2-4 dagen saucijzen 3 dagen tartaar & gehakt 1-2 dagen
Gebraden vlees
ham, gesneden vlees 2-3 dagen pastei 1 dag eenpansgerechten & paté 2 dagen
gevogelte 2-3 dagen Spek 1 week Zuivelproducten
melk 2-3 dagen
(slag)room 1 week
boter 3-4 weken
kaas 3-4 weken
kwark 1 week Groenten & Salades 1 week
Fruit 2 weken
GEBRUIK VAN HET VRIESVAK INDIEN AANWEZIG
Het vriesvak heeft een inhoud van 3,7 liter en de twee sterretjes ** op de deur duiden aan het voedsel in het vriesvak bij -12°C maximaal een maand kan worden bewaard (middellange bewaartijd). Voorverpakte diepvriesproducten dienen in overeenstemming met de voorschriften met betrekking tot een 2-sterren vriesvak te worden bewaard. Leg ze zo snel mogelijk na aankoop in het vriesvak, voordat ze beginnen te ontdooien. De meeste diepvriesproducten kunnen een maand in het vriesvak worden bewaard, maar de bewaartijd kan variëren. Het is dan ook van belang de aanbevelingen op de verpakking in acht te nemen. Alle diepvriesproducten die per ongeluk ontdooid zijn, moeten worden opgegeten, als ze nog vers zijn, of anders worden weggegooid. Het vriesvak is bestemd voor het bewaren van diepvriesproducten, ijs of voor maken van ijs. Het is niet geschikt om verse levensmiddelen in te vriezen. Dit geldt: niet voor modellen met automatische ontdooiing die per 24 uur eenmaal ontdooien.
HOE MAAKT U IJSBLOKJES?
Vul het ijsbakje met vers drinkwater tot net onder de rand (i.v.m. uitzetten) en plaats het op het bovenste schepje in het vriesvak van de EA0600C/601C/602C/EA3200. U krijgt sneller ijsblokjes als u de thermostaatknop TIJDELIJK op MAX zet. Denk eraan dat u de knop later weer op de normale stand zet, anders wordt het te koud in het koelgedeelte. Zodra er zich ijs gevormd heeft, pakt u het bakje met beide handen beet en u buigt het bakje. Direkt zullen de ijsblokjes loskomen. Een andere methode is het bakje (omgekeerd) even onder een hete kraan houden totdat de blokjes eruit vallen .Vergeet niet om er een bord onder te zetten.
Loading...
+ 4 hidden pages